|
|
Registracija • Chat • ČPP
• Pretražnik • Prijava |
|
Sada je: uto 28 srp, 2026 6:45 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Preporuka za dobar fantasy.
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Re: Preporuka za dobar fantasy.
_Oz je napisao/la: Spet je napisao/la: Eh sad... ako ćemo tako Silmarillion je bolji. Silmarillion je hrpa nedosljednih, na brzinu ispričanih pričica. Nije loš, ali da je bolji od trilogije...  Oz, ne bi se složio. Tolkien je Silm pisao praktički desetlijećima, kao svojevrstan "izvještaj o davnim vremenima", a da bi ga kasnije sistematizirao njegov sin Christopher. Štoviše, Silm je tek outline za daljnje proučavanje Tolkiena, a što bi trebalo napraviti kroz čitanje divovskog History of Middleearth.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sri 12 sij, 2011 8:49 am |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Ekšli, obojica ste samo djelomično u pravu. Pet dijelova Silmarilliona je Tolkien pisao potpuno odvojeno (i da, desetljećima) i nije imao vremena sve ih spojiti kako treba jer je jel...umro. Tako da je njegov sin morao smišljati puno materijala sam da pokrije nedosljednosti i rupe u narativu.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sri 12 sij, 2011 2:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Ekšli, obojica ste samo djelomično u pravu. Pet dijelova Silmarilliona je Tolkien pisao potpuno odvojeno (i da, desetljećima) i nije imao vremena sve ih spojiti kako treba jer je jel...umro. Tako da je njegov sin morao smišljati puno materijala sam da pokrije nedosljednosti i rupe u narativu. Tako je...prema tome ja sam i dalje u pravu samo nisam uspio sve spomenuti... slab u naraciji postova.... 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sri 12 sij, 2011 3:18 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|