Re: 1x26 - Shockwave, Part I.
Smartybarty je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Nastavlja se priča o temporalnom ratu i petljanjcijama po vremenskoj liniji i utjecajima na istu koja je glavna tema prve 3 sezone, kao i podpriča o utjecaju Vulkanaca na Zemlju koja kulminira time da radi "nesreće" misija bude opozvana.
Zanimljivo su spojili te 2 niti vodilje koje su se protezale kroz prvu sezonu.
Malo bih te ispravio ako nije bed.

Dakle... u prve dvije sezone glavnu rijec u toj TCW bedariji vodi sasvim druga ekipa nego u sezoni 3 (sulibani, tolianci, ljudi, sta vec...). No nije ni toliko bitna razlika u frakcijama koliko je bitan kvalitetni pomak i odnos prema temporalnim zavrzlamama u 3. sezoni naspram prve dvije sezone.
Šta si me točno ispravio? Više mi se čini da si me nadopunio

Što se 3. sezone tiče, svakako je razrađenija što se tiče temporalnog rata i sl, što i nije čudno budući da je cijela 3. sezona jedan arc.
Ali mi je isto nije bog zna koliko smisleno napravljena,... no to tome ćemo raspravljati kad dođu te epizode a red

Miki je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Da, od temporalnih zavrzlama boli glava, ali brijem da su to scenaristi namjerno tako napisali u scenarij one epizode DS9 nego da se prečesto ne potrude razviti koncept kako spada.
Koja je to 'ona' epizoda?
Aha, malo sam se neprecizno izrazio.
Uglavom, što se tiče temporalnih zavrzlama i "ajmo samo reći da je to komplicirano", sam se sjetio kako naDS9:Visionar kad na jednu sličnu nelogičnost istodobno i O'Brien iz prošlosti i O'Brien iz budućnosti istodobno kažu da mrze takve zavrzlame

(isto bez da ih se pokuša objasniti)
A i Janeway je par puta komentirala da mrzi takve zavrzlame i da ju od njih boli glava