Sada je: sub 27 lip, 2026 11:35 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 389 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sljedeća
 Star Trek XI 

Ocjene filma:
10 38%  38%  [ 18 ]
9 19%  19%  [ 9 ]
8 13%  13%  [ 6 ]
7 13%  13%  [ 6 ]
6 4%  4%  [ 2 ]
5 2%  2%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 11%  11%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 47

Star Trek XI 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Star Trek XI - komentari nakon premijere *spoileri*
Smartybarty je napisao/la:
Ali ono sto je najbitnije je da je kanon brutalno posran. Svi vi sta kazete da nije tako mlatite praznu slamu.

Ajme meni, ne još jedan... #-o

Ajde molim te, konkretne primjere gdje film krši kanon. Da to riješimo jednom za svagda.

čet 11 lip, 2009 6:38 pm
Profil Web stranica
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Serija: VOY
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: </3
_Oz je napisao/la:
Ajde molim te, konkretne primjere gdje film krši kanon. Da to riješimo jednom za svagda.

Ne krši nigdje kad je to alternativni pravac... al vjerojatno je stvar u tome šta smo navikli na drukčiji Trek pa će trebat vremena da se naviknemo...

čet 11 lip, 2009 8:56 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

_Oz je napisao/la:
Ali ono sto je najbitnije je da je kanon brutalno posran. Svi vi sta kazete da nije tako mlatite praznu slamu.

Ajme meni, ne još jedan... #-o

Pogledaj na sta lici San Francisco, pogledaj gdje se gradi Enterprise, put do Vulkana traje 2 min :wtf:

Ma cjela ta paralel universe spika je opravdanje za obaranje kanona. Ajde ti meni daj konkretni primjer da je to alternativni svemir a ne alternativni vremenski pravac. Tj. konkretan primjer gdje se navodi da je originalni vremenski tok ostao nepromjenjen, a stvorio se samo alternativni svemir.

čet 11 lip, 2009 10:46 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
San Francisco ko San Francisco, I ono ne grade Enterprise nego neki drugi brod. I nije 2 minute, nego bar 5 minuta.
Stoga, pišeš nebuloze.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

čet 11 lip, 2009 10:54 pm
Profil ICQ
bubica
bubica

Pogledaj na sta lici San Francisco

Film je vizualni re-imagining (uljepšano za "reboot"), osim toga, i to bi se dalo pripisat alternativnom timelineu, al stvarno nije potrebno.

pogledaj gdje se gradi Enterprise

Nikad u TOS-u nije eksplicitno rečeno gdje je izgrađen Enterprise, ali objašnjenje scenarista za brodogradilište u Iowi je da je George Kirk (rodom iz Iowe) spasivši 800 ljudi (pri tome se žrtvujući) postao slavni Federacijski heroj/mučenik. Njemu u čast, brodogradilište je otvoreno blizu njegovog rodnog mjesta (Riverside Shipyards).

put do Vulkana traje 2 min :wtf:

Vidim da nisi čuo za pojam "speed of plot". Nebuloza poput ove ima na tone u čitavom treku, pogotovo u VOY-u, ali ni druge serije ne oskudijevaju.

Ajde ti meni daj konkretni primjer da je to alternativni svemir a ne alternativni vremenski pravac. Tj. konkretan primjer gdje se navodi da je originalni vremenski tok ostao nepromjenjen, a stvorio se samo alternativni svemir.

S time se stvarno ne namjeravam opterećivat.

BrickTop je napisao/la:
San Francisco ko San Francisco, I ono ne grade Enterprise nego neki drugi brod.

Nope, definitivno je Enterprise. Kad shuttle sa Kirkom i Bonesom proleti ispod nacelle, vidi se natpis "NCC 1701"

BrickTop je napisao/la:
I nije 2 minute, nego bar 5 minuta.
Stoga pišeš nebuloze.

hehe, 16,5 svjetlosnih godina za 5 min. Nije loše. Da je bar Voyager imao taj warp drive, vratio bi se iz delte za tjedan dana :mrgreen:

čet 11 lip, 2009 11:04 pm
Profil Web stranica
nešt po svom izboru

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Covjece krsi kanon na svakom uglu...pa sta onda??..meni takoder smeta ali mozes se lagano jbti...
Recimo kako izgleda kada su u Warpu..zatim izgled brodova..Spockovog i Narade..jel to lici na ST brodove...molim lijepo....

Film kao film je odlican...akcijski je vrlo dobar, vizualni efekti odlicni...no kao je trek je sra** i gotovo...

čet 11 lip, 2009 11:04 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

BrickTop je napisao/la:
San Francisco ko San Francisco, I ono ne grade Enterprise nego neki drugi brod. I nije 2 minute, nego bar 5 minuta.
Stoga, pišeš nebuloze.

I ti takodjer kolega. Ajmo najbolje na sve propuste zazmirit i pretvarat se da je sve ok. Najbolje je sasvim prestat razmisljat, samo blejit u ekran i ne se opterecivat sa pitanjima kanona i realnosti price.
I oprosti sta se neslazem sa ekipom koja tvrdi da je film bez mane :roll:
Nadam se da cu uskoro bi asimiliran, otpor je uzaludan.

Inace... San Francisco izgleda ko da je pobjego iz Star Warsa. Enterprise il bilo koji drugi brod... whatever. Otkad se to brodovi grade na planetu. Da mi je samo znat kako te mrcine dignu u orbitu. :-k
2 minute, 5 minuta. what's the difference.

Inace ekipa, kuzim ja to sve. Apsurdno bi bilo ocekivati izgled enterprisea iz 60-ih i slicnu scenografiju. Ipak se islo na generalno usminkavanje. Film je napravljen za siroke mase, da privuce nove fanove i ozivi fransizu. Na koncu je najbitnija isplativost i to je uredu.
Al s druge strane nemoze se tvrditi da sve navedeno ne rusi kanon. Na kraju krajeva to ni nije najveci problem. Mene daleko vise nerviraju sami propusti u prici i nelogicnosti u radnji. A daleko najvise ta spika oko alternativnog svemira. Mislim... ako je reboot onda neka bude reboot kak spada i gotovo, a ne ovaj buckuris koji nastade.

čet 11 lip, 2009 11:18 pm
bubica
bubica

Malo tko tvrdi da je film bez mana. Naprotiv, prepun ih je, baš kao i većina od prethodnih deset filmova (Khanov Bijes, opće prihvaćen kao najbolji ST film, je na trenutke više fantasy nego SF, kad tamo neka Genesis naprava stvara život iz ničega u pol minute).

Unatoč manama, vjeran je likovima i duhu Treka. Mani je to najvažnije.

Inace... San Francisco izgleda ko da je pobjego iz Star Warsa.

Istina. Meni se svejedno sviđa.

Vulkan npr. ni ne sliči onom viđenom u ENT-u, pa ipak, meni je fenomenalan dizajn zgrada, u skladu s reljefom planeta. U ENT-u je Vulkanska arhitektura prilično nenadahnuta.

Da mi je samo znat kako te mrcine dignu u orbitu. :-k

Ako brod generira dovoljno snage i energije da savija prostor (reakcija materije i antimaterije), onda ima i dovoljno snage da napusi atmosferu. Osim toga nigdje nije preciziran način na koji je brod došao u orbitu. Mogle su ga dignut i nekakve kvazi teglenice što se toga tiče.

čet 11 lip, 2009 11:33 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

_Oz je napisao/la:

Malo tko tvrdi da je film bez mana. Naprotiv, prepun ih je, baš kao i većina od prethodnih deset filmova (Khanov Bijes, opće prihvaćen kao najbolji ST film, je na trenutke više fantasy nego SF, kad tamo neka Genesis naprava stvara život iz ničega u pol minute).

Unatoč manama, vjeran je likovima i duhu Treka. Mani je to najvažnije.

Malokoji je film bez grijeha, u tom se slazem. Ali komentari nekih ljudi ovdje impliciraju kao da je ovaj potonji potpuno na mjestu. Nedo Bog da neko povisi glas protiv nekih stvari koje ga smetaju ili ih smatra nelogicnima.

_Oz je napisao/la:
Inace... San Francisco izgleda ko da je pobjego iz Star Warsa.

Istina. Meni se svejedno sviđa.

Vulkan npr. ni ne sliči onom viđenom u ENT-u, pa ipak, meni je fenomenalan dizajn zgrada, u skladu s reljefom planeta. U ENT-u je Vulkanska arhitektura prilično nenadahnuta.

Nisam ni ja rekao da ne izgleda dobro, dapace izgleda odlicno, pogotovo Vulkan, no za arhitekturu na Vulkanu se nemoze reci da rusi kanon posto nije precizirano o kojem se gradu radi, kao sto je to ucinjeno po pitanju San Francisca.
Ukratko... San Francisco izgleda mocno, to se slazem. Ali i izgleda potpuno drukcije negoli je ranije prikazano.

_Oz je napisao/la:
Da mi je samo znat kako te mrcine dignu u orbitu. :-k

Ako brod generira dovoljno snage i energije da savija prostor (reakcija materije i antimaterije), onda ima i dovoljno snage da napusi atmosferu. Osim toga nigdje nije preciziran način na koji je brod došao u orbitu. Mogle su ga dignut i nekakve kvazi teglenice što se toga tiče.

Tesko, ako sam dobro upoznat nijedan brod nije bio u mogucnosti slijetanja na planet do Voyagera, odnosno Intrepid klase. Ispricavam se ako grijesim. Ovo o kvazi teglenicama moze bit objasnjenje, al isto tako nije nigdje potvrdjeno. Uostalom, koja je svrha uopce se mucit sa tim teglenicama da ga se digne u orbitu ako se to moze rjesit tako da se brod sagradi u nekoj svemirskoj stanici i mirna bosna.

Al opet to su sve nijanse, naspram propusta u prici. Ono sto je najbitnije je da se duh starog TOS-a provlaci kroz film i da su odnosi medju likovima fenomenalno odradjeni. Prema tome ovaj novi trek ima potencijala. Samo se nadam da ce u nastavku prica bit na razini.

čet 11 lip, 2009 11:57 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
btw, kad smo vec kod gradnje brodova na povrsini.
vidjeli smo u TNGu da se i galaxy klasa gradila barem jednim dijelom na povrsini (konkretno Marsa, ali ajde...)
vide se dijelovi poput tanjura i nacella na povrsini.
pa ako mogu izgraditi tanjur jedne galaxy klase na planetu i onda ga dici u orbitu zar je tako ne zamislivo da isto naprave i sa cijelim Enterpriseom?

i za Nevjerne Tome koji ovo citaju, predocujem dokazni materijam #1:
slika

pet 12 lip, 2009 2:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
Vidin da ste puno iskomentirali novi film. Proslo je vec dosta vrimena od kad san ga pogleda (cekan neku Blue Ray ili DVD verziju da pogledan opet) pa cu ukratko reci svoje generalno misljenje o filmu.

Nakon dosta vrimena nesto od Star Treka i to ovako uspjesno. To vec govori nesto. Film je dobar, ma reka bi i odlican. Pravi blockbuster. Efekti dosad nevidjeni (u Star Treku barem), no to je ocekivano. Ekipa koja je glumila mlade Krika, Spocka i ostale je uglavnom odradila jako dobar posa. Imao si osjecaj kao da gledas Kirka i Spocka itd.

Bilo je dosta humora i pregrst akcije. Ima gledatelj osjecaj da se stalno nesto dogadja, nema predaha i to je OK. Dakle, audio-vizualni ugodjaj u kinu je savrsen. Soundtrack je isto odlican, mozda ne na razini Jerrya Goldsmitha, no tesko je bilo i ocekivati to. Leonard Nimoy je odlican i bez njega bi film bio puno slabiji (OK, on je i esencijalan za radnju, bez njega ne bi bilo radnje, barem ove). Ali san mislija da povezuje ovu mladu ekipu i staru na savrsen nacin.

Svidjelo mi se u filmu i dosta poveznica sa starim serijama i filmovima. Kao sto je npr. Archerov beagle. Smisna scena BTW. Tako da nije se film potpuno maknuo od starog Star Treka. Iako me malo kopka to sto prakticki sada ne postoje ni TNG, ni DS9, VOY... no triba vidjeti kako ce se dalje stvari odvijati u ST svemiru.

Sada stizen do onoga ali... dakle film je odlican i sve je vrhunski odradjeno, ali covik se zapita na kraju, sta san ja to gleda? Star Trek? Star Wars? Neki novi ultramoderni akcic? Fali ono nesto sto Star Trek cini Star Trekom. Ne znam kako bi se drugacije izrazija. Tesko je rec fali to. No to je smjer kojim je novi Star Trek krenija i sada nema vise osvrtanja. Mozda je bilo vrime da se krene dalje? Star Trek v2.0. Tesko je sada rec sa sigurnoscu, vrime ce rec svoje.

Ocjena? A ne znan, nisan bas neki u ocjenjivanju. Neka 7, mozda nategnuta 8.

čet 17 ruj, 2009 4:49 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Serija: VOY
Opis Stanja: </3
Mr.Good je napisao/la:
prakticki sada ne postoje ni TNG, ni DS9, VOY

Postoje... u starom vremenskom pravcu.

čet 17 ruj, 2009 10:11 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
Da, samo sta ne vjerujem da ce se nesto baviti sa njima vise. Ali to nije toliko bitno sada. Volio bi da pocnu snimati neku novu seriju. :D

čet 17 ruj, 2009 11:00 pm
Trekker

ne volim se vraćati u prošlost, ali cijela stvar je debelo zastranila još s ENT, no što je tu je.

treba prekinuti ovaj generacijski rat (odrasli uz TNG vs. postali Trekiji uz ENT).

stari Spock bi u duhu TOS-a trebao uz pomoć mlađe ekipe poništiti alternativni timeline (isto je pričali mi o novom TL ili još jednom PS). u svim serijama su likovi uvijek nastojali sačuvati ST kakvog ga mi poznajemo i volimo pod kanonom.
to bi trebala biti baza za drugi film (a ja bih još uvrstio da je za uništenje romulanskog sunca zapravo kriva neka nova rasa iz Beta kvadranta, pa je to podloga za dodatnu akciju i povod za novi serijal: 20 g posli VOY ekipa na klasi Prometej ide u Beta kvadrant za energetskim tragom/ostacima nepoznatog broda nađenim uz Romulansko sunce) =D> neka mene uposle kao scenarista.

btw. zar se nešto nije desilo i s Klingonskim suncem pa su onda sklopili Kitomerski mir?! :?:

ned 20 ruj, 2009 1:16 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
mjesec Praxis.

btw, sto se mene tice, ENT i novi film imaju vrlo malo poveznica.
stovise, novi film je odbacio sve ono sto je ENT ucinilo ljudima losim.
u ENTu je ekipa pokusala razvuci odijelo kanona preko jos jedne serije i sve je lakano popucalo po savovima.
novim filmom su naprosto odbacili tu staru kramu, okanili se zakrpa i istkali nam jedno novo i, sto se mene tice, potpuno dobro ruho.

tako da mislim da bi bilo kakvo vracanje u originalni svemir / timeline bio najveci zamislivi promasaj.

ned 27 ruj, 2009 1:46 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 389 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: