Re: 1x02 - Broken Bow, Part II
Nešto više akcije, i malo pozitivniji pogled prema Vulkancima.
T'Pol ipak nije vratila Ent natrag na Zemlju, poštovala je Archerovu namjeru da se do kraja istraži nestanak Klanga, i pomogla ekipi sa potjerom za Sulibanima.
Archer je shvatio da mu i davež poput nje može biti od koristi, i da će se lakše snaći u svemiru sa njom nego bez nje... prve naznake ravnopravnosti i razumjevanja među ljudima i Vulkancima...
Plinoviti div je fora izgledao, kao i Sulibanska "lego kockice" baza

Borba Enta sa sulibanskim "cell shipovima" je bila smiješna - Ent sve fulava dok mu oni s nekoliko pogodaka skidaju štitove (tj. polazizaciju ili kako se već nazivaju tu preteču štitova)
Mislim da je EntNX jedan od rijetkih Starfleet brodova od kojih bi čak i Keldoni bili jaći
Spominje se, ali tek pomalo usputno, temporalni rat koji će obilježiti dobar dio kasnijih epizoda...
Ono sa Archerovim flashbackovima iz mladosti o vulkancima, pilotiranju brodova, vjetru i sl... fora je ali me se nije pretjerano dojmilo...
Fora je bilo seciranje onog sulibaa od strane Phloxa, nabrajanje kakva sve poboljšanja ima... čak i doktor nije šutio pa rekao da suliban može više toga detektirati nego Entovi skeneri
I svakako, njegova ambulanta je najorginalnija od svih... sve te životinjice... organska medicina

Na onog priljepka koji je liječio Archerovu ranu se uopće ne sjećam od prvi put kad sam gledao Ent.
(ok, ne sječam se jedno trećine scena

)
...
Od ostalih likova.... Hoshi je zanimljiva, uber dobro čuje (skužila je archera u onom šumu) i bit će zanimljiv lik.
Trip ima potencijala...
Malcolm me se nije nešto dojmio ni na prošlom gledanju... nisam ga nešto doživio kao lika.
Travisa se jedva i sječam od prošlog gledanja... jel on na kraju nastavio glumiti u Entu nakon prve sezone...

(sječam ga se jedino iz neke epizode o teretnjacima

)
...
8
Dao bih 9 ali ono "just in time" teleportiranje (i to kao prvo teleportiranje od strane starfleeta) je bilo preeeviše bezveze
Sve u svemu, sasvim solidan drugi dio pilota...