Re: Borg nastanak , verzija 4
Upavo sam pročitao onu raspravu o Borgu na UFP boardu !
Vrlo zanimljiva , mora se priznat , iako mislim da je ona ranija na onom istom boardu bila puno sadržajnija jer nije bila ograničena samo na nastanak Boga i potencijalno vraćanja u "život" radi Katinih egzibicija .
Baš šteta što je vlasnik pobrisao daleko bolju raspravu o toj vrsti sa svoga boarda .
Jer je tada , osim tema koje se sad raspravljaju na tom topicu ,bila jedna poprilična rasprava o načinu kontrole "uma" u Borga , filtriranju imformacija i samom pojmu "kolektivne svijesti" i možebitnim načinima kako to zapravo funkcionira , zatim kako se odvija proces same asimilacije i tko ga kontrolira i kako .
O tome baš nema gotovo ništa osim spomena nanosondi ali više u kopntekstu replaya na druge stvari oko Borga .
Bez toga se Borg uopće nemože razumjeti to esencija njegovog postojanja i naćina funkcioniranja .
Žao mi jke što nisam C/P ao onu raspravu pa da je ovdje postavimo , kad je oni ne žele , da vidite o čemu se pisalo .
Pošto vidim da je @LDM pokretač te rasprave nikad nije kasno da pokrene to pitanje na tom topicu i tako "kompletira" jednu odličnu zamisao na tom boardu , i vrlo dobru raspravu , s topicom o Borgu .
No ako bude sugovornika kao što je tada bilo na @Krešinom boardu mogli bi da ponovimo raspravu u tom stilu , po meni daleko "važnijim" i zanimljivijim pitanjima o Borgu nego su to " scenarističke nedosljednosti " i pitanje odkle dolazi Borg , na kojem bazirana ona rasprava o Borgu na spomenutom boardu .
Jedno se mora priznati da je odlično uređen pregled najzanimljivijih tema već na samom portalu UFPa .
Mislim da bi se naši autori (dizajneri) trebali ugledati bar malo na dizajn UFP boarda , zaista je odrađen odlično !
Pozdrav
Kockastog 3