|
Sada je: pet 07 kol, 2026 10:11 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Smisli svoj "superhero" koncept
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Smisli svoj "superhero" koncept
Meni na živce idu ovi američanski superhero stripovi i filmovi. Kad bih ja smišljao neku superhero priču... to bi bilo otprilike ovako:
Zemlja, prva polovica 21.stoljeća. Korporacije i banke vladaju svijetom. Ljudski rod, uz mali broj imunih, je u stanju kolektivne nametnute hipnoze. Sve više se ubrzava uništavanje okoliša i Kolaps je pred vratima... Tragajući po drevnim ruševinama tražeći tajanstveni artifakt majke prirode koji spoimnju južnoamerički indijanci, mladi arheolog oživljava prastare sile koje mu daju nadljudske sposobnosti i postaje borac protiv uništenja Zemlje....
Glavni oponent mu je mr.Goldman, tajanstvena ličnost o kojoj se gotovo ništa ne zna, osim da u neke mračne svrhe sakuplja velike količine zlata. Centar iz kojeg djeluje je južni Manhattan, u blizini Wall Streeta, koji okružuje snažno polje negativne energije koja sprečava našeg junaka da se direktno konfrontira sa njim. Goldmanu pomaže Shellman, oklopljen gotovo neprobojnom ljuskom, pogleda mračnog kao nafta. Sporedne epizode bi se bavile Shellmanovim nastojanjima da u raznim djelovima Svijeta provodi Goldmanove zle planove, koje onda sprečava tim pozitivaca...
U ponekoj epizodi bavili bi se i Actamanom, poludigitalnim bićem koje želi zavladati internetom i praktički je neuništiv (nakon što ga se pobjedi, on se rekreira kao Sopaman, Pipaman,..). On predvodi vojsku Zampira, bića koja napadaju i sišu kreativnu energiju drugih ljudi.
Naš junak u svoj dream team okuplja razne ljude koji se bore za zajedničku stvar poput mladog tamnoputog člana pokreta otpora iz New Yorka ili indijanske čarobnice koja posjeduje neke od moći prirode. Epizodu kroz epizodu nagovješta se postojanje Kolektiva, tajne organizacije čiji član je i Kromsky - intelekualac od kroma - koji ima sposobnost da glasom probuđuje ljude iz kolektivne hipnoze kojom su Goldmanovci začarali većinu ljudskog roda, i koji radi na uređaju za kolektivno buđenje...
Nakon kratkog uvoda i scena Toronta 2010., radnja prve epizode "Ground Zero" započinje u jesen 2011. na ulicama južnog Manhattana gdje grupica ljudi nastoji pobjeći na sigurno s tajnom formulom kemikalije koju Blue Drones koriste u obliku spreja da bi probuđene ljude vratili u stanje hipnoze. Cilj bjegunaca je da na sigurno dopreme formulu kako bi je Kromsky, Dašenka (mlada biokemičarka) i ostatak ekipe analizirali i pripremili protulijek i moguću zaštitu od iste. Slanje internetom je nemoguće zbog prisustva entiteta zvanog Actaman...
Istodobno se radnja događa i u Kini gdje upoznajemo Tianman-a - čovjeka koji snagom volje može zaustaviti cijelu armiju tenkova... a epizoda završava cliffhangerom na arheološkom nalazištu Južne Amerike...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 07 svi, 2012 11:54 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Smisli svoj "superhero" koncept
Kad sam procita tet prva asocijacija na superjunake mi je bila ona na crtani captain planet  ... okolis ..zemlja i tako te šeme No ako baš želite priču ..evo vam je : U zabacenom selu na jednom mediteranskom otoku unutar jedne sasvim obicne obitelji , zivi djecak po imenu Dani .. nazalost on ima jedan veliki problem a to je da nemoze citati .. i zbog toga mu je zivot posta jako tezak Zbog nekog razloga njegov mozak ne procesuira slova i brojke u pravilnom redoslijedu i on zbog toga nije sposoban citat Upadne u depru zbog svog problema koji mu jednostavno neda zivit , napredovat i pokusa se ubit ..skokom sa treceg kata jedne stare kuce ..no zacudo on prezivi pad i nakon nekoliko miseci u komi ..djecak dani se budi ko genije ..i odjednom zna citat i pisat ali i mnoge druge stvari Nastavlja kasnije sa zivotom ..postaje dobar ucenik i u zivotu mu krene ..sve dok mu jednog dana ..nepoznate osobe ne ubiju oca i pokusaju njega otet "zbog tog novostecenogintelekta" i nakon toga u zelji da otkrije tko su ljudi koji su mu ubili oca ..i pokusali njega otet ..krece u potragu za osobama koje stoje iza svega ..u toj potrazi s vrimenom se susrece s raznim ljudima i sam odrasta , postaje jos lukaviji i iskusniji .. tako da za vrime svoje potrage ..otkriva i neke velike i vazne stvari ..pomaze drugim ljudima u njihovim problemima ..od obicnih do neobicnih i znan je ko dobrocinitelj iz sjene .. u dugoj potrazi za ljudima koji su mu napakostili 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 07 svi, 2012 1:54 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Moj superhero koncept:
Neki nerd kojeg su izbacili iz pakla, pa ga onda opali munja, ugrize radioaktivni pauk, te zbog toga spava u špilji sa šišmišima. Dok popizdi, postane svugdje zelen i ogroman osim oko genitalija gdje je jako malen da ne podere hlače. Da bi se dodatno zaštitio, nosi željezno odijelo ofarbano u crveno i zlatno, te u tome ima hrpu oružja. Može letjet i ima rengenski vid. I uvijek nosi gaće s vanjskih strana hlača da pokaže kak je mentalno retardiran.
I da, usput rečeno, slijep je.
|
| pon 07 svi, 2012 8:52 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Cviček, vidljiv je Stargate utjecaj...mladi arheolog, tamnoputi član pokreta otpora... Nego, jel dva najveća zlikovca sasvim slučajno imaju tipična židovska prezimena? 
|
| pon 07 svi, 2012 9:13 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
@shirajzl, za slučaj da se ne može skužiti, oba imena su na račun određenih kompanija  A arheolog... nije mi se dalo smišljati kako ubaciti lika na arheološko nalazište 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 07 svi, 2012 9:33 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Miki je napisao/la: Moj superhero koncept:
Neki nerd kojeg su izbacili iz pakla, pa ga onda opali munja, ugrize radioaktivni pauk, te zbog toga spava u špilji sa šišmišima. Dok popizdi, postane svugdje zelen i ogroman osim oko genitalija gdje je jako malen da ne podere hlače. Da bi se dodatno zaštitio, nosi željezno odijelo ofarbano u crveno i zlatno, te u tome ima hrpu oružja. Može letjet i ima rengenski vid. I uvijek nosi gaće s vanjskih strana hlača da pokaže kak je mentalno retardiran.
I da, usput rečeno, slijep je. Šta jest, jest, Miki zna spiku.
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| pon 07 svi, 2012 11:53 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Pomislila sam da ćete dečki kao dečki napaviti neki koncept u kojem je girl glavna faca. ccc Nema veze... Mimi to rescue. Vrijeme radnje: Malo sam mozgala o ovome. Bliska budućnost... Ime superjunakinje: Duh Pravo ime superjunakinje: Norah Yana Pravo pravo ime superjunakinje: Ellyn Jaffa Adara Superhero look: Pretty much like Assasin's Creed Koncept:Negativci su kriminalci New Yorka, ali i velike korporacije kojima je zajednički središte ispod Empire State Buildinga koje upravljaju svjetskom politikom, novcem i novom tehnologijom. Norah Yana studentica je i stažistica je jedne od tih tvrtki - Brown Tech. Ona je zapravo jedina nasljednica obitelji Jaffa Adara. Njena obitelj je bila jedna od petnaest obitelji koje su upravljale svijetom od 11. st. Te obitelji vole sebe nazivati jedinim pravim plemstvom. Kako su obitelji uvijek imale različita stajališta, održavana je ravnoteža u svijetu. Međutim, od 2010. ravnoteža se izgubila jer je većina obitelji pala pod utjecaj obitelji Night koja je htjela još čvršće upravljanje svijetom. Naručili su ubojstvo obitelji Jaffa Adara, a Norah je jedina preživjela, kao desetogodišnjakinja. Obitelj Night ostvarila je svoj plan krajem 2011. Slijedećih godina bogatiji su postajali još bogatiji, rastao je kriminal, i tako dalje... 2023. na scenu stupa Norah Yana. Drži dojam ambiciozne djevojke koja želi uspjeti u tvrtci. Ona je zapravo Duh. Želi se osvetiti za svoju obitelj, bori se protiv velikih korporacija i kriminala općenito. Već je uplela neke glavešine u zavrzlame iz koje ih ni novac nije mogao izvući, spašavala ljude slično kao Batman... itd. Glavni cilj joj je svijet riješiti obitelji Night. Sposobnosti: Martial arts, baratanje svim vrstama oružja, super - brain... Ovo sam nabrzinu smućkala... valjda nešto valja... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| uto 08 svi, 2012 7:37 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Ime: Aleksandar Johanson (otac mu je Islandjanin ) Herojsko ime: Zeal Crusade Neka od drugih imena: Carl Linnaeus Jack Devison Radek Stephanovski Opšte: Mr. Z or just ZET Istorijat: Moj lik je jedan opasan muljator da ne kažem lopovčina nad lopovčinama  kao iz Ocean's 11 ,otprilike taj rang znači ne postoji taj sef koji ne može da obije U isto vreme lik je veoma šarmatan tako da menja devojke kao dobar dan ,ali ono što je najbitnije čovek je miliarder i ima ogromnu ali ogromnu vilu sa puno cica i to bas puno..prepuno!!! Uglavnom lik na početku je sasvim noramalan krimilanac...pravi boss ,a jedva mu je 25 godina! Sve dok jednog trenutka ogromna raketa ne pogodi mu vilu i sve ode u vražiju mater! Nekim čudom on se budi skaljajući ruševine kao da sklanja stiropor a ne one ogromno "kamenje" od po 50 kila i tada on ugleda jedno andjeosko stvorenje koje ga samo dodirnu a onda se rasprši. Naime ubrzo se saznaje da je andjeo preneo deo sebe u tog lika ,tako da lik sada ima super moći da može sa munjama da spaljuje sve što poželi ili da čak menja vreme tj. može da stvori takvo nevreme da gromovi samo biju kao nenoramlni. Lik se odjanput menja ostavljajući pređašnji život i sada se bori za pravdu a ono što će ga veoma osakatiti je to što više ne sme ni u ludilu da se skida kapuljacu koja nosi pošto čim neko vidi njegovo lice odmah pašće u trans  što je nasledio od andjela tj na kraju to ipak nisu bili andjeli već Lightentropi,neka vrsta neutralnih bića izuzetno velikih moći Ukratko rečeno na kraju lik se bori protiv raznih demončina i ostalih zveri koji su se vešto upleli u sisteme raznih vlada! Njegov jedin cilj: Očistiti ljudsku rasu od sila Haosa!Ovako lik izgleda  (krila mogu da se sakriju prema potrebi) Moći: Atmokisnesis , Electrokinesis,Telekinesis, Electrix Vortex ,Fly Za kraj: Što se tiče samog žanra da li je ovo SF ili Fantasy pa...može da bude i SF pošto se radi o interdimenzijskim bićima da ne kažem alienima koji mogu biti jako zastrašujućeg izgleda a može da bude i Fantasy..andjeli..demoni..pa kako ko voli 
| uto 08 svi, 2012 9:09 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Impresivno Norexan 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 08 svi, 2012 9:09 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
| sri 09 svi, 2012 9:43 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 10 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|