|
Sada je: uto 08 ruj, 2026 11:40 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 1x22 - Vox Sola
Vox Sola (Usamljeni glas) Sezona: 1 Epizoda: 22 Datum premijere: 1.5.2002. Prikazano na HRT-u: 30.4.2010. Scenarist: Fred Dekker Redatelj: Roxann Dawson Nadnevak: Nepoznat (2151/2152) Gostujući Glumci: * Vaughn Armstrong - Kreetassan Captain * Joseph Will - Michael Rostov * Renee E. Goldsberry - J. Kelly Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Nakon što skupina Kreetasena napusti Enterprise nakon katastrofalnog prvog susreta, jedno biće ulazi u brod. Sato otkriva frekvencijske poremećaje, ali ih zanemaruje, jer smatra da je T'Pol okrivljuje zbog nemogućnosti komuniciranja sa Kreetasenima. Osim Porthosa, kapetanovog psa, nitko ne sumnja na uljeza sve dok strojar Michael Rostov ne ode u Skladište broj 2. ponovo uključiti napajanje. Biće sa pipcima ga zgrabi, a potom i njegovu kolegicu Kelly, kad ga dođe potražiti. Nakon što je Kellyin poziv u pomoć naglo prekinut, Archer okuplja tim i odlazi u istragu u skladište. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Chrissie's Transcripts Site
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 30 tra, 2010 4:33 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x22 - Vox Sola
Epizoda ima neke zanimljive stvari ..ova rasa s kojom su bili u prvom kontaktu jedenje smatra necim totalno privatnim i na javne restorane se grozi ..to im je ko grupni sex ..totalno alienski koncept jedenja Bice koje je uslo u enterprise i spojilo se s archerom..trip-om i jos dvoje clanova posade je dio ogromnog planetarnog organizma i to je isto dosta zanimljivo ...zbog tog bica se prvi put koristilo zastitno polje ili force field ..dat cu devet zbog alienske pojave i kod prvog kontakta u vezi hrane ali i kod bica koje je dosta specificno 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 01 svi, 2010 1:21 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Možda previsoko ali neka bude. Bilo je smješno kako epizoda počinje s fejlanim prvim kontaktom, i onda Tpol komentira tko je to na brodu zadužen za prevođenje i ubija Hoshi u pojam, i onda još i u kuhinji komentiraju situaciju i tko je zeznuo stvar  Na kraju je ispalo da Tpol "muči" Hoshi zato što prepoznaje njen potencijal i zato joj postavlja visoke standarde. I na kraju su se skompale Hoshi kao lingvističarka i Tpol kao matematičarka/znanstvenica i zajedničkim snagama dešifrirale jezik To biće koje su sreli moglo bi se reći da je relativno orginalno, ali opet realizacija i nije bila na najvišoj razini. I malo je prenategnuto da samo tako pregovaraju s nekakvih djelom nekog većeg živog bića, i da ono još i da koordinate gdje ga treba odfurati...  ali okej... Planet zanimljivo izgleda... velika "šuma" koja je u stvari ogromni organizam... podsjeća me na jednu SF knjigu koju sam čitao (ali nikako da se sjetim ni autora ni naziva knjige ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ) Još je relativno zanimljivo to da se prvi puta pojavljuje force field, i da je i Travis imao korisnu ulogu (ispričao se onim alienima), kao i Archer koji obožava gledati vaterpolo.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 01 svi, 2010 5:53 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
8 Jako dobra epizoda sa donekle originalnim zapletom 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 01 svi, 2010 7:57 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Hoshi i Tpol postale prijateljice, aaaaaaaaaaa ...ono biće je bilo fora, samo ne i za tripa i archera te ostale... ...smijenšni su mi bili trip i archer kada su gledali vatrepolo 8
| sub 01 svi, 2010 10:55 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
9 Vrlo dobra epizoda. Jest da na momente CGI izgleda dosta neuvjerljivo, ali to ne umanjuje krajnji dojam. Vaughn Armstrong u još jednoj od brojnih uloga u Treku, lik je Trek veteran sporednih likova; a ovi Kretasanci bi trebali otić koji put u zagrebački SC u menzu da vide šta su orgije Čudno mi je samo zašto se biće preselilo iz kretasanskog broda na Enterprise, kad je moglo napraviti istu stvar kod Kretasanaca (ajme naziva). Archer i Trip chillaju uz pivu. EEEJ PIVAA. TELKA. Zamislite si aristokrata Picarda u takvoj 'next-door-neighbour' situaciji. Nemoguće.
|
| pon 03 svi, 2010 7:40 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Pa, meni tako-tako epizoda. Ono sa onim elijenima i neuspjelim prvim kontaktom je bilo fora i zabavno. I elijeni su fora i izgledali, a i imaju zanimljive običaje. Nikada ne jedu u prisustvu drugih jedinki, čak štoviše... to smatraju uvredom. Zapeo mi je jedan Tripov komentar za oko. Nešto u stilu: Ovo je najkraći prvi kontakt u povijesti. Sad se ja pitam u kojoj to povijesti? Koliko su do sada imali prvih kontakata? Tri ukupno?  Mislim, on je to tako rekao kao da su ljudi već prošli tisućinjak istih. Onda to s tim bićem... mene se nije pretjerano dojmilo. Nije mi baš "sjelo". Malo mi to sve nekako bezveze i nategnuto bilo. Pogotovo ono s tim da im je biće dalo koordinate. LOL! Moram priznati da me biće malo podsjetilo na Kristalno biće iz TNG-a. Onako, čudno biće, inteligentno... djeluje opasno. Neki ga žele uništiti/ubiti, a drugi pokušavaju komunicirati s njime... Dobra je bila ta suradnja između Hoshi i T'Pol, vidjeli smo i šta T'Pol misli o Hoshi. Čak je i Travis imao dvominutnu ulogu i uspio se ispričati onima. Opet je bio loš nekako. Saznao je i koordinate planeta, što se ispostavilo nepotrebnim jer im je i biće dalo koordinate.  Prva upotreba force fielda... Ajde, dat ću sedmicu. 168

|
| uto 04 svi, 2010 1:25 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
T'Rapavi je napisao/la: Zapeo mi je jedan Tripov komentar za oko. Nešto u stilu: Ovo je najkraći prvi kontakt u povijesti. Sad se ja pitam u kojoj to povijesti? Koliko su do sada imali prvih kontakata? Tri ukupno?  Mislim, on je to tako rekao kao da su ljudi već prošli tisućinjak istih. Brijem da su do tada ipak ostvarili malo više kontakata... tipa 30 ili 50... jer ima raznih aliena i na zemlji, a i imaju trgovačku flotu onih teretnjaka, upoznali se s raznim rasama preko Vulkanaca, i sam Archer je napravio više prvih kontakata. Možda nije tisuću, ali imali su ipak popriličan broj 
|
| uto 04 svi, 2010 2:19 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Cvicek je napisao/la: T'Rapavi je napisao/la: Zapeo mi je jedan Tripov komentar za oko. Nešto u stilu: Ovo je najkraći prvi kontakt u povijesti. Sad se ja pitam u kojoj to povijesti? Koliko su do sada imali prvih kontakata? Tri ukupno?  Mislim, on je to tako rekao kao da su ljudi već prošli tisućinjak istih. Brijem da su do tada ipak ostvarili malo više kontakata... tipa 30 ili 50... jer ima raznih aliena i na zemlji, a i imaju trgovačku flotu onih teretnjaka, upoznali se s raznim rasama preko Vulkanaca, i sam Archer je napravio više prvih kontakata. Možda nije tisuću, ali imali su ipak popriličan broj  Da, istina... malo sam karikirao ovo sa brojkama. Mislim, oni su već sad skoro godinu dana vani i susretali su druge vrste i prije toga. No meni je to izgledalo kao da su scenaristi zaboravili da je Enterprise prequel i prvi u vremenskom pravcu i u tu povijest koju Trip spominje uključili sve prve kontakte iz drugih serijala. Ma dobro, nije niti neka greška niti big deal, samo sam rekao da mi je to malo zapelo za oko. 167

|
| uto 04 svi, 2010 12:18 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Posadi Enterprisea je totalno failao prvi kontakt, a sve to zbog jedenja u kantini Baš su čudni ti Kretasanci kad im je stavljanje hrane u usta jednako parenju
Ono biće koje je zarobilo Tripa, Archera i ostalo dvoje časnika, je baš bilo zanimljivo
Isto mi je zakon kad T'Pol gnjavi Hoshi da je loše prevodila te da im zbog toga nije uspio prvi kontakt 
No na kraju su se ipak skompale i zajednički uspile otkrikt kako komunicirat s krakatim bićem te spasit Archera i ekipu
A Travis se uspješno ispričao Kretasancima zbog nesporazuma
I onaj planet s kojeg potjeće krakato biće je također zanimljiv
pošto mi je ova epka jedna od zanimljivijih dajem joj ocjenu 9
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 05 svi, 2010 2:08 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 28 ožu, 2009 10:04 pm Postovi: 171 Lokacija: Holodeck Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Zanimljiv prikaz propalog prvog kontakta na pocetku u kojem se ustvari nastoji prikazati koliko je to osjetljiva stvar buduci da neke stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo nekim vrstama mogu znaciti smrtnu uvredu. Zamislite nest tipa da se ENT susretne sa nekom vrstom koja umjesto restorana prakticira zajednicke odlaske na WC il tako nesto.  (Ne pricam o onim zenskim: "Ajde sa mnom na WC da tracamo". Vec o grupnom izivljavanju 100-tinjak ljudi nad WC skoljkama) Ovo bice podsjeca pomalo na ono kristalno cudo iz TNG, al ajde... inace vidimo nastanak prvog force fielda i imamo zanimljiv subplot u odnosu Hoshi i T'Pol koje tipicno trekovski svoje nesuglasice na kraju razrjese efektivnom kombinacijom svojih sposobnosti. Sedmica
_________________ "I'm a doctor, not a battery."
|
| sri 12 svi, 2010 1:55 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|