Sada je: čet 20 kol, 2026 1:51 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
 The worst Star Trek episode... 

Najgora trek epizoda
And the Children Shall Lead (TOS) 13%  13%  [ 2 ]
Shades of Grey (TNG) 47%  47%  [ 7 ]
Children of Time (DS9) 0%  0%  [ 0 ]
The Thaw (VOY) 7%  7%  [ 1 ]
These are the Voyages... (ENT) 33%  33%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 15

The worst Star Trek episode... 
Autor/ica Poruka
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Post The worst Star Trek episode...
Evo ovu anketu sam preuzeo sa jednog stranog trek foruma...
Moj je glas otišao epizodi These Are the Voyages...
Nikako mi nije jasno kako se u toj anketi našla epizoda Children of time. Danas sam pogledao tu epizodu i po meni zaslužuje maksimalnu ocjenu.

slika

sri 30 srp, 2008 9:35 pm
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post Re: The worst Star Trek episode...
Shades.
ne podnosim te recap epke.
mos mi svasta servirat i ja cu to prezvakat i prec preko toga, ali nemoj mi tu nekakve isjecke gurati.
inace takve epke u pravilu preskacem, sva sreca sto ih u treku nema osim ove jedne, jeli.
i nikad mi nije bila jasna tendencija da se ovakve poluepizode stavljaju kao finala sezona.

uto 05 kol, 2008 1:27 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

And the Children shall lead (ne samo u ovoj anketi nego mi je to opcenito najgora ST epka). I slazem se da je Children of Time prilicno dobra epizoda

sri 06 kol, 2008 8:22 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Možda Shades of Gray :-k

ned 15 ožu, 2009 10:09 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...These are the Voyages :( :( :(
...moram jednostavno...

...to je Ent u TNG-u... dakle TNG epizoda... :baeh: :baeh: :baeh: :baeh:

...i najgore kaj su mogli smisliti na kraju...

ned 15 ožu, 2009 12:13 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Zašto si iskopirao tuđu anketu? Što se mene tiče, očajnih epizoda je jako puno, i iz svake serije bi trebalo bit ponuđeno barem 3, ili čak 5.

"Children of Time" nije remekdjelo, al nije ni takvo g*vno da ga se stavlja u konkurenciju.

IMHO uvjerljivo najlošija epizoda Voyagera je "Threshold," al ni "Tuvix" nije mnogo bolja.

Najlošija epizoda TNG-a je bez ikakve sumnje "Sub-Rosa" (ona sa Crushericom i njenim duhom-ljubavnikom... fuuuj). Ni "Up The Long Ladder" nije podnošljiva, kao ni "Code of Honor."

Što se DS9-a tiče, na stranim forumima je nekakav konsenzus da je najgora "Move Along Home."

ENT? Ima loših. "Dear Doctor" je poser zato jer su scenaristi nešto filozofirali o evoluciji, o kojoj očito pojma nisu imali (ako je napraviti nekom lijek i uskratiti ga moralno, onda bolje biti nemoralan, a da ne spominjem činjenicu da su Phlox i Archer svojim "izborom" direktno odlučili koja vrsta na onom planetu postaje dominantna. Vojni sud za obojcu!)

"Terra Nova" - ajme majko...

"A Night in Sickbay" - vrlo notorna epizoda, na trenutke degutantna. Archer i njegovi mokri snovi - fuuuj na kvadrat.

"Bounty"
- Blalock je svojevremeno izjavila da se srami te epizode. Pitam se zašto... :-k

"Daedalus" - jedna od najdosadnijih Trek epki ikad, najlošija epizoda IV. sezone.

"These Are The Voyages" je specifičan slučaj i za mene je van konkurencije. Kad je bila premijerno prikazana, izazvala je takav bijes fanova kakav se ne pamti (sjećam se reakcija ljudi na TrekBBS-u, to nije bilo za vjerovat).

ned 15 ožu, 2009 12:38 pm
Profil Web stranica
The Traveler
The Traveler

Oz je napisao/la:
ENT? Ima loših. "Doctors Orders" je poser zato jer su scenaristi nešto filozofirali o evoluciji, o kojoj očito pojma nisu imali (ako je napraviti nekom lijek i uskratiti ga moralno, onda bolje biti nemoralan, a da ne spominjem činjenicu da su Phlox i Archer svojim "izborom" direktno odlučili koja vrsta na onom planetu postaje dominantna. Vojni sud za obojcu!)

Prema tvom opisu pretpostavljam da si mislio na epizodu Dear Doctor.
Meni je super ta epizoda. Zasigurno jedna od boljih u ENT-u.

slika

ned 15 ožu, 2009 1:43 pm
bubica
bubica

Lore je napisao/la:
Prema tvom opisu pretpostavljam da si mislio na epizodu Dear Doctor. Meni je super ta epizoda. Zasigurno jedna od boljih u ENT-u.

Yep, hvala na ispravci. Šta ti je točno dobro u toj epizodi?

ned 15 ožu, 2009 1:54 pm
Profil Web stranica
The Traveler
The Traveler

_Oz je napisao/la:
Lore je napisao/la:
Prema tvom opisu pretpostavljam da si mislio na epizodu Dear Doctor. Meni je super ta epizoda. Zasigurno jedna od boljih u ENT-u.

Pa kao prvo, svidjelo mi se kako se Archer našao u dilemi treba li se miješati u poslove drugih vrsta. Tada nije postojao Prime Directive i Archer se morao nekako snaći. Oduševio me njegov citat:
Someday my people are going to come up with some sort of a doctrine: something that tells us what we can and can't do out here – should and shouldn't do. But until somebody tells me that they've drafted that directive, I'm going to have to remind myself every day that we didn't come out here to play God.

Ta epizoda je nekakva poveznica sa svim ostalim epizoda u kojima Ljudi doživljavaju Vulkance kao sebične aliene koji usporavaju njihov razvoj. Sjećam se face koju je Archer napravio kad su oni alieni od njih zatražili warp. Tada mu se upalila lampica u glavi.
Onda onaj razgovor između Archera i T'Pol:
"We could stay and help them."
"The Vulcans stayed to help Earth 90 years ago. We're still there."
"I never thought I'd say this, but... I'm beginning to understand how the Vulcans must have felt."

Onda je bila poveznica u 4x03 - Home, kada je Archer rekao onoj kapetanici od Columbije kako su Vulkanci bili u pravu i da su ljudi krenuli prerano u svemir. Ona nije mogla vjerovati što Archer govori.

I na kraju, samo to postojanje dviju humanoidnih vrsta na planetu. Jedna se razvija, a druga propada. Odvija se prirodna selekcija. A tko su ljudi da poremete evoluciju neke druge vrste.
Archer i Phlox:
"What do you suggest? We choose? One species over the other?"
"All I'm saying is we let nature make the choice"
"To hell with nature. You're a doctor, you have a moral obligation to help people who are suffering"

Druga stvar je da su oni alieni bili jedina humanoidna vrsta na planetu. Onda bi im mogli pomoći. Ali ovako je drukčije. Kao što je Phlox rekao: Što bi bilo da je netko u vašoj prošlosti odlučio pomoći Neandertalcima?

Jednostavno, predobra epizoda!!! 8)

slika

ned 15 ožu, 2009 2:07 pm
bubica
bubica

Lore je napisao/la:
Someday my people are going to come up with some sort of a doctrine: something that tells us what we can and can't do out here – should and shouldn't do. But until somebody tells me that they've drafted that directive, I'm going to have to remind myself every day that we didn't come out here to play God.

Na kraju je napravio upravo to, igrao se Boga. Cijelo opravdanje za to što su on i Phlox napravili temelji se na evoluciji i prirodnoj selekciji. Evolucija podrazumijeva opstanak jačeg, ne sretnijeg. O ovoj se epizodi puno raspravljalo po netu, baci oko na ovo:

http://www.storypundit.com/archives/000019.html

Lore je napisao/la:
Onda je bila poveznica u 4x03 - Home, kada je Archer rekao onoj kapetanici od Columbije kako su Vulkanci bili u pravu i da su ljudi krenuli prerano u svemir. Ona nije mogla vjerovati što Archer govori.

Jesi gledo epku "Kir'shara"? Zaključak je da je ponašanje Vulkanaca naspram Zemlje bilo pogrešno, čak i orkestrirano od strane Romulanaca kojima nije odgovarao razvoj još jedne konkurentske sile (Administrator V'Las, vođa "High Cammanda" bio je romulanski špijun).

Lore je napisao/la:
I na kraju, samo to postojanje dviju humanoidnih vrsta na planetu. Jedna se razvija, a druga propada. Odvija se prirodna selekcija.

Kao što sam već reko, to nema nikakve veze s prirodnom selekcijom.

Poor Science: the doctor speaks of evolution as a scientific fact, and then proceeds to demonstrate a basic misunderstanding of the process of evolution. He presents evolution from a creationist viewpoint: that it is somehow guided and directed and it will always turn out for the best. The doctor considers the extinction of a whole race as inevitable – even desirable – from an evolutionary viewpoint, and he actively wishes to withhold the cure which he has developed. He ignores the point (put to him by Captain Archer) that evolution is actually an ongoing, interactive, random process, and that doctors contribute to the evolutionary process every time they save a life or prescribe a pill.

sa http://spacedoutinc.org/DU-16/DearDoctor.html

[EDIT] Baš me zanima mišljenje one studentice biologije sa ovog foruma :)

ned 15 ožu, 2009 2:30 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

PrincMatias je napisao/la:
Možda Shades of Gray :-k

Da 8)

ned 15 ožu, 2009 2:52 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Lore je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
Lore je napisao/la:

Pa kao prvo, svidjelo mi se kako se Archer našao u dilemi treba li se miješati u poslove drugih vrsta. Tada nije postojao Prime Directive i Archer se morao nekako snaći. Oduševio me njegov citat:

Ta epizoda je nekakva poveznica sa svim ostalim epizoda u kojima Ljudi doživljavaju Vulkance kao sebične aliene koji usporavaju njihov razvoj. Sjećam se face koju je Archer napravio kad su oni alieni od njih zatražili warp. Tada mu se upalila lampica u glavi.
Onda onaj razgovor između Archera i T'Pol:
"We could stay and help them."
"The Vulcans stayed to help Earth 90 years ago. We're still there."
"I never thought I'd say this, but... I'm beginning to understand how the Vulcans must have felt."

I na kraju, samo to postojanje dviju humanoidnih vrsta na planetu. Jedna se razvija, a druga propada. Odvija se prirodna selekcija. A tko su ljudi da poremete evoluciju neke druge vrste.
Archer i Phlox:
"What do you suggest? We choose? One species over the other?"
"All I'm saying is we let nature make the choice"
"To hell with nature. You're a doctor, you have a moral obligation to help people who are suffering"

Druga stvar je da su oni alieni bili jedina humanoidna vrsta na planetu. Onda bi im mogli pomoći. Ali ovako je drukčije. Kao što je Phlox rekao: Što bi bilo da je netko u vašoj prošlosti odlučio pomoći Neandertalcima?

Jednostavno, predobra epizoda!!! 8)

Da iako se ne slažem s Archerovom odlukom... epizoda je stvarno legegendarna i dubokoumna.

ned 15 ožu, 2009 4:17 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

UZ TATV, kao najgoru epizodu valja izdvojiti TNG: Code of Honor, kod koje se sinopsis svodi na prežvakavanje nekog TOS scenarija kojeg je Gene valjda pisao pod utjecajem viskija i kokaina.

U dotičnoj epizodi imamo "važan susret" posade Enterprisea, sa, zamislite, "afričkim plemenom na drugom planetu" :mrgreen: , a koji, kao posjeduju važno cjepivo koje federalci nisu u stanju fabricirati već ga moraju pitati od njih. To bi bilo kao da stručnjaci s Johns Hopkinsa pitaju za pomoć šamane iz nekog zabačenog sela u Kongu. :zubo:

No, gluposti tu ne staju, već je to tek početak. Naime, u jednom trenutku jebežljivi poglavica koji kao da je rođak Jamesa Earla Jacksona otima Tashu jer se, kao, hoće s njom parit. :D

Kasnije ustanovljavamo kako je riječ o nekakavoj plemenskoj igri sa svrhom učvršćivanja moći, whatever. Naravno, Picard opet mora biti utopijski mirotvoran, umjeto da te guzičare raspali s jednim torpedom, upadne s specijalcima te pritom spasi Tashu i ukrade cjepivo, kao što bi to napravio legenda Sisko. :mrgreen: Al neee, on mora pustiti Tashu da sudjeluje u Ksena vs. Kalisto dvoboju a za Joxerovu ruku, pritom promatrajući navedenu glupost iz gledališta, zajedno s ostatkom svoje posade.

Odvratna epizoda, za izrigat se...

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

ned 15 ožu, 2009 4:39 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Glasala sam za TNG-ovu epizodu. Najgora je od navedenih.

ned 15 ožu, 2009 4:57 pm
The Traveler
The Traveler

RAI'TARA je napisao/la:
Glasala sam za TNG-ovu epizodu. Najgora je od navedenih.

A nisi dala mišljenje o epizodi Dear Doctor.
Ja i Oz još čekamo. :D

slika

ned 15 ožu, 2009 6:12 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: