Re: 5x12 - Bride of Chaotica!
10
Ja volim avanture kapetana protona koji se bori protiv dr. Chaotice!
Mislim da sam već pisao, da su morali smjestiti Kapetana Protona prije 60-ih inače bi bilo previše aluzija na Orginalni Trek

Epizoda mi je stvarno smješna, skoro ko komedija zabune...
Dolaze fotonska bića i Chaotica na temelju svog programa pomisli da se radi o invaziji iz 5. dimenzije, i krene u rat s nima.... a i oni ne znajući da je Chaotica samo simulacija, kreću u protuofenzivu... i tako dobijemo fotonski rat
Doktor kao predsjednik Zemlje, Janeway kao Kraljica paukova, Kim kao vječni Parisov sidekick,....
Nije baš da mi je skroz sjelo to što fotonska bića izjednačuju holodek simulaciju i likove sa svojim bitkom. Mislim da se ne radi o toliko sličnoj stvari - holodeck simulacije su samo kompjutorski program sa projekcijama svjetlosti i forcefielda...
No opet, nikad ne možeš znati kako fotonska bića mogu (krivo) percipirati to kao produžetak njihove stvarnosti.... holodeck je nešto najbliže onome što oni percipiraju kao stvarnost...
Spet je napisao/la:
a cijela ta fora s kapetanom protonom možda djeluje smiješno amerima... al meni brate nije...
I meni je smješna. Jesi li ikada čula za parodiju - ovdje se ismijavaju takvi prastari filmovi iz 30-ih. Uostalom, vjerojatno će za 50 godina i Voyager izgledati naivnije nego nama sada izgleda TOS...
TOS je razmak od samo 40 godina, Camptain Proton like filmovi su stari 70-80 godina...
Tako da mi je i iz te perspektive epizoda zanimljiva - pogled u prošlost SFa.