| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 6x05 - Alice
AliceSezona: 6 Epizoda: 5 Datum premijere: 20.10.1999. Prikazano na HRT-u: 8.01.2010 Scenarist: Bryan Fuller i Michael Taylor Redatelj: David Livingston Stardate:Unknown (2376) Gostujući Glumci:Claire Rankin - Alice John Fleck – Abaddon Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA) Naišavši na odlagalište starih brodova, posada Voyagera odluči kupiti neke dijelove od upravitelja deponija imenom Abaddon. Tom Paris zaljubi se u maleni šatl i nagovori Chakotaya da ga otkupi. Tada otkrije da šatl ima neurogensko sučelje i da pilot može mislima upravljati njime. Tom započinje raditi na svojoj novoj igrački i daje joj ime «Alice». Nakon što je iskušao sučelje odluči se odmoriti. Kada ode, Alice se uključi i skenira Parisov mozak. U svojoj kabini Tom čuje kako ga doziva ženski glas. Detaljnije informacije: Memory alphaScenarij: Alice...
| pet 08 sij, 2010 8:13 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
 Re: 6x05 - Alice
Ne znam zašto, ali ovo mi je bila pomalo iritantna epizoda. Samo sam čekala da završi. Ideja je intrigantna (,,živa" letjelica koja upravlja ljudskim mozgom), ali nije mi se osobito svidjela provedba. Jednostavno mi nije ,,sjela". Mogla sam i misliti da je poručniku Parisu najdraži mit onaj o Dedalu i Ikaru.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 08 sij, 2010 8:56 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Tom opet poludio ... zanimljiv je ovaj redosljed epizoda u kojima se radnja temelji na tri razlicita lika tomu ..doktoru i sutra tuvoku a jos je zanimljivije da abbadon-a glumi glumac poznat kao koval i silk u ent-u kao i da je alice psihijatrica s atlantisa (stargate) Brod alice je zanimljiv i zapravo cijelo to sucelje je zanimljivo ... inace pocetak epizode s tuvokovim godinama i opasnom flotom otpada je smisan  8
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 08 sij, 2010 8:58 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 9. Ova Alice, odnosno halucinacija Alice ili kako to nazvati je i meni iritantna. Ali sam brod i ovo sučelje je baš zanimljivo. Osoba koja upravlja tim brodom, praktički postane taj brod, ''osjeća i vidi'' sve što sam brod ''osjeća i vidi''.
Paris i B'Elanna su se opet posvađali.
|
| pet 08 sij, 2010 9:53 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Tom se zapalio za brod hehe ...i to ga skoro koštalo glave...srecom da mu BElanna prošetala malo pamecu ...7
| pet 08 sij, 2010 11:47 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
A Alice ljubomorno pokušala '' zadaviti '' svoju suparnicu. 
|
| pet 08 sij, 2010 11:50 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
baš je bila bitch 
| pet 08 sij, 2010 11:55 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Totalna bitch. Još joj je i spržila prste. 
|
| pet 08 sij, 2010 11:56 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
E majke mi ak nisam pomislila "Kaj Trip radi na ovoj slici" kad sam otvorila ovu temu. Epka zakon. Mrzim Alice. Želim da kučka umre  i je. I da, i mene žena ta iritira. Kak je samo pridobila Toma ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ It's me. Dax !
|
| sub 09 sij, 2010 2:32 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
10... premda mi žao što nisu više obradili to čestično vrelo... zvuči jako zanimljivo i predivno izgleda... jedno pitanje ostaje otvoreno... zašto se brod htio ubit?  ili je to posljedica lošeg prilagođavanja sučelja sa pilotom? možda je to nekakva letjelica s greškom pa neuronsko sučelje stvara halucinacije? a te halucinacije dovode do ludila? jel pouka da ne smijemo konzumirat droge ili da svaka opsesija vodi u mentalnu smrt? ili je problem u nekompatibilnosti sa alienskim tehnologijama odnosno mozgovima koje kod drugih izazivaju halucinacije koje vode u smrt? zna netko? 
| pon 11 sij, 2010 5:15 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
9
genijalna epizoda... jedna od onih koje se pamti i koja je zanimljiva i sa psihološkog profila
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pon 11 sij, 2010 9:36 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Da, to sam se i ja upitao. Kog vraga se brod želi ubacit u neki svemirski poremećaj koji će ga sigurno rastrgat? Nema smisla.
Osim ako je i Alice dosadio 'život', tj. dosta joj je svih parazitiranja po tuđim mozgovima i umovima.
Ocjena 6.
|
| pon 11 sij, 2010 9:37 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Ili je za nju to bio oblik vjere. Način da postane nešto drugo. 
|
| uto 12 sij, 2010 12:21 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
To bi mi bilo prenategnuto, jer ipak se radi o umjetnoj inteligenciji, a oni su uvijek sami sebi božanstva.
|
| uto 12 sij, 2010 12:45 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...dajem 7, nisam bio preimpresioniran...
...dobra je prva scena... kad Tom iharry pogađaju Tuvokove godine... 
...a onda se Tuovok malo zaleti, pa umjesto neke flote, nalete na odlagalište brodova...
...javi im se šef... Abaddon i trgovina počinje... 
Tom se zapali za jedan brodić te uspije nagovoriti Chakotaya da ga kupe... i počinje Tomovo ludilo... ...taj brod mi je bio malo jeziv... te Alice preuzme kontrolu nad Tomom te on izgubi razum... i samo se posveti brodu...
...pa zajedno pobjegnu... no ekipa ih zaustavi,posebno je B'Elanna tu odigrala važnu ulogu, te Alice bude uništena... tako treba... bad ship...
...pa kad su skužili da brod ima neurogeno sučelje trebao je Tom odma doktoru ić da se vidi ima li to kakve posljedice za njega... a on tukac da se nagovoriti na svašta...
| čet 14 sij, 2010 3:12 am |
|
 |
|