| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
 Re: Trek pitanja
Genijalno mi je kako ste potpuno preskočili moj post...
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 17 ožu, 2010 2:36 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
The Boz je napisao/la: Genijalno mi je kako ste potpuno preskočili moj post... ma sadrzi previse relevantnih i tocnih informacija... to bi samo ogranicilo kreativnost rasprave. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 17 ožu, 2010 2:48 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
The Boz je napisao/la: Genijalno mi je kako ste potpuno preskočili moj post... Pa i nismo. Rekao sam kako scenaristi ne drže do tih stvari. Ta Okudina skala ne služi ničem drugom nego da bi malo žešći Trekiji doživljavali nerd-gazme po Trek enciklopedijama i forumima...
|
| sri 17 ožu, 2010 1:16 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
The Boz je napisao/la: Genijalno mi je kako ste potpuno preskočili moj post... ja sam se nadovezao na njega sa svojim komentarom... Ali kako je i OZ napisao, u praksi je ta skala samo nekakva smjernica, scenaristi ju ni približno ne poštuju.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 17 ožu, 2010 3:48 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Kako se usklađuje vrijeme na brodu kad jedan planet ima 24 zone najčešće? Zna se da oni u Voyageru se orijentiraju prema Sjevernoameričkom vremenu.
|
| čet 18 ožu, 2010 12:49 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
PrincMatias je napisao/la: Zna se da oni u Voyageru se orijentiraju prema Sjevernoameričkom vremenu. Hm, a ne prema GMT-u? Što se tiče usklađivanja vremena, to se u epizodama baš i ne spominje... Tko bi mislio sa sve te detalje? Na DS9-u npr. dan ima 26 sati kao na Bajoru.
|
| čet 18 ožu, 2010 12:56 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Pa to sve ovisi odakle se kreće, na čijem si brodu, kuda ideš. Ako na forumu imamo glavobolje od pretvorbi stardateova u normalni 365odnevni kalendar, onda kamoli ne bi imali glavobolje od 24-26-150-satnog dana. Vrijeme je relativno. 
|
| čet 18 ožu, 2010 12:59 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
da, ali to mi je "genijalno" kako uvijek namjeste da do planeta dođu za vrijeme prve smjene.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 18 ožu, 2010 2:22 am |
|
 |
|
bubica
|
Ant je napisao/la: da, ali to mi je "genijalno" kako uvijek namjeste da do planeta dođu za vrijeme prve smjene. Pogotovo kad se uzme u obzir da su šanse da se išta bitno dogodi u vrijeme alfa smjene 1:3 
|
| čet 18 ožu, 2010 2:26 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 11 tra, 2010 11:05 pm Postovi: 124 Lokacija: Far far away from administrators of this forum
|
inače bi brod koji putuje warpom trebao imati puno sporije vrijeme. to je dokazano einsteinovom teorijom o relativnosti.
znači kad bi brod iz warpa pucao po nekom drugom brodu koji stoji trebalo bi cca 10 g da fazerski izboj dođe do broda koji stoji. a zna se da st brodovi imaju mogućnost pucanja iz warpa hitac dođe odmah, ne za 10 g. zašto
|
| uto 13 tra, 2010 10:50 pm |
|
 |
|
bubica
|
JEAN-LUC PICARD 2 je napisao/la: inače bi brod koji putuje warpom trebao imati puno sporije vrijeme. to je dokazano einsteinovom teorijom o relativnosti. Krivo, warp nije obuhvaćen teorijom relativnosti. Štoviše, warp je sam po sebi tzv. "plot device" pomoću kojega se Einsteinova relativnost zaobilazi. Stvar je u tome što warp nije brzina (v=s/t), već faktor koji predstavlja iskrivljenje prostora.
|
| uto 13 tra, 2010 10:58 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 11 tra, 2010 11:05 pm Postovi: 124 Lokacija: Far far away from administrators of this forum
|
to sve znam i sam. Warp zavojnice povuku dio podprostora u prostor pa brod zapravo stoji a potprostor se kreće.
ali treba pucati iz potprostora u prostor.. jer iako je brod prostoru dio potprostora je oku broda. znači treba probiti potprostornu barijeru fazerima,a potprostor je u warpu zajedno s brodom. znači hitac kad izađe iz potprostora svejedno neko vrijeme putuje u warpu. to ne zaobilazi einstainovu teoriju jer se hicu ne smanjuje prividna masa.
|
| uto 13 tra, 2010 11:07 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Your technobabble makes my head hurt. Da se poštuju zakoni fizike, SF bi bio znatno dosadniji. Eto.
|
| uto 13 tra, 2010 11:13 pm |
|
 |
|
bubica
|
Hm, a gdje smo mi točno vidjeli brod koji puca iz subspacea u normalni prostor? 
|
| uto 13 tra, 2010 11:14 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
|
imam još. koji je pravilan iizraz za fazer
u TNG-u likovi govore fazor u VOY-u likovi govore fazer u TOS-u lilovi govore fejzer
koje je točno.
imam još. koji je pravilan izraz za impulsni pogon
u novom tosu govore raketni u filmu generation govore raketni u svem ostalom govore impulsni
|
| uto 13 tra, 2010 11:15 pm |
|
 |
|