|
Sada je: čet 06 kol, 2026 2:35 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: PC trkeljana
Moj komp:  Još uvijek gura staro đubre, ove godine će napunit devetu godinu. 
|
| pon 16 tra, 2012 8:29 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Evo i moje "kante". Uzmite u obzir da sam sve to kupio još 2008.  edit: mislim da bih i ja trebao napraviti proljetno čišćenje coolera, sad mi komp više ne treba služiti kao radijator 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 16 tra, 2012 9:06 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Wildchild je napisao/la: _Oz počisti malo grafičku, previsoka joj je temperatura (jer i ja bi trebao). Grafa ima pasivno hlađenje (nema vent) pa mislim da je to sasvim normalna temperatura za nju. EDIT: Gle Cvičekovu, 64°C 
|
| pon 16 tra, 2012 9:13 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: sub 04 vel, 2012 10:47 pm Postovi: 102 Spol: Muški Opis Stanja: Homeless Koje si vrste?: 1/2vilenjak
|
Ovo bi bila moja kanta. 
| pon 16 tra, 2012 11:48 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Moj komp je najviše hot i ima najveći hard 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 17 tra, 2012 1:47 am |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Cviček, koliko si svojevremeno platio komp? Kažeš da je bilo 2008. godine, mora da ti je samo kućište došlo oko 8000 kn. Moj je bio nekih 6000 kn (samo kućište) s tim da sam posebno još kupio novu zvučnu karticu za 6 kanala (+300 kn).
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| uto 17 tra, 2012 2:09 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Wildchild je napisao/la: Cviček, koliko si svojevremeno platio komp? Kažeš da je bilo 2008. godine, mora da ti je samo kućište došlo oko 8000 kn. Tad je poso bio dobar, para laka i nije me toliko prao dualizam pa sam ostvario geek dream Nešto manje od 14k s time da sam uz komp uzeo i 22" monitor (granica je bila veličina "rupe" na 'workstationu' i na kraju sam vidio da sam bez bada mogao uzet i 24"), a uzeo sam i oriđiđi windowse i sl...
|
| uto 17 tra, 2012 2:53 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Erlond je napisao/la: Ovo bi bila moja kanta. A koliko si ti platio tu "kantu", ako smijemo znat? 
|
| uto 17 tra, 2012 11:55 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Elrondova konfiguracija na prvi pogled djeluje impresivno. Puno memorije je bitna stvar, i brzina je odlična, makar latencija u ovoj konfiguraciji i nije baš najbolja a to zna biti dosta bitno. Sapphire je (bar dok sam ju ja koristio) bila solidna grafička, makar je orginal ipak - orginal  I čudi me da uz ostale dobre komponente nema i nekog hard diska sa "solidnim stanjem"  No za bolju analizu bi trebalo detaljnije pogledati komponente (koliko grafička ima rama i frenvenciju i sl)
|
| uto 17 tra, 2012 2:52 pm |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: I čudi me da uz ostale dobre komponente nema i nekog hard diska sa "solidnim stanjem"  Uistinu, da ja idem ulagat neke ozbiljnije pare u komp, SSD bi bio obavezna stavka. Makar su još uvijek jako skupi (prosječno oko 1500 Kn za 120 GB). BTW: 
|
| uto 17 tra, 2012 3:13 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
_Oz je napisao/la: Uistinu, da ja idem ulagat neke ozbiljnije pare u komp, SSD bi bio obavezna stavka. Makar su još uvijek jako skupi (prosječno oko 1500 Kn za 120 GB). Za SSD (bar što se mene tiče) gigabajtaža nije presudna, jer to koristiš samo za sistem, igre i programe gdje je brzina bitna, dok ostalo trpaš drugdje. Meni bi za takve potrebe i 60GB bilo sasvim dovoljno...
|
| uto 17 tra, 2012 3:20 pm |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: Za SSD (bar što se mene tiče) gigabajtaža nije presudna, jer to koristiš samo za sistem, igre i programe gdje je brzina bitna, dok ostalo trpaš drugdje. Naravno, pa 120 GB nije ni izbliza dovoljno za storage, a poanta SSD-a i jest da se dobiju bolje performanse sa instaliranim softverom, brže pokretanje itd. Cvicek je napisao/la: Meni bi za takve potrebe i 60GB bilo sasvim dovoljno... Meni je u ovom trenutku zauzeće C: diska (sistemskog) 60 Gb (od raspoloživih 100), i to nakon što sam deinstalirao par igara koje ne igram. Gledam malo cjenik od Linksa, SSD-ovi od 60 giga isto nisu jeftini (700-1000 Kn), tako da se to po meni ne bi isplatilo uzimat.
|
| uto 17 tra, 2012 3:31 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Cvicek je napisao/la: Nešto manje od 14k s time da sam uz komp uzeo i 22" monitor (granica je bila veličina "rupe" na 'workstationu' i na kraju sam vidio da sam bez bada mogao uzet i 24"), a uzeo sam i oriđiđi windowse i sl... Vidim, baš si se razbahatio.  Neka, lijepo je to kad si tako nešto možeš priuštiti. Vezano za original Windowse.. i ja bi ih isto rado kupio, ali su precijenjeno skupi, a za MS Office da ne govorimo... Ja si planiram napraviti upgrade konfiguracije ili možda bolje, novu konfiguraciju, kada počnem radit, ali ne mislim dat više od 6000 - 7000 kn za složit kućište. Komponentama strašno pada vrijednost nakon kratkog vremena. I da, SSD bi i meni bio poželjna stavka, zatim kvalitetan procesor, puno RAM-a (ako se mislim bavit strukovnim područjem) i neku još bolju zvučnu karticu.  Uglavnom, komp koji bi me bez problema služio 4 godine.
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| uto 17 tra, 2012 3:36 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: sub 04 vel, 2012 10:47 pm Postovi: 102 Spol: Muški Opis Stanja: Homeless Koje si vrste?: 1/2vilenjak
|
_Oz je napisao/la: Erlond je napisao/la: Ovo bi bila moja kanta. A koliko si ti platio tu "kantu", ako smijemo znat?  Pa tesko je reci jer je ovo bila malo veca nadogradnja postojeceg kompjutera. Istina da su glavne komponente izmijenjene (CPU, MBO, GPU, RAM). To cetvoro je doslo nesto ispod 4k kuna mislim. Morao bi pogledati racune. Manji HDD je od prije, veci je novi koji sam dobio. SSD je bio u razmatranju, ali mi je jos nekako preskup. No doci ce i to u svoje vrijeme. Kuciste i napajanje, monitor su od prije. Od svojih starih komponenti sam slozio drugi komp i prilicno ga dobro prodao, tako da me sama nadogradnja nije tako puno kostala.
| uto 17 tra, 2012 7:28 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
| uto 17 tra, 2012 7:31 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|