| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: sub 26 ožu, 2011 11:47 am Postovi: 262 Lokacija: Second star to the right and straight on till morning Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: 28 going on 6 :D Koje si vrste?: koliko mogu biti
|
 Re: Navedite 10 najboljih SF filmova!
Sailor Moon je zakon  ... Zato i necu opet gledati Dinu jer znam da ce mi se pokvariti 
| sub 09 tra, 2011 7:54 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Za ime Isusovo, ta serija je rijetko viđeno ruglo. Užasna produkcija, smiješni specijalni efekti, hrpa istočnoeuropskih glumaca koji pričaju toliko loš engleski da čovjeku uši prokrvare... Serija "Children of Dune" je nešto bolja, doduše. A što se filma tiče, dovoljno je reći da ga se redatelj David Lynch odrekao. Zato na špici piše "directed by Alan Smithee" (to je izmišljeno ime koje se nekad koristilo za filmove koje su redatelji odbili potpisati). Meni osobno nije TOLIKO loš, ali mi je jasno zašto se Herbertovim fanovima ne sviđa (film praktički nema veze s knjigom). Da, ali serija za razliku od filma, fakat prati knjigu.  I ima preslatke glumce i glumice.  (i koga briga kako govore engleski kad su na Arakisu??  )
| ned 10 tra, 2011 12:51 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
_Oz je napisao/la: Za ime Isusovo, ta serija je rijetko viđeno ruglo.  IZ NOT! Ok, ne sjećam se ničega osim Aleca Newmana i hrpe Fremena, ali mi je bila zakon. U filmu jedino valja uvodna špica kad ona ženska priča.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| ned 10 tra, 2011 1:30 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Moram se sloziti, meni je serija bila ok. Nije neko remekdjelo kako Dune zasluzuje, ali je ra sed velicine bolje od filma!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 10 tra, 2011 1:51 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Kužim ja da je serija vjerna knjizi i sve... Al kad je nešto tako loše snimljeno, malo mi je problem uživit se.
Pobogu, snimljena je negdje u vrijeme 6. sezone Voyagera... Pa sad malo usporedite brodove i planete u jednom i u drugom... Npr. ona scena putovanja na Arakis mi izgleda kao cutscene neke igrice iz ranih devedesetih.
|
| ned 10 tra, 2011 2:24 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Efekti nisu svjedok izvrsnosti serije/filma.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| ned 10 tra, 2011 2:26 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Efekti nisu svjedok izvrsnosti serije/filma. U principu. No teško da nešto može biti "izvrsno" kad te niske produkcijske vrijednosti doslovno bodu u oči.
|
| ned 10 tra, 2011 2:36 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
L: Hey, look! Dune! R: The movie sucks but look at that dessert. (1, 2, 3... seconds of watching Dune passed...) H: That's it, I'm moving to real sex... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| ned 10 tra, 2011 3:10 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Moderatori, splitajte ovu raspravu o Dini.
Gledao sam i film i seriju.
Film sam gledao original i extended verziju.
Original - solidan, iako se vidi da je masivan dio knjige iščupan iz radnje.
Extended verzija - fali onaj dobar soundtrack, nema scene pljuvanja na Paulovu mater, al umjesto toga vidimo Picarda kako svira gitaru.
Serija - možda scenarijem najbolja, jer smatram da je svaka serija scenarijem jača od filma; ali Oz je već rekao - glumci sa uhobodnim naglascima, kao i svaka scena u pustinji koja je preočita scena u studiju.
|
| ned 10 tra, 2011 4:12 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
za ljubav bozju, gluma u filmu prakticki ne postoji! zivo tracenje solidnih glumaca. potrpali su ih na setove* i onda ih natjerali da rade manicne vidi-sto-sam-dramatican face i izgovaraju nasumicno odabrane dijelove dijaloga iz knjige (ne nuzno u ikakvom smislenom redosljedu niti odnostu sa predhodno izgovorenim). onda su u sve to ubacili par "akcijskih scena" u kojima likovi idu okolo i urlaju jedni na druge, da bi sve zacinili sa onom čivavom (ili koji vrag je bio, nije ni bitno) koji se pojavljuje na pomno odabranim najnevjerojatnijim mjestima u filmu (Gurney Hallecket predvodi svoje trupe u ocajnickom napadu na harkonnenske snage sa pistoljem u jednoj i tom abominacijom od psa u drugoj ruci)
* koji su u kombinaciji sa kostimografijom jedino sto je uopce valjalo u filmu
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 10 tra, 2011 4:23 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
 Re: Dune-Dina
eto, sada i ja mogu nešto napisati...ja sam gledala samo neku miniseriju koliko se sjećam... ...znam da je bila neka pješčana pustinja i neki veliki crvi da su tamo "plivali" i sjećam se ljudi sa plavim očima...i to je sve 
| ned 10 tra, 2011 9:28 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Serija, i prva i druga, mnogo > film. Fakat mnogo. Čak su mi i oni klipići iz Dune 2, 2000 i Emperora zajedno bolji od filma sa Kyleom Makahalahahnom.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| ned 10 tra, 2011 9:28 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Ok, ne sjećam se ničega osim Aleca Newmana i hrpe Fremena, ali mi je bila zakon. Uuuuuuuuuu... Alec Newman... A zaboravila si Jamesa McAvoya? A i ona ženska što je glumila Aliju je bila prekrasna... i ne sjećam se loših engleskih naglasaka... pogotovo zato što su svi navedeni glumci Englezi. 
| čet 14 tra, 2011 1:26 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
The Boz je napisao/la: Serija, i prva i druga, mnogo > film. Whoa, postoje dvije serije? Xplain!
|
| čet 14 tra, 2011 7:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: The Boz je napisao/la: Serija, i prva i druga, mnogo > film. Whoa, postoje dvije serije? Xplain! Dune (2000) Children of Dune (2003)
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| čet 14 tra, 2011 8:38 pm |
|
 |
|