| Autor/ica |
Poruka |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: Trek pitanja
Miki je napisao/la: Spet je napisao/la: Miki je napisao/la: Zašto se ne pokaže Janeway kada ima PMS, al onak brutalan  Zanima me kak bi onda Tuvok bio trigger happy. Lol... prikazana je janeway na pms-u u onoj epki kad su alieni (u nekom vremenskom pomaku) radili pokuse na njima... a tuvok je bio trigger happy kad je doživio onu nesreću pa je izgubio sjećanje i smisao za logiku... netko nije pratio voyager...   Ak misliš na alienske pokuse u epki Scientific Method, tamo su alieni pumpali Janewayicu hormonima stresa, no tamo Tuvok nije bio trigger happeh...ne znam na koju epku misliš Nisam ni rekla da je to u istoj epizodi... a za Tuvoka - sezona 6: Riddles...
| uto 02 ožu, 2010 11:56 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Pa nije bila nešto peemestična Katica u toj epki... 
|
| uto 02 ožu, 2010 11:58 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
drunky je napisao/la: ma ne ne , nisi me skuzil ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ne kad su se sreli s fedsima, to znam  nego da li ima taj borg kakvu povijest ? ko je stvrio tog borga? Borg je nekoć bio normalna vrsta kao i svaka druga, koja se tehnološki počela jako razvijati. U jednom trenutku postali su toliko ovisni o svojoj tehnologiji da su se počeli spajati sa njom.
Na kraju su se spojili u kolektiv u jedan um. I nekako su izgubili sposobnost razmnožavanja, te su počeli asimilirati pripadnike drugih vrsta, kao i njihovu tehnologiju da usavrše svoju. Na kraju smo dobili ovog Borga kojeg vidimo u star treku.
Zapravo je pitanje postoji li više uopće orginalni borg. Jer borga sad čine asimilirani pripadnici raznih vrsta.
|
| sri 03 ožu, 2010 12:26 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Miki je napisao/la: Pa nije bila nešto peemestična Katica u toj epki...  Miki... riječ je o dvije odvojene epizode... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
| sri 03 ožu, 2010 12:29 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Šta je s tim brojem 47 u Treku?
|
| sri 03 ožu, 2010 1:58 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
shirajzl je napisao/la: Šta je s tim brojem 47 u Treku? Ima sve na netu pojašnjeno... http://memory-alpha.org/en/wiki/47

|
| sri 03 ožu, 2010 2:43 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Gracias, Trap. 
|
| sri 03 ožu, 2010 11:24 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pon 01 ožu, 2010 9:39 pm Postovi: 100 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
moze mi neko samo ukratko objasniti kae to istrakon ? ja bi rado posjecivao i dolazio na vase skupstine , naravno sad ne mogu ali slijedece godine idem na fax u zagreb pa mi je sve blize . thx 
_________________ LIVE LONG AND DRINK PROPER !!
|
| ned 07 ožu, 2010 8:42 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Istrakon ti je domaća SF konvencija koja se održava krajem ožujka u Pazinu svake godine. Bude raznih predavanja, kvizova, igara te drugih zabavnih i poučnih sadržaja. Razne udruge i sl. izlažu svoje sf i f related stvari. Tako da se može ponešto i kupiti. Odi na njihovu stranicu, a i tu na forumu imaš podforum o konvencijama i reportove sa istih pa pročitaj. Neka me netko dopuni ako sam što zaboravio. EDIT: Jesi li siguran da želiš dolaziti na skupštine? 

|
| ned 07 ožu, 2010 10:20 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Skupštine i konvencije nisu isto  U okvirima foruma i udruge, "skupština" predstavlja godišnje nalaženje članova udruge gdje se razrješavaju bitne stvari poput izbora predsjednika i ostatka predsjedništva i sl., a "konvencije" su SF/F događanja kao što je Trapavi iznad napisao, i trenutačno ih se održava 7 godišnje (uključujući Magicon) u raznim djelovima Hrvatske.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 07 ožu, 2010 10:25 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pon 01 ožu, 2010 9:39 pm Postovi: 100 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
EDIT: Jesi li siguran da želiš dolaziti na skupštine?  [/quote] pa ja mislim da bi  , a kaj to je nekaj posebno?
_________________ LIVE LONG AND DRINK PROPER !!
|
| sri 10 ožu, 2010 11:09 pm |
|
 |
|
Kingslayer
|
E ovako, moraš razlikovati tri stvari koje očito malo miješaš... Dakle, Cvicek je pojasnio razliku između konova i skupština. Konovi - konvencije (Istrakon, Sferakon, Rikon...) koje se odvijaju u raznim mjestima RH tokom godine. Okupljanje SF fanova iz RH i ostatka regije. Traju nekoliko dana (obično vikend), predavanja, kvizovi, zabave, već sve spomenuto prije. Skupštine - Cvicek je napisao, godišnje ili koliko već bude po potrebi okupljanje članova udruge USS Croatia radi rješavanja nekih bitnih pitanja i izbora članova izvršnog i nadzornog odbora... Uobičajena okupljanja udruge - standarno svaki tjedan četvrtkom i nedjeljom u određenom terminu i na određenom mjestu. Imaš i programe u udružnom podforumu pa možeš vidjeti šta se radi na takvim okupljanjima. Razne igre, kvizovi, gledanje epki, parlaonice... Dakle odgovor na tvoje pitanje, skupštine jesu neka posebno. Znaju potrajat dosta dugo i neudružnim članovima zna biti dosadno. 

|
| čet 11 ožu, 2010 1:54 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
T'Rapavi je napisao/la: Znaju potrajat dosta dugo i neudružnim članovima zna biti dosadno.  mislim da se dosada bez ikakvih problema da pripisati i normalnim članovima. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 11 ožu, 2010 1:57 am |
|
 |
|
PARTIJA
|
Nego...Akademija traje 4 godine, jel? E, sad...časnici izađu kao savršeni strojevi. Ne samo da su odlični u svom području djelovanja u vrijeme mira (znači istraživanje blabla) već postaju perfektni časnici u vrijeme rata. Već za početak je to teško spojivo. Ali idemo dalje; osim te praktične stručnosti, za 4 godine im ugrade savršeni, ali savršeni osjećaj vjernosti Floti i ubermorala. I za kraj, Akademija ih široko obrazuje, u smislu općeg znanja i kulture (često se spominje kako na Akademiji imaju književnost itd.)... Kako je moguće od čovjeka napraviti takva svestran stroj u 4 godine? Koje su to metode rada? 
|
| pon 15 ožu, 2010 10:11 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ljudi su kao evoluirali u 24. stoljeću.
Nisu toliko dilvlji poput ovih u 21. st. 
|
| pon 15 ožu, 2010 10:13 pm |
|
 |
|