|
Sada je: pet 07 kol, 2026 11:19 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Terra Nova - 1.Sezona [SPOILERS!]
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Terra Nova - 1.Sezona [SPOILERS!]
Terra Nova, 1.sezona Datum premijere: 26.9.2011. Glumačka postava:Jason O'Mara Stephen Lang Shelley Conn Landon Liboiron Naomi Scott Alana Mansour Christine Adams Allison Miller Mido Hamada Rod Hallett Serija počinje sredinom 22. stoljeća gdje je Zemlja pred ekološkim kolapsom, zrak je zagađen, a naranča vrijedi cijelo bogatstvo. Otkriće portala koji ljude može odvesti 85 milijuna nazad u alternativnu povijest dovodi do slanja ekspedicija kroz isti i osnivanje kolonije nazvane Terra Nova. U središtu zbivanja je obitelj koja se odlazi kroz portal u sklopu 10. ekspedicije i tamo zajedno s ostalim kolonistima nastoje osigurati budućnost, novu šansu za ljudski rod... Epizode se mogu besplatno gledati na službenom websiteu ( http://www.fox.com/terranova/full-episodes/1211698/) 8 dana nakon premijere. Detaljnije informacije: Wikipedia, Fox, TV.comU ovoj temi su dopušteni spoileri vezani uz seriju ukoliko se tiču samo 1. sezone.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 07 lis, 2011 3:52 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Terra Nova - 1.Sezona [SPOILERS!]
Pilot je bio okej, 1x03 je bila bez veze. CGI dinosauri razočaravajući. Nastavit ću pratit, ali imam osjećaj da ova serija neće dugo. 2 sezone max.
|
| pet 07 lis, 2011 5:12 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Sinopsis sutrašnje epizode: Citat: When Elisabeth, Jim, Malcolm and Taylor investigate radio silence at a nearby scientific outpost, they discover an outbreak of a mysterious virus causing memory loss, paranoia and eventually death. The group must work together to find a cure before they lose their sanity and all of Terra Nova is infected. Za Boga miloga, serija još nije pravo ni počela, a oni već posežu za najofucanijim filler konceptom koji postoji... 
|
| ned 09 lis, 2011 11:28 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Počelo je i to sranje... Pogledao prve 2 epizode (dupli pilot + 1x03) Serija vizualno dosta dobro izgleda, meni dinosauri i opčenito okoliš serije sasvim solidno izgledaju. Nije ništa ludo neviđeno, no ja sam dojma da izgleda iznadprosječno dobro s obzirom da se radi o seriji, a ne o filmu. Najsličnija serija koju sam gledao bili su "Outcasts" koji su u mnogočemu skromnije izgledali, vjerojatno su i imali manji budžet. To je otprilike to što gledatelj vulgaris želi - lijepo napravljen okoliš i dosta kvalitetan CGI dinosaura, pa ćemo svaku epizodu vjerojatno gledati neku novu vrstu... Praćenje 1 obitelji... okej, nije da sam presretan, ali nemam ni ništa protiv. Na trenutke tu ima sladunjavosti tipične za Spielberga (ali ajd, naprema filmu A.I. koji se toliko trudi biti sladak da prerasta u šećernu bolest, u ovoj seriji je to koliko-toliko pod kontrolom.) Odmah na početku imamo oca-superheroja koju u jednom danu uspije pobjeći iz zatvora, upasti u strogo čuvano postrojenje, spasiti vođu Terra Nove i postati glavni zaštitar. I očistiti ogradu od korova. Supermama isto tako u 2 epizode postane glavna doktorica kolonije. Starija Kćer im je "uber" na tragu Wesleya, a sin bi valjda postao uber-je**č u koloniji da eto ne pati za curom koju je ostavio na drugom kraju portala (i to izgleda rajca onu novu wannabe curu  ) Moguće temporalne zavrzlame su odmah u korijenu zasjekli postavkom o djejenju timelineova (tj. da neće biti moguće da sami sebi utječu na budućnost). Okej, makar nekak mi se čini da kad im potestane novih dinosaura (ili budu preskupi naprema gledanosti) da će se početi baviti i temporalnim zavrzlamama. Još nisu objasnili cijeli koncept timetravela u seriji - npr. zašto je Taylor bio 100+ dana sam na planetu iako su ostali u stargate/portal/štaveć ušli odmah Nadam se da to nisu ubacili samo zato da pokažu da je i Taylor Super-Vođa koji je nekoliko mjeseci preživio sam, pa onda valjda mogu i ove pi***ce koje su dobile 10metarski zid, mitraljeze, topove i sl... "Nova šansa za čovječanstvo..." Scenarij "Zemlja 1" je pred ekološkom i socijalnom katastrofom, hajdmo uzeti novu Zemlju i redizajnirati ljudsku civilizaciju na temeljima koji su pravedni i prijateljski prema okolišu - je scenarij drugog djela Zeitgeist: Moving Forward dokumentarca. Cool! Ajmo vidjeti koliko su Spilberg i ekipa sposobni napraviti nešto dobro na tako obećavajućim temeljima, i koliko stručno i vjerodostojno će to napraviti. Za sada je prva sličnost kružno dizajnirani grad koji vizualno djeluje kao kopija onih zamišljenih u Venus projektu  (možda bi ih Fresco trebao tužiti  ) Također, koliko se moglo vidjeti u prve 3 epizode (odnosno 2 ako sat i pol pilota računamo kao duplu epku) ne koriste novac - kolonisti su dobili kuću u kojoj mogu živjeti, a na onim tržnicama za egzotično voće ne koriste nikakav način robno-novčane razmjene. No onda dolazi scena di klinac oće kupiti gitaru, i lik za to traži neke "Terrane" kao platežno sredstvo. WTF? Okej, dok ne dobijemo više informacija koje to opovrgavaju, pretpostavka može biti da se stvari potrebne za život djele među svima u koloniji, dok se kupovinu/razmjenu "lukzuznih" stvari (poput te gitare) barem za sada koristi ta nova valuta. Ima nekog smisla jer tek izgrađuju koloniju, nemaju automatiziranu industriju pa se na taj način mora i malo racionalizirati luksuz. Pa neka to bude prepostavka dok se ne dobije više informacija kroz seriju... za sada imam samo neke sumnje koje se mogu pokazati krivima  _Oz je napisao/la: Za Boga miloga, serija još nije pravo ni počela, a oni već posežu za najofucanijim filler konceptom koji postoji...  Vidio sam tu najavu još prošli tjedan i slično reagirao No čak i prva epka poslije pilota malo vuče na filler. Za sada tu vidim 3 raznje - prva je snalaženje kolonista i konkretne obitelji na planetu, druga su oni otpadnici a treća misteriozni natpisi na stijenama. Ni otpadnici ni stijene se nisu puno spominjale u ovoj epizodi. Da li ćemo do kraja sezone dobiti barem hintove što ti zapisi predstavljaju, zašto su se oni otpadnici odvojili od glavne kolonije, i da li su te 2 stvari povezane...?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 09 lis, 2011 1:29 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
1x04 Eto te koji post iznad komentirane "filler" epke. Da glasamo, dao bi maksimalno 6/10. Glavna priča je skroz predvidljiva. Čim je lik prvi puta kihnuo (a u onoj postaji se širi nepoznata bolest) pretpostavio sam da će ta gripa biti rješenje problema, tj. stvoriti imunost na bolest. Ostatak epke zijevanje, neki mali zločesti dinosauri (uz onog na početku - to bi bio T-Rex ili neki njegov rođak, jel?) i dramatiziranje oko ljubavnog trokuta potaknutog regresijom... Ono oko siksera je sve čudnije, čini mi se i besmislenije... Eto već u 4. epizodi tajna društa, spletke, načini da se ekstra ljudi prebaci iz budućnosti i skoro nitko ništa ne zna o tome  ne znam zašto ali sve to me nekako podsjeća na Lost u kasnijim sezonama. No ajd, ostavljam mogućnost da će složiti neki smisao oko svega toga u narednim epizodama... Jel itko više prati seriju? 
|
| ned 16 lis, 2011 11:49 pm |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: Jel itko više prati seriju? Uopće nemam volje za pogledat tu 4. epizodu... Pričekat ću još da prođe par epki, pa ću vidjet šta se priča po forumima, jel i dalje reciklaža temi iz Voyagera, ili je serija napokon stala na noge... Ukoliko nastave sa SF klišejima, bye bye Terra Nova. 
|
| ned 16 lis, 2011 11:53 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ako su prve 2 epizode (nakon pilota koji je bio koliko toliko okej) takve, sve se bojim šta će biti u kasnijim epizodama. Još ako neće imati za dobar budžet i skresaju i dinosaure, dobit ćemo kopiju Losta. Onak bit će kamp glavnih likova, kamp "othersa", tu i tamo koje čudovište u džungli i gomila dramatike... E da, što se prošle epke tiče, opet su spominjali novac (i opet kod onog starog lika) da kao neke stvari koštaju jaaaako puno. A s druge strane se nisu ni dotaknuli objašnjenja na koji način funkcionira ekonomija Terra Nove. I koji je to vrag s dinosaurima koji vole jesti kabele (od nikla ili čega već) ... nadam se da će se javiti neki strušnjak za prapovijest i reći da su našli okamine s puno nikla pa da po tome znaju da su ih dinosauri voljeli jest ili tak nešto  I da bar neš pozitivno napišem - Taylor je također bio zaražen - jesam li propustio objašnjenje zašto je bio tamo? Ili je to tajna koju ćemo saznati kasnije, da je imao neke veze s virusom, da su se čudne stvari odvijale onih par mjeseci dok je on bio tamo, takoto? 
|
| pon 17 lis, 2011 12:18 am |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: E da, što se prošle epke tiče, opet su spominjali novac (i opet kod onog starog lika) da kao neke stvari koštaju jaaaako puno. A s druge strane se nisu ni dotaknuli objašnjenja na koji način funkcionira ekonomija Terra Nove. Dokle god seriju vodi Brannon Braga, naivno je za očekivati ikakvu detaljniju razradu ekonomskih i znanstvenih koncepata... Podsjetimo, to je čovjek koji je svojevremeno pisao bljuzge poput: Citat: Didn't even graduate college, he learned about engineering working on boat engines (Hoshi Sato, TATV) Dakle, prema Brannonu Bragi, Trip Tucker glavni strojar Starfleetovog flagshipa (najnaprednijeg prijevoznog sredstva koje je čovječanstvo ikad razvilo), posjeduje napredno razumijevanje Warp teorija, reakcije materije i antimaterije i općenito poznaje brodske sustave kao vlastiti dlan, a sve je to naučio popravljajući motore na barkama... Na stranu i činjenica da je to izravna uvreda svakom inženjeru koji radi u NASA-i, ESA-i itd., moraš bit stvarno neviđeno neupućen da staviš takvo što u scenarij... BTW, Braga je napisao i Thershold, onu epizodu Voyagera u kojoj Paris, Kim, i Torres izume Warp 10 (nešto što nikome iz Starfleetovog R&D-a nikad nije pošlo za rukom, iako tamo rade nabriljantniji federacijski umovi koristeći neograničene resurse), pa se onda na kraju Paris i Janeway pretvore u vodozemce i prave dječicu... Braga je stvarno nevjerojatno površan scenarist, a sad, koliko na Terra Novi radi ljudi koji su voljni uložiti malo više mentalnog truda, to ne znam... No kako je krenulo, nekako sam sklon mišljenju da je ova serija izgubljen slučaj. Već je potvrđeno da 1. sezona neće dobiti više od 13 već snimljenih epizoda, a sve mi se nekako čini da TN čeka sudbina Sare Connor (ukidanje nakon 2. sezone dobivene na kredit).
|
| pon 17 lis, 2011 11:59 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
1x05 Serija sve više vuče na obiteljsku seriju, sve ono oko klinke, obiteljske atmosfere i sl. Nije baš da mi je sjela, pogotovo jer sam istu večer gledao nove epke "Walking Dead" Još poneki detalj oko Taylora i njegovih tajni, sivila situacije i sl... okej, ali nije da žudim za sljedećim epizodama da otkrijem o čemu se radi. Opet ništa o samoj ekonomiji kolonije, osim komentara kako je ljudima dobro, a spominjanje valute samo u poslovici "e da mi je terra svaki put kada..." Još jedan 6/10 Ima li tko kakvu teoriju kakve bi to trebale biti Taylorove tajne iz prošlosti, koji vrag je to s navodnim dvosmjernim portalom i organizacijom koja ne voli Taylora, što sikseri planiraju, što je Taylor radio i saznao u onih 100+ dana dok je bio sam, i što znače oni crteži kod vodopada?
|
| uto 25 lis, 2011 8:19 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: BTW, Braga je napisao i Thershold, onu epizodu Voyagera u kojoj Paris, Kim, i Torres izume Warp 10 (nešto što nikome iz Starfleetovog R&D-a nikad nije pošlo za rukom, iako tamo rade nabriljantniji federacijski umovi koristeći neograničene resurse), pa se onda na kraju Paris i Janeway pretvore u vodozemce i prave dječicu...
Koji Voyager si ti gledao? 
| sri 26 lis, 2011 9:43 am |
|
 |
|
bubica
|
Spet je napisao/la: Koji Voyager si ti gledao? STAR TREK: Voyager BTW, da ne krene oftopčina, ne pratim više ovu seriju do daljnjega.
|
| sri 26 lis, 2011 11:24 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Pogledah cijelu sezonu... i moram priznati da je jedna od boljih SF serijala u zadnje vrijeme...
Likovi odlični, priča zanimljiva... kraj sezone... zanimljiv...
...jedva čekam... nastavak priče... volio bi da potraje... barem 5-6 sezona... iako je to teško za očekivati...
...samo nesmiju previše petljati i bude dobro...
| ned 25 pro, 2011 1:42 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Nakon pogledane prve sezone ne mogu baš reći da sam zadovoljan. Ima potencijala i gledljiva mi je, ali nisam pretjerano oduševljen razvojem serije, scenarijem a donekle i s izborom likova...
Možda u 2. sezoni krene kako spada, no tko zna... sve se bojim da bi mogla završiti slično ko Universe...
|
| uto 27 pro, 2011 1:41 am |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: sve se bojim da bi mogla završiti slično ko Universe... To je zapravo optimistična prognoza, jer bi to značilo da će serija izdržat dvije pune sezone. Fox je odgodio odluku o sudbini serije za poslije Nove godine. Po nekim predviđanjima, šanse su za 50:50.
|
| uto 27 pro, 2011 9:35 am |
|
 |
|
bubica
|
Ukinuto. 
|
| uto 06 ožu, 2012 6:02 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|