Sada je: pon 10 kol, 2026 4:00 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
 Uspjeh/Neuspjeh - Reboot 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
 Uspjeh/Neuspjeh - Reboot
Zadnjih godina je trend ponovnih snimanja filmova po jednom te istom stripu ili prici ali sa novom glumackom postavom i nekim izmjenama u radnji , jako ucestao i moze se dugo nabrajat sve filmove rađene na taj nacin ...nedavno sam gleda total recall sa colin farrellom i nije nit priblizno kvalitetno ko original no bilo je i boljih uradaka poput novog spiderman-a ili batman-a ..e sada mene i svekoliko forumsko pucanstvo (nadam se) zanima misljenje koje imate o toj pojavi i koji su po vama filmovi uspijeh a da spadaju u ovu kategoriju filmova a koji su totalni promasaj ?

sri 22 kol, 2012 1:05 am
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Uspijeh/Neuspijeh - Reboot
Zanimljiva tema. The Dark Knight trilogija je svakako najuspješniji reboot neke franšize ikad.

Novi Star Trek je nedvojbeno uspjeh, ma koliko god bio kontroverzan među fanovima, jer je dobio dobre kritike i zaradio više od bilo kojeg ST filma dotad.

Novi Spider-man nije potpuni promašaj, ali svejedno nije ni približno uspješan kao trilogija od Sama Raimija.

Conan Barbarin je svakako najbolji primjer za promašaj. Film je loš, svidio se nije praktički nikome i nije zaradio ništa.

Battlestar Galactica nije slavno završila, ali nije izgubila kultni status. Štoviše, ima znatno veći kultni status od originalnog BSG-a. Definitivno uspjeh.

007 sa Danielom Craigom također mnogi smatraju rebootom, a budući da su filmovi iznimno popularni, nema dileme da se radi o uspjehu. No opet, kad god Bond dobije novog glumca, to je de facto reboot pa ne znam koliko ima smisla uopće spominjat.

sri 22 kol, 2012 1:24 am
Profil Web stranica
Captain
Captain

Naj Serija: VOY
Koje si vrste?: Covjek
Post Re: Uspijeh/Neuspijeh - Reboot
To ponovno prepricavanje vec vidjenog je generalno nedostatak mastovitosti i originalnih ideja u Holivudu tako da nemam bas najljepse misljenje o svemu tome. Batman je mozda jedini pravi primjer uspjesnog (ne samo po zaradjenom novcu i popularnosti vec i po kvalitetu) remake-a.

A sto se tice Totalnog opoziva, nije mi se dopadao ni original, kao ni sve sto ima veze sa Arnoldom :evilwait:

sri 22 kol, 2012 1:28 am
Make it so
Make it so

Post Re: Uspjeh/Neuspjeh - Reboot
Total recall je u originalu puno bolji i inventivniji dok je ovaj novi nekako ko juha bez soli , prvo šta je smišten totalno na planeti zemlji i radnja je sasvim šablonska postapokaliptična ..drugo šta defacto i nema nikakvog nepoznatog elementa ..nikakve tajne priče i ničeg neočekivanog , doslovce se može reć da je original s arniem bolji SF i bolji film ..prvo zbog činjenice da je radnja na marsu i zbog tog jer je finalno otkrivenje filma "stroj za obnovu marsove atmosfere"..epohalno unutar same radnje filma i zbog tog jer tokom filma ima malo alienske mistike ..zapitaš se ko je prije nas nastanjiva mars i otkud reaktor ..pitaš se i otkud deformirani likovi na marsu i još neke misterije postoje u filmu

Naravno i tema s brisanjem starog i ubacivanjem novog identiteta je jedna nova tema i nešto šta je tad bilo zanimljivo u SF-u ..dok u novom recallu se vidi reciklaža ..vidi se da tu nema ništa nova ..čak je i film u mnogim segmentima kopija starog ali sa masu lošijom pričom ..cartsvo britanije ..i kolonija koja je na planet zemlji i koja je pod sustavom koji diskriminira građane kolonije .. nema marsa ..nema mutanata ..nema alienskih artefakata ..nema ništa takvog a i da čak ima sveg tog ..onda je opet mogućnost reciklaže koja je lošija ..preočita ..jednostavno neki filmovi ne tribaju reboot jer reboot jednostavno nemože bit uvik dobar koliko i original ;)

sri 22 kol, 2012 2:33 am
Desolate

Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
U vidu nedostatka novih ideja, prouzročenog velikom količinom uznapredovalo zatupljenog američkog mentaliteta, od Hollywooda se već duže vrijeme ne može očekivati više ništa dobrog niti kvalitetnog.

Ovi reboot/remake-ovi su dno dna po pitanju filma kao oblika zabave. Serviraju nam se kao novi način provedbe priče, uz nove glumce, nove efekte (glavni razlog), a sve uz napomenu kako je to potpuno novi film. Da baš... Vidim da svi svršavaju po novom Batmanu. Ok, nisam ga još pogledao, ali od ovih koje jesam mogu reći da su dobro napravljeni, a opet se treba zapitati, čemu sve to? Batman je već jednom snimljen, postoje i koliko-toliko uspješni/neuspješni nastavci. Kraj, vozi dalje, odite na novu ideju ili provedbu priče ili radnje. Izmislite novi žanr, novi filmski lik koji će postati kultni, a ne radit ova sranja od reboot-ova. Ali ne, lakše je zaradit pare na već uspješnom i poznatom superhero liku ili filmu i ne zamarati se previše kvalitetom.

Radije se treba okrenuti prema nezavisnim i art filmovima jer, iako se i u njima može naći hrpa sranja, postaju kudikamo kvalitetniji i bolji. Od filmske industrije, Amerika je otišla u nepovratnu nekvalitetu koju, nažalost, opet većina prihvaća.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

čet 23 kol, 2012 9:31 am
Profil ICQ Web stranica
Admiral
Admiral

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Pa novi Batman i stari su kao nebo i zemlja...zato verovatno svrsavamo... :lolsmjeh: Treba li samo da spomenem da je film Batman & Robin proglasen za jedan od najgorih filmova svih vremena ,a bog zna kakvog kvaliteta nisu ni ostali :joj:
I tako pojavi se Mracni vitez sa namerom osvetli obraz cuvenom junaku i to na prijateno iznenadjene svih nas i uspe i to sa odlicnim uspehom! :D

I da slazem sa captain-nom da neki filmovi ne trebaju da imaju reboot kao sto je recimo Totalni opoziv , Konan Varvarin...misim to su legendarni filmovi i sam reboot bi bio iako usminkan sa novom tehnologijom ni priblizno ne bi bio bolji!
Mozda gresim ,ali cini mi se da su stari filmovi bolji od novih gde je sve na sminci ,a radnja "tropa" ljudi!

Sto se tice 007...pa dobro to nije reboot...jer su to knjige po kojima su pravljeni filmovi ,a da fransiza traje jos od 1962 sa Dr. No i da do sada ima 23 filmova + sa novim koji treba sada da izadje..mislim ljudi... :hail: :hail: :hail:

Battlestar Galactica koja je od jedne "krs de krs" serije postala je prava senzacija i jedna od najboljih SF serija svih vremena! No nazalost fransiza nije dozivela uspeh nakon otkazivanja Caprica-e ,ali BSG kao sama serija je sam uspeh sa sebe :hail:

čet 23 kol, 2012 10:23 am
Make it so
Make it so

Zato jer u tim filmovima nema "ništa nova" jer conan je uvik conan a total recall je uvik radnjom sličan ko prvi film ..puno tog gledatelj već zna , s druge strane nastavak je možda bolji koncept ali ako se promini glumačka postava i sve ostalo u filmu , onda nit to nije baš najbolja opcija ;)

Meni je naprimjer od rebooto-va dobar planet majmuna ..bude on i bolji ako neke stvari u radnji promine pa malo iznenade publiku kad izađe nastavak , jer u filmu kojeg san ja gleda u kinu ima dosta dobrih promijena i stvarno je film okay ..no ipak i kad je tako opet se 50% stvari zna ..jednostavno faktor iznenađenja u takvim filmovima je nedovoljno velik :(

čet 23 kol, 2012 1:09 pm
Admiral
Admiral

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Ljudi ne znam sta se desava ,ali pretio sam da sve manje i manje filmovi SF/F zanra disu nekim kvalitetom..urade ideju super ,ali ne umeju da je sprovedu u delo ,ali nam zato zamazu oci sa 3D-om i MEGA efektima.... :zgrožen:

pet 24 kol, 2012 7:30 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: