|
Sada je: uto 25 kol, 2026 6:32 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 The Tudors
Serija za koju do prije neki dan nisam znao da postoji sve dok Oz nije spomenuo da je krenula na Doma teveu. Pa reko idem si nabaviti i gledati jer znam da će serija na tvu biti izmasakrirana reklamama; a i radnja je takva da kad te primi, drži te. I bome drži.
Od starta političke spletke, stvaranje i kršenje saveza, samim time i odlučivanje o ratu i miru; a sve zbog odnosa između plemstva. Doduše taj koncept nije nov, ali je uvijek zanimljivo gledati povijesne serije, a ovaj puta se sve vrti oko Henrika VIII.
Gleda tko?
|
| sri 05 sij, 2011 11:26 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: The Tudors
Može malo više informacija (po mogućnosti u početni post teme)?
Što je okosnica radnje? Koji vremenski period? Kakva je u odnosu na druge serije? Specifičnosti?
BTW, sinoć završih Pillarse koji mi, po ovih par redaka, djeluju slično ovoj seriji.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 05 sij, 2011 11:32 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Jel vrijedno dow...nabavljanja?
|
| sri 05 sij, 2011 11:36 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Što je okosnica radnje? Koji vremenski period? Pa napisao je da se radi o povijesnoj seriji u kojoj se sve vrti oko Henrika VIII. A s obzirom da je on vjerojatno i najpoznatiji engleski kralj (ok, uz Rikarda Lavljeg Srca), mislim da je to dovoljno informacija za nekoga tko ima više od pet razreda osnovne škole. Cvicek je napisao/la: Kakva je u odnosu na druge serije? Specifičnosti? Henrika glumi Jonathan Rhys Meyers, a budući da iza serije stoji Showtime (mreža koja nam je dala hrpu kontroverznih serija), Tudori obiluju golotinjom. http://www.sho.com/site/tudors/about.do
|
| čet 06 sij, 2011 12:27 am |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
_Oz je napisao/la: a budući da iza serije stoji Showtime (mreža koja nam je dala hrpu kontroverznih serija), Tudori obiluju golotinjom. Serije danas trebaju masu golotinje da privuku gledatelje, hell yeah. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| čet 06 sij, 2011 2:03 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ma ček, jel ta serija bila već na HRTu? Ili je ovo još jedna ekranizacija? 
| čet 06 sij, 2011 2:47 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Spet - mislim da nije bila na HRTu jer je snimljena 2007. Nisam siguran da je još jedna ekranizacija; možda ima pokoji film, ali za seriju nisam siguran. Širajzl - koliko sam do sad odgledao, vrijedno je dowbavljanja. Cviček - to što je Oz rekao. + Ne znam kako da objasnim ili opišem seriju jer sam do sad odgledao 4 epizode. Što drugo da kažem osim 'političke spletke Henrika VIII. i njegovo kurvanje u želji da ima sina.'
|
| čet 06 sij, 2011 3:57 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Miki je napisao/la: Što drugo da kažem osim 'političke spletke Henrika VIII. i njegovo kurvanje u želji da ima sina.' mislim da ne moras reci nista drugo, mene si zainteresirao. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 06 sij, 2011 4:05 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ovo je Dejanira natipkala... Tudori  ma ok je... iakooo... malo prerazvučena za moj ukus  ne znam, nekako... ne moram baš pol sata gledat henrya kak igra tenis  a da ne spominjem one neke sporedne likove koji imaju dost veliku minutažu, onda očekuješ da će oni bit nekako važni za radnju i šta ja znam i na kraju dotični samo odjednom nestanu iz serije  i ono, u danasnje vrijeme specijalnih efekata, maski, šminke... henry za vrijeme braka s anne of cleves, kad bi trebao imat 50 godina, izgleda ko da ima 25  al inače je ok serija  e i da, henry cavill  ajoj samo se zbog njega isplati gledat  doduse, meni se sviđa i chapuys... al ja imam malo cudan ukus...  e i da... političke spletke... ono malo što ih ima... totalno laaaame snimljeno...  onak, potpisu sporazum, pa ga jedan kralj prekrši, pa ovaj drugi piše sporazum sa trecim kraljem, pa tako u krug... a da uopce ne znas pozadinsku pricu i zasto je prvi kralj uopce prekršio sporazum...  ne znam, nekako mi fali taj dio...  serija se puno vise vrti oko njegovih žena i ljubavnica nego oko politike... sve u svemu, dobra je serija... ali ne mogu rec da sam baš oduševljena... @spet, snimljeno je više mini serija o henryu... baš sam nedavno toga pogledala jednu od njih, i ta mi je puno bolja od tudora... i glumi sean bean i umre  Ovo je Dejanira natipkala...

|
| čet 06 sij, 2011 7:43 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ajde, da i ja neš napišem. Mislio sam krenuti s kritikama na seriju, ali onda bi netko mogao pomisliti kako je serija loša. Serija je dobra i može se preporučiti svakome tko imalo voli povijest i tematiku. No, kako Dejanira reče, to je sve prerazvučeno. Da je serija imala dvije sezone, bila bi vrhunska. Ovako se može reć da je dobra. Dalje, sporedni likovi, isto kako je navela su valjda tu samo da popune creditse na početku i kraju epizode. Totalno bezveze i likovi jednostavno bez objašnjenja nestaju i pojavljuju se. Serija je dosta repetitivna. Ovaj se ženi, pa mu žena ne rađa sina, odma je kurva i štajaznam, treba je ubit. Bla bla. Mislim, tako je nekako valjda i bilo, ali mogli su to onda nekako malo drugačije napravit i snimit. Imaš osjećaj kao da su scenaristi izgubili inspiraciju i prepravili par imena (likova) i snimili novu sezonu. Ove spletke i pregovore, dogovore, neću ni spominjat. To se tamo potpisuje (kao i dogovori za brak) i raskida kao da mijenjaju čarape. Niti vidiš neki razlog zašto je tako, niti imaš osjećaj ikakvih posljedica raskidanja ugovora. Šta još? Henry ne stari.... Jesam li šta zaboravio... već sam zaboravio dal sam šta zaboravio. Za kraj, gorespomenuti Pillarsi su mi daleko dinamičnija i bolja serija. Ali dobri su i Tjudori. EDIT: i da, fali nekih prikaza sukoba i sl. Bila je ona opsada kasnije i ona pobuna sa sjevera neš prije, ali nekako mi je sve to malo. Priča se o nekom ratovanju, ali se niš ne vidi.

|
| čet 06 sij, 2011 7:54 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Miki je napisao/la: Što drugo da kažem osim 'političke spletke Henrika VIII. i njegovo kurvanje u želji da ima sina.' Da, onda je to ta. Onog odvjetnika kojeg objese glumi lik koji je u "Coupling" glumio Jeffa. Mislim. 
| čet 06 sij, 2011 9:04 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
T'Rapavi je napisao/la: Dalje, sporedni likovi, isto kako je navela su valjda tu samo da popune creditse na početku i kraju epizode. Totalno bezveze i likovi jednostavno bez objašnjenja nestaju i pojavljuju se.
Serija je dosta repetitivna. Ovaj se ženi, pa mu žena ne rađa sina, odma je kurva i štajaznam, treba je ubit. Bla bla. Mislim, tako je nekako valjda i bilo, ali mogli su to onda nekako malo drugačije napravit i snimit. ... EDIT: i da, fali nekih prikaza sukoba i sl. Bila je ona opsada kasnije i ona pobuna sa sjevera neš prije, ali nekako mi je sve to malo. Priča se o nekom ratovanju, ali se niš ne vidi. Ako se prati serija - ne samo ova, već bilo koja - onda se primjeti koliko zapravo sporedni likovi nadopunjuju radnju i potrebni su za karakteriziranje glavnih likova. DS9 ti je takav primjer u Treku, a ovo nije ništa drugačije. Iako sam još na početku serije, već sam se zalijepio za radnju. I uopće mi ne smeta što nema prikaza bitki. Zar je to stvarno potrebno? Smatram da nije, jer ne gledamo Vitezove okruglog dvora, već dvorske spletke; kao što rekoh, spletke koje su odlučivale sudbine naroda a ovisile su o osobnim raziricama između vladara. I to mi se čini da je vrlo dosljedno prikazano u seriji. Ovo zeleno -  Onda bi pak krenuli sa kritiziranjem kako je serija nekonzistentna, ne prati povijesni tijek događaja i blablabla. Bolje ovako.
|
| čet 06 sij, 2011 10:38 pm |
|
 |
|
Kingslayer
|
Ovo zeleno, pa i sam sam napisao da je tako bilo, ali da su mogli to nekako onda drugačije snimiti i prikazati, a ne baš kao copy/paste.
LOL, ovo što si napisao za sporedne likove baš ide meni u korist. Ne znam dokle si došao... ali vidjet ćeš. Slažem se da su sporedni likovi bitni. U tome i jest stvar, u Tudorima se prema njima ponašaju kao da su nebitni. Npr. u prvoj sezoni imaš nekog sporednog lika, ima ga podosta itd, a u drugoj sezoni se više ni ne spominje, nema ga. A nikako se nije ni riješio njegov "status" (npr. nisu ga ubili ili štajaznam). I nije to da se radi o jednom liku. Ima toga previše.
OK, bitke i sukobi nisu toliko ni bitni. Obično ih i nema previše u serijama (npr. ni u Rome-u nije bilo nešto puno bitaka prikazano) jer iziskuju puno financijskih sredstava. U filmovima je to lakše za podnjeti kada film traje dva, maksimalno tri sata i budžet je neusporedivo veći nego za serije.
Te spletke koje spominješ, su kao što sam i napisao u postu, pomalo traljavo odrađene. Rome je bio daleko bolji i napetiji po tom pitanju. Pa čak i prastari Klaudije mi je bio bolji po tom pitanju.

|
| čet 06 sij, 2011 10:52 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Rapavi je napisao/la: Rome je bio daleko bolji i napetiji po tom pitanju. Pa čak i prastari Klaudije mi je bio bolji po tom pitanju. Kako to misliš "čak"? Pa Klaudije je "cornerstone" za sve ostale serije tog tipa, uključujući i Rim kojeg često nazivaju "Klaudijem naše generacije".
|
| čet 06 sij, 2011 11:20 pm |
|
 |
|
Kingslayer
|
_Oz je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Rome je bio daleko bolji i napetiji po tom pitanju. Pa čak i prastari Klaudije mi je bio bolji po tom pitanju. Kako to misliš "čak"? Pa Klaudije je "cornerstone" za sve ostale serije tog tipa, uključujući i Rim kojeg često nazivaju "Klaudijem naše generacije". Dobro, krivo se izrazih...  Mislio sam baš zbog toga što je serija prilično ostarjela. (Meni i dalje genijalna i volim ju) Čovjek bi reko da bi se danas trebale snimati bolje serije, ne? 

|
| čet 06 sij, 2011 11:32 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|