| Autor/ica |
Poruka |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: 2001 Odiseja u Svemiru
uvijek možeš svratit... trebali biste se vi iz udruge organizirat i doć se slikat pred monolitom... hehe...
| sub 22 svi, 2010 2:16 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
i izađeš u novinama kao ja 
| sub 22 svi, 2010 2:30 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
šta si izašla u novinama???
| sub 22 svi, 2010 2:39 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
|
| pet 24 pro, 2010 6:19 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
tupav film... producenti se nisu ni potrudili da nam objasne kako monolit radi uostalom nije ni sf 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pet 24 pro, 2010 6:49 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Navedite 10 najboljih SF filmova!
Miki je napisao/la: Uvjeri me da ga pogledam. Ček... Nisi ga još pogledao? BTW, jedna od mnogih ljepota Odiseje je u tome što će ju tisuću ljudi pogledati, i svatko će imati svoju individualnu interpretaciju koja će najvjerojatnije biti 99% pogrešna, ali će svejedno držati vodu. Naime, Kubrick i Clarke su ovim filmom istrollali čitavo čovječanstvo i obojica zaslužuju Nobelovu nagradu za mindfuck. Ni jedan drugi SF film u povijesti nije pružio toliko materijala i prostora za diskusiju. I tu ne mislim na onu standardnu stupidnu fanboy diskusiju kao kad LOST fanovi krenu pretakat iz šupljeg u prazno, nego na pravu, duboku, inteligentnu diskusiju o svemiru, ljudskoj prirodi, napretku, evoluciji, tehnologiji, filozofiji itd... Često sam znao naletiti na razne eseje o 2001. sa vrlo različitim tezama, a jedan je bio posebno zanimljiv; govorio je o navodnim skrivenim porukama koje je Kubrick uvaljivao u film. Okej, 85% teksta je bio paranoični bullshit, ali svejedno zanimljivo štivo. Nda, pogledati Odiseju. Obavezno. 
|
| čet 24 vel, 2011 6:24 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
meni je to malo... hm... naporan film. uglavnom, knjiga mi je daleko bolja. nju je bas bio gust citati.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 24 vel, 2011 11:29 pm |
|
 |
|
bubica
|
Ant je napisao/la: meni je to malo... hm... naporan film. uglavnom, knjiga mi je daleko bolja. nju je bas bio gust citati. Zlobnici bi rekli da je knjiga zapravo "2001 for dummies". Šalim se, meni je to najdraža knjiga (koju ekšli nisam imao u svojoj kolekciji dok ju nisam dobio za Božić od svoje drage  ). Iskreno, ja sam knjigu bio pročitao (a dijelove i iščitavao  ) prije nego što sam pogledao film pa kod mene nije bilo onog "WTF is doing on" efekta. Još jedna fascinantna stvar kod tog filma mi je ona tehnička strana (produkcijski dizajn, scenografija, fotografija, rasvjeta). Usudio bih se reći kako je to (IMO) tehnički najsavršeniji film u povijesti.
|
| čet 24 vel, 2011 11:41 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
istina, film izgleda genijalno.
a sto se tice dojma, i ja sam prvo procitao knjigu, pa onda gledao film. (u biti, nekad daaavno sam mozda i pogledao film, al' toga se ni nesjecam, pa ono...)
uglavnom, knjigu mi je bilo fora citati, uzivao sam u tome. i jedna od (po meni) najboljih strana te knjige su upravo same ideje koje se u njoj pojavljuju. kad sam nakon toga gledao film bilo je vise u stilu "aha... tu su mi pokazali onu neku foru iz knjige" problem je u tome sto nisam primjetio znacajnijeg prosirenja ideja pri prebacivanju na format filma.
|
| čet 24 vel, 2011 11:47 pm |
|
 |
|
bubica
|
Ant je napisao/la: pri prebacivanju na format filma. Erm, ekšli, knjiga je novelizacija filma, ne obrnuto (iako se film temelji na jednoj Clarkeovoj kratkoj priči).
|
| čet 24 vel, 2011 11:52 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
da, al' ja sam konzumirao (ak hoces dozivljavao ili kako god) obrnutim redosljedom.
|
| čet 24 vel, 2011 11:55 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Film koji sam odredija gledat ali se tad prikaziva u pet ujutro na HRT-u i ja san cekajuci ga zaspa taman posli pocetka filma ..negdi nakon ukazanja monolita među covjekolikim majmunima Međutim s obzirom da se o filmu pricalo dosta i da je soundtrack posta svojevrsan sf kult , moran rec da me strah pogledat jer iman dojam da ga necu razumit Hal , monolit ,strana inteligencija ..ma sve je to lipo i krasno ali ako je to film koji slici na neke umjetnosti tipa tocka na bilom zidu a onda svi pokusavaju dokucit sta to znaci , nebi ga nit gleda , jer stvarno ljudi ponekad u svacemu vide kultne i super stvari , a sve je zapravo nista posebno Meni je kultan film planet majmuna ali njega razumin vrlo lako i koliko god bija mozda jednostavan , on je jedan od najboljih postapokalipticnih filmova ikada ..posebno s gledista jedne losije pozicije ljudske rase u toj dalekoj buducnosti di majmuni vladaju (obicno su ljudi face pa je takva prica malo zastrasujuca i posebna) , a zapravo tokom cilog filma neznamo da je to zemlja u buducnosti ..pa onda kraj taman dođe ko nesto sokantno za publiku i nesto sta daje filmu određenu tezinu ...ozbiljnost , pitaju se kako je doslo do tog da majmuni vladaju Od odiseje neznan sta cu ocekivat , o cemu je film , o prebrzom tehnoloskom napretku , o umjetnoj inteligenciji koja je postala opasna po svoje stvaratelje ..ili o bogu i monolitu koji je covjekolikim majmunima nedokuciv a ljudima intriga o kojoj razmisljaju i koja se pojavljuje kroz povijest covjecanstva ? Mozda i ideja da smo daleko dosli od dlakavih majmuna koji jedva znaju kamene alate koristit ? I onda tu je i tempo filma ..pitan se jel on stvarno spor i jel san ja spreman to gledat ..fuck ali najveci me strah da opet neki super film ja nimalo nekuzin i da mi se nesviđa jer mi mozda nije tako super ..a svima je nekakav super vazni uradak filmske industrije dvadesetog stoljeca 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 25 vel, 2011 12:06 am |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbc ... 10362/1023Za sve koji ne kuže film. Meni otvorilo oči. Ali treba čitat knjigu prvo.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pet 25 vel, 2011 12:09 am |
|
 |
|
bubica
|
Ne brini Captain, 2001. nije "vic" koji se treba skužit. Razni kritičari, filmski teoretičari, filozofi itd. se i danas međusobno prepucavaju sa svojim oprečnim doživljajima Odiseje.
|
| pet 25 vel, 2011 12:12 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ja sam procita text koji mi je mirna prilozila u linku i sad da iden komentirat text ispalo bi to ovako : Redatelj se nije zurija tokom filma da neke scene ubrza , kako bi te scene dobile na vaznosti i dimenziji ..bas zbog tog jer su detaljne i spore ali nazalost neki gledatelji to nikada nisu skuzili a cila prica o monolitu i ljudima je bez puno texta jer publika mora sama donosit zakljucke Film nije stvoren za zabavu nego za mozganje a kraj je napravljen nejasno zato jer se ekipa koja je stvarala film nikad nije mogla sitit kako bi alieni izgledali i ko su to zapravo oni a da sve bude uvjerljivo Znaci ukratko alienski monolit nagna covjekolike majmune na koristenje alata zbog cega oni defacto evoluiraju u ljude i nakon par tisuca godina opet uzrokuje svojevrsnu ekspediciju tisucljeca prema jupiteru ..uzrokuje stvaranje umjetne inteligencije ali na kraju jedan od astronauta dolazi do cilja ..upada u crvotocinu i di opet dolazi na kraju filma ..u nekakvu prostoriju kakva se moze nalazit i u obicnoj kuci na zemlji .. sad je starac a kako i zasto je dosa tamo se nezna Tek sad nekuzin jer je film predlozak za obicno mastanje i paljenje vijuga mozga kako bi logicki dosli do zakljucka u nelogicnoj situaciji ili se radi o necem drugom ..uglavnom moran ja opet text procitat 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 25 vel, 2011 1:15 am |
|
 |
|