Sada je: pon 25 svi, 2026 1:42 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Serijal Sumrak - romani 
Autor/ica Poruka
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Post Serijal Sumrak - romani

Srednjoškolka Bella Swan pomirila se s neizbježnim. Mora napustiti sunčani Phoenix u Arizoni i otići živjeti s ocem u Forks, kišovito mjestašce na pacifičkoj obali poznato kao najoblačnije u cijelim Sjedinjenim Državama.

Što je još gore, u malome mjestu svatko svakoga poznaje, pa Bella, koja nikad nije imala mnogo prijatelja i uvijek je cijenila samoću, sad pred svima mora pokazivati koliko je nespretna na tjelesnom i sramotiti se nesvjesticama kad vidi i najmanju kap krvi. Samo, čini se da najljepšem učeniku gimnazije u Forksu – Edwardu Cullenu, jednom od četvoro braće i sestara iz samotnjačke obitelji o kojoj se malo zna, a o kojoj kruže mnoge jezovite priče – njezina nespretnost nimalo ne smeta.

Iako su joj njegove nagle promjene raspoloženja isprva posve neobjašnjive, Bella polako počinje sumnjati da rješenje Edwardove zagonetke leži upravo u krvi. Ljudskoj krvi, njezinoj krvi, krvi zbog koje su Cullenovi grozomorno različiti od svih ostalih žitelja Forksa…

Književni debi Stephenie Meyer Sumrak ubrzo po objavljivanju stekao je kultni status među mladim čitateljima Amerike. U isti mah nesnosno strašan i razorno romantičan, Sumrak je vrhunska ljubavna priča za sve one koji su se oduvijek osjećali drugačijima, a nikad nisu vjerovali da bi netko savršen upravo to mogao shvatiti kao vrlinu i zavoljeti ih usprkos svemu što ih dijeli. Pa i po cijenu života – ili besmrtnosti.

Preuzeto s Algoritma http://www.algoritam.hr/?id=112539&kat= ... p=proizvod

pon 21 ruj, 2009 8:57 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Sumrak (Twilight)
Meni je Sumrak najdraži dio. Sjećam se da nisam mogla prestat čitati pa sam pročitala u jednom danu. :biggrinlove:

pon 21 ruj, 2009 8:59 pm
Fire and Blood

Post Mladi mjesec (New Moon)
U Forksu, najoblačnijem i najkišovitijem gradu Sjedinjenih Država, za Bellu Swan sja sunce. Najsjajnije, najblistavije sunce na svijetu – Edward Cullen, najljepši učenik mjesne gimnazije, njezina životna ljubav. Uz Edwarda, Bella se osjeća kao da doista vrijedi, kao da nije neugledna i nespretna i potpuno prosječna. Uz Edwarda, Bella pronalazi novu obitelj – Cullenove, oca Carlislea i majku Esme, braću Emmetta i Jaspera, sestre Rosalie i Alice. Cullenovi su jedna od najuglednijih i najstarijih obitelji u Forksu, vrlo bogati, vrlo profinjeni i puni ljubavi prema Belli.

Cullenovi su također vampiri.

U tome leži tajna njihove ljepote i njihova imutka – kao i njihove dobrote: jer Cullenovi su se odrekli navada ostatka vampirskog roda i ne žive od ljudske krvi. Tu i tamo odu u lov na medvjede, kojima okolni Olimpijski poluotok obiluje, i tako utaže žeđ. Svoje besmrtne živote posvetili su suživotu s ljudskim rodom, pronalaženju moralnijeg, ispravnijeg puta. Vječno mladi, vječno savršeni, oni u svoje redove primaju jednu smrtnicu koja je upravo napunila osamnaest godina i tako zauvijek postala starija od navijek sedamnaestogodišnjeg Edwarda… Stephenie Meyer opčinila je mlade čitatelje diljem svijeta Sumrakom, romanom koji je smjesta postao najpopularnije svjetsko djelo romantične strave za mlade čitatelje. Ako je to uopće moguće, Mladi Mjesec još je napetiji, potresniji i neizvjesniji nastavak, priča u kojoj se Bella suočava sa sudbinom gorom od smrti i biva prisiljena lutati mrakom punim noćnih mora, sve dok joj ga blijedo ne obasja svjetlost jednog neočekivanog, mladog Mjeseca.

Preuzeto s Algoritma http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod ... &id=117301

pon 21 ruj, 2009 9:01 pm
Fire and Blood

Post Pomrčina (Eclipse)
Dva klana, oba nadnaravno snažna, oba tek naizgled ljudska, održavaju nesiguran suživot u kišovitom Forksu, mjestašcu na sjeveroistoku američke savezne države Washington. Nedaleko od Forksa leži velegrad Seattle, gdje nepoznati serijski ubojica upravo ostavlja desetke nedužnih žrtava za sobom. Šerif Forksa, Charlie Swan, zdvaja nad groznim vijestima zajedno s ostalim mještanima, ne sluteći da bi zlo u Seattleu moglo imati veze s njegovom kćeri Bellom.

Jedino što Charlieja brine što se Belle tiče njezin je dečko Edward Cullen, koji joj se vratio nakon što joj je slomio srce i bez objašnjenja mjesecima izbivao iz Forksa. Charlie ne zna zašto je Bella ostala tako vezana uz Edwarda, kad je uz nju cijelo vrijeme bio mladi Jacob Black, sin Charliejevog starog prijatelja Billyja, glavara plemena Quileute iz obližnjeg rezervata. Dok Bella odbija makar i porazgovarati s Jacobom, Charlie i ne sanja što ona namjerava učiniti odmah nakon što uskoro maturira – i kakvu će ulogu u tome imati ugledna obitelj Cullen, drevno pleme Quileute i zagonetna ubojstva u Seattleu…

Preuzeto s Algoritma http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod ... &id=118101

pon 21 ruj, 2009 9:04 pm
Fire and Blood

Post Praskozorje (Breaking Dawn)

Naizgled, Forks je isto mjesto kao i oduvijek; kišovito, malo, zabačeno. Pod krinkom svakodnevice, međutim, krhko savezništvo dvaju plemena što tu neopaženo obitavaju već više od stoljeća dolazi na dosad najveću kušnju.

Vampirska obitelj Cullen, sastavljena od pobornika mirnog suživota svojega i ljudskog roda, sprema se za velik dan u životu Edwarda, vječnog sedamnaestogodišnjaka. Edward je pronašao družicu voljnu odreći se ukupnog ljudskog života zato što ga voli: Bellu Swan, kćer šefa mjesne policije, koja je netom maturirala i već je spremna reći ono sudbonosno uzimam. Brak s Edwardom za Bellu znači i mukotrpan, dugotrajan proces preobrazbe u vampiricu.

Bellina promjena prekršit će osnovni uvjet vjekovnog mira između Cullenovih i prastanovnika Forksa, indijanskog plemena Quileute. Pojedini Quileutei poprimaju obličje vukodlaka u blizini vampirske prijetnje kako bi zaštitili najbliže: trpjeli su Cullenove sve ovo vrijeme samo zato što nisu ugrozili nijedno ljudsko biće. Jacob Black, sin poglavice plemena, odrekao se i položaja vođe vučjeg čopora i svoje ljubavi prema Belli zbog općeg dobra, ali njezina skora i nepovratna promjena dovest će ga do točke pucanja…

Preuzeto s Algoritma http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod ... &id=124048

pon 21 ruj, 2009 9:07 pm

Post Re: Mladi mjesec (New Moon)
Mene je bilo šokiralo kad je Edward ostavio Bellu i bila sam uvjerena da se šalio i sakrio iza drveta i da će iskočiti svaki trenutak. :mrgreen: Mislim da je njegov odlazak više šokirao mene nego Bellu. :| I onda sam se pomirila da je otišao i onda se na kraju on odluči ubiti i onda sam znala kak će završiti. :zubo: -.-

pon 21 ruj, 2009 9:10 pm

Post Re: Pomrčina (Eclipse)
Emocionalno sam vezana za ovaj dio. :mrgreen: Sviđa mi se što su konačno vukodlaci malo bolje opisani i končno su u glavnoj radnji.

pon 21 ruj, 2009 9:12 pm

Post Re: Praskozorje (Breaking Dawn)
Ovaj dio mi se najmanje sviđa od svega. :thumbs3: Nema uopće baš neke radnje i sve se više manje vrti oko toga da moraju pobijedit Volture. :thumbs3:

pon 21 ruj, 2009 9:14 pm
Fire and Blood

Post Re: Sumrak (Twilight)
Ja sam ga nosila u školu i profesor iz kemije mi ju je umalo uzeo. :zubo:

Da... Jedan od romana koji me stvarno impresionirao...
Čitala sam ga dvaput i namjeravam opet...

pon 21 ruj, 2009 9:21 pm
Fire and Blood

Meni je dobar...

Izuzmemo li 'gadljive' dijelove... :zubo:

pon 21 ruj, 2009 9:22 pm
Fire and Blood

Post Re: Pomrčina (Eclipse)
Odnos između Jacoba i Edwarda u ovom dijelu mi je legendaran... :zubo:

pon 21 ruj, 2009 9:23 pm
Fire and Blood

Ja sam skoro plakala...

Doslovno sam osjećala ono što je i Bella osjećala... :smrc:

Bila sam tmurna cijeli tjedan...

pon 21 ruj, 2009 9:25 pm

Da, potpuno je neočekivano. :shock:

pon 21 ruj, 2009 9:31 pm

Da, ti gadljivi dijelovi su baš gadljivi. :|

pon 21 ruj, 2009 9:32 pm
Fire and Blood

Malo pregadljivi...

Ali roman jest jako dobar.
Neke stvari na početku su me oduševile, ali iako i u drugom dijelu romana ima stvarno dobrih stvari, nikako ih ne mogu zamisliti s Renesme

uto 22 ruj, 2009 1:51 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: