Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Re: Star Trek XI - komentari nakon premijere *spoileri*
Citat:
Meni je super kad Sarek razgovara sa mladim Spockom. Zapravo skoro sve scene iz Spockovog djetinjstva su preuzete iz TAS-a.
Nazalost animirana serija ne spada u serije koje san odgleda
Citat:
Misliš na ravnatelja znanstvene akademije (možda si prepoznao glumca iz TNG epke "Schizoid man"). On je po godinama negdje ko T'Pol, iz generacije koja je imala nisko mišljenje o ljudima. Rasistička pizda.
Istina.. ali tpol je bila kompleksan lik na pocetku vulkansko -zemaljske suradnje i zapravo je ona bila spojnica dviju kultura koje su se tek upoznale ..ovo je ipak vec u doba federacije i zvijezdane flote ..po nekoj logicii bi se vec vulkanci i ljudi trebali upoznat i skuzit
Citat:
Pa ovi koje si nabrojao su intelektualci. Nero je najobičniji šljaker.
Da..istetovirani siledzija koji uopce ne slici na romulanca .. no eno i malonaca u voyageru..teski sljakeri pa su zanimljiviji od ovog lika
Citat:
Prespavao si dio u kojem Nero mučenjem iz Pikea izvuče zemaljske obrambene kodove?
Ma nisam ... nego nemislim glavom... to je scena kad pike-u stavi bubu u usta
Citat:
ep, to je glupo. Scenaristi su to objasnili kao nastojanje vremenskog pravca da izliječi samog sebe... Sudbina... bla bla. Glupo, ali ništa zbog čega bih se nervirao.
Je ... bilo je masu drugih stvari glupih u treku ali ta mi je vrhunac ..od onog pocetka jel kakva je to federacijska doktrina gdje se ljudi izbacuju s brodova u svemir ..tesko ugrozavanje zivota clana posade..ono ajme ne smeka mi netko..ajmo ga izbacit iz broda
Citat:
To pak nikako nema smisla.
Ako uzmemo da je kirk gubio vrijeme bjezuci od divljih zvijeri a ent se zurio na mjesto susreta s flotom..onda to nastavlja nelogicnosti od prije ..slazem se da nema smisla
Citat:
Opet si zaspao, čini se. Spock je izgubio kontrolu i shvatio da je u previše traumatiziran da bi zapovjedao brodom pa se povukao. Jedna od rijetkih potpuno logičnih stvari u filmu.
Spock cijelo vrijeme ne slusa kirka a onda kad se logicno povuce.. za pola sata se rekupera i vec je spreman za akciju i odjednom mu zemlja koja je prije bila nevazna postaje vazna ...ma uopce nije bilo nekog viseg spock samoanaliziranja ..ono kao sta bi to izveli picard ili sisko ..nije rekao nista epohalno .. meni je u filmu taj obrat djelovao kao jako lose odglumljena scena
Citat:
Zašto teenagerski? Pa glumci nisu ništa mlađi od originalnih u TOS-u. Štoviše, glumci su stariji od likova koje glume (Chris Pine ima 30 godina, shatner je imao mislim 33 u prvoj sezoni TOS-a).
Ja imam dojam da ode u filmu jednostavno su napravili likove tako da budu cool .. orionka skriva kirka pa uhura skuzi o cem se radi .. onda motor ..tucnjava u kaficu ..zapravo nije bilo ni jednog geek lika ..nekog ko je kompleksniji a nije odmah cool (ko daniel jackson )
Citat:
Eh, to mi nikako nije sjelo.
I bas zbog toga mi se cini da je film komercijalan u globalu i da nema umjetnicku dozu ..npr film s borgom je imao i umjetnicku bazu i dosta unistavanja i explozija ...a opet se nije nista unistilo vazno..no publika to nije znala i ocekivalu su svashta a mozda bi i u ovom filmu bilo boljee da su unistili vulkan na kraju filma a ne na pocetku..prema sredini ili barem pri kraju ..i nikad nisu objasnili s malo vise tehnobbablea sta je zapravo crvena tvar i zasto stvara crne rupe
Citat:
A gdje si ti bio zadnje dvije godine? Pa i reklame za film su govorile "This is not your father's Star Trek" Uostalom, da je film bio zamišljen u tradicionalnom trek stilu, studio nikad ni nebi dao pare da ga se snimi.
Čudno mi je kako se kačiš za neke manje detalje, a bitnije probleme nisi spomenuo, npr. kako je Kirk postao kapetan tako mlad, ili kako je flota brzo stigla do vulkana itd...
Ma koje ocekiva da ce ovoliko bjezat od star trek serije ... mislim ako ce ovakav bit star trek ubuduce onda mi se nesviđa ..radije bi nekakav ds9 ili malo vise akcije tng stil nego ovo ... film mi je bia dosadan
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Citat:
Meni je super kad Sarek razgovara sa mladim Spockom. Zapravo skoro sve scene iz Spockovog djetinjstva su preuzete iz TAS-a.
Nazalost animirana serija ne spada u serije koje san odgleda
Nisam ni ja, pogledao sam samo prvu epku ("Yesteryear") jer ju je napisala DC Fontana, GR-ova desna ruka (pun not intended )
captain je napisao/la:
..ovo je ipak vec u doba federacije i zvijezdane flote ..po nekoj logicii bi se vec vulkanci i ljudi trebali upoznat i skuzit
Eh, ima i danas kod nas mnogo sveučilišnih profesora koji su zadojeni i skloni glupim izjavama. Tko zna, možda je ovaj Vulkanac bio iz konzervativnije obitelji. Uostalom, kad je rakao da je Spockova ljudstka majka hendikep, nije bio u krivu. Ljudi su ipak evolucijski dosta inferiorniji od Vulkanaca koji su i mentalno i fizički mnogo snažniji. Moguće je se pretpostavljalo kako Spock zbog ljudskih gena nema sve one iste sposobnosti kao čisti Vulkanci.
captain je napisao/la:
Da..istetovirani siledzija koji uopce ne slici na romulanca ..
Tetovaže su objašnjene kao simbol korote (ekvivalent crnine koju nose udovice). Oni Romulanci koje vidimo u Spock/Kirk mind-meldu izgledaju isto kao u TOS-u.
captain je napisao/la:
Je ... bilo je masu drugih stvari glupih u treku ali ta mi je vrhunac ..od onog pocetka jel kakva je to federacijska doktrina gdje se ljudi izbacuju s brodova u svemir ..tesko ugrozavanje zivota clana posade..
Pa to je i bila poanta te scene. Da se pokaže kako je Spock duboko fucked up.
captain je napisao/la:
odjednom mu zemlja koja je prije bila nevazna postaje vazna ...ma uopce nije bilo nekog viseg spock samoanaliziranja ..ono kao sta bi to izveli picard ili sisko ..nije rekao nista epohalno .. meni je u filmu taj obrat djelovao kao jako lose odglumljena scena
Ja mislim da je Spock otišao s mosta i nakon razgovora s ocem otišao meditirati da mu se pročisti um. Od tada do slijedećeg trenutka kad ga vidimo prošlo je više sati, iako se to na filmu ne vidi jer radnja nije prikazana u realnom vremenu.
Citat:
Ja imam dojam da ode u filmu jednostavno su napravili likove tako da budu cool .. orionka skriva kirka pa uhura skuzi o cem se radi
Meni je to baš bilo super. Od Kirka bih i očekivao da se muva po sobama od zgodnih kadetkinja.
Citat:
.. onda motor
To je hommage Shatneru koji je zaljubljenik u motore.
Citat:
..zapravo nije bilo ni jednog geek lika
Kako ne? Chekov i Sulu su geekovi. Samo što je Sulu badass geek, kao i u seriji.
Citat:
mozda bi i u ovom filmu bilo boljee da su unistili vulkan na kraju filma a ne na pocetku..prema sredini ili barem pri kraju ..i nikad nisu objasnili s malo vise tehnobbablea sta je zapravo crvena tvar i zasto stvara crne rupe
Eh, da su išli objašnjavat, tek bi onda zasrali, jer tako nešto nije poznato u znanosti. Zamisli da su u TWOK-u išli objašnjavat genesis napravu? Inače, genesis naprava je jedna od najvećih besmislica u SF-u ikada, pa nam ne smeta.
Citat:
Ma koje ocekiva da ce ovoliko bjezat od star trek serije ... mislim ako ce ovakav bit star trek ubuduce onda mi se nesviđa
Ovaj film bi se mogao shvatiti kao dvosatni reset button. Kako Abrams kaže, smisao ovog filma bio je da se upoznamo s novim likovima i novim svemirom. Ozbiljnije teme bi trebale doći u nastavcima, tako bar kažu.
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Da neduljim , nesviđa mi se film
Mozda ce nekom novom ovakav trek biti super ali onom tko je odrastao uz TNG , DS9 ili Voyager je ovo nesto skroz novo Meni bi bilo draze da su nastavili nemesis ili TNG (DS9...a moze i bilo koja druga trek serija) ...mozda nit film s archerom i romulanskim ratovima nebi bio los ..nekakav filozofski star trek s dosta akcije i tehnobabblea
Citat:
Eh, da su išli objašnjavat, tek bi onda zasrali, jer tako nešto nije poznato u znanosti. Zamisli da su u TWOK-u išli objašnjavat genesis napravu? Inače, genesis naprava je jedna od najvećih besmislica u SF-u ikada, pa nam ne smeta.
Doduse imas donekle pravo ... u filmovima sa genesis uređajem su khan i kirk ..kao i spock bili face pa eto uopce mi nije palo napamet razmisljat o genesisu a tek o ubrzanoj evoluciji bakterija ili slicno
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Mozda ce nekom novom ovakav trek biti super ali onom tko je odrastao uz TNG , DS9 ili Voyager je ovo nesto skroz novo
Ja sam odrastao na TNG-u i TOS filmovima, pa mi je film super. Naravno da se film neće svidjet ljudima koji previše žive u Star Trek svemiru i doživljavaju ga kao nešto što doista postoji. Treba znat odvojit fikciju od zbilje.
captain je napisao/la:
Meni bi bilo draze da su nastavili nemesis ili TNG (DS9...a moze i bilo koja druga trek serija) ...mozda nit film s archerom i romulanskim ratovima nebi bio los ..nekakav filozofski star trek s dosta akcije i tehnobabblea
Svima nama bi bilo draže da se nastavilo s 24. stoljećem ili s ENT-om, a ne se ponovno vraćat na TOS, to stoji. Ali ruku na srce, "naš" Trek je propao, i to vrlo neslavno.
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
captain je napisao/la:
Da..istetovirani siledzija koji uopce ne slici na romulanca
Da, inače su romulanci nenapadni i sve rješavaju diplomatskim putem...
Citat:
ep, to je glupo. Scenaristi su to objasnili kao nastojanje vremenskog pravca da izliječi samog sebe... Sudbina... bla bla. Glupo, ali ništa zbog čega bih se nervirao.
captain je napisao/la:
Je ... bilo je masu drugih stvari glupih u treku ali ta mi je vrhunac ..od onog pocetka jel kakva je to federacijska doktrina gdje se ljudi izbacuju s brodova u svemir ..tesko ugrozavanje zivota clana posade..ono ajme ne smeka mi netko..ajmo ga izbacit iz broda
ja sam se tu potpuno izgubila tijekom prvog gledanja filma... bila sam ful u čudu i ništa mi nakon toga nije bilo jasno... kad pogledaš film po drugi i treći put postane ti jasnije... katapultiranje je bilo dokaz da spock nije sposoban biti kapetan... i njegov odlazak na vulkan da spasi roditelje isto tako...
Citat:
Spock cijelo vrijeme ne slusa kirka a onda kad se logicno povuce.. za pola sata se rekupera i vec je spreman za akciju i odjednom mu zemlja koja je prije bila nevazna postaje vazna ...ma uopce nije bilo nekog viseg spock samoanaliziranja ..ono kao sta bi to izveli picard ili sisko ..nije rekao nista epohalno .. meni je u filmu taj obrat djelovao kao jako lose odglumljena scena
znaš, i spock je nekad bio mlad i trebalo je dosta vremena da dođe do određene razine samoanaliziranja... u ovom filmu je spock konfliktiran između svoje ljudske i vulkanske strane, ali emocionalno... spock iz kanona nije izgubio majku niti planet na kojem je rođen i odrastao... on mora biti drukčija osoba...
Citat:
Zašto teenagerski? Pa glumci nisu ništa mlađi od originalnih u TOS-u. Štoviše, glumci su stariji od likova koje glume (Chris Pine ima 30 godina, shatner je imao mislim 33 u prvoj sezoni TOS-a).
pine ima 29, a quinto 32...
Citat:
Ja imam dojam da ode u filmu jednostavno su napravili likove tako da budu cool. zapravo nije bilo ni jednog geek lika ..nekog ko je kompleksniji a nije odmah cool (ko daniel jackson )
meni je chekov sasvim dovoljno geeky... a sarek savršen.
Citat:
i nikad nisu objasnili s malo vise tehnobbablea sta je zapravo crvena tvar i zasto stvara crne rupe
zar nije rečeno da se crvena tvar stavlja u ubrizgivač antimaterije?... meni je to bilo sasvim dovoljno...
Citat:
Ma koje ocekiva da ce ovoliko bjezat od star trek serije film mi je bia dosadan
pretpostavljam da nisi primjetio da je film klasificiran kao akcija i avantura (na cinestarovim stranicama), a ne SF... očito je tako s razlogom... a film fakat nije dosadan... naprotiv, film je zabavan, napravljen je da se svidi novim generacijama, i izazove sentimentalnost kod starih fanova... i ne puno više od toga...
Spet je napisao/la:
a film fakat nije dosadan... naprotiv, film je zabavan, napravljen je da se svidi novim generacijama, i izazove sentimentalnost kod starih fanova... i ne puno više od toga...
Točno tako. Ja stvarno ne mogu shvatit ljude koji nakon 40 godina jedne te iste šablone nisu u stanju prihvatit malo drugačiji pristup. Ja bih mnogo toga u ovom filmu napravio na drugi način, ali određene stvari nikako ne bih mijenjao - tempo, duh, dijaloge, glumce.
A što se technobabblea tiče, u ST-XI ga nema ništa manje nego u ST II, III, IV... Osim toga, u većini slučajeva taj technobabble nije značio ništa, samo prazno blebetanje (Ronald D. Moore je pričao o tome nedavno u intervjuu).
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
pa dobro...eto nekom se svidi nekom ne.....meni osobno je film bio dobar.pa i ja bi bio najsretniji kao i većina nas da se snimao voyagerov/DS9/Enterprise film, ali nije..ali opet kad vidimo ovaj film je jedno općeprihvatljivo osvježenje...da je priča mogla bit bolja...pa mogla je... ali opet ima akcije ima blještavila ..ali znam da u tome nije sve....ali film je rađen za sveopćo pučanstvo. ja sam već spomenuo u jednoj drugoj temi da je J.J. Abrams jako dobar kreator u svijetu filma/serija..i osobno mi je žao što on nije direktno sudjelovao u scenariju..ali nadam se da će u slijedećem.
captain je napisao/la:
Pa mogu trazit soja cevape
Offtopic - ako su to ćevapi, onda stvarno...
alfa_Q je napisao/la:
ja sam već spomenuo u jednoj drugoj temi da je J.J. Abrams jako dobar kreator u svijetu filma/serija..i osobno mi je žao što on nije direktno sudjelovao u scenariju..ali nadam se da će u slijedećem.
Hm, mislim da nastavak Abrams neće ni režirat (još nije odlučio), ali svakako će bit uključen u kreativni proces.
_Oz je napisao/la:
captain je napisao/la:
Pa mogu trazit soja cevape
Offtopic - ako su to ćevapi, onda stvarno...
alfa_Q je napisao/la:
ja sam već spomenuo u jednoj drugoj temi da je J.J. Abrams jako dobar kreator u svijetu filma/serija..i osobno mi je žao što on nije direktno sudjelovao u scenariju..ali nadam se da će u slijedećem.
Hm, mislim da nastavak Abrams neće ni režirat (još nije odlučio), ali svakako će bit uključen u kreativni proces.
Dobro..ali vegaan ako trazi cevape ce trazit upravo takve "cevape"
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.