Sada je: ned 09 kol, 2026 1:45 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 SF Filmovi - Komentari nakon gledanja 
Autor/ica Poruka
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Lokacija: Second star to the right and straight on till morning
Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: 28 going on 6 :D
Koje si vrste?: koliko mogu biti
Post Re: SF Filmovi - Komentari nakon gledanja
Meni je No 4 u rangu Jumpera -_-
Film je zanimljiv iako su mogli malo vise razraditi radnju, kao i u Jumperu.
Radnja nije najorginalnija, ali se meni svida. Nisam jos pogledao Super 8, ali mislim da bi trebao biti bolji od ovoga.

Oz, koliko vidim tebi se ne svidjaju filmovi sta drugi vole, a volis one sta drugima nisu nesto, ili kako ti kazes "podcijenjeni".

sub 02 srp, 2011 3:19 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Oz je alternativac. :zubo:

sub 02 srp, 2011 3:24 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Sorron je napisao/la:
Meni je No 4 u rangu Jumpera -_-

Uhm, ono... BINGO! :|

Sorron je napisao/la:
Film je zanimljiv iako su mogli malo vise razraditi radnju, kao i u Jumperu.

Za početak bi bilo dobro smislit radnju. Razrada je prikladan drugi korak. :zubo:

Sorron je napisao/la:
Oz, koliko vidim tebi se ne svidjaju filmovi sta drugi vole, a volis one sta drugima nisu nesto, ili kako ti kazes "podcijenjeni".

[samopromocija]odeš li na SFC i baciš oko na moje recenzije, vidjet ćeš da je to samo donekle točno.[/samopromocija]

Ako ćemo pošteno, u slučaju filma I Am No4 ja podržavam većinsko mišljenje (pozitivni komentari bi se dali izbrojat na prste).

sub 02 srp, 2011 3:34 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
_Oz je napisao/la:
Ako ćemo pošteno, u slučaju filma I Am No4 ja podržavam većinsko mišljenje (pozitivni komentari bi se dali izbrojat na prste).

Na ljestvici od 1 do 10, koliko ti je gori od Avatara?

Čist da si mogu dočarat... :zubo:

sub 02 srp, 2011 5:46 pm
bubica
bubica

Spet je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

Na ljestvici od 1 do 10, koliko ti je gori od Avatara?

Čist da si mogu dočarat... :zubo:

LOL, kakav bio da bio, Avatar je film koji su snimali holivudski veterani uz pomoć jedne od dviju (a možda momentalno i najbolje) SFX kompanije na planeti... U njemu glume pravi glumci (makar bi se na prvu reklo da samo daju glasove, al fakat glume) itd...

Ja sam broj 4 je sprdancija koju su radili ljudi sa CW mreže i koja BTW ni po čemu ne izgleda kao film već kao neuspjeli pilot jedne tv serije tipične za spomenutu mrežu. Bezvezni glumci, slabe produkcijske vrijednosti... Uglavnom, Avatareva plagirana radnja je neusporedivo bolja, ali zapravo je potpuno deplasirano uspoređivati to dvoje. Kruške i jabuke.

sub 02 srp, 2011 7:13 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Moje komentare skoro nitko ne šljivi? :P
Nije vrag da sam jedini imao i živaca pogledati Watchmena, Splice, Travellera i ostale filmove, i istodobno i komentirati iste? :-k
(Osobno nisam (još) pogledao Paula, Number 4 i Super 8)

Knowing (2009)
Pred-apokaliptični film (ako se to tako može reći?) u čijem središtu su 2 djelomične obitelji (otac&sin i majka&kćer) čije se sudbine isprepletu nakon što sin iz vremenskekapsule pohranjenje u lokalnoj školi prije 50 godina, dobije papir na kojem je napisano mnogo brojeva. Otac (koji je znanstvenik) shvati da ti brojevi označavaju različite katastrofe koje su se dogodile ili će se dogoditi...

Film mi je bio tak tak... lagan je za pratiti, ima ponešto zanimljivih scena, efekti i dijalozi su okej, ali u globalu mi nije bog zna što... pogotovo što film primiče kraju (pogotovo mi preokret na kraju filma nije baš najbolje sjeo...)

5.5

Moon (2009)
Na bazi na Mjesecu živi čovjek koji je zadužen da nadgleda proizvodnju elementa koji je omogućio ljudima da pređu na proizvodnju čišće energije. Društvo mu pravi kompjutor/robot sa sasvim solidnim AI-em.

Film je okej za pogledati. Nema lude specijalne efekte ali su scene na mjesečevoj površini sasvim solidno, realistično napravljene. Fora je robot koji umjesto da promjeni boju glasa, svoje "smocije" izražava putem smajlića na malom ekranu :)

Priča je zanimljiva sa psihološke strane, na par trenutaka malo čudna, ali kasnije sve sjeda na svoje mjesto. Kroz film se provlače razna egzistencijalna pitanja, a film sadrži i dobru dozu kritike na moderne korporacije koje ljude smatraju samo još jednim od resursa...

Osobno bih drugačije osmislio kraj filma, ali i takav kraj mi je sasvim okej.

7.5

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 03 srp, 2011 4:35 pm
Number One
Number One

Cvicek je napisao/la:
Moje komentare skoro nitko ne šljivi? :P

Lol, ne. :zubo:

Većina forumaša ono što odgleda komentira u "što ste zadnje gledali" temi. Od navednih sam odgledala Time Traveler's Wife, Knowing, i Watchmen...

Traveler mi je bio super, dosta simboličan i mislim da sam na to već dala komentar u gore spomenutoj temi.

Knowing me se, kao i tebe, nije naročito dojmio. Odnosno, cijeli film sam imala neki spooky osjećaj, da bi na kraju film ispao totalni SF s pozitivnim krajem, ali taaaakkko loše postavljen, da ne znam u čemu je više problem: oduženim dijalozima, koji dodatno odvlače od glavne teme; lošem scenariju, lošoj produkciji ili lošoj glumi. Bila sam stekla dojam da je onaj koji je pravio film namjerno ostavljao gledatelja u nedoumici i neznanju samo da bi na kraju pokazao vlastitu teoriju nastanka. 8-[ Doduše znam ljude koji su ovaj film prihvatili potpuno pozitivno tako da pretpostavljam da je to čisto stvar ukusa. :neznam:

Watchmen je isto film koji je ostao nedorečen. Nekako pluta između akcijskog filma i psihološkog trilera sa fantastic elementima. Dosta je položeno na odnose između likova, na dramatičnost ljudskog života, mnogo više nego na zaplet radnje (koji nije sasvim jasan do zadnjih 15 minuta filma), a na kraju krajeva film neopisivo dugo traje... :shock:
Navodno je najbolje dočarao strip, od svih superhero filmova, no nisam čitala pa ne znam. 8-[
Ruku na srce, film je ionako samo zanimljiv radi one hot ženske i plavo ozračenog lika. :zaljubljen:

ned 03 srp, 2011 5:18 pm
Make it so
Make it so

Source Code

S obzirom da je film tek u kinima pokusat cu ne spojlat i bit cu relativno kratak :)

Film ima onako fringe-ovsku tezu o tome da nakon smrti ljudskom bicu ostaje u mozgu osan zadnjih minuta zivota a da ih se uz pomoc znanosti moze i prozivit
Sad u temu filma nebi ulazija detaljnije ali film podosta istrazuje temu misli i paralelnog svemira ..jer taj source code u biti funkcionira u paralelnim svemirima i sam kraj filma je s tog aspekta interesantan ...iako tokom gledanja u biti radnja priprema gledatelja za nesto takvo ..to jest za događaj na kraju filma

Preporucan za gledanje :thumbs2:

uto 05 srp, 2011 1:04 am
Number One
Number One

7.7 je poprilično dobra ocjena na imdbu. 8-[

čet 07 srp, 2011 1:28 pm
anarho trekkie

@spet, baš je lijepo da se slažemo oko dojmova tih filmova :)
Imaš li za preporučiti neki SF film koji razvija tvoju vrstu duhovnosti? :mrgreen: ("Signs" sam već pogledao :) )

@captain, film zvuči zanimljivo, pogledat ću ga kad dođe u "videoteke" :) (nadam se samo da tvoj opis istog nije spoiler tj. da se to što si komentirao objašnjava već u prvoj polovici filma 8-[ )

Gamer (2009)

U bliskoj budućnosti ljudi Simse i FPSove igraju koristeći žive ljude na koje se spajaju putem nekog hitech sučelja...

Film mi je tak tak. Ima zanimljive ideje i skroz je vijrd za vidjeti takvu verziju Simsa i Dooma, ima zanimljivih scena.

No opčenito mi i nije bog zna što... još jedan od filmova koji na temelju SF zapleta naprave akcijski film, no za razliku od vizualno odličnog "Islanda", ovaj je naprema njemu B produkcija...
Kroz film se provlači i suptilna kritika korporatizma, ali i prikazuje kako je samo gejmanje, i takva vrsta virtualne komunikacije uglavnom samo iluzija.

Mogao bi se svidjeti mlađi ovisnicima o gejmanju. Za sve ostale - za pogledati i zaboraviti.

6

Push (2009)
U svijetu žive ljudi sa raznoraznim specijalnim moćima, i (suprise, suprise) vladine agencije i mafijaši ih se pokušavaju dokopati da bi iskoristili te njihove sposobnosti...

Film mi je u rangu malo bolje epizode Heroesa... čudim se što ih ekipa iz "Heroesa" nije tužila za plagijat :P

Uspio ga pogledati do kraja prije neki dan kad mi se nije gledalo išta intelektualno stimulativnije...

5

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 07 srp, 2011 2:46 pm
Make it so
Make it so

Nisan nista "spojla" ..baren nista znacajno

čet 07 srp, 2011 5:54 pm
Number One
Number One

Cvicek je napisao/la:
Imaš li za preporučiti neki SF film koji razvija tvoju vrstu duhovnosti? :mrgreen: ("Signs" sam već pogledao :) )

Lol... moju vrstu duhovnosti... :lol:

SF... :-k ... po meni je Alien sasvim dobar film o opsjednuću... 8-[

pet 08 srp, 2011 8:01 pm
anarho trekkie

Spet je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

Lol... moju vrstu duhovnosti... :lol:
Ha dobro, ako već nisam duhovan, bit ću bar duhovit :mrgreen:

Race to Witch Mountain (2009)
Svemirski brod od dvoje djetetolikih aliena pada na Zemlju gdje ih progoni američka vojska i alienski terminator, a vozač taksija i bivši gangster im pomaže da pobjegnu i završe misiju radi koje su došli...

Blah... dječji film. Da imam 20 godina manje, svjerojatno bi mi se poprilično svidio. Ovako mi je samo simpatičan i okej za pogledati kao soft SF s primjesama komedije :neznam:

Fora mi je što sam tokom filma razmišljao kakva bi bila pravna strana zarobljavanja aliena, i tokom filma lik iz američke vojske na neki način odgovori - da im zli Patriot Act zakon dopušta da neodređeno uhapse "illegal aliens" :lol:

6/10

I s ovime manje više završavam komentiranje filmova iz 2009,.. za Cargo nikako da nađem prave titlove, za Metropiu mi se ne da gledati film s lutkicama 8-[ a Terminator3 i Avatar mi se ne da komentirati godinu-dvije od gledanja...

Dalje pregledavam listu i krećem od filmova iz 2000. pa nadalje :)

Battlefield Earth (2000)
Zemlju gotovo unište i pokore vanzemaljci koji ju iskorištavaju za pribavljanje prirodnih resursa. Ostaci čovječanstva koriste se kao radna snaga ili žive na nekoliko zabačenih predjela Zemlje... i onda klasika - "this year, this summer, one man, one mission...." :)

Ajme koji loš film :joj:
Prvih 10ak minuta filma je sasvim okej, čak i fora za gledati (recimo kako bi primitivni ljudi gledali na ostatke civilizacije koje susreću okolo - lutke u trgovinama smatraju okamenjenim ljudima i sl), no čim se pojave alieni film postaje smeće. Već sam nakon 20 minuta htio prestati gledati film, no film je imao taman dobru dozu traša, da mi je bio zanimljiv za gledanje kao nekakva parodija na iole ozbiljnije SF filmove, pa sam pogledao do kraja.

Ideja je okej, ali izvođenje priče je totalno loše i često je u sukobu sa samim sobom, a neki djelovi jednostavno nemaju nikakve logike...
Jedino su koliko-toliko okej specijalni efekti, no nisu toliko dobri da bi se film gledao samo radi njih (tada radije preporučam Transformerse :) )

Preporučam za gledanje samo onima koji vole kritizirati filmove, jer u ovom će naći puuuuno materijala :)

Da nisam gledao ono smeće od Ljudske stonoge, ovo bi mi bio najlošiji film koji sam gledao u zadnje vrijeme... ovako je samo najlošiji SF film koji sam gledao u zadnje vrijeme...

4/10

slika

sri 13 srp, 2011 11:36 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Travolta je dobio Zlatnu malinu zbog uloge u tom filmu.

sri 13 srp, 2011 11:43 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
Travolta je dobio Zlatnu malinu zbog uloge u tom filmu.

Taj film je dobio ukupno 7 malina, uključujući onu za najgori film, najgori scenarij i najgoru režiju.

No opet, Zlatne maline su generalno glupost, makar u ovom slučaju sve 100% štima, film stvarno jest nevjerojatno loš.

Zanimljivost - scenarist J.D. Shapiro se povodom desete obljetnice filma javno ispričao pismom, u kojem je kazao kako konačan proizvod nije imao veze sa originalnom verzijom scenarija jer se scijentološka crkva umiješala u produkciju i iznudila ogroman broj promjena i preinaka.

Bi li film bio išta bolji da su se držali izvorne verzije, pitaj Boga. Ne znam koliko je taj verzija bila vjerna knjizi, a knjigu nisam čitao, nit namjeravam tako skoro. Možda sam pun predrasuda, ali odbija me činjenica da je autor L.R. Hubbard (otac Scijentologije).

IMDB rating - 2.4/10 (Bottom 100 #84)

čet 14 srp, 2011 12:23 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: