Sada je: pon 24 kol, 2026 8:20 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeća
 ST KANON 

U gledanju serija je li vam bitan kanon?
Bitan je 57%  57%  [ 17 ]
Nije bitan 43%  43%  [ 13 ]
Ukupno glasova : 30

ST KANON 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

ok... ali onda bas i nema nekog smisla da tvrdis da ti je kanon nevazan u uzivanju u seriji... kad nisi ni bila svesna njegovog postojanja kada si prvi put gledala seriju koja krsi kanon i stvarala vlastito misljenje o njoj

sad kad si vec stvorila misljenje... nema te sile koja ce ti promjeniti misljenje :)

no ja nebi bio ja da ti nebi dao jednu hipotetsku situaciju
kako bi reagirala na dobar ST film o osnivanju Federacije koji uopce nebi spomenuo Archera i njegov doprinos tome... nego bi sve kredite pobrala TNG posada koja je u filmu opet putovala u proslost

znaci dobar film koji krsi kanon...

sub 02 lip, 2007 6:08 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Vjerojatno bi mi bio dobar iako bi mi donekle zasmetalo što se Archera ne spominje.

Imaš pravo, formirano je mišljenje teško poromijeniti. Ali viidš, kads am doznala malo više o kršenju kanona i svim tim nategnutim stvarima poput TCWa, uvidjela sam da se serija mogla odraditi još mnogo bolje... pa opet ju volim. :shock: 8)

slika

sub 02 lip, 2007 6:15 pm
Inquisitor
Inquisitor

Vjerojatno bi mi bio dobar iako bi mi donekle zasmetalo što se Archera ne spominje.

Imaš pravo, formirano je mišljenje teško poromijeniti. Ali viidš, kads am doznala malo više o kršenju kanona i svim tim nategnutim stvarima poput TCWa, uvidjela sam da se serija mogla odraditi još mnogo bolje... pa opet ju volim. :shock: 8)

heh... i ja ju volim... ipak je to Trek... ;) :)
i mene je zasmetalo to sve u Entu ... ali nije me sprijecilo da pogledam sve ...
ali kao sto si sama rekla... moglo je mnogo bolje sve biti...

sub 02 lip, 2007 6:30 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naravno!! Nadajmo se da će mi se jednog dana vratiti ona stara inspiracija za pisanje virtualne sezone pet (ne pitaj čime se sve sada bavim). (ipak je to Trek, da!)

slika

sub 02 lip, 2007 6:34 pm
Inquisitor
Inquisitor

eh... kad me vec nije nitko moderirao... mora sam sam sebe... rasprave o tome da li je ent trek ili nije zadrzite na odgovarajucoj temi... hvala na (ne)razumjevanju :)

sub 02 lip, 2007 8:52 pm
Profil Web stranica
Cadet 2nd year
Cadet 2nd year

Po nekoj definiciji koju sam čuo da u kanon može ući sve ono što ne ruši postojeći kanon.meni je kanon nevjerojatno važan i smatram da treba da se poštuje ali i ne da ga poštujemo kao neko sveto pismo.

Tolike konvencije i rasprave o tome a rezultata nigdje.

Mislim da treba napraviti neki pravilnik koji će definisati načine na koje se franšiza može razvijati tako da ne ruši postojeći kanon a da isto tako omogući razvijanje priče.

kao neke smjernice.

sri 13 lip, 2007 10:39 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

Post privremeni
buco je napisao/la:
Izgleda da cemo ope' zabrazdit u "kanonske" vode , to me bas zanima ...ti kanoni...jeli..i cemu oni sluze....
Po meni samo da bi se ogradili od necega ca neselimo cut i znat....

a cuj... u jednoj knjizi kazu spock se rodio normlano... u drugoj kazu da je "genetski proizveden"... i kako ces ti odluciti sto je "istina"
ako uzmes da su obije istina onda su bilo kakve rasprave o treku bez smisla jer svatko moze za svoju tvrdnju uzeti bilo skup knjiga koje podrzavaju njegovu teoriju
ako uzmes jednu od njih onda dolazi pitanje a zasto bas tu?
najcisce rjesenje je da se knjige ne uzimaju u kanon...

Picard je napisao/la:
Hajde ljudi, ja sam naivno vjerovao da ljudi vole ST (i SF općenito) jer vole znanost kao takvu!

heh... pa nije nam vecini medicina jaca strana ... ili specifino... nacini prijenosa kisika preko krvi ;) :)

uto 27 stu, 2007 3:53 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Post Re: OSNOVE EGSOBIOLOGIJE ILI MALO O HIBRIDIMA
Chaky je napisao/la:
...najcisce rjesenje je da se knjige ne uzimaju u kanon...

Znaci ti si za onu ca nemore um more mac ..pa si "odreza" pravicu ..ka pijevcu glavu...! :lol: ..zanimljivo znanstveno razmisljanje i postupanje .... :wink:

Os rec da ti kemija "ne lezi" ....ajme...ma jeli moguce...!?. :shock:

Pozdrav

Pravednog 11

Tehnika Pucanstvu !

uto 27 stu, 2007 9:32 pm
Inquisitor
Inquisitor

buco je napisao/la:
Chaky je napisao/la:
...najcisce rjesenje je da se knjige ne uzimaju u kanon...

Znaci ti si za onu ca nemore um more mac ..pa si "odreza" pravicu ..ka pijevcu glavu...! :lol: ..zanimljivo znanstveno razmisljanje i postupanje .... :wink:

pa u treku nema vise solo sefa sa velikom vizijom Treka (kao sto SW ima u Georgu Lucasu) tako da i nema onog tko ce reci ova knjiga je ok a ova nije (kao sto u SW kaze Lucas... pa su kod SW knjige usladjene i nisu proturjecne... pa cine expanded universe koji je neka vrsta kanona)
u treku svaki pisac pise svoju knjigu ne obaziruci se ne druge pisce i knjige (nego samo na serije i filmove) tako da izvlacenje novostvorenih "cinjenica" iz knjiga nema smisla. Jer, cak i ako u nijednoj drugoj knjizi nitko ne proturjeci necemu iz jedne knjige, za par dana moze biti izdana takva knjiga ... i opet dolazi pitanje koja je knjiga u pravu...

posto nema nikakve kontrole (osim samokontrole pisaca) nema ni odrzavanja kanona... ili grijesim negdje?

uto 27 stu, 2007 10:26 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Chaky je napisao/la:
posto nema nikakve kontrole (osim samokontrole pisaca) nema ni odrzavanja kanona... ili grijesim negdje?

Griješiš. Već odavno je stav da se upravo zbog nemogućnosti kontrole velikog broja autora knjiga o Treku i samih knjiga, knjige ne smatraju kanonom. Čak niti ST Enciklopedija i ST Kronologija, iako sadrže samo činjenice iz serija i filmova, ne smatraju se kanonom, nego vodičima kroz kanon.

sri 28 stu, 2007 1:24 am
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Post Re: ST KANON
Principielno tvoja tvrdnja stoji ... jer bi tako do unedogled mogli mijenjat "vec vidjeno".... u x varijanti.. ali zar to ne cini raspravu o temi zanimljivom....
Meni osobno se ne svidja ideaja o "cenzoru" , tj "ocu" koji govori dici ca je ca ni ispravno...
Vise mi se svidja da je covik da dobru ideju da je ljudi raspravljaju na sve nacine i vijeruj mi uvik ce se odabrat najbolji ......

Ideja o kakonu mi se uopce ne svidja to je zapravo oblik cenzure ....i to vrlo stroge...obicno..!

Pozdrav

Kanonikova 3

Tehnika Pucanstvu !

sri 28 stu, 2007 1:30 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: ST KANON
kakve god nelogicnosti se pojavile u trek svijetu, mi trekeri cemo uvijek naci logicno obajsnjenje!

to nas cini trekerima :)

sri 28 stu, 2007 1:44 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

Post privremeni
Picard je napisao/la:
Hm.... Evo malo za T'Grela... Koji se brine za povijest. Koliko ja znam KANON, ljudi su prvo naišli na Andorijance, te na vulkance i tako dalje (TOS). First Contact potpuno RUŠI KANON!!!!!

opet cu ja biti dosadan pa pitati... od kud ti ta informacija? :) (mozda je istina ali stvarno ne znam kako da tu informaciju brzo nadjem na netu ... ne znam sto da upisem u google :) )

pet 30 stu, 2007 3:21 am
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Post Re: Star Trek filmovi
Chaky je napisao/la:
Picard je napisao/la:
Hm.... Evo malo za T'Grela... Koji se brine za povijest. Koliko ja znam KANON, ljudi su prvo naišli na Andorijance, te na vulkance i tako dalje (TOS). First Contact potpuno RUŠI KANON!!!!!

opet cu ja biti dosadan pa pitati... od kud ti ta informacija? :) (mozda je istina ali stvarno ne znam kako da tu informaciju brzo nadjem na netu ... ne znam sto da upisem u google :) )

Lijepo sam napisao, a ti čitaj : TOS! Osim toga, hvalio si se da si čitao "Federation". Ta je knjiga napisana prije FC-a i tamo je jasno i glasno napisano da je prvi warp let poletio sa Centaurija III, gdje je Cochrane živio u to doba... A nakon svega.... Google nije odgovor na sve, kao ni Memory Alpha....
Vaja ponekad i starijeg poslušat, e! :D

Confusion wil be my Epitaph!

pet 30 stu, 2007 10:24 am
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post Re: privremeni
Picard je napisao/la:
ljudi su prvo naišli na Andorijance

ne.

pet 30 stu, 2007 11:40 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: