| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 2x03 - Minefield
Minefield (Minsko polje) Sezona: 2 Epizoda: 03 Datum premijere: 2.10.2002. Prikazano na HRT-u: 11.5.2010. Scenarist: John Shiban Redatelj: James Contner Nadnevak: Nepoznat (2152) Gostujući Glumci: * Tim Glenn - the med tech * Elizabeth Magness - injured crewmember Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Archer poziva Reeda na doručak nadajući se kako će se bolje upoznati sa svojim oružanim časnikom. Reed, međutim, izgleda neraspoložen za bilo kakve rasprave osim za posao. Baš kada Archer postaje frustriran time, T'Pol upozorava kapetana da su spazili nekartirani Sustav i jedan planet klase Minshara. Kako Enterprise ulazi u orbitu planeta, potresaju ga masovne eksplozije, oštećujući dijelove broda i ozlijeđujući nekoliko članova posade, uključujući i Hoshi. Detaljnije informacije: Memory AlphaTranskripti epizode: Chrissie's Transcripts Site
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 11 svi, 2010 4:41 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: 2x03 - Minefield
Romulanci - fantomska prijetnja! Volim ovu epizodu, upravo zbog prvog pojavljivanja misterioznih Romulanaca, ali i zbog toga što se vrti uglavnom oko Malcolma Reeda. Ima dosta napetosti, ali i character developmenta. BTW, jako mi se sviđa dizajn romulanskog broda. Da je bilo pete sezone, vidjeli bi smo čitave flote takvih... 9
|
| uto 11 svi, 2010 4:50 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
...dobra epka  opet smo imali prilike upoznati Malcoma još malo bolje ...ovo sa romulancima mi je bilo fora, pogotovo to što uopce nije bilo slikovnog kontakta  hocu reci, mi znamo kako oni fizički izgledaju ali za njih su još totalni misterij ...simpa je bio malcom na početku kada je sa strahom došao kod archera na doručak 9
| uto 11 svi, 2010 5:28 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Volim sve epizode s romulancima za deset su i kad su romulanci u pitanju tesko da moze biti lose epizode ili filma a ova ENT epizoda je i vise nego genijalna Stvarno steta sta nisu nikad snimili petu sezonu jer bi to bilo jako zanimljivo a posebno jer uistinu svakog ljubitelja star trek-a zanimaju sta se zapravo zbilo u romulanskim ratovima Zanimljiv je pocetak ..malcolm ruca s kapetanom a kapetan ga pita o nogometnoom prvenstvu a malcolm ne gleda nogomet ..pomalo je i zbunjen jer izgleda malcolm smatra kako se kapetani nebi smili druzit sa posadom Bas eto pri kraju ruckaa Tpol obavijesti archera o pronalasku nekartiranog sustava ali ubrzo enterprise udari u minu a jos jedna se mina prikaci za trup broda i malcolm odlazi vani deaktivirat minu ..nazalost dogodi se nezgoda i archer mu mora pomoc  I taman tad dolazi do odlicnog uvođenja tajanstvenih romulanaca u seriju i dolaska do napetijih momenata epizode ..zanimljivo mi je to sta hoshi i tpol nisu mogle skuzit romulanski jezik a poznato je kako je njihov jezik blisko srodan s vulkanskim ..druga stvar tpol je znala za romulance a nije znala tko su ..sta je logicno ali se sudara s tezom o slicnom jeziku jer bi onda bar mogla posumljat da jezik slici vulkancima ili ga dijelomicno razumit ..ali svejedno za misticnost romulanaca je i ovo super ispalo a ja osobno obozavam tu tajanstvenost i podmuklost kod romulanaca ..veoma je zanimljiva Malcolm je stvarno poseban lik i ova prica s njime i archerom je odlicna ..u ENT-u su likovi odlicno odrađeni i za razliku od voyagera svacija je prica jaka a od svih likova malcolm ..tpol i trip su mi nekako najbolje obrađeni i jako zanimljivi a archer je cak losije obrađen od njih ali je ipak dosta dobro opisan i dosta se dobro razvija ..ukidanje ent-a je jedna velika tragedija za star trek bila  Kod malcolma je zanimljiva i ona prica o zrtvovanju i ono oo tome da se boji utapanja a iz mornaricke je obitelji ..malcolm inace je umalo sebe ubia jer je tia da se ona oplata makne sta prije i da se ent spasi jer su romulanci postavljali jake ultimatume ..rijesenje na kraju cile price je onako dosta improvizirajuce a sve se vrtilo oko 10 ili 20 sekundi potrebnih da mina eksplodira ..doduse ovisno o gledistu jer malcolm kaze deset a archer kaze dvadeset i zapovida da je to tako Samo pohvale na ovu epizodu  10
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 11 svi, 2010 5:31 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
I čuje se po prvi i jedini put kako Romulanci zapravo zvuče bez univerzalnog prevoditelja. Nadrkano ko i uvijek. Pored toga, ovo minsko polje je zbilja odlična ideja i šteta što se kasnije neće niti spominjati, ne samo u seriji, već i u Treku, neovisno o kojem svemiru/timelineu/alternativnoj stvarnosti/astigospe se radi. Očito je to minsko polje postavljeno samo nad taj planet jer skriva nešto muy importante. Cloakane mine!!! Mogli su bombardirati bilo koji planet nevidljivim minama, i vladali bi kvadrantom; umjesto toga oni će spletkariti. Aj dobro, valjda im je jeftinije postaviti svoje špijune u Vulkansko Vrhovno Vijeće, i očito je jeftinije izgraditi dva eksperimentalna broda koji se upravljaju telepatijom  . Maknimo širi kontekst u kojem su Romulanci ispali loši stratezi; u ovoj epki su tipovi s kojima se ne treba zajebavat. Enterprise je naletio na njihov teritorij, oni su došli i zalajali da ih otjeraju jer ih ne žele. Posve jednostavno i učinkovito od njih. Reed owna ovu epizodu; možda ne nekim manevrom ili novim izumom koji će se koristiti u kasnijim serijama, već svojom odlučnošću da ukloni minu sa trupa, pa makar sam sebe uklonio pritom. Ajd, nelogično mi je probušeno Reedovo odijelo koje se samo od sebe zakrpa  , kao i posve jednostavno manevriranje Archera i Reeda u svemiru; okrećući se sa komadom kovine u rukama prema eksploziji i zaustaveći se po volji. Osmica.
|
| uto 11 svi, 2010 5:37 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
7 ocjena Samo zbog malo akcije ,ali Miki je izvuko dosta nelogicnosti . Ali neide mi u glavu nikako kako T Pol nije mogla razumijeti romulanski jezik ,ja kontam bi trebal razumijeti kako mi npr .Slovence ili Makedonce ne kontamo sta pricaju ali uhvatis svako 5-7 rijec sta znaci . Ili jos bolje kao da mi slusamo nekog tko prica Hrvatski iz 13 st. To mi je jako nelogicno i zato nemoze biti vise od 7 ocjena
| uto 11 svi, 2010 9:29 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
4 od 1 je napisao/la: 7 ocjena Samo zbog malo akcije ,ali Miki je izvuko dosta nelogicnosti . Ali neide mi u glavu nikako kako T Pol nije mogla razumijeti romulanski jezik ,ja kontam bi trebal razumijeti kako mi npr .Slovence ili Makedonce ne kontamo sta pricaju ali uhvatis svako 5-7 rijec sta znaci . Ili jos bolje kao da mi slusamo nekog tko prica Hrvatski iz 13 st. To mi je jako nelogicno i zato nemoze biti vise od 7 ocjena A zašto ti ideš s prepostavkom da su Romulanski i Vulkanski jezik slični. Ako je nakon par tisuća godina od kad je ta skupina Vulkanaca došla na Romul i tamo osnovali novu civilizaciju koja je toliko različita od Vulkanske ne misliš li da se i jezik u međuvremenu znatno promjenio... Naposljetku mogli su stvorit posve novi jezik kako bi se distancirali od Vulkanaca, jer dobro je poznato da Romulanci mrze Vulkance... Tako da mi nije jasno zašto neki ljudi ovdje toliko cjepidlače... jer ako se tako gleda onda se u svakoj Trek epizodi bilo kojeg serijala može takva vrsta nelogičnosti naći... 
| uto 11 svi, 2010 10:02 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
dobra epizoda... stvarno je steta sto nije bilo pete sezone 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| sri 12 svi, 2010 12:39 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 28 ožu, 2009 10:04 pm Postovi: 171 Lokacija: Holodeck Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Sedmica. Tako - tako epka, al ipak prvi put se pojavljuju vjecito nadrkani Romulanci. Ovi dakako nemaju pojma o kome se radi i jos pokusavaju pregovarat. To je tak swatko 
_________________ "I'm a doctor, not a battery."
|
| sri 12 svi, 2010 1:01 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
i tko osvoji Fifa World Cup 2152? odlična epka gdje opet vidmo ravoj lika malcolma..možemo reći što se tiče same situaciji u kojoj su se našli archer i malcolm sve me to podsjeća na epku shuttlepod one gdje su trip i malcolm bili sami a malcolm je bio i ondje pesimističan... no evo i ovdje se sve dobro završilo....eto malcolm ima fobiju od vode no zato je odlučio biti u "sigurnijem " prostoru...svemiru.. 10
|
| sri 12 svi, 2010 9:04 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
alfa_Q je napisao/la: i tko osvoji Fifa World Cup 2152? LOL, Englezi sigurno ne. 
|
| sri 12 svi, 2010 9:13 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
_Oz je napisao/la: alfa_Q je napisao/la: i tko osvoji Fifa World Cup 2152? LOL, Englezi sigurno ne.  To zato što Malcolm nije igrao za Englesku. 
| pet 14 svi, 2010 2:23 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Btw, romulanski brod ne izaziva nimalo strahopoštovanja kao što je to izazivala D'Deridex klasa. U ENTu Romulanci voze zelene palačinke 
|
| pet 14 svi, 2010 3:02 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Miki je napisao/la: Btw, romulanski brod ne izaziva nimalo strahopoštovanja kao što je to izazivala D'Deridex klasa. U ENTu Romulanci voze zelene palačinke  Pa nisu imali izbora nego im napraviti takve brodove... Naposljetku morali su gledati prema TOS-u radi dosljednosti, jer zamisli kako bi tek onda određena skupina Trekkija draknula da to nisu poštivali... Pa iovako im svako malo nešto smeta... 
| pet 14 svi, 2010 3:22 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ovo je prva epka u kojoj se Romulanci pojavljuju
Enteprise je naletio na minsko polje i pritom pokupio dvije mine od kojih je jedna eksplodirala i raznijela dio tanjura, a druga se pričvrstila za oplatu. S obzirom da je ta mina na vrlo nezgodnom mjestu (kod impulsnog razdjelnika) Malcolm izlazi van da ju pokuša deaktivirat, no nažalost mu pritom ta ista mina probije nogu sa jednim od svojih pipaka
Ubrzo se pojavljuju i Romulanci koji zahtjevaju da Enteprise otiđe iz njihovog sustava te svejedno nemaju razumijevanja za ozlijeđenog člana posade - ništa čudno za njih
Srećom je Archer izašao van pomoć Reedu pri deaktiviranju mine , ali nakon što su failali u tome, tj. malo prije nego što su Romulanci izgubili strpljenje, Trip je morao odbacit taj dio oplate broda na kojem je bila mina, dok su Archer i Reed su morali improvizirat kako će se spasit od eksplozije mine. Iako mi je malo nelogičan taj njihov okret i zaštita od eksplozije oplatom od shuttlea, svejedno mi je drago da Archer nije dopustio Malcolmu junačenje i spasio ga+
Ocjena 8
BTW meni ovi romulanski BOP-ovi izgledaju malo premoderno u odnosu na one iz 23. st.
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 14 svi, 2010 5:24 pm |
|
 |
|