O! teleportiro vam PAS MATER! sto mi neko nije reko
ovdje se pricaju svetogrđa a ja nisam na vrijeme reagiro
Chaky sta me nisi upozorio oh! bol me snasla u tudini....
cvicek je napisao/la:
Treba kritizirati, ali previse je previse. Ja osobno ne moram reci "radije bih gledao los ST nego nikakav ST" jer za mene Enterprise nije los ST.
ja kao i Gul Remal ne pusim foru "bolje bilo kakav Trek nego da ga vise nema"
Problem kod Enterprisea -koji smatram da se nije dovoljno istaknuo u ovoj temi je da Enterprise moze proc kao dobra
moderna SF serija (ponavljam
moderna SF serija -jer danas sve SF serije tak zgledaju i pune su akcije/sexa/efekata/tankihprica) ali
ne kao dobra ST serijaSmatram da dobar dio ekipe na forumu nije
citao mnogo SF prica (bar sirus itd.) pa nije osjetilo neke njegove cari (-koliko mastovitosti i originalnosti i ideja moze biti u SFu jer tu na postoje nikve granice i koliko te pricice mogu natjerati covjeka da se zamisli nad njima) pa im zato fali malo kriticke nastrojenosti
btw. ne kazem da sam ja citao puno SF-a, stovise -nisam (Chaky je!)
Chaky je napisao/la:
TNG ima dosta dobrih SF prica (samo modificiranih za ST svemir) - kad god se u nekoj drugoj seriji pojavila jedna dobra SF prica to mi je postala najepizoda te serije ... npr, u DS9 epizoda kada je Sisko pisac SF prica pa se na kraju ne zna sto je stvarno... on pisac i taj svijet ili on kapetan i ST svijet... ili npr. epizoa iz Voyagera: "blink of an eye"... po meni jako dobra SF prica
TNG ima najvise tih SF epizoda di se obraduju filozofske teme, kritizira drustvo i ljudski moral tj. bave se etikom i zato mi se svida -jer sam nakon skoro svake epizode mogao razmislit malo o temi epizode i pokusavao sam shvatit zasto Picard uvijek trazi diplomatsko rjesenje -zar nije lakse pucat

-i uglavnom sam dolazio da zakljucka da tng ekipa donosi puno bolje odluke nego sto bi ih je donosio na njihovom mjestu i cak sam naucio nekaj
(za VOY i ENT to nemrem rec) -danasnje moderne SF serije se uglavnom mogu gledat tako da se mozak pusti na pasu i uziva u eye
candy-u (dajte mi protu primjere da gledam nekaj doma

Chaky je napisao/la:
...jer ako je netko prvi kontakt sa ST imao preko TNG-a onda ce mu najvjerojatnije TNg biti najbolji, a ako je imao prvi kontakt sa ENT-om onda ce mu vjerojatno ENT biti najdrazi...
Jedino sto je bitno je to da ste prije pogledali Trek od Warsa
da se razumijemo.. ja sam prvo gledao VOY na TV-u -i bio mi je bilo super i s njim sam zavolio ST, onda sam gledao filmove makar nisam nis zano o TOS-u i tad sam polako poceo posudivati TNG iz kluba
to je bio preokret -tu sam shvatio koliko je VOY slab u odnosu na njega
DS9 sam gledao zadnji i taman mi je izmedu TNG-a i VOY-a (u TNG-u ima puuuno kvalitetnih epizoda, hrpicu u DS9-u dok ih u VOY znam 5-6)
TOS sam gledao tu i tamo i jos mi fali 20ak epizoda (weeeee nije jos gotovo

i pogledao sam WARSE prije treka! -ali danas se smatram ORTODOKSNIM TNGovcem
Chaky je napisao/la:
...u TNG je covjecasto prikazano idealizirano ("evoluirano") - i to je nesto sto mi je bilo gust za pogledat (nakon silnih filmova gdje ljudi u buducnosti uvijek samo naj**u, tipa mad max). IMHO, nisu u Trek trebali uvoditi mentalitet ljudi iz 20./21. st. Trek se isticao bas po tome: imao je pozitivan pogled na ljudsku buducnost. Mislim da imamo dovoljno SF serija di su ljudska rasa nazadovala u buducnosti. Cim su poceli to mjenajti u Treku, Trek je postao slican ostalim serijama te postao samo jos jedna u nizu SF serija
potpuno se slazem s ovim ... ST --> utopijska buducnost -po tom je bio prepoznatljiv
ono sto mene smeta kod ENTa je neiskoristen potencijal te serije -to je mogla bit dobra ST serija jer ideja uopce nije losa, stovise mogla je bit i bolja od TNGa da se bavila slicnim temama (-a ne soranjem) zbog razdoblja u kojem se odvija radnja
mogla je biti pojasnjenje one recenice koju je D.Troi rekla u First Contactu
-
Ujedinjenje covjecanstva na nacin koji nitko nije smatrao mogucim - kad su shvatili da nisu sami u svemiru. Siromastvo, bolesti, ratovi, svi ce nestati u sljedecih 50 godina!Kak je doslo do toga i pokazat da se stvarno radi na tome (a reko bi da se upravo to pokazuje u TNGu u nekim epizodama) to bi bilo u ST duhu i ENT je mogao biti direktni nastavak na FC i tu recenicu -probajte si vi zamislit to prijelazno drustvo i probleme
Nije cak bilo potrebno nikakvo direktno povezivanje sa starim trekom (makar je dobrodoslo) ni izmisljanje tople vode kak je reko Gul Remal -s cijim postom se skroz slazem
ENT mi izgleda ko nasilno nastavljanje fransize (zbog idustrije vezane uz nju)
3. sezona ENTa se moze slobodno gledati kao zasebna serija koja nema veze ni s ENTom ni s STom jer je radnja potpuno zaokruzena i van bilo kakvog konteksta
VOY je takoder lose iskoristio svoj potencijal (pogledajte zadnjih par sezona i nadite mi epizode koje nisu o doctoru,sedmoj i babi Đ)
za ENT bi reko da je dobra
moderna SF serija ali NITI dobra SF serija NITI dobra "ST" serija
vratit cu se ja da dovrsim svoje misli -sad moram ic