|
Sada je: sri 05 kol, 2026 6:35 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
SF Filmovi - Komentari nakon gledanja
| Autor/ica |
Poruka |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: SF Filmovi - Komentari nakon gledanja
_Oz je napisao/la: Miki je napisao/la: Evo gledo sam 5 minuta King Konga na tvu. Dosadno CGI preseravanje. Još Jack Black. Majmun se pojavi tek negdje nakon dobrih sat vremena od početka. Dobrih 30-40% scena u tom filmu je ili predugo, ili potpuno nepotrebno, a Akademija ga nagradi za "best editing". Prestrašno. Jedan od onih filmova koje pogledaš u kinu, i ako te pola sata kasnije netko pita "koji si film bio gledat?", treba ti par sekundi da se prisjetiš... Citat: "Ček, šta sam ono... Aha, da, King Kong". "I, jel valja šta?" "A ono..." Nemoj zezat? Ekipa od nas 5 smo to gledali u Teatru Fenice (jep, bilo je to davno) i bilo nam je sasvim ok... osim što smo svi plakali zadnjih pola sata filma... Jedino što mi nikad nije palo na pamet da ga ponovno pogledam. Jurassic Park meets screaming women... Cvicek je napisao/la: Glavna glumica i nije nešto seksi al ajd, može proći. Ja očigledno imam određenu odbojnost prema ženama koje su kratko ošišane A glavni ženski lik, neka azijatkinja, je donekle seksi Tako ti ocjenjuješ filmove? Imaju li žene u filmu dugu ili kratku kosu? 
| uto 15 stu, 2011 4:09 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Spet je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Glavna glumica i nije nešto seksi al ajd, može proći. Ja očigledno imam određenu odbojnost prema ženama koje su kratko ošišane A glavni ženski lik, neka azijatkinja, je donekle seksi Tako ti ocjenjuješ filmove? Imaju li žene u filmu dugu ili kratku kosu?  Kratki odgovor - da Opširniji odgovor - za film mi je najbitnija kombinacija priče i poučnosti. Nakon toga slijedi dramatika, odnosi među likovima i sl. Vizualni dio dođe kao bonus - bilo da se radi o dobrim specijalnim efektima, lijepim scenama, kutevima snimanja ili simpatičnim glavnim glumicama 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 15 stu, 2011 4:27 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Spet je napisao/la: Jedino što mi nikad nije palo na pamet da ga ponovno pogledam. Bingo. Jedno od najvažnijih mjerila za te "eye-candy" spektakle je svakako tzv. "rewatch value", tj. koliko ga puta možeš pogledat prije nego ti dosadi. Neki će reći da spektakl kojeg ne vrijedi gledati više puta, ne vrijedi gledati uopće. Originalni Jurassic Park sam gledao pitaj Boga koliko puta, LOTR, SW, Peti element itd. da i ne govorim... Independance Day, Stargate... Čak mi je i Godzilla bila dovoljna zabavna da ga ukupno pogledam 2-3 puta (s određenim vremenskim otklonom)... Onda tu su stari Supermani, Burtonovi (a i Nolanovi) Batmani... Pa i Singerov Superman mi je fora i nakon 3. gledanja, isto vrijedi i za prva dva X-Mena, Iron Mana itd... Sjećam se osjećaja kad sam izašao iz kina nakon gledanja "Dvije kule", na pameti mi je bilo samo "ajme, kad ću opet?". Slično je bilo i u slučaju novog Star Treka, a moram priznat da mi je isto to prošlo kroz glavu i nakon prvog gledanja "Osvete Sitha" (gledao sam je u kinu dvaput u pet dana  ) King Kong... Niti u jednom jedinom trenutku nisam razmatrao ni minimalnu mogućnost da ga pogledam ponovo, makar mi nije bio loš. Čak sam i Avatar (koji je objektivno lošiji film od Konga) odgledao dva puta u komadu. King Konga mi se ni danas (6 godina kasnije) uopće ne gleda. Eto. 
|
| uto 15 stu, 2011 4:35 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Sjećam se osjećaja kad sam izašao iz kina nakon gledanja "Dvije kule", na pameti mi je bilo samo "ajme, kad ću opet?". Slično je bilo i u slučaju novog Star Treka, a moram priznat da mi je isto to prošlo kroz glavu i nakon prvog gledanja "Osvete Sitha" (gledao sam je u kinu dvaput u pet dana  ) Lol. Ja sam Osvetu Sitha gledala 5 puta unutar 7 dana, a ST XI 4 puta unutar mjesec dana. A Avatar sam gledala 3put. U kinu.
| uto 15 stu, 2011 4:46 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
_Oz je napisao/la: Neki će reći da spektakl kojeg ne vrijedi gledati više puta, ne vrijedi gledati uopće. Donekle se slažem. Evo ja tog King konga nisam pogledao nijednom. Naletio sam jednom i vidio par minuta filma i zadržao zaključak da je gubitak vremena. Ostale koje si spomenuo sam gledao uglavnom najviše 2 puta. Meni je jednostavno dosadno gomilu puta gledati isti film. Čak mi se ni Zeitgeist: Moving Forward (nije SF al da spomenem...) nije dalo gledati više od 3 puta u ovih godinu dana. Radije sam se bacio na čitanje debelih knjiga, eseja, analiza, emisija, znanstvenih članaka i wikija na kojima se film bazira.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 15 stu, 2011 5:14 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Viš, ni Avatar nisam gledo do kraja.  Ni do pola.  Predvidljivo i ofucano u šminci.
|
| uto 15 stu, 2011 11:34 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Miki je napisao/la: Viš, ni Avatar nisam gledo do kraja.  Ni do pola.  Predvidljivo i ofucano u šminci. Ja sam ga pogledala do kraja  U kinu jedan od onih filmova gdje ti ja najzanimljivija ona 15-minutna pauza I bolila me glava od onih 3D naočala E ni king kong mi se ne sviđa, osim što mi je Adrien Brody sexy 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sri 16 stu, 2011 11:02 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
A.I. Artificial Intelligence (2001) Film o djetetolikom robotu kojem je ugrađen program da se emocionalno veže uz neku osobu i smatra ju majkom... Što se radnje tiče dosta me razočarao... Početak je poprilično obećavajući, no ubrzo se sve razvodnjuje i postaje više nekakva bajka nego SF. Sama postavka filma mi je bez veze. Poanta oko umjetne inteligencije i androida je u drugim meni omiljenim SFovima bila ta da androidi evoluiraju - da se izdignu iznad onoga što im je isprogramirano, i postanu osobe koje se mogu mijenjati i prilagođavati okolini. To u ovom filmu nije slučaj. Taj dječji android od početka do kraja filma ostane manje više isti, sputan početnim programiranjem, konkretno onim "imprintingom" koji mu daje osjećaje ljubavi prema programiranom objektu. I tako on od početka do kraja filma, što god da mu se dogodi ("majka" ga odbaci i sl) on ju i dalje voli i žudi da joj se vrati i da mu uzvrati ljubav bla bla bla Uvod za film bi mogao biti "This robot was created by man. He did not rebel. He did not evolve. He kind of looks and feels human. There is one copy, and he has a stupid fairytale plan"  I također, zadnji dio ( ono s vanzemaljcima, evoluiranim robotima ili čime već) je skrooooz bezveze Film je vizualno lijepo napravljen, pa ga se bar radi toga može pogledati... 6.5/10 Donnie Darko (2001)Neki tinejđer ima čudne vizije o apokalipsi koja će se dogoditi za mjesec dana, i prikazuje mu se nekakav demon koji ga navodi da radi bedastoće... Čudan film. Jako čudan film. I ne pretjerano smislen. Kako čujem neki ga smatraju kultnim ostvarenjem, ali ali u njemu nisam našao neku veličinu... al ajd, ima zanimljivih scena i podradnji, i neobičnu atmosferu, pa se da pogledati. 5.5/10
|
| sri 11 sij, 2012 10:11 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Eto i ja san odgleda film "Avengers" i mogu kazat kako je potpuni uspijeh baren u mojin ocima , kolicina zabave i razbibrige je dovoljna da film tokom gledanja ne postane dosadan a ima i dosta humora , naravno od superhero filmova se ne ocekuje velika logika u radnji tako da s te strane necu kritizirat  Ko sta rekoh dosta akcije i humora , posebno me odusevija lik hulk-a ..onako dopadljivi komentari vezani uz loki-a "slabasan bog" ono udaranje thor-a iz cista mira iako su na istoj strani .. stvarno su pogodili s tim "hulk humorom" koji je suptilan ali vidljiv Istu stvar mogu rec i za scenu s policajcima i captain americom ..jednostavno su ga poslušali nakon šta je istuka nekoliko negativaca prid njihovin očima .. to mi djeluje baš ko neki klasični akcijski humor koji je jako dobro upakiran Sviđa mi se i napetost među likovima koja je postojana ali nije preforsirana , tako da stark i captain america nisu baš na početku u dobrin odnosima ali se zna da su na pravoj strani pa svoje nesuglasice brzo razriše Da neduljin film je skroz dobar 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 18 svi, 2012 12:38 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Sinoć sam napokon pogledao Johna Cartera. Što reći za početak nego da je film jednostavno pregenijalan, pravi SF-fantasy spektakl kakav nismo gledali godinama, a iz kojega je više nego očito kako su se i Superman i SW nadahnuli Burroughsovim serijalom. Film ima sve - i priču, i likove i efekte i draž pravog spektakla. Stoga sam još žalosniji zato jer nećemo dobiti nastavak, a zbog glupe kino publike, koja ide na smeća tipa Igara gladi a zaobilazi ovakve poslastice. A tk koliko poveznica s Romeom. "Cezar" glumi Cezara, "Marko Antonije" glumi neku vrstu Marka Antonija, a i u CGI dijelu imamo Romeovu "Atiu" koja glumi isto tako pokvarenu Tarkicu Sarkoju.  "Jimmy McNulty" je negativac, "Walter White" je sjevernjački časnik, a tipični negativac Mark Strong opet je odličan kao negativac.  Konačno, da su bolje birali sigurno ne bi bolje odabrali Taylora Kitscha za ulogu Johna Cartera, te prekrasnu Lynn Collins za ulogu princeze Dejah Torris, čija vas pojava jednostavno zalijepi za ekran. Ženska i po. Topla preporuka svima.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pet 18 svi, 2012 12:04 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Gledao i ja Avengers 3D. E, ovo je klasični primjer filma koji mora biti u 3D-u. Pregršt odličnih efekata i spektakularne akcije koja se ne može doživjeti na pravi način u 2D. Film ko film je klasični super hero štih, ali vrlo dobro odrađen. Kao što je captain rekao, dosta dobar humor, ali ne previše forsiran.
9/10
|
| pet 18 svi, 2012 11:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Definitivno je film super u 3D-u Isplatilo se cak i glavobolju koja me redovito prati kod 3D filmova ,malo pritrpit 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 19 svi, 2012 9:56 am |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
John Carter
Razočarenje. Mislim, ono, ok je film za pogledati ako se od njega ništa ne očekuje, ali zbog neozbiljne radnje i izvedbe, film može eventualno proći kao film za djecu. Inače, preporučam izbjegavati, osim ako se palite na ovakve šablone. 3/10
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| sri 30 svi, 2012 1:52 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Dijete ovdje! Meni je John Carter bio suuuuuuper. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sri 30 svi, 2012 7:15 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|