Re: 1x08 - Breaking the ice
Još jedna jako dobra epizoda. Ima dosta humora opet... Tripovo trkeljanje o izmetu i općenito to odgovaranje djeci na pitanja, Phloxovo trkeljanje o mikrobima... Tu je i vulkanski snjegović, to je bilo nice touch. A Vulkanci gledaju.
No ono što mi je najbolje u ovoj epki jest metafora iz naslova Breaking the ice koja se zapravo odnosi na lomljenje leda, ledenih odnosa između T'Pol i ostatka svijeta iako su zaista u epizodi i lomili led (komet). Vidim da je to i Miki spomenuo već, znači nisam jedini...
T'Pol nekako postaje (da kažem) ljudskija. Ostavlja tradiciju i dogovoreni brak te nastavlja dalje na Enterpriseu. Bravo za nju, sada i ona ima slobodu izbora. Do toga možda i ne bi došlo da Trip nije bio nestašan i pročitao njeno pismo.
Ona večera sa vulkanskim kapetanom je stvarno bila koma. Trudiše se udovoljiti mu, a ovaj sjedi tamo ko odlomljeni komad ledenog kometa.

Kada je Archer rekao onom crewmanu da otprati kapetana, imam osjećaj kao da je htio reći izbaci ovo smeće sa mog broda.
A i Archer se iskazao... pa da nema T'Pol on bi već u prvih nekoliko epizoda vjerojatno nekoliko puta ostao bez broda, i prepolovio posadu na pola. Ajde, bar je imao toliko pameti na kraju da je posluša i prihvati pomoć Vulkanaca.
Tu je T'Pol odigrala odlično kada mu je rekla da oni baš čekaju da on odbije pomoć i pokaže koliko je arogantan i samouvjeren. Sad mi je trenutno Archer tu negdje u rangu s Katicom. Loše Archie, loše...
Ocjena 8
337