|
Sada je: sub 12 ruj, 2026 8:33 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
2x05 - A Night in Sickbay
2x05 - A Night in Sickbay
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: 2x05 - A Night in Sickbay
Suiko je napisao/la: on je njemu bio njegov frend, netko tko je s njim bio cijeli život Ahem...prosječni životni vijeka pasa je oko deset godina; Archeru ima oko 40 godina. 
|
| pet 14 svi, 2010 3:24 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Suikotreki je napisao/la: Ali kako tebi nije jasno... da bilo tko tko je normalna osoba u takvoj situaciji kad mu prijeti da će izgubit nekog tko mu je važan da mu tad ništa drugo nije važno, da mu je sve drugo sporedno... Porthos Archeru nije bio "običan pas", on je njemu bio njegov frend, netko tko je s njim bio cijeli život... pa naravno da mu je stalo do njega, i naravno da mu je on tad bio najvažniji... A naposljetku sami ti Katarijanci ili kako se već zovu su uvrijedili Archera kad nisu se udostojili čak ni reći da ne povede svog psa s sobom... i sve bi bilo riješeno... No neee, njima je jedino važno da ljudi poštuju njihove običaje, ali dali su oni poštovali ljudske običaje? Dali su oni bili pristojni prema ljudima?? Pa ovo nisu istine
Pa po kojoj logici može kapetanu pas biti važniji od njegovog broda ili posade??!! I šta su Kretasanci krivi što se njemu sprdnulo povest Porthosa sa sobom u šetnjicu pa se ovaj zarazio nekom bakterijom? Mislim ono, šta nebi bilo logičnije da je ostavio psa na brodu, i zašto ga nije otišao odvest na zrak na jednom od onih nenaseljenih planeta koje su posjetili A isto tako mi nije jasno kako možeš uspoređivat životinje sa ljudima ili Kretasancima?
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 14 svi, 2010 3:50 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Slika 1 - Bigl. Mali, lijepi, preslatki psić kojeg bi svatko želio za ljubimca. Ima životni vijek od 10 do 15 godina, i tu se pasminu nerijetko spominje kao jednu od najneinteligentnijih uopće. 
Slika 2 - Vulkansko-ljudski hibrid. Nadljudski inteligentan, životnog vijeka cca 220 zemaljskih godina, odan prijatelj, osoba koju krase najviše kvalitete, počevši od odanosti, poštovanja sveg što živi i diše, nemjerljive nesebičnosti, smisla za dužnost i snažnog osjećaja prijateljske ljubavi naspram svojih najbližih prijatelja i obitelji.
|
| pet 14 svi, 2010 4:06 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ahahahahahahahaha... ...joj kako ste vi meni smiješmni...
Oz osjeća potrebu dokazivati vrijednost između Bigla i Vulkanca...
| pet 14 svi, 2010 4:10 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Pa osjeća potrebu kad Suiko kaže da nema razlike u spašavanju Spocka i psa...Očito čovjeku treba reality check...
|
| pet 14 svi, 2010 4:13 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
|
| pet 14 svi, 2010 4:17 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
http://www.findoutaboutdogbreeds.com/im ... %20400.jpgPa ko nebi ovo slatko bice isa spasit alfa_Q je napisao/la: vidim da ovdje ima rasprave oko toga kako je porthos važniji od ..diplomacije i sl. stvari.. osobno mi se svidjela epizoda(a kako i ne bi kad su mi u središtu porthos i archer)...no o tome kako pas je "upropastio" kontakt sa onima .o tome bi se dalo raspravljat...no na koji način je posvećena epizoda kroz sami sentiment archera prema porthosu je odlično napravljena..da li je trebao reći ono kao -ako se dogodi išta porthosu vidjet će oni još šta ih čeka-...no to je sasvim normalna pojava jedne osobe kojemu je stalo do svoga psa koji mu je kao član obitelji...nekome je to smiješno ili nelogično zašto archeru je toliko stalo do porthosa odnosno što ga stavlja u prvi plan u ovome slučaju..no tko nije imao ljubimca ili se brinuo za njega.odnosno ako nije doživio da ga to malo biće poput psa ili mačke ili dr. može usrećiti ..izmamiti osmijeh...onda i ne može shvatiti koliko životinja u ovom slučaju porthos može značiti nekome...evo meni je osobno se desila stvar da mi je nedavno nastradao(uginuo) mačak Čarli kojeg je udarilo auto odmah pokraj moje kuće( i to po prvi put da je otišao dalje od svoga dvorišta)..i bio sam ljut...tužan..i sve se misliš pa koje mogo takvo nešto da napravi.....jer kad se navikneš na takvo stvorenje onda ti ono i znači nešto dobro u životu... uglavnom ja upotpunosti razumijem archera i koga briga tamo za neku diplomaciji ..neka tradicionalna pozdravljanja i sl..kad je upitanju život nekoga do koga ti je stalo.... 10 Mogu rec da te potpuno razumin jer kad su neke moje mace poginile i meni je bilo to dosta tuzno i pogodi covika kad izgubi ljubimca Ali zapravo situacija je ode puno ozbiljnija jer archer je u procesu kontakta sa jednom cilom civilizacijom koja je uvrijeđena i koja moze svakako reagirat a u tom momentu je ipak posada i interesi posade u prvom planu ..jer tko zna sta da se ta rasa toliko uvridila da to odvede ka napetostima u buducnosti ili sta ako se nesto opasno desi odmah ? Meni je mozda malo problematicno to sta se archer na jakoj poziciji ..spustia na razinu diteta ..sta svi mi radimo ali ponekad nisu situacije za to a i druga stvar mislim da je moga s portosom bit i na ozbiljniji nacin ..da nebi phlox nista napravia sta je lose za psica ..ipak mislim da je previse riskirat posadu i brod zbog psica ...pa bar mu bia jako drag Al opet ..kad vidis nako smisnog pasica 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 14 svi, 2010 5:21 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
_Oz je napisao/la: [ http://www.findoutaboutdogbreeds.com/images/Beagle%20puppy%20400.jpg ] Slika 1 - Bigl. Mali, lijepi, preslatki psić kojeg bi svatko želio za ljubimca. Ima životni vijek od 10 do 15 godina, i tu se pasminu nerijetko spominje kao jednu od najneinteligentnijih uopće. [ http://star.trek.org/~spock/spock04.jpg ]
Slika 2 - Vulkansko-ljudski hibrid. Nadljudski inteligentan, životnog vijeka cca 220 zemaljskih godina, odan prijatelj, osoba koju krase najviše kvalitete, počevši od odanosti, poštovanja sveg što živi i diše, nemjerljive nesebičnosti, smisla za dužnost i snažnog osjećaja prijateljske ljubavi naspram svojih najbližih prijatelja i obitelji.Oz, ispravi me ako griješim ali mislim da Star Trek promovira da su sva živa bića jednako vrijedna... bilo da je riječ o super inteligentnom Spocku ili o retardiranom Porthosu, ili se možda varam?
| pet 14 svi, 2010 5:37 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Suikotreki je napisao/la: Oz, ispravi me ako griješim ali mislim da Star Trek promovira da su sva živa bića jednako vrijedna... bilo da je riječ o super inteligentnom Spocku ili o retardiranom Porthosu, ili se možda varam? Nda, lijepo zvuči u teoriji... No sjetimo se vulkanskog aksioma - "Potrebe većine nadilaze potrebe nekolicine ili pojedinca." Zemlji treba saveznička rasa (zbog trgovine, razmjene iskustava i milijun drugih korisnih sitnica) => potrebe većine Archerov pas treba drvo za pišanje - potrebe pojedinca. Stavi na vagu...  I jedno nadasve ružno pitanje. S lijeve strane vidiš ljudsko biće u potencijalno smrtonosnoj opasnosti, dakle MOŽDA će umrijet ako mu ne pomogneš. S desne strane je bigl koji će SIGURNO umrijet ako mu ne pomogneš. Nemaš dovoljno vremena za spasit oboje... Kome ćeš pomoć?
|
| pet 14 svi, 2010 5:42 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
epka je bila fora ...jes da smo se malo znojili oko simpatičnog Porthosa ali smo se zato zabavljali uz Archera i njegovu napaljenost ...no zato onaj kraj je bio najjaci, s onim pletenicama  ma car 9
| pet 14 svi, 2010 5:50 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
rasprava je na nivou klinackog prepucavanja... neka se popisa neko na indijanski totem pa dok se krcka u loncu razmislja dal su indijaska verovanja savremena ili ne.
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| sub 15 svi, 2010 5:00 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Zanimljiva epizoda, pomalo drugačija nego druge. Ima dosta razvijanja Archerovog lika, od Archera izgubljenog između brige za ljubimca i neprimjerenim osjećajima prema T'Pol naprema dužnosti uspostavljanja kakvih-takvih odnosa sa Kretassancima i popravka warp pogona. Kretassanci su dosta orginalna rasa gledajući na to kakve sve rituale moraš proći ako ih uvrijediš. Također ima puno smješnih scena, različitih aspekata pogleda na stvari.... i kako vidim, odlična je za rasprave  Me like it  i ja ću dati 9 ... A ti Oz, ti dobro znaš šta ja o tvojoj jedinici mislim, a ni ti nisi daleko Sov  ... ali ću se suzdržati od monologa.... Ma u stvari neću... Stoji da je Archer dobar dio epizode failao. Stoji da je zanemario dužnosti zbog neispavanosti uzrokovane osjećajima prema T'Pol i Portosu. Stoji da se nije ponašao kao Starfleet kapetan. Ali s druge strane, epizoda na zanimljiv način prikazuje kako (u ovom slučaju) kroz nesanicu, čudne snove, brigu za one do kojih ti je stalo i svakodnevnih pritisaka na odgovornom položaju, svatko može malo prolupati. Iako je Trek na prvi pogled serija o putovanju svemirom i upoznavanju drugih civilizacija, prvenstveno je serija o ljudskoj prirodi koja se odlično može opisati i kroz odnos sa drugačijim civilizacijama, i kroz suočavanje s teškim izazovima. Tuđinske rase sa svojim čudnim vjerovanjima i običajima odražavaju ljudske kvalitete, vrijednosti i slabosti, i pomažu nam da shvatimo nas same. U tom smislu epizodi ne mogu dati lošu ocjenu. 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 16 svi, 2010 4:02 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
_________________ It is smaller on the outside!
|
| ned 16 svi, 2010 4:44 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Čovjek požali što nije pas... 95

|
| ned 16 svi, 2010 7:12 pm |
|
 |
|
bubica
|
@ Cviček - želiš reći da je epka dobra, unatoč činjenici da je liku Jonathana Archera nanesena, kako se tada činilo, nepopravljiva šteta?
Jedna od stvari koje najviše mrzim u vezi ove epizode je to što je mrziteljima serijala dala puno materijala za pljuvanje, a oni su taj materijal vrlo rado koristili.
|
| ned 16 svi, 2010 10:01 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|