Sada je: sri 09 ruj, 2026 1:51 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 1x04 - Strange New World 

Ocjena:
Anketa je završila: ned 16 svi, 2010 5:40 pm.
10 5%  5%  [ 1 ]
9 10%  10%  [ 2 ]
8 33%  33%  [ 7 ]
7 24%  24%  [ 5 ]
6 5%  5%  [ 1 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 24%  24%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 21

1x04 - Strange New World 
Autor/ica Poruka
Kingslayer
Kingslayer

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Post Re: 1x04 - Strange New World
Meni se ova epka vrlo svidjela. Jako dobro se je sjećam i od prvog gledanja, jedino što sam bio siguran da je Novakovič poginuo, no dobro... davno je bilo to gledanje.

E sad, jedna od mana ovog gledanja epke je ta što sam već unaprijed znao o čemu se radi, tako da napetost nije bila tolika kao kod prvog gledanja... Dal T'Pol stvarno nešto mulja s nekim elijenima, tko su ti elijeni?

Toga je malo falilo u ovom ponovnom gledanju. Eto nam malo istraživanja where no dog has gone before... Ali Archer opet to malo na horuk ide, ne sluša opet (pametniju i iskusniju) T'Pol, nego ajmo na odmor pristup. Spremi taj trikoder, uživaj...

Sviđa mi se i cijeli setting i atmosfera epke. Ghost stories uz vatru na početku, odlična scena i odličan uvod u onu paranoju u onoj spilji. Fora su mi bili ti kameni elijeni. Istina, samo halucinacija posade. T'Pol opet ostaje najstaloženija i najsmirenija.

Trip je bio genijalan, od humorističnih djelova na početku (sa psom i škorpionom od 20 cm) do luđačke paranoje pred kraj. Connor je stvarno odradio odličan posao u ovoj epki.

Ocjena negdje pak između 7 i 8. 8-[ Zašto nemamo tri opcije radi točnijih rezultata? :lolsmjeh:

426

sri 07 tra, 2010 11:07 am
Profil Web stranica
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
:-k Ekipa nailazi na zanimljiv planet Minshara klase, no nažalost bez inteligentnog života, al svejedno odlučuju otić malo u obilazak i kampirat :)

Usred kampiranja im ulete nekakvi veliki škorpioni, a Trip traži phaser da ih ubije, odnosno stuna :lolsmjeh:

Nedugo zatim počne žestoka oluja i odlučuju otić se sakrit u obližnju špilju, koju im je T'Pol preporučila :-k

Tu ekipa počne dobivat halucinacije te im se počnu pričinjavat nekakva kamena bića, dok u međuvremenu jedan crewman pobjegne van na oluju :?

Kasnije Trip totalno poludi i stvara teoriju da su se T'Pol i ta kamena bića urotila protiv njih i Enterprisea :shock: , a zapravo je jedina ona kolko tolko skulirana.

Kasnije na Enterpriseu doktor otkriva da su te halucinacije zbog neke halucinogene peludi koju raznosi oluja :-k te to Archer pokušava objasnit Tripu, al bezuspješno.

Onda on nagovara T'Pol da improvizira priču o njenoj povezanosti s tim kamenim bićima i uspjeva :thumbs2:

Na kraju odlaze s planeta i nastavljaju put :)

Uglavnom jako zanimljiva epka - ocjena 8 :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

čet 08 tra, 2010 3:20 pm
Profil YIM Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Sovereign X je napisao/la:
:-k Ekipa nailazi na zanimljiv planet Minshara klase, no nažalost bez inteligentnog života, al svejedno odlučuju otić malo u obilazak i kampirat :)

Usred kampiranja im ulete nekakvi veliki škorpioni, a Trip traži phaser da ih ubije, odnosno stuna :lolsmjeh:

Nedugo zatim počne žestoka oluja i odlučuju otić se sakrit u obližnju špilju, koju im je T'Pol preporučila :-k

Tu ekipa počne dobivat halucinacije te im se počnu pričinjavat nekakva kamena bića, dok u međuvremenu jedan crewman pobjegne van na oluju :?

Kasnije Trip totalno poludi i stvara teoriju da su se T'Pol i ta kamena bića urotila protiv njih i Enterprisea :shock: , a zapravo je jedina ona kolko tolko skulirana.

Kasnije na Enterpriseu doktor otkriva da su te halucinacije zbog neke halucinogene peludi koju raznosi oluja :-k te to Archer pokušava objasnit Tripu, al bezuspješno.

Onda on nagovara T'Pol da improvizira priču o njenoj povezanosti s tim kamenim bićima i uspjeva :thumbs2:

Na kraju odlaze s planeta i nastavljaju put :)

ok, ovoga...
ne da bih htio kritizirati tvoj post, ali i mi smo pogledali epku i znamo sto se u njoj događa...

čet 08 tra, 2010 3:23 pm
Profil ICQ Web stranica
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
A jbg Ant, to je samo moj način komentiranja :|

slika

ST battles audio/video tribute!

čet 08 tra, 2010 4:04 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: VOY
dobra epka...u pravom stilu istraživanja...he.he ..Porthos prvi ide u izvidnicu :D ....no nisu se nadali da će biti podložni halucinacijama...čak je t pol ih upozorila upočetku da bi prvo trebali sondu ili neš tako poslat,,da ispitaju prvo planetu da li je opasno no to bi trajalo par dana a archeru i ekipi se nije čekalo pa su požurili no eto opet jedno iskustvo više...
9

čet 08 tra, 2010 5:55 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Naj Serija: TNG
Naj Film: Insurrection
Koje si vrste?: ferengi
solidna epizoda, onako mistična... ocjena 7...
kameni ljudi su kuul... :lolsmjeh:

sub 10 tra, 2010 9:47 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Damnit... ostale su mi još 3 epizode Enta s početka koje nisam iskomentirao... pa hajdmo na posao... :)

8
Zanimljiva epizoda.

Fora su mi bile scene u pečini dok je Trip zabrijao da ih proganjaju kameni ljudi i da su se udružili s Vulkancima :)
Također, vrhunac je bio kad je Archer vidio da ne ide drugačije, pa se uključio u priču i smislio svoj scenarij zašto su se kamenci i vulkanci udružili i zašto ga Trip treba poslušati :mrgreen:
Ant je napisao/la:
za pocetak, pohvalno je vidjeti malo istrazivanja. također, pohvalno je vidjeti planet na kojem nema humanoida. nadalje, nadasve je pohvalno vidjeti planet M klase na kojem se moze naici na neke egzoticne pojave poput halucinogenog peluda.
To je istina, to prečesto preskaču u Treku. Recimo u fireflyju mi je bilo for kad su naišli na planetu koja je nastanjiva ali ima hrpu otvova koji pomalo truju ljude, ali oni ipak tamo žive, i nekako se snalaze... mislim da su (za ljude) pogodne planete u stvarnosti poprilično rijetke.
No, najviše mi je bezveze što na skoro svakoj planeti ima atmosfera i gravitacija slične Zemaljskoj :thumbs3:
Ant je napisao/la:
malo mi je cak i preslaba bila Tripova isprika na kraju epke.
Nije Trip kriv što je pao pod utjecaj halucinogenog peluda. Ako se Trip trebao ispričati, onda je Picard nakon BOBW trebao zadnje 3 sezone provestu i čistilištu a ne na čelu Enterprisea :lol:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 27 tra, 2010 9:32 pm
the Red Viper

Cvicek je napisao/la:
Ant je napisao/la:
malo mi je cak i preslaba bila Tripova isprika na kraju epke.
Nije Trip kriv što je pao pod utjecaj halucinogenog peluda. Ako se Trip trebao ispričati, onda je Picard nakon BOBW trebao zadnje 3 sezone provestu i čistilištu a ne na čelu Enterprisea :lol:

samo ako zelis insinuirati da je Picard potajno htio pobiti par tisuca ljudi i umalo unistiti Zemlju.
jer ne mozes reci da ono sto je Trip govorio, premda pod utjecajem peludi, ne odrazava stajalista ljudi toga vremena prema vulkancima. ne da kazem da je to misljenje nacelno pogresno, ali T'Pol mu konkretno nije nista skrivila.
jedino sto je njemu pelud "pomogla" da kaze njoj ono sto od prije misli o svim vulkancima.

sri 28 tra, 2010 1:30 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Ne vjerujem da je on prije toga mislio da postoje kameni ljudi niti da su Vulkanci u kompi s njima :lol:

Ono što želim reći je da niti Picard u BOTW niti Trip u ovoj epizodi nisu bili "svoji" već su bili pod utjecajem (Picard od utjecajem kolektiva, Trip pod utjecajem halucinogenih droga, i niti jedan niti drugi nisu svojevoljno htjeli da se taj utjecaj dogodi)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 28 tra, 2010 10:18 pm
the Red Viper

ha, dobro za utjecaj, premda ne bih rekao da je bio ni slican, a kamo li isti, ali moras priznati da je Trip imao vec unaprijed neke stavove prema Vulkancima.

i kameni ljudi nisu bili razlog zbog kojeg se on ispricavao. ispricavao se jer je suocio T'Pol sa svojim stavovima đubradarskoj navavi vulkanaca generalno i nje same specificno.

čet 29 tra, 2010 2:23 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: