| Autor/ica |
Poruka |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 2x17 - Canamar
''Canamar''
Sezona: 2 Epizoda: 17 Datum premijere: 26.2.2003. Prikazano na HRT-u: 3.6.2010.

Scenarist: John Shiban
Redatelj: Allan Kroeker
Stardate: Nepoznat (2152.)

Gostujući glumci: Mark Rolston - Kuroda Lor-ehn Holmes R. Osborne - an Enolian official Michael McGrady - a Nausicaan prisoner Sean Whalen - Zoumas John Hansen - a Prisoner Brian Morri - an Enolian guard
 Kratak sadržaj (preuzeto sa ST centra): Uslijed napuštanja enolijanskog matičnog planeta, Archer i Trip bivaju uhićeni nakon što su pogrešno identificirani kao krijumčari. Smješteni su na transportni brod koji će ih odvesti na kaznenu koloniju poznatu kao Canamar. Među zatvorenicima su prijeteći Kuroda, razjareni Nausikanac i mladi komunikativni tuđinac Zoumas.

Detaljnije informacije: Memory Alpha
Kompletan scenarij: Chakoteya
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 03 lip, 2010 6:55 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: 2x17 Canamar
Moram priznati da su mi daleko simpatičniji oni antipatični Nausikanci u TNGu; prgavi, visoki i neelokventni. HUH HUH HUH HJUMAN PLEJ DAMĐAT HUH HUH HUH. Ovi ENTovski Nausikanci su manje pričljivi, ali elokventniji i debeli; no upravo njihov priglup naglasak u TNGu ih je činio specifičnima. U ovoj epki su 'jedni u nizu' bad elijena.
Što se tiče epizode, pa čini mi se kao season filler i bezobzirni rip off, jer gotovo identičnu radnju ima Con Air sa Nicholasom Cageom, kad avion prevozi zarobljenike, pa John Malkovich kao zarobljenik preotme avion. Dakle film snimljen nekih 5 godina prije ove epizode.
No i pored toga, epka je ležerna akcijska razbibriga, prvenstveno zbog komunikacije Archera i Tripa sa zarobljenicima, te bi-ne bi pojeli onu kašu, kao i lajav Tripov suputnik sa zanimljivim pipcima na licu. Mogu si zamisliti eventualnu nezanimljivost da su na njihovom mjestu bili primjerice T'Pol i Mayweather. Uh. Archerovo inzistiranje da Kuroda krene s njim i tako bude spašen mi nema smisla, jer je trebao skužit da mu sigurno ne pada vratiti se u Kanamar; radije bi umro pri pokušaju bijega nego se vratio u zatvor.
7
|
| čet 03 lip, 2010 7:39 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
10 ... genijalna i super režirana epizoda....
Za pamćenje su bili dijalozi Tripa i Zoumasa, na kraju se Trip mora i ispričati... A i ovo je bilo smiješno:
"Is this really necessary? I just saved your skin and you still don't trust me." (The Nausicaan prisoner continues replacing Tucker's restraints.) "Do you know how much power flows through those plasma circuits?" "How much?" "A lot. I could have been electrocuted. God, the least you could do is say 'thanks'." (sardonically) "Thanks." "That was nice. It reminds me of the time I was on..." "Shut up."
-Tucker, Zoumas, and the Nausicaan prisoner
Archer mi se dopao u ulozi smugglera u koju se i sam uživio. Mislim da bi i to obavljao odlično međutim on je moralist te za masovna ubojstva nije spreman. To je i pokazao spašivši zarobljenike....
Imali su baš ok i ležernu obleku Archer i Trip... Sviđa mi se podnošaj izvještaja onom Eolijancu kad je mu s pravom očitao bukvicu ........... Možda je to i etnocentristički ali je ok po meni ....
|
| čet 03 lip, 2010 9:52 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Citiram: "Statična kamera, loš scenarij, gluma katastrofa, izrazito loše maske koje kao da nisu prošle na testu za Pirate s Kariba..." That about covers it... 1 
| pet 04 lip, 2010 12:50 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Prosjecna epizoda ..smisan je onaj lik sta stalno price a ima i nekih okey akcijskih scena ... ocijena 7
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 04 lip, 2010 12:58 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Spet je napisao/la: Citiram: "Statična kamera, loš scenarij, gluma katastrofa, izrazito loše maske koje kao da nisu prošle na testu za Pirate s Kariba..." That about covers it... 1  Koga to citiraš?
|
| pet 04 lip, 2010 10:57 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Miki je napisao/la: Spet je napisao/la: Citiram: "Statična kamera, loš scenarij, gluma katastrofa, izrazito loše maske koje kao da nisu prošle na testu za Pirate s Kariba..." That about covers it... 1  Koga to citiraš?Ne shvaćam kako ijedna epizoda star treka može biti za ocjenu 1? Skroz ok epizoda, kad se ljudi nađu u poziciji gdje su krivo pritvoreni, a onda i osuđeni. Do izražaja će mi doći ta tematika tek sa epizodom Judgement, koja mi je desetka čista 
|
| pet 04 lip, 2010 5:05 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 Re: 2x17 - Canamar
Meni je super epka - prava akcijska
Onaj teretnjak zanimljivo izgleda, a efekt plazme je prekrasan
A Trip i onaj vanzemaljac su mi bili zakon - umro sam od smijeha
Sve u svemu, dat ću devetku
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 07 lip, 2010 11:41 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
odlična epizoda.....gdje su archer i trip zarobljeni ... archer se predstavlja ovome kriminalcu kao da je on neki krijumčar....još trip mi je smiješan bio..onaj ga je ubijao sa pričom što je sjedio kraj njega.....moćne su mi scene borbe...... 10
|
| pon 07 lip, 2010 6:26 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Foraaa epka, nemas kajj
9

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pon 28 lip, 2010 2:23 am |
|
 |
|