Sada je: sri 02 ruj, 2026 11:36 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Globalna revolucija i društveno-ekonomske promjene 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
 Globalna revolucija i društveno-ekonomske promjene
Naknadan edit:
Ovo je tema o globalnoj revoluciji; društveno-ekonomskim promjenama kroz koje Svijet prolazi, o protestima, predavanjima i kritikama postojećeg sustava i idejama za bolji s poveznicama današnjeg društva i onog u star treku itd...

(krenula je kao tema o protestu 15.10.2011.)

C/P sa http://15october.net/hr/
Citat:
15. listopada - Ujedinjeni za Globalnu Promjenu!

15. listopada ljudi diljem svijeta izaći će na ulice i trgove. Od Amerike do Azije, od Afrike do Europe, ljudi se dižu da bi ostvarili svoja prava i zahtjevali pravu demokraciju. Sada je vrijeme da nam se svi vi pridružite u globalnim, nenasilnim prosvjedima.

Vladajući slojevi rade za dobrobit nekolicine, ignorirajući želje velike većine građana i ignorirajući ljudsku cijenu i cijenu u vidu našeg okoliša koje plaćamo radi njihovih postupaka. Ova nepodnošljiva situacija mora prestati.

Jednoglasno ujedinjeni, dat ćemo do znanja političarima i financijskim elitama čijim interesima oni služe, da je na nama, građanima, da odlučujemo o svojoj budućnosti. Mi nismo roba u rukama političara i bankara koji nas ne zastupaju.

15. listopada naći ćemo se na ulicama kako bismo inicirali globalnu promjenu koju priželjkujemo. Mirno ćemo prosvjedovati, pričati i organizirati se dok ju ne ostvarimo.

Vrijeme je da se ujedinimo. Vrijeme je da nas poslušaju.
Ljudi ovoga svijeta, ustanite 15. listopada!

Više informacija:

Centralni sajtovi:

Internacionalni

Hrvatski

Twitter

Facebook:
Hrvatska Facebook grupa 15o
Hrvatski Facebook Event

Promotivni materijali (internacionalni)

Zanimljivi linkovi:
Occupy Wall Street - Protesti usmjereni primarno protiv Wall Streeta i korporacija (ulaze u 3. tjedan kontinuiranog prosvjeda)
Global Revolution TV - Prijenosi prosvjeda uživo (s naglaskom na one kod Wall Streeta u SADu)
Occupy Together - popis grupa, aktivista i sl.

Ovaj post će se prema potrebi mijenjati i nadupunjavati s aktualnim informacijama.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 08 lis, 2011 10:19 pm
anarho trekkie

Post Re: 15.10.2011. Prosvjed - Ujedinjeni za Globalnu Promjenu
Ovo je tema o prosvjedu koji će se održati u cijelom Svijetu 15.10.2011. no s obzirom da realnije da će ovo biti tek početak, a ne okončanje današnje situacije u svijetu, nakon 15.10. tema nastavlja dalje s novostima, raspravama i komentarima vezanima uz Globalnu revoluciju.

S obzirom da se radi o anti-političkom aktivizmu koji ne zastupa nijedna stranka, i podržava ga Zeitgeist pokret koji dijeli slične ciljeve kao i Star Trek, ovakva tema je odobrena, štoviše ima punu podršku vodstva udruge jer je težnja za pravednijim i boljim svijetom ujedno i težnja ugrađena u samu srž Treka!

I za početak, malo nadahnuća:
"A lot has changed in the past 300 years. People are no longer obsessed with the accumulation of things. We've eliminated hunger, want, the need for possessions. We've grown out of our infancy." (Picard, TNG "The Neutral Zone")

Pa eto, sve vas pozivam da napravimo prvi korak prema odrastanju ljudskog roda!

Trek predviđa da ćemo se skoro pa uništiti prije nego se svi probudimo. Hajdemo učiniti budućnost pozitivnijom nego što to predviđa Star Trek! :mrgreen:

Vidimo se u subotu na Trgu!

(a za ostale, bit će report u mom klasičnom stilu :mrgreen: )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 08 lis, 2011 10:21 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Prvo, prosvjeduje se za demokraciju. Prosvjeduje se samo u demokratskim zemljama. Dakle prosvjeduju hipsteri koji nemaju pametnijeg posla. Jer lakše je prosvjedovat nego radit. Dokaz: FFZG.
Drugo, demokracija je pravo da te debilna većina nadglasa. Dovoljno je pogledati izborne kampanje kod nas sada da se zna točno koliko glupim stranke smatraju birače.
Treće, Zeitgeist nema veze sa Star Trekom, osim što se oboje slažu da bi bilo lijepo živjeti u utopiji beskrajnih resursa. To nije neka ideja, poruka ili aspiracija.
TL, DR verzija:
slika

sub 08 lis, 2011 10:29 pm
anarho trekkie

U svom postu si naveo 7 (ili 8 :-k ) neistina, mislim da ti je to rekord :mrgreen:

Da odgovorim bar na jednu - ni Trek ni TZM ne promoviraju Utopiju. Utopija je neostvarivi "finalni cilj", nakon kojeg više nema boljeg jer je sve postignuto, dok Trek i TZM (i drugi) promoviraju ideju napredka čovječanstva, i kad se postigne RBE ljudski rod će i dalje napredovati i u društvenom i znanstvenom i biološkom pogledu.

Ovo što se nastoji postići je samo 1 korak naprijed, jer je civilizacija došla do te razine da ovakav kapitalizam kakav danas poznajemo više nije održiv ni s ekomomske ni društvene ni ekološke strane (ako imalo pratiš stanje vidjet ćeš da je tako), i treba ga zamjeniti nećim boljim...

A glede ostalog, samo ću ti postati jednu pjesmu, možda ti se jednog dana svidi :)

slika

sub 08 lis, 2011 10:55 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Mislim da ovo dugoročno možda ima šanse i želim biti dio toga, ali trenutno ne vidim kako će ovo uspjeti. Mislim da će završiti neslavno kao 7.7. 2007.
U najboljem slučaju za par godina imat će utjecaj kao Greenpeace, ovi za okoliš, a ovi za političku čistoću. :mrgreen:

sub 08 lis, 2011 10:59 pm
anarho trekkie

Mimi Sky je napisao/la:
Mislim da ovo dugoročno možda ima šanse i želim biti dio toga, ali trenutno ne vidim kako će ovo uspjeti. Mislim da će završiti neslavno kao 7.7. 2007.
Šta se je tada dogodilo ili trebalo dogoditi? :-k

Mimi Sky je napisao/la:
U najboljem slučaju za par godina imat će utjecaj kao Greenpeace, ovi za okoliš, a ovi za političku čistoću. :mrgreen:
Protestira se i protiv uništavanja okoliša ;)

Inače, ako se tu u Zagrebu sakupi više od 100 ljudi, ja ću biti zadovoljan :mrgreen:

Mah, bio bi zadovoljan i da sretnem samo par ljudi pa da poslije odemo na pivu popričati o stanju u Svijetu :mrgreen:

Enivej... ono što smatram da je poanta je da se od nekuda se treba početi. Mislim da nitko nema iluzije da će se 15 ili 16.10. Svijet iz korijena promijeniti.

U najgorem slučaju, dobit ću svoju prvu pendrek-masnicu koju ću ponosno pokazivati, a generalno će to biti najveće krvoproliće od strane policajaca svijeta, sve će se za koji tjedan zaboraviti i svijet će i dalje juriti prema društvenoj i ekonomskoj katastrofi kao što je i opisano u Treku :neznam:

No s druge strane - možda će biti i drugačije. Sama činjenica da se u parsto (ili par tisuća? :-k ) gradova Svijeta istodobno odvijao protest ljudi različitih naroda, vjera, kultura, svjetonazora - da će to definitivno biti THE vijest jer tako nešto se u povijesti još nije dogodilo.

To će biti vijest koje teško da će i "velike", korporacijama nauljene medijske kuće više moći ignorirati. I krenut će se sve više i više pričati o tome... i to je dobro. Jer bitno je da informacija dođe do ljudi, da ljudi shvate da tih 1% nema toliku kontrolu, da se nešto može promjeniti.

I s obzirom da se moćnicima to neće sviđati, preko medija koje kontroliraju će se početi masovno sprdati i ismijavati te prosvjede, pokušavajući im umanjiti važnost.

Kak ono ide citat o ideji :-k nešto u stilu da ju prvo ignoriraju, pa ju onda ismijavaju, pa se svim sredstvima bore protiv nje, i na kraju je prihvate kao nešto što je bilo neizbježno, jer ideja čije vrijeme je došlo ne može biti zaustavljena. Možda, ali fakat možda, vrijeme za takvu ideju polako dolazi...

slika

ned 09 lis, 2011 12:25 am
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Cvicek je napisao/la:
Mimi Sky je napisao/la:
Šta se je tada dogodilo ili trebalo dogoditi? :-k

http://en.wikipedia.org/wiki/Live_Earth ... concert%29

Cvicek je napisao/la:
Mimi Sky je napisao/la:
Protestira se i protiv uništavanja okoliša ;)

Inače, ako se tu u Zagrebu sakupi više od 100 ljudi, ja ću biti zadovoljan :mrgreen:

Mah, bio bi zadovoljan i da sretnem samo par ljudi pa da poslije odemo na pivu popričati o stanju u Svijetu :mrgreen:

Enivej... ono što smatram da je poanta je da se od nekuda se treba početi. Mislim da nitko nema iluzije da će se 15 ili 16.10. Svijet iz korijena promijeniti.

U najgorem slučaju, dobit ću svoju prvu pendrek-masnicu koju ću ponosno pokazivati, a generalno će to biti najveće krvoproliće od strane policajaca svijeta, sve će se za koji tjedan zaboraviti i svijet će i dalje juriti prema društvenoj i ekonomskoj katastrofi kao što je i opisano u Treku :neznam:

No s druge strane - možda će biti i drugačije. Sama činjenica da se u parsto (ili par tisuća? :-k ) gradova Svijeta istodobno odvijao protest ljudi različitih naroda, vjera, kultura, svjetonazora - da će to definitivno biti THE vijest jer tako nešto se u povijesti još nije dogodilo.

To će biti vijest koje teško da će i "velike", korporacijama nauljene medijske kuće više moći ignorirati. I krenut će se sve više i više pričati o tome... i to je dobro. Jer bitno je da informacija dođe do ljudi, da ljudi shvate da tih 1% nema toliku kontrolu, da se nešto može promjeniti.

I s obzirom da se moćnicima to neće sviđati, preko medija koje kontroliraju će se početi masovno sprdati i ismijavati te prosvjede, pokušavajući im umanjiti važnost.

Kak ono ide citat o ideji :-k nešto u stilu da ju prvo ignoriraju, pa ju onda ismijavaju, pa se svim sredstvima bore protiv nje, i na kraju je prihvate kao nešto što je bilo neizbježno, jer ideja čije vrijeme je došlo ne može biti zaustavljena. Možda, ali fakat možda, vrijeme za takvu ideju polako dolazi...

I trebalo bi doći do takve ideje. Nego, sjetila sam se zanimljive činjenice koju sam pokupila u trećem razredu sa sociologije. Kad je kriza i neimaština, ljudi prosvjeduju manje nego kad je stanje bolje.
Zaključak - ovog puta su pretjerali. :mrgreen:

ned 09 lis, 2011 3:37 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
The Boz je napisao/la:
Dakle prosvjeduju hipsteri koji nemaju pametnijeg posla. Jer lakše je prosvjedovat nego radit. Dokaz: FFZG.

You huwt ma filingz. :smrc:
Samo sam jednom prosvjedovao u životu i to baš u dvorištu FFZG. Imali predavanje, koje je prekinuto najavljenim prosvjedom protiv tadašnje invazije na Irak. Bio par sati ne zato jer želim dokazati svijetu nepravdu već zato jer sam se nakreso ko TGrel.

Cviček, ZAŠTO je ovo GLOBALNA OBAVIJEST?
Kako to promovira Udrugu i Trek?
Kažeš da je vodstvo udruge apruvalo ovu temu, a jel to znači da si Drempetića zvao u Tadžikistan ili gdje je već, ili je Suiko tu negdje?
Ili je tvoj osobni interes interes foruma?

Btw. Formula 1 razvija nove i nove tehnologije. To dijele sa Star Trekom, tu filozofiju napretka. Može tema F1 bit globalna tema? :D

Da, kajlam malo, al samo malo.

ned 09 lis, 2011 10:44 pm
anarho trekkie

Nije globalna obavijest, o čemu to ti? :scratch:

I da, pričao sam s Leom.

slika

ned 09 lis, 2011 10:59 pm
MINDFVCK

Ma, kad je na vrhu podforuma i piše GLOBALNO, a i tam je ona (unaprijed osuđena na propast) Mimina tema o jesenskim profilima, pa sam otud izvuko zaključak. #-o

Uglavnom, mislim da neće neki značajan odaziv biti kod nas. Ili čak i da bude, ne očekujem utjecaj. Već smo imali proljetos Jaca odlazi prosvjede, a i bilo je ono Stegnite remen bando lopovska. Ak prosvjedi nisu kadri djelovati na lokalnoj razini, teško da će i na globalnoj. Hipsterluk.

ned 09 lis, 2011 11:05 pm
anarho trekkie

Miki je napisao/la:
Uglavnom, mislim da neće neki značajan odaziv biti kod nas. Ili čak i da bude, ne očekujem utjecaj. Već smo imali proljetos Jaca odlazi prosvjede, a i bilo je ono Stegnite remen bando lopovska. Ak prosvjedi nisu kadri djelovati na lokalnoj razini, teško da će i na globalnoj. Hipsterluk.
Ono prije par mjeseci nisam išao jer mi nije imalo nekog smisla (i da X stranka da ostavku, zamjeni je Y stranka i na kraju dođe na isto... politika)

Ovdje se cijeli Svijet ujedinjuje oko istih ciljeva i nepravde, i traži pravednije društvo kakvo ljudski rod zaslužuje. Sutrašnji prosvjed smatram samo početkom, i na Wall street kao i na španjolskim i grčkim trgovima je na početku bilo tek parsto ljudi, a kasnije je višestruko porasao broj...

No da, hoće li netko s foruma sutra ići na prosvjede? (i da se usput i usudi ovdje napisati? ;) )

Uglavnom, tko ide na prosvjed u ZG, vidimo se! :)

slika

pet 14 lis, 2011 9:57 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Eh ja sutra nisam u Zagrebu (makar ne popodne) 8-[ , a nisam ni na Rikonu :(, ali negdje napola puta :mrgreen: :inlove: :zubo:

pet 14 lis, 2011 10:02 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
anarho trekkie

Prosvjed je dobro prošao, nije bilo bad stuffa, civilizirano.

Plenum je nešto novo za Hrvate, bilo je pomalo kaotično, ali na kraju je dobro ispalo.

Došao sam spreman, dekica dobro došla kad su pozvali ekipu da sjedne :D
Ekipa komentirala sve i svašta, neki govorili o konkretnim stvarima i imali prijedloge, drugi pričali svoju životnu priču, a po meni najlošiji trenutak je bio kad je neki lik krenuo uzvikivati da je spreman za dom :joj: U biti je to i ispalo dobro - svatko je mogao reći svoje mišljenje i s i s obzirom da su tog koji je počeo spominjati dom svi isfučkali, uuuu-ali (kak se to zove? :) ) je odlično ispalo, bit će nešto od našeg društva :)
Jedan je pričao o RBA, ali je na kraju konkretno spomenuo samo Venus, a ne i ZTM, al nema veze :)

Sve u svemu - bolje nego sam mislio da će biti. Prognoze su mi bile 500+ ljudi a sakupilo se nekoliko tisuća :D

Kao glavni organizator (pokret nema vođe, pa smo svi "glavni" ;) ) pozivam vas da se pridružite iduću subotu u 18h na nastavak plenuma. Neće biti zgorega ako ponesete i kampersku opremu! :mrgreen:

slika

sub 15 lis, 2011 10:50 pm
anarho trekkie

Post Re: 15.O pokret, globalne promjene, neoliberalizam...
Sutra u 18H novi prosvjedi, po mojim saznanjima samo u Zagrebu i Puli.

Dolazi tko s ovog foruma?

slika

pet 21 lis, 2011 9:43 pm
MINDFVCK

Post Re: 15.O pokret, globalne promjene, neoliberalizam...
Ne kužim cilj prosvjeda. Reći bankama i vlasti 'promjenite se' nije dovoljno. Nije nikakva alternativa ponuđena.
Prošli tjedan sam na tvu vidio, a i Cviček tu spominje kako svatko zgrabi mikrofon i blebne svoju ideju. Na tvu mi je ostala u sjećanju neka ženskica koja bi 'besplatno studiranje i direktnu demokraciju'. Samo tako. Bez obrazloženja. Ovo prvo još ajde može proći, al ovo drugo je čista demagogija.

pet 21 lis, 2011 11:10 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: