| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: Voyager - najbolja serija?
jer dakako, sf zanr postavlja jasna ogranicenja na broj umova koji pojedinac moze kontrolirati.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 11 kol, 2011 8:21 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ant je napisao/la: jer dakako, sf zanr postavlja jasna ogranicenja na broj umova koji pojedinac moze kontrolirati. Ne znam tko je to napisao... al negdje na forumu stoji jasan navod da su Borg smišljeni kao rasa kukaca a nakon toga su izmijenjeni na više techno izgled (scenaristički).
| čet 11 kol, 2011 9:10 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Je, i ja se sjecam da sam negdje citao nesto slicno. Neki clanak o produkciji ili tako nesto.
|
| čet 11 kol, 2011 9:41 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Pa samo ponasanje borga meni vuce najvise na mrave jer oni imaju kraljicu koja je glavna i za koju svi rade i ima jednog muskog koji... jel... svi znate sta on radi
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| čet 11 kol, 2011 7:19 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Samo jednog? 
|
| čet 11 kol, 2011 7:28 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Kolko je meni poznato Borg nema jedan već više tih unicomplexa i transwarp hubova, stoga bi bilo logično zaključit i da ima više kraljica. A osim toga tu su i razne radilice koje imaju neke više funkcije kao što je to bila 7 od 9 tak da ipak i kod njih postoji nekakva hijerarhija. To se također može vidjet i u epizodi ''Omega Directive'' gdje Sedma razvrstava posadu po brojevima i važnosti radi učinkovitosti obavljanja zadataka
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 12 kol, 2011 1:30 am |
|
 |
|
Trekker
Pridružen/a: pet 12 kol, 2011 8:26 am Postovi: 7 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: Generations Koje si vrste?: human
|
Mislim da je to bilo kada su se srusili dole na planet pa je sedma dijelila zadatke,a i osim toga,nisam vidio da su neke radilice bila iznad drugih ali to moze bit otvoreno pitanje,scenaristi to koriste kad im treba,valjda haha. do sedme nije bilo dijeljenja zadatka,a i kraljica je jednom rekla da joj je oduvijek bila miljenica,zato da je ostavljala voyager na mirru,od miljijarde radilica,ona odabere taman nju,mali voyager ali osvojio srca cijele galaksije,čak i Q 
|
| pet 12 kol, 2011 8:46 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Kriv zaključak. Kraljica je pustila da Voyager uzme 7/9 kako bi bolje promotrili ljudske slabosti i time ih lakše pokorili. Točno to tako i opiše u onoj Voy epizodi u kojoj 7/9 ima privatan chat s Kraljicom. Valjda je to bilo nakon onog putovanja u prošlost pa je Borg bio isfrustriran. Zna netko vremensku liniju tih događaja?
| pet 12 kol, 2011 10:16 am |
|
 |
|
Trekker
Pridružen/a: pet 12 kol, 2011 8:26 am Postovi: 7 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: Generations Koje si vrste?: human
|
bo,neznam,nisam cuo za tu epizodu.al mislim da to nije bas taktika Borga,oni samo pokore,kao i specie 8472,nisu nis oni testirali,samo otvorili crvotocinu i evo nas haha. a i onda bi trebali Q peoucavat,ne ljude,jer ljudi im nisu bas prijetnja 
|
| pet 12 kol, 2011 11:41 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
koliko ja znam kraljica je rekla da su ljudi najbolje radilice jer ih je lako asimilirat ako me sjecanje nevara  @Ant Kraljica ima samo jedog kralja do njegove smrti (a zivotni vijek mu je kratak) bas kao i kod pcela Matica ima samo jednog Truta (muskog) koji (zacudo) neradi nista osim sto oplodi maticu eh... to je zivot 
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| pet 12 kol, 2011 1:11 pm |
|
 |
|
Number One
|
Šta onda rade ostali trutovi koji ne dobiju maticu? 
| pet 12 kol, 2011 1:16 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: ned 31 srp, 2011 12:26 pm Postovi: 82 Spol: Muški Naj Serija: ENT Koje si vrste?: hjuman
|
Spet je napisao/la: Šta onda rade ostali trutovi koji ne dobiju maticu?  Dodju na ST forume i maštaju o kraljici kao o čudu nad čudima. 
_________________ Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality. - Nikola Tesla
|
| sub 13 kol, 2011 1:35 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
 Re: Borg
Hm... a ja sam mislio da u jednoj pčelinjoj košnici ima po par stotina trutova. 
|
| pon 15 kol, 2011 5:57 pm |
|
 |
|
Number One
|
 Re: Borg
I ja.  I da je svi oprašuju... ovaj... da... vtevr.
| pon 15 kol, 2011 5:59 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
The Boz je napisao/la: Borgovska Kraljica je najgora ideja u Star Treku još od dana kada je TNG epizoda Conspiracy ugledala svjetlo dana. Mislim da ideja kao ideja i nije toliko loša, samo se Bragi po svom običaju nije dalo uložit ni onaj minimum mentalnog truda da malo bolje razradi taj koncept. Npr. ja sam uvijek doživljavao kraljicu kao ličnost koju je borgovski kolektivni um stvorio u nekakvoj podsvjesnoj potrebi za singularnim vodstvom... Zatim si je ta ista ličnost uzela jednu od radilica da joj bude avatar. BTW, evo još jedan koncept koji je mogao bit zanimljiv - "Borgova podsvjest" Nekako mi je drago da se Braga nikad nije sjetio toga, samo bi napravio još veću lakrdiju od Borga. 
|
| pon 15 kol, 2011 6:14 pm |
|
 |
|