|
Sada je: pet 21 kol, 2026 12:36 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Quote:
by buco
__________________________________________________________________-
...
Zato sam bio rekao da bi bilo zanimljivo da su se scenaristi sjetili Borga u DS9 , jer je cudno da Borg nista o tome nije zna i nije se cak ni pokusava umijesat u tako vazan sukob u kojem bi veoma lako moga i profitirat .
Zamisli da je samo otvorija transwarp kanal Dominiju za alpha kvadrant vijerojatno bi dobija dobru nagradu a nebi se mora borit na bojistu !!!!!
vrste 8472 iz fluidnog svemira, samo kaj bi zemljani mogli na
takvu snagu reci je IIIJK i postati asimilirani, skupa sa cijelom federacijom.
|
| čet 15 vel, 2007 5:54 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@nenadg Pa promatrajuci serijal i hmmm... po jedoj verziji si gotovo u pravu medjutim sto ak se umijesa "intuicija" i odnekud "dovesla" Kata na sarenom konju [VOY] .. , kojih deset milijun kocki bi bilo malo , raspali bi se ka i oni roboti igracke u areni !!
A tko zna sto bi "bozji covik" moga smislit i njegovi roditelji ...!????
Da , gotovo cijelo vrijeme vlada nesklad izmedju opisane moci Borga i prikazanog u sukobu zemljana s tim istim Borgom , iman neki put osijecaj da postoje zapravo 2 Borga dijametralno suprotna po moci i velicini !
Ovo ti je ok sa "IIIJK" ....!!!!!!!!!!!
Mozda bi in dali kuglu s imenom "Earth_Borg inc."
Ako nas Kata cuje "asimilirat " ce nas svojom intuicijom i zeljom da nam pomogne !!
VOY mi je zanimljiv ali tih par epizoda oko Borga su "neobicne" u najmanju ruku .
Iako svaki put mislim stisnut stop na DVD ipak dresiram mozak [ovo sta je ostalo] i pogledam i to .
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 15 vel, 2007 8:47 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Vidim da se ovo debelo zahuktalo sa Borgom...nadam se da nemate nista da ja kazem par rijeci...
Kao prvo, mislim da je veoma jasno da Borg ne razmislja kao mi...on nema neke ekspanzionisticke dobro organizirane ciljeve, vec vise djeluje po potrebi. Treba novih radilica? Posalju kocku dvije da asimiliraju nekoliko planeta sa pogodnom populacijom. Nadju novu tehnologiju? Ista stvar.
Asimilacija Zemlje? Pa pokusali su sa onom kockom u First Contactu, cija se radnja desava TIJEKOM Dominijskog rata (zato i je Picard bio laganini nadrkan kad su poslali u Neutralno zonu da olfo pazi na Romulance, jer ne samo da nije mogao ic na Borga, nije ni mogao sudjelovat u ratu ) - zato Fedsi i jesu bili tako spori u formiranju neke postene flote jer im je vecina bila na bojisnici.
Zasto Borg nije poslao deset kocki? Jer jer je mislio da moze i sa jednom (a zamalo mu je i uspjelo) - ono, iznenadni napad dok su Fedsi zauzeti drugdje (a i lakse je provuci jednu kocku nego 10 neopazeno).
Uostalom, scenaristima bi bilo puno problematicnije objasnit kak su Fedsi zgazili svi 10 kocki (jer hebiga fransiza mora ici dalje).
Oruzje koje bi unistilo neciju inituiciju? Pa mislim da je lakse napravit biolosko oruzje koje ce jednostavno pobit neprijatelja (kao npr. metagenici koje su fol razvijali Kardasijanci). Milslim to je kao da kazes "a zasto Fedsi nisu 500 godina napredniji i zgazili sve neprijatelje?"
Zato jer to nije smisao Treka, Debeli IMHO, naravno. Meni su sve te bitke u Treku tj. njihova realisticnost manje vazne od moralnih ideja i dvojbi ili nacina razmisljanja koji su u Treku prezentirani. Recimo, Dominionski rat mi je manje vazan od moralnih dvojbi koje je on pobudio u "savrsenoj" Federaciji - spustiti se na razinu neprijatelja ili hrabro izginuti u obrani svojih nacela, vratiti se u proslost ili se zrtvovati za ono sto si svima propovijedao zadnjih nekoliko stotina godina? E to je ono sto je mene zanimalo - kad Sisko pokusa uvuci Romulance u rat kako bi smanjio Federacijske zrtve, kad Worf mora iazbrati da li da spasi Jadziu, zenu koju voli, umjesto da pomogne kardasijanskom prebjegu koji nosi vazne informacije za daljnji ishod rata, kad se Garak zapita da li da dalje pomaze neprijateljima svog naroda mada zna da su Kardasijanci na krivoj strani, kad admiral Ross pokusa preuzeti vlast kako bi militarizirao Federaciju u strahu od Foundera, e to je meni fora. Ne suprenabrijani brodovi i masovne koljacine. One su samo tu da pokazu kako je situacija shebana.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 16 vel, 2007 2:08 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Naravo da mozes , bit ce nam svima da se jos vise njih ukljuci u raspravu , bar se nadam !!
Zanimljiv stav o "expanziji " Borga tj "ne expanziji" ! Kako onda objasnit da iako mu je maticni kvadrant Delta ima radilica iz svih kvadranta [ bar koji su obradjeni u STu] .
Ti mislis da on to tako slucanjo "nabode" !? Koliko sam ja razumio Borg sustavno istrazuje nove vrste tj nove tehnologije da ih "udruzi" u kolektiv , asimilacija nije svojstvena Borgu samo , zemljni to jasko dobro rade na drugom tipu asimilacije i to je jasno pokazano u ST .
Sjeti se epizode koja je prikazala kako je Borg iztrazivao Zemlju puno prije nego su "zemljaci" uopce saznali za Borga al im "nismo" bili ka zanimljivi tj srecom "zaostali" za njihova mjerila
Naravno da je scenarista upao u vlastitu klopcu tj nedoslijednost ali nije imao realnog izbora nije moga unistit glavni planet federacije !
A i u ovoj nasoj stvarnosti asimilacija je u tijeku , jest da nemaju , vodece sile " on Earth" , jos pogodne nano sonde da to ubrzaju pa se muce medijskom manipulacijom i finacijskim inzinjeringom , u novije vrijeme i otvorenom uporabom "misica" .
A onaj napad s jednom kockom , pa cudno je to moras priznat da kad je kolektiv vidija da mu to s jednom nece ici nije posla jos par komada , uastom oni putuju super brzo i pojacanje bi stiglo na vrijeme !
Gledajuci iz te perspektive ispada da je Borg pored svih svojih "konzumiranih" naprednih tehnologija , bio inzinjeringa , strojarstava, ratnickih vjestina pojedinih vrsa "udruzenih" itd..itd... nezna jadan kad treba na bojiste poslat pojacanje !??
Anti logika je ope prisutna kad je Borg u pitanju , ali opet ponavljam u pocetku su ga premocno definirali [scenaristi] i nije im ocito ostalo nista logicno kontra pa su pribjegli totalnoj anti logici , nazalost , jer fedsi kako kazes nesmiju izgubit !
Moralna nacela "Fedsa" [zanimljiva kratica ! ] , pa kroz cijelu seriju se s tim
izvinite na irazu "priseravaju" , ni jedan starship , u pravilu, nikad ne postavi obranu vec saceka da ga na pol uniste gotvo rasture da bi ispalija hitac upozorenja , onda ga najcesce "oni drugi" joj dodtno slupaju , e tek onda se kapatni kao pozale posadi tj "naljute " i kao eto vidite moramo mu paralizirat oruzje i pogon ili samo ono prvo !??? To nema ni u crtanom filmu tokiko pretjerivanje !!!!!!
Zaista sam se cesto pitao pa zar su se bas toliko morali spustat nisko i pretjerivat u moraliziranju !??
Tako sto nikad nece postojat , iako kazu nikad ne reci nikad .., ali mislim da za tu vrst moraliziranja vrijedi nikad !
Borg je ,kako je i Kata primjetila , bar iskren u nakani i direktno kaze sto misli i kani ucinit [ dal se to kome svidja ili ne to je drugo..] ne moralizira i ne pusta da ga slupaju da bi odgovorija na napad , ka sve ostale vrste u svemiru osim nas "zamljaka" , mi smo "iznimka bez presedana" , i kao zato nas "svemirski puk" obozava voli i zeli !
A tko bi zelila istinoljubivost Borga !??  Daleko in "ruzna kuca" !
Bilo je nekih "moralnih" odstupanja od dozvoljenog ali.. sve je to objasnjeno ili neobjasnjivim utjecajem drugih vrsta , mentalnim stresom , uglavom opet su drugi zapravo krivi .. pogledaj malo bolje DS9 i neke druge serijale s moralno upitnim odlukama !
Zato sam reka di mi je Sisko njdrazi u ulosi koji igra u paralelnom svemiru , bar je iskreniji i orginalniji !!!!!!
@maX kad ce obecani odgovor na racunala ! ili ce to bit za diplomski rad !!
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 16 vel, 2007 3:17 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: Valjda je zato uspijela izazvat onoliku paniku ona radijska emisija o invaziji vanzemaljaca u USA , mos mislit zasto !!! ma naravno... Amerikanci su jedina nacija na svijetu koja je radila lose stvari. amerikanci su ovo, amerikanci su ono. ameri nisu nesto posebno dobri ni losi, ali su posebni po tome sto imaju dobru propagadnu masineriju (hollywood) koja svako malo govori kako su oni dobri i sl. pa to ljudima posebno upadaju u oko. buco je napisao/la: A osveta zajednice se vidi iz kasnijeg odnosa prema autoru , nikad mu to nisu oprostili , cudno za tako moralna i "bogobojazna" bica !?? jel tako ?? Gdije je tad bila "intuicija" i spasitelji svijeta holiwudskih podzemlja , razni supermeni, spidermani , batmani i sl "cudovista" da ih spasu .. ameri su se nacisto usr*li od straha , a kad su shavitili da je obicna sala i da su razgoliceni u kukavicluku svoj bijes su iskalili na autoru naravno !!!!!! Mos mislit kad bi takvi dospijeli svemir ... !? sto bi bilo ak bi slucajno bili "jaci" , ak bi bili slabiji ... !? ti pokusavas pokazati nam kako su ljudi danas (jucer) losi? Pa nitko nije tvrdio nesto drugacije. Max pokusava reci da su ljudi u ST buducnosti moralniji (ljudski moralniji  ). I, ako mi dopustite ovu malu digresiju, po tome se ST razlikuje od svih ostalih SF serija... nema (bar nije bilo) nekih losih ljudskih karakteristika (koje su tako rasirene u danasnje doba) i ljudi su jednostavno bolji (prema drugima i prema sebi). Sve ostale (popularne) SF serije koje se desavaju u buducnosti pokazuju ljude ili jednake danasnjima ili jos pokvarenijim (osim glavnog junaka koji je dobrica). buco je napisao/la: U serijalu DS9 se lijepo vidi da se zapravo mnogi drze u Federaciji zato sto im "Earth" pruza sigurnost , tj virtualna federacija . Dolaskom Dominija mnogi se premisljaju sto bi napravili kad vide koliko su najjaci zapravo nemocni , u pocetku invazije" ! I da proroci [ cudno nije intuicija] nisu zatvorili crvotocinu za invazione snage federacija bi se raspala ko kula od karata .
pa nisam bas primjetio da je netko odstupio iz federacije tokom dominijskog rata... pa bilo tko da je ostupio bi samo odgodio svoju propast jer nakon sto bi Federacija pala pali bi i svi drugi. Nitko nije odstupio jer stvarno vrijedi "zajedno su jaci". A to je glavna bit i poruka Federacije... svi zajedno su jaci nego da su hrpa solista.
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 16 vel, 2007 5:25 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: Borg je ,kako je i Kata primjetila , bar iskren u nakani i direktno kaze sto misli i kani ucinit [ dal se to kome svidja ili ne to je drugo..] ne moralizira i ne pusta da ga slupaju da bi odgovorija na napad , ka sve ostale vrste u svemiru osim nas "zamljaka" , mi smo "iznimka bez presedana" , i kao zato nas "svemirski puk" obozava voli i zeli ! A tko bi zelila istinoljubivost Borga !??  Daleko in "ruzna kuca" !
eto opet velicanje svega ostalog sto nije Federacija (tj. amerika, kako je ti shvacas) cisto iz razloga da se pokaze kako je Federacija zapravo losa
sad borg ni ne laze... bas...
pa kaj borg nije obecao janewayici siguran prolaz kroz njihovo podrucje ako im pomogne oko vrste 8472... i nakon sto je Voyager obavio svoje i kad vise nije imao kaj ponuditi kolektivu da li se kolektiv sjetio obecanja... pa izvrsavanjem svog dijela pogodbe Borg nebi dobio nista i zato se jednostavno odmah okrenuo kontra Voyagera
Zato nemoj bespotrebno romantizirati Borga 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 16 vel, 2007 5:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
a strebam za neke ispite pa nisam bio na forumu...
dakle da napisem pokoju... (a vidim ovdje smo se fakat respricali  ) buco je napisao/la: Racunala tj algoritmi ..hmmm .. naravno da ima veze kako je dizajnirana masinna i racunalo ne razumije if then else, ja znam da je to "in" imao sam ja polemika po boardima s programerima "fast food generacije" , to proistice iz nametnute filozofije da HPL + crosscompiler je vrhunac progamerske tehnologije. dobro, naravno da upotrijebljena tehnologija ima veze s time kako ce se npr. if-then-else trebati pretvorit u strojni jezik (gdje ce tosno ic nule, di jednice, u kojem ciklusu i bla bla bla) ja nisam programer, imam tek osnovna znanja, a ovo sve sto si rekao je tocno, no to nije ono na kaj sam ja mislio  u ovoj metafori s OSom i borgom, htio sam da se OS shvati malo opcenitije, pa cu dat jednu definiciju: ( s wikipedie jer mi se nije dalo filozofirat)OS je program koji upravlja hardware-skim (kakav god hardware bio) i software-skim resursima uredaja (npr. kompjutera). OS je osnova svega, on izvodi osnovne radnje tipa kontroliranje memorije, prioritetiziranje sistemskih zahtjeva, kontroliranje ulaznih i izlaznih uredaja i informacija, omogucava mrezni rad itd. Takoder, on je platforma za ostali software. eh, ja sam htio da ostanemo na ovakvom malo generaliziranom opisu OSa, a ne da ga povezujemo odmah sa poznatom izvedbom u poznatoj tranzistorskoj tehnologiji i digitalnoj logici koju smo mi (ljudi) odlucili upotrebljavati... ...jer kao sto si i spomenuo, borg vjerojatno koristi neku biotehnologiju i mozak droneova. -npr. evo mogao bi cak reci i da imam neki OS u svom mozgu, on se bavi upravljanjem mog disanja i radom mog srca (sto mi omogucava da funkcioniram), zatim, omogucuje mi da pamtim informacije i da upravljam svojim rukama i nogama te da komuniciram s drugim ljudima (evo prosao sam skoro sve iz gornje definicije  ) -no, kako je to tocno izvedeno u stanicnoj tehnologiji tj. sinapsama -ma boli me don! buco je napisao/la: ...... jer budi uvijeren s ovakvom tehnologijom i ovakvim compilerima i HPLima nikad se racunalo nece popet na razinu mozga kokoske a kamoli covijeka !!!! stalno se spominje tu neka nadmoc ljudskog mozga nad kompjuterom... pa zakaj onda ja nemrem mnozit deseteroznamenkaste brojeve u glavi ili ili racunat pi do stote znamenke napamet (ko Spok recimo) ...ili je OS koji ja imam u mojoj tikvi sranje ili se to dvoje uopce ne moze usporedivat! osobno ne vidim kako bi to ljudski mozak mogao upravljat hrpom sustava, kao sto smo vidli u onoj epizodi ENTa ...jedino za kaj je mozak stvarno dobar je pamcenje i pretrazivanje (vecinu toga sto znamo, naucili smo tako sto smo to zapamtili... a u novim situacijama se snalazimo tako da ih pokusavamo usporediti s poznatima -tak su mene naucili dokumentrci  ) -mozak bi se mogao eventualno koristiti kao memorijski prostor... zato smatram da borg ne koristi mozak kao dodatni "procesor" ili tak nes vec u kombinaciji s nekim pravim procesorom koji moze obavljat matematicke operacije brze i u vecoj tocnosti ...ljudski mozak jednostvano nije "dizajniran" da bi mogao obavljat tisuce koraka nekok algoritma za racunanje u nekoj petlji... dovoljno brzo buco je napisao/la: To sto se strebaju C++ , Delphi ,Java .. to je cisto komercijalno , tako dobiveni algoritmi ce nazalost racunalo samo bacit u ocaj i ono malo sto bi islo grcat ce i naprezat se , preokupirat sabirnice ... Ali to je stvar izbora ..! to muci i borga  buco je napisao/la: Ja sam se na disasemblirao raznih programa , najvise za potrebe boarda za pay-tv , jedino analizom koda se moglo utvrdit tko vara , tu ti hex i bin komparatori ne pomazu !! Tocno se pozna otisak autora iako je program radjen u assembleru jer nije bilo prostora ni vremena [bez cryto processora] da se petlja sa nekim crosscompilerima i HPL programiranjima !! ...eh, znanja koja bih volio imati  buco je napisao/la: Algoritam je insrukcijski slijed kojim se rijesava neki "problem" ili vise njih i to u temeljnoj binarnoj logici , sve ostalo je tralala ! A slijed i nacit postvke problema ovisi o inernoj arhitekturi processora [ ili MCUa ] za koji je pisan .
algoritam je pojam koji nije rezerviran samo za kompjutere! (koristi se i u matemetici, lingvistici itd.) kuharica je recimo puna algoritama. -recept je "insrukcijski slijed kojim se rijesava neki "problem" ili vise njih" kak si ti reko  samo sto nije u pitanju binarna logika vec je rezultat klopa. -zelim reci... da se ne moramo uvijek spustati do temelja... mozemo.. ali zakajbi? ono sto mene zanima kod borga nije njihov (quote) "izradivac algoritma" vec sam algoritam, (koji bi mogli nazvat i njihovom filozofijom...posto su tolko tehnologizirani  ) buco je napisao/la: Crosscompileri jos uvijek su nesposobni da zamijene mozak i sposbnost da prepoznamo i tocno definiramo insrukcijski slijed shodno racunalu za kojeg pisemo rutinu tj rijesavamo neki problem ili vise njih . Ja ovih dana bas nesto slicno radim .... ! vezano uz ono gore... Crosscompileri su jednako nesposobni za to kolko smo mi nesposobni izracunat korijen iz 2 u 10 decimala za manje od jedne milisekunde. nit mi se svida podcjenjivanje kompjutera, niti precijenjivanje ljudskog mozga... drukciji su... nece se koristit za iste stvari ...da li je borg nesto poduzeo po tom pitanju...mozemo diskutirat... buco je napisao/la: Toco vas uce na faxu , samo je neobicno da se forsiraju kako cujem HPL nacini programiranja , assembler je izbacen naprosto i vidim "uzasavanje" studenata kad dodju na boarde pitat za pomoc ak im ponudis assemblersku rutinu , uglavnom !!! Cuo sam takodjer da je u modi prodaja kniga o radu s ARM i MIPS jezgrama i to cujem da su jezgre knjiga profesora koji ih prodaju zapravo kopije interntski publicirane dokumentacije kompanija koje ih koriste najcesce kao jezgre svojih "proizvoda" !! Mozda ne govore istinu , glasine !?? Nisam citao jer sve ima na netu besplatno ! Znam da me par ljudi pitalo o iskustvimas ST7xx controlerima [ARM7 tdmi jezgra] . eh, ne znam, nisam uzimo te predmete jer me ne interesiraju bas
a assembler je vise manje izbacen (evo sluso sam jedan predmet o mikrokontrolerima -na labosima se radilo u ceju  al spominjo se assembler)
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 16 vel, 2007 8:41 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Ameri... hmm pa cak i ja mislim da niu jedini koji su cini i lose stvari ...ali si dobro primjetio da su toliko "budalastina" napricali o sebi a pogotovo svom moralu upravo preko mass medija da je izgleda to pocelo iritirat u zadnje vrijeme i nih same , mislim na obicne amere a ne Busha i drustvo !!
"zemljaci" su mi posluzili kao ogledni uzorak , pa tako i ameri , da se lakse pojasne mimikrije ljudskog roda , lazi i gluposti koje sam cini dok cijelo vrijeme prst upire u druge .. Posto su scenaristi igrom "slucaja" ameri i "slucajno" su preuzili holiwodski tip ponasanja uzeo sam njih za usporedjivanje , s prikazanim nelogicnostima u STu !
Dali ce ljudi buducnosti bit bas toliko moralni kao u ST ..hmm.. jedino ako ih podvrgnu kakvom neuroloskom zahvatu ili promijeni DNA , pa cak i u ST ta moralnost nije idelana kako ti kazes tj "ljudi pricaju" ....
To sto volimo i nadamo se da bi moglo bit ka u raju svi dobri i veseli bez zlih primisli to je druga prica , ja nisam psihic ali .. nesto tu ne stima !!
Sto se VOY tice i Borga to su naj nevijerojatnije bajke koje mos gledat , to nema ni u crtanima kak sam vec rekao jednom . Ako se ne varam ni KATA se bas nije drzala dogovorenog deala s Borgom !!
Nije Federacija losa nego je scenarij nevijerojatan po kojem su sve ostale vrste lazljive , prevrtljive, amoralne, okrutne , krvozedne.. samo oni su "svijetlo dana na kraju tog tunela" zvanog svemir i da nema "zemljaka" svemir bi se raspa u tren oka ...u krvi i amoralu , to je poruka jasna i nedvosmislena scenarista ST serijala .. Sad dal ti to tako volis ili ne to je stvar percepcije .
Posto takav scenario i ponasanje Fedsa ima vese s Borgom normalono je da je to i receno jer je tako ...
Tokom rata s Dominijem "bogovi su na nagovor bozijeg sina [svojega] " oli ti Siaka zatvorili crvotocinu , borili su se "zemljaci" , Klingonci i na prevaru Romulanci ali kasnije, najveci broj ostalih je cekao kraj ishoda "meca" pa da se prikloni , a neki su se vec na pocetku poceli kolebat tj vrsit tajne pregovore s Dominijem.
Tako je bija scenario da bi se dobilo na dramaticnosti situacije koju "zemo" Sisko mora rijesit , i rijesava naravno iako protiv sebe ima cak i vlastite admirale i neke cudne Fed likove.. itd.. !!!!!!!
Toliko o "zajedno su jaci" , cak i klingonci su se dvojili , pa bi pa nebi , pa citav metez valjda dok glavni scenarista nije nasa nacina kako da rijesi problemcic s Dominijem , jednostavno "zacepivsi rupu" !!!!
Mora se priznat velicanstvena poruka i uspijeh Fedsa !!!!!
Drago mi je da si se ukljucija u raspravu , nego jel mozes probat odgovorit na pitanje sto je to Borg onako kako ga ti vidis , kad smo vec u temi Borg i okolis !
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 16 vel, 2007 8:52 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
buco je napisao/la: Dali ce ljudi buducnosti bit bas toliko moralni kao u ST ..hmm.. ja mislim da je moralnost stvar volje i zelje za pravilnim odlucivanjem i mislim da to promovira ST a nije fora u tom dal ce bit... fora je napravit seriju o tome sto bi bilo kad bi bilo tako...  buco je napisao/la: e tek onda se kapatni kao pozale posadi tj "naljute " i kao eto vidite moramo mu paralizirat oruzje i pogon ili samo ono prvo !??? To nema ni u crtanom filmu tokiko pretjerivanje !!!!!! Zaista sam se cesto pitao pa zar su se bas toliko morali spustat nisko i pretjerivat u moraliziranju !?? (iz posta vise gore)
ti tu pricas o nekom moraliziranju za vrijeme bitke... a Gul Remal i mi TNGovci pricamo o nekim drugim sapektima u seriji ...i Gul Remal je probo rec da bitke nisu ono najvaznije u samoj epizodi neke serije nego odluke likova itd.
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 16 vel, 2007 8:56 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: Tokom rata s Dominijem "bogovi su na nagovor bozijeg sina [svojega] " oli ti Siaka zatvorili crvotocinu , borili su se "zemljaci" , Klingonci i na prevaru Romulanci ali kasnije, najveci broj ostalih je cekao kraj ishoda "meca" pa da se prikloni , a neki su se vec na pocetku poceli kolebat tj vrsit tajne pregovore s Dominijem. Tako je bija scenario da bi se dobilo na dramaticnosti situacije koju "zemo" Sisko mora rijesit , i rijesava naravno iako protiv sebe ima cak i vlastite admirale i neke cudne Fed likove.. itd.. !!!!!!! Toliko o "zajedno su jaci" , cak i klingonci su se dvojili , pa bi pa nebi , pa citav metez valjda dok glavni scenarista nije nasa nacina kako da rijesi problemcic s Dominijem , jednostavno "zacepivsi rupu" !!!! Mora se priznat velicanstvena poruka i uspijeh Fedsa !!!!! pa ti spominjes druge saveze i carstva... federacijski svjetovi su se drzali zajedno od pocetka do kraja... romulanci, klingonci i drugi nisu dio Federacije buco je napisao/la: Drago mi je da si se ukljucija u raspravu , nego jel mozes probat odgovorit na pitanje sto je to Borg onako kako ga ti vidis , kad smo vec u temi Borg i okolis ! Pozdrav
hmmm... sto je Borg... velika masina koja izvrsava jedan program sa jednom linijom koda:
i posto nema niceg drugog u tom kodu, boli ga briga za sve ostalo pa asimilira sto vise rasa i tehnologija u potrazi za savrsenstvom

|
| pet 16 vel, 2007 9:21 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@maX Pa kad sam tu da pokusam pojasnit svoje stavove i rplicirat tvojim odgovorima !!
Jedo nas ocito obojicu zanima to nacin na koji funkcionira Borg , tj "mehanizam " i ustrojstvo kontrole pojedinca [radilice] i dijela i cijelog kolektiva , ja sam vec piso sto je meni najzanimljivije od tog dijela o Borgu!!
A sad na rad :
1 ovo prvo o metafori OSa nije bas najtocnije netko je integrirao BIOS i njegove odlike pridruzia OSu !! asimilira ga je !
2 Zasto nemoses mnozit viseznamekaste brojeve u trenu , vijerjatno ti tvoj OS u glavi nema potrebnu rutinu za to !!
kad je bila konferencija o biotehnologijama u racunarstvu , jedan od radova koji je izazva pozornost bila je usporedba procesne tehnologije tad najmocnije racunala na svijetu Cry2 i mozga puza [ obicnog vrtnog puza ] i sto mislis tko je dobija bolje ocijene !??
Ti u isto vrijeme dok nesto pises , razmisljas o tome , u glavi stvaras slike , cujes zvukove , gledas ocima [tj mozgom] multidimenzionalne slike realnog okolisa , tvoji organi imaju konstanatan nadzor , osijecas mirise, okuse sve to tvoj mozak procesuira .... i zato nemoj vise [ bar ne u skoroj buducnosti] da taj jad od silicijskoh racunala usporedjujes s bilo kakvom bioloskom "masinom" .
I zato je ono u ENT i bilo moguce , uostalom ST mi se svidja i zbog toga sto su doista neka saznaja iz znanosti implementirana u serijal , a jedno od njih je i dio saznaja o mozgu tj njegovim potencijalima !!
3 Algoritam , ja sam ga vezao za racunala jer sam o njima pisao iako je tocno i kuhanje je slijed naredbi , taj dio "programiranja" mi lose ide !
4 crosscompileri su nazalost ograniceni nacinom razmisljanja sutora , tehnologijom masina za koje se pisu i novcem tj cijenom koju za njih platis !
5 Assembler .. to je zanimljivo za male 8 bitne masine nije problem , ni za vecinu 16 bitnih , za x86 klasu nije problem , medjuitm za veliki broj uradaka industrijskih processora s poznatim jesgrama ali izmijenjenom "krvnom slikom" assembler gotovo da neces nac tj jedino ga dobijes u razvojne alate uz koje pak obicno moras kupit i razvojne ploce pa te to izadje , bolje ne pricat .
Eto sad cemo o Borgu ali posto je bor tako specifican tesko se odvojit od racunalane tehnologije a pogotovo komunikacionog dijela !!
U redu sto su anpravili seriju sto bi bilo kad bi bilo .. samo mislim da su ipak trebali prikocit koji put .. prenerealno koji put iritira !?!
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 16 vel, 2007 9:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
evo imam odgovor na to zasto borg manijakalno ne asimilira sve oko sebe
...mozda proracunaju da im se vise isplati asimilirat nekog malo kasnije a ne sad.
...pricekat da doticna rasa dode do nekih otkrica vrijednih asimilacije... jer, jednom kad ju asimiliraju -tada je napredak te civilizacije zavrsen
...to bi bilo ko da je recimo u doba Leonarda da Vincia postojao jedan super lopov i da je ukrao poludovrsenu monalisu ...pa naravno da ce pricekat da je dovrsi
kaj vi znate kak racuna borg? koji su njegovi "podmukli" planovi?
mozda je namjerno poslao samo 1 kocku na zemlju cisto da nam malo zatrese gace!
zakaj?
zato da se pocnemo spremat za obranu od veceg napada od borga! da pocnemo unaprijedivat nasu tehnologiju do razine s kojom cemo ga moc pobijedit i bez asa u rukavu zvanog Picard!
...tak da jednom kad nas borg stvarno dode asimilirat -da ima kaj asimilirat!
(kao sto vidite, s prvim napadom je to vec krenulo -federacija je izgradila Defianta ...i sjetite se koje su nove tehnologije koristene pri izgradnji -that's what the borg wants! buahahahaha....)
nemojte vi o "nelogicnim" borgovim strategijama!
-ja sam treker i nac cu logicnost u svakoj nelogicnosti iz ST-a 
|
| pet 16 vel, 2007 9:59 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Nemam puno vremena pa cu ti rec ovo oko "cekanja" na asimilaciju vec razvijenih vrsta , zamisli da cekas da kupis najbolji PC kojemu cijena nece past nakon 2-3 mijeseca i nece "ostarit " za ta ista 2-3 mijeseca .. vijerojatno nikad nebi kupi racunalo !!!!!!
Tako i Borg ak bi stalno ceko da se netko jos vise razvije pa da ga asimilira onda vijerojatno jos nebi nikog asimilira jer se svijetovi konstantno razvijaju i polako ..
Nisu mu strategije nelogicne vec neobicne , jos nije naucija kad treba poslt pomoc na bojiste dok mu kockice , kuglice i kakvi vec sve ne oblici brodova zuje gor /dol po "homeworldu " , mozda su lijencine !?
Netko nas je dezinformira da vole radit !!  Tako ispada is vidjenog !
A sto se bitaka tice ja sam ih uzeo bas da bih opisao "odluke likova" kao sto kazes , likova kapetana i antilogike i pretjerivanja u moraliziranju !
A ne kao bitke radi bitaka , uostalom izgleda da je to i nakana scenarista da se preko cak i potpuno "nevaznih" bitaka isprica "saga" o junastvu i supermoralu "zemljaka" za racun svih ostalih "krvopija" u svemiru [ svi ostali imaju bar neku manu ] !!!!!
Pozdrav
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 17 vel, 2007 2:40 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
pa i humani imaju manu... druge rase ih ne vole jer su pre "ljigavi"... pre dobri ... jednostavno im je muka od svega toga 

|
| sub 17 vel, 2007 3:23 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
buco je napisao/la: zamisli da cekas da kupis najbolji PC kojemu cijena nece past nakon 2-3 mijeseca i nece "ostarit " za ta ista 2-3 mijeseca .. vijerojatno nikad nebi kupi racunalo !!!!!! opet se ne kuzimo  ne bu borg ceko do beskraja... ko sto i onaj lopov ne mora cekad da leonardo zavrsi sve svoje slike i umre, on treba samo pricekat da se zavrsi vec zapoceta i poludovrsena monalisa! -i onda samo nju ukrast, jer samo ona ga interesira!
tako i borg, kaj bu ceko da se civilizacija razvije do kraja.. oni su mozda zapazili jedan detalj i samo taj detalj ih zanima
...asimilirat ce kad bude ono kaj oni oce ili ako se desi neka kriza i treba im odmah.
...tipa... mozda postoji neka rasa koja se razmnozava ko zecevi... a uz to su jako kvalitetni ko radilice... ...siguran sam da ce borg pricekat dok se ne
razmnoze do nekog broja koji im pase, a napast ce ih samo ak im hitno trebaju te radilice.
...ja jos uvijek velim da je napad 1 kockom stvar strategije a ne ljenosti.
-da borg vidi neki profit u osvajanju galaksije -osvojio bi ju...
...ali kako trenutno stvari stoje, osvajanje galaksije ih ne bi dovelo do savsenstva...
|
| sub 17 vel, 2007 4:54 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|