Sada je: sri 19 kol, 2026 3:16 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 155 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeća
 Igra prijestolja 
Autor/ica Poruka
Kingslayer
Kingslayer

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Post Re: Igra prijestolja
Ne znam ni ja čemu tolika strka oko projevoda. Meni je isto čist OK. Možda neke stvari malo smiješno zvuče, ali siguran sam da ni na engleskom nije nešto puno bolje. To možda samo nama engleski zvuči onako, više cool. :zubo:

I samo da napomenem da je Tyrion car! :biggrinlove: Genijalan je... 8)

čet 25 lip, 2009 1:16 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
T'Rapavi je napisao/la:

e, samo citaj dalje, biti ce jos bolji!
najjaci mi je kad podhebava Cersei. :mrgreen:
ali to je vec druga knjiga.

čet 25 lip, 2009 1:26 pm
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
The Boz je napisao/la:
...zar Tyriona u knjizi ozbiljno zovu Vražičak s vremena na vrijeme!?

A kak to Vražičak uopce zvuci na engleskom? :-k

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

čet 25 lip, 2009 1:34 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
U tome je fora. Ne zvuči. Jedini nadimak koji se rijetko koristi za njega je Imp, što se nebi trebalo prevesti kao Vražičak. Vražičak je previše veselo i vragolasto.

čet 25 lip, 2009 1:37 pm
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: XI
Pa impish kao pridjev znači upravo vragolasto. Sasvim je ok prijevod.

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

čet 25 lip, 2009 1:39 pm
Kingslayer
Kingslayer

* IMP

derište, đavolak, đavolčić, IMP, vragolan

Pa mislim da je vražićak OK. Možda eventualno vragolan da su preveli? Ali to mi je nekako cjepidlačenje ako se mene pita. :mrgreen:

čet 25 lip, 2009 2:08 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Definitivno cjepidlačenje :zubo:

Uostalom, Vražičak mi zvuci puno bolje nego Vragolan :)

Btw, moj 2000. post :zubo:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

čet 25 lip, 2009 2:11 pm
Kingslayer
Kingslayer

Ant je napisao/la:
T'Rapavi je napisao/la:

e, samo citaj dalje, biti ce jos bolji!
najjaci mi je kad podhebava Cersei. :mrgreen:
ali to je vec druga knjiga.

Ma totalno mi je bio pregenijalan kada je bockao Allisera Thornea sa onom vilicom i podkurivao ga tamo. :mrgreen: Onda kad se ovaj razljutio i otišao rekao kako je plijen (aka rakovi) njegovi... Ma evo malo C/P...

Citat:
Tyrion looked pointedly at his right hand. “Why, I have steel in my hand, Ser Alliser, although it appears to be a crab fork. Shall we duel?” He hopped up on his chair and began poking at Thorne’s chest with the tiny fork. Roars of laughter filled the tower room. Bits of crab flew from the Lord Commander’s mouth as he began to gasp and choke. Even his raven joined in, cawing loudly from above the window. “Duel! Duel! Duel!”

Ser Alliser Thorne walked from the room so stiffly it looked as though he had a dagger up his butt.

Mormont was still gasping for breath. Tyrion pounded him on the back. “To the victor goes the spoils,” he called out. “I claim Thorne’s share of the crabs.”

Dejanira je napisao/la:
Definitivno cjepidlačenje :zubo:

Uostalom, Vražičak mi zvuci puno bolje nego Vragolan :)

Btw, moj 2000. post :zubo:

Jap, pošto je tako malecki, Vražićak je sasvim odgovarajuć nadimak. :mrgreen:

Čestitke na 2000. postu... =D>

čet 25 lip, 2009 2:23 pm
Profil Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Nitko niš ne piše pa moram ja... :mrgreen: Eto mali report na polovici knjige. Odlično, sve se nekako zahuktava i dodatno zapetljava. Više je teško reći tko koga želi ili bolje da se izrazim tko koga ne želi ubiti?

Tko je naručio čije ubojstvo i zašto? Kralj želi ubiti toga i toga, ti i ti žele ubiti kralja. Ovi pak žele ubiti namjesnika iliti Eddarda, on pak želi srediti Tyriona i Lannistere... Još hrpa likova koji imaju svoje prste i prstiće u svemu tome.

Iskreno, malo su mi dosadnjikava poglavlja sa Daenarys. Mislim, tamo kao da se niš ne događa iako su i oni na neki daleki način povezani sa svime ovime u Grudobranu itd. Ali tam se uglavnom jaše, ona jadnica trudna i niš posebno.

Malo se nekako zapustilo stvari na Zidu i Jona, te što je sa Benjenom Starkom. To me jako zanima isto. Najzanimljivije uz ovo sve što se odvija na jugu. E da, Pyp mi je zakon, kako je zafrknuo onog jednog kolegu. Eh upoznao i Hodora, legendu.

I onog debelog u noćnoj straži, Samwella the Chickena. :mrgreen: Prošao i taj slavni turnir, to mi je bilo fora, zanimljivo. I tu je bilo upoznavanja likova. Npr. Gregora divljeg i njegova brata Sandora (iako je njega bilo i prije).

Otkrih odakle mu ožiljak na pola lica. On je zanimljiv lik. :) A brat mu je stvarno div(ljak). E bio je tu i onaj Vitez Cvijeća... :hippy: On je sredio Gregora iako ga je Sandor kasnije morao braniti od njega. Sandor na kraju pobijedio.

Catelyn odlučila privesti Tyriona pravdi i ne znam koliko joj je to bila pametna ideja. Isto kao i Eddardovo istovremeno odupiranje kralju. Sada su mi Starkovi nekako vrlo klimavi i već je Jaime nanjušio krv i dočekao Eddarda.

Trebao se vratiti odmah u Oštroziimlje kada se posvađao sa Robertom. Catelyn odvela Tyriona u Orlovo gnijezdo. E to mjesto/utvrda mi je prefascinantno. :) Kralj ima puno kopiladi, što me ni najmanje ne čudi...

Uglavnom, sve se dodatno zapetljalo i zakompliciralo. Zima dolazi, rat i sukob se naziru... Mnogo je planiranih ubojstava i pretendenata na prijestolje. A ja sa guštom nastavljam dalje... :zubo:

pon 29 lip, 2009 11:58 pm
Profil Web stranica
So Say We All

Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Bravo Trapavi, dok su tebi malo dosadni djelovi sa Denny, meni su oni nekako dragi, Oni opisi tih divljaka na konjima, sve im je Konj, glavno jelo, glavno prijevozno sredstvo, glavna religija, A najbolji dio mi je njihova verzija nastanka svijeta koja glasi: "Prvi čovjek je izjahao iz jezera na prvom konju", možda sam malo fulao, ali u suštini je tako. Super mi je Khal Drogo i dok sam čitao ta poglavlja imao sam dojam da će on sa svojim pobratimima doći u Kraljevine i napraviti malo reda.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 30 lip, 2009 12:03 am
Profil ICQ
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

A ja sam u depresiji jer se hrpe stvari iz T'Rapovog posta ne sjecam :smrc:

Sv. Augustin (354-430)

uto 30 lip, 2009 12:06 am
Kingslayer
Kingslayer

BrickTop je napisao/la:
Bravo Trapavi, dok su tebi malo dosadni djelovi sa Denny, meni su oni nekako dragi, Oni opisi tih divljaka na konjima, sve im je Konj, glavno jelo, glavno prijevozno sredstvo, glavna religija, A najbolji dio mi je njihova verzija nastanka svijeta koja glasi: "Prvi čovjek je izjahao iz jezera na prvom konju", možda sam malo fulao, ali u suštini je tako. Super mi je Khal Drogo i dok sam čitao ta poglavlja imao sam dojam da će on sa svojim pobratimima doći u Kraljevine i napraviti malo reda.

A istina ovo za konje... religija, jelo, sve... :mrgreen: Ali to mi je nekako daleko od ovog glavnog oko kralja, kraljevine i prijestolja. Iako kralj hoće ubiti nju, dok oni hoće kralja i preuzeti ponovo Kraljevinu...

Dejanira je napisao/la:
A ja sam u depresiji jer se hrpe stvari iz T'Rapovog posta ne sjecam :smrc:

Ma hrpu toga sam ja izmislio... :zubo: A niš, mogu samo nastaviti ovako secirati, pa se možda prisjetiš nečega... :wink:

uto 30 lip, 2009 12:14 am
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Ma kad ti procitas, uzet cu knjigu nazad, pa cu opet procitat :zubo: Osim ak jos netko nema zelju za citanjem :zubo:

Al do tad ti samo nastavi secirat :biggrinlove:

Sv. Augustin (354-430)

uto 30 lip, 2009 12:15 am
So Say We All

Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
E da, kako sam to mogao zaboravit spomenuti. Kako mi je genijalan onaj zatvor u kojeg su zatvorili Tyriona. Čelija u stjeni sa 3 zida, četvrti zid je rupa, nema zida, samo velika provalija ispod, a sad sam već zaboravio da je i rupa u podu, a pod malo nagnut, moraš da pukneš u takvom zatvoru.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

uto 30 lip, 2009 12:20 am
Profil ICQ
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
BrickTop je napisao/la:
E da, kako sam to mogao zaboravit spomenuti. Kako mi je genijalan onaj zatvor u kojeg su zatvorili Tyriona. Čelija u stjeni sa 3 zida, četvrti zid je rupa, nema zida, samo velika provalija ispod, a sad sam već zaboravio da je i rupa u podu, a pod malo nagnut, moraš da pukneš u takvom zatvoru.

joj, da, to je prestrasan dio!
ja ne bi tamo dva sata izdrzao!
bas me onako prolazila jeza dok sam citao te opise.
rupa na toj visini... i jos onako ukosen pod.
bojis se i spavati tamo. strasno!
(Martin je car... tako nesto smislit...)
(da, jesam rekao da mi je to bilo strasno? :mrgreen: )

uto 30 lip, 2009 12:37 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 155 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: