Sada je: pet 21 kol, 2026 6:29 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 301 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća
 Rušenje kanona! 

DA LI SE KANON RUŠI, PREMA VAŠEM MIŠLJENJU, AKO JE VRIJEME DOGAĐANJA PRIJE TOS-a?
DA, definitivno 19%  19%  [ 6 ]
NE, pa kaj vam je 47%  47%  [ 15 ]
Pa ovo uopće nema smisla 34%  34%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 32

Rušenje kanona! 
Autor/ica Poruka
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Post Re: Rušenje kanona!
RAI'TARA je napisao/la:
Kao što Spock kaže '' Ovo je prije 13 godina, Enterprise i njegov zapovjednik, kapetan Christopher Pike''

I ti na osnovu te jedne epizode( te jedne sitnice) isključuješ novi film iz kanona.

Takvih nekih sitnica u TOS-u ima koliko hoćeš koji demantiraju neke stvari iz ENT-a, pa nikom ništa...

Kao npr. U nekim TOS epizodama je rečeno da unutarbrodska teleportacija nije moguća;
romulanski rat se vodio nuklearnim oružjem...
Brodovi prije 100 godina uopće nisu bili opremljeni za vizualni kontakt...
Žene nikada nisu bile kapetanice...
Koliko puta je u TOS-u spomenuta "Ujedinjena Zemlja" umjesto federacije planeta... i hiperpogon umjesto warpa.

slika

pon 02 ožu, 2009 10:45 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Lore je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Kao što Spock kaže '' Ovo je prije 13 godina, Enterprise i njegov zapovjednik, kapetan Christopher Pike''

I ti na osnovu te jedne epizode( te jedne sitnice) isključuješ novi film iz kanona.

Takvih nekih sitnica u TOS-u ima koliko hoćeš koji demantiraju neke stvari iz ENT-a, pa nikom ništa...

Kao npr. U nekim TOS epizodama je rečeno da unutarbrodska teleportacija nije moguća;
romulanski rat se vodio nuklearnim oružjem...
Brodovi prije 100 godina uopće nisu bili opremljeni za vizualni kontakt...
Žene nikada nisu bile kapetanice...
Koliko puta je u TOS-u spomenuta "Ujedinjena Zemlja" umjesto federacije planeta... i hiperpogon umjesto warpa.

Kao prvo nije uopće na osnovi jedne epizode, nego njih mnogo. Pogledaj TOS i bit će ti jasno koliko novi film krši kanon, a kako vidim po rečenom nisi ga gledao.
1.U niti jednoj epizodi TOS-a se ne spominje da je unutar brodska teleportacija nemoguća, čak se i izvodi jedna.
2. Što je protiv kanona u tvrdnji da se romulanski rat vodio nuklearnim oružijem, to se nije nikad nigdje kršilo???
3. Nigdje se ne spominje da brodovi nisu bili opremljeni za vizualni kontakt, već se spominje da vizualnog kontakta nije bilo, a to dvoje je posve različito.
4. Ovo da žene nisu nikad bile kapetanice je najgluplja tvrdnja koju sam ikad čula i nema veze sa TOS-om.
5. Zemlja jest ujedinjena, u čemu je tu problem.
6. Hiperpogon je drugi naziv za warp u prvoj polovici 23. stoljeća.

Pa prema tome sve što mogu reći je pogledaj TOS, pa onda nešto tvrdi. O Kirkovoj pozadini puno se toga spominje u seriji TOS, a novi film sve to krši, još krši i vizualni kanon također.
[-X

pon 02 ožu, 2009 11:14 pm
Predsjednica
Predsjednica

Naj Serija: TOS
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: Human
Aha.....jel ti sebe cujes,
pa sama sebi proturijecis zeno bozja...

pon 02 ožu, 2009 11:45 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
Što ti imaš protiv kanona. Kažeš da voliš star trek, a kanon je veliki dio onoga što star trek jest. :?: :?: :?: :-k

Kanon je tumor. Živio JJ Abrams, iscjelitelj.

pon 02 ožu, 2009 11:47 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
T'Grel je napisao/la:
@buco, mi se ne svađamo, mi samo razmijenjujemo drugačije mišljenja.

Hmm.. ak ovako nastavite s razmjenom bit će ludo! :mrgreen:

@RAI Zemlja nije UFP. Nadam se da ti je to jasno! Ujedinjena ili neujedinjena. O TOS-u nebih jer ga nisam gledao (par epizoda). Nemam ga.

Pozdrav
Ulica dubokoumnih 7

Tehnika Pucanstvu !

pon 02 ožu, 2009 11:48 pm
Goddess in green
Goddess in green

Ted;DeA je napisao/la:
Aha.....jel ti sebe cujes,
pa sama sebi proturijecis zeno bozja...

Ja ne proturječim sama sebi nego ti. TVRDIŠ DA TI JE KANON VAŽAN, PLJUVAŠ PO ENTU KOJI GA NE RUŠI, A BRANIŠ NOVI FILM KOJI GA DOKAZANO RUŠI. [-X

pon 02 ožu, 2009 11:49 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Tema otključana.

Nastavite s raspravom, ali bez vrijeđanja i takve zezancije/omalovažavanja sugovornika!

Tema je rušenje kanona u Treku, s naglaskom na "ako je vrijeme događanja prije TOS-a".

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 03 ožu, 2009 4:09 am
The Traveler
The Traveler

RAI'TARA je napisao/la:
Kao prvo nije uopće na osnovi jedne epizode, nego njih mnogo. Pogledaj TOS i bit će ti jasno koliko novi film krši kanon, a kako vidim po rečenom nisi ga gledao.

Pogledaj ti ponovno TOS pa ćeš vidjeti koliko ENT ruši kanon. Kod tebe je sve to u stvari ukusa. ENT mi se sviđa, STXI mi se ne sviđa.
Ja sam TOS gledao, i čak sam radio titlove za njega.
Citat:
1.U niti jednoj epizodi TOS-a se ne spominje da je unutar brodska teleportacija nemoguća, čak se i izvodi jedna.

TOS - Day of the Dove.
Citat:
2. Što je protiv kanona u tvrdnji da se romulanski rat vodio nuklearnim oružijem, to se nije nikad nigdje kršilo???

Znači, da se ENT nastavio, NX-01 bi poskidao fazore i torpeda i umjesto njih postavio atomske bombe.
Citat:
3. Nigdje se ne spominje da brodovi nisu bili opremljeni za vizualni kontakt, već se spominje da vizualnog kontakta nije bilo, a to dvoje je posve različito.

To je posljedica hrvatskog nedoslovnog prijevoda.
Evo, kako ta Spockova rečenica glasi u originalu u epizodi Balance of Terror:
...As you recall from your histories, this conflict was fought, by our standards today, with primitive atomic weapons and in primitive space vessels which allowed no quarter, no captives. Nor was there even ship-to-ship, visual communication; therefore, no human, Romulan, or ally has ever seen the other.

Znači rat se vodio primitivnim brodovima koji nisu bili u stanju primati zarobljenike. I kaže da su oružja bila primitivna u odnosu na 23 st., a nema gotovo nikakve razlike. I u TOSu i u ENTu vidimo ista oružja.
U tadašnje vrijeme nije postojala vizualna komunikacija, pa kao posljedica toga romulanci i ljudi nisu nikad vidjeli jedni druge.
Citat:
4. Ovo da žene nisu nikad bile kapetanice je najgluplja tvrdnja koju sam ikad čula i nema veze sa TOS-om.

Zadnja epizoda TOS-a, Turnabout Intruder. Cijela epizoda je posvećena tome.
Citat:

Zašto onda u ENT-u koriste naziv warp. Ne bi li oni trebali koristiti naziv hiperpogon.

Citat:
Pa prema tome sve što mogu reći je pogledaj TOS, pa onda nešto tvrdi.

Isto vrijedi i za tvoje tvrdnje za STXI.
Jedina razlika u tome je što sam ja pogledao TOS.
Citat:
O Kirkovoj pozadini puno se toga spominje u seriji TOS, a novi film sve to krši, još krši i vizualni kanon također.

Vizualni kanon je za sada možda jedini kanon koji STXI krši.
A njega je debelo već prekršio ENT.

slika

uto 03 ožu, 2009 5:14 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
U vezi Romulanskih ratova i atomskih oružja... mislim da je to u najmanju ruku smiješno ako ne već glupo.
Mislim smiješno je za pomislit da vrste koje imaju warp pogon da još uvijek koriste atomsko oružje... :roll:

uto 03 ožu, 2009 5:19 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Lore je napisao/la:
puno lipih stvari

Hehe, ako ovaj post ne ušutka RAI'TARU, ni jedan neće :thumbs2:

uto 03 ožu, 2009 5:20 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Lore je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Pogledaj ti ponovno TOS pa ćeš vidjeti koliko ENT ruši kanon. Kod tebe je sve to u stvari ukusa. ENT mi se sviđa, STXI mi se ne sviđa.
Ja sam TOS gledao, i čak sam radio titlove za njega.
Citat:

TOS - Day of the Dove.
Citat:

Znači, da se ENT nastavio, NX-01 bi poskidao fazore i torpeda i umjesto njih postavio atomske bombe.
Citat:

To je posljedica hrvatskog nedoslovnog prijevoda.
Evo, kako ta Spockova rečenica glasi u originalu u epizodi Balance of Terror:
...As you recall from your histories, this conflict was fought, by our standards today, with primitive atomic weapons and in primitive space vessels which allowed no quarter, no captives. Nor was there even ship-to-ship, visual communication; therefore, no human, Romulan, or ally has ever seen the other.

Znači rat se vodio primitivnim brodovima koji nisu bili u stanju primati zarobljenike. I kaže da su oružja bila primitivna u odnosu na 23 st., a nema gotovo nikakve razlike. I u TOSu i u ENTu vidimo ista oružja.
U tadašnje vrijeme nije postojala vizualna komunikacija, pa kao posljedica toga romulanci i ljudi nisu nikad vidjeli jedni druge.
Citat:

Zadnja epizoda TOS-a, Turnabout Intruder. Cijela epizoda je posvećena tome.
Citat:

Zašto onda u ENT-u koriste naziv warp. Ne bi li oni trebali koristiti naziv hiperpogon.

Citat:
Pa prema tome sve što mogu reći je pogledaj TOS, pa onda nešto tvrdi.

Isto vrijedi i za tvoje tvrdnje za STXI.
Jedina razlika u tome je što sam ja pogledao TOS.
Citat:
O Kirkovoj pozadini puno se toga spominje u seriji TOS, a novi film sve to krši, još krši i vizualni kanon također.

Vizualni kanon je za sada možda jedini kanon koji trek krši.

1. ENT ne ruši kanon. Već sam dala argumente. Tu nije stvar ukusa. Jako sam se veselila novom filmu dok nisam saznala da krši kanon. A meni je kanon važan.
2. U TOS-u se izvodi unutar brodska teleportacija. U toj epizodi pojavljuju se i klingonci. Te energetsko biće koje živi od agresivnih emocija.
3. NX-Enterprise nije opremljen fazorima već faznim topovima, to nije isto, isto tako nije opremljen fotonskim nego fotoničnim torpedima.
A nigdje se ne spominje da nisu koristili nuklearno oružije u romulanskom ratu, zar ne. Pa prema tome nema tu kršenja.
4. Spominje se da nije bilo međubrodske komunikacije. A ne da nije bilo zaslona i slično. Isto tako mi ne znamo s kojom klasom zemaljskih brodova se vodio taj rat. Brodovi NX klase su rijetki. I već sam rekla da oružija u ENT-u i u TOS-u nisu ista.
5. Krivo, u zadnjoj epizodi TOS-a nigdje se ne spominje da žene ne mogu bit kapetani. Radilo se samo o bolesnoj ženi koja nije postigla u životu ono što je htjela pa je preotela Kirkovo tijelo.
6. Pa ni u TOS-u hiperpogon ne spominju non-stop, već se u istoj epizodi čuje i hiper-pogon i warp. To su sinonimi.
7. Što se tiče novog filma. Raspolažem sa dovoljno informacija, da vidim da grubo krši kanon.

8. ENT nije kršio vizualni kanon. On ga je u potpunosti poštovao. Kirkov ENTERPRISE, kao i Picardov u ENT-u, i iznutra i izvana su jednaki kao u TOS-u i TNG-u.

uto 03 ožu, 2009 5:29 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
Lore je napisao/la:

Hmmm... Zanimljiva analiza.
No ima tu još jedan fora a tiče se scenarija i stručnih savjetnika.
Očito kad su pisali tako što u dijalogu za tehnologije 22 ,23 stolječa bijahu toliko loše informirani ili prepotentni da su mislili da se videolink neće ostvariti do tko zna kojeg milemnija.
To proizlazi upravo iz ovog org. što si naveo. A mi već ne danas, nego godinama u nazad, noramlo radimo i ožičeni i neožičeni vido link, koriistimo blagodati IPTV-a od 1998...itd..itd... !!

Mislim da je to već u domeni totalnog promašaja ST serijala , onog njegovog prvotnog dijela, nažalost.

I smiješno to uopće navoditi kao ikakav kanon, to je jenostavnim riječnikom rečeno sramota!
Kad se sjetim nastupa nekih Trekera koji su u Krešinoj emisiji "kreketali" o pokretnim vratima, valjao sam se od smijeha, glupostima koje su tamo napričane, čini se da su dečki zaboravili na promašaje ST serijala tj Treka. Treker sam ali ne na taj način. ](*,)

A inače smo "odkanonizrali" ST i zaključili, ako me sijećanje ne vara, da sve serije ST serijala krše kanon, naravno osim TOSa koji je uzet kao ishodište.
Toliko o kanonu, neću C/P-at stare rasprave, ak su još tu! :mrgreen:

Pozdrav
xDSLova 10

Tehnika Pucanstvu !

uto 03 ožu, 2009 5:40 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Ovako hiperpogon je glupost... Star Wars naziv. ST naziv je warp i samo warp.

A ovo: "As you recall from your histories, this conflict was fought, by our standards today, with primitive atomic weapons and in primitive space vessels which allowed no quarter, no captives. Nor was there even ship-to-ship, visual communication; therefore, no human, Romulan, or ally has ever seen the other."

Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!!!
Ajmo prepostavit da ljudi nisu imali cestična i fotonična oružja.
Ali Vulkanci, Telariti, Klingonci, Andorijanci, Romulanci... hočete reći da su svi tad imali samo atomsko oružje??!!!
To su prevelike nebuloze! I kako su u samo 100 godina mogli toliko razvit svoja oružja? Kažem to su najveće gluposti da su u 22. st. postojala samo atomska oružja. G-L-U-P-O-S-T.

uto 03 ožu, 2009 5:41 pm
Goddess in green
Goddess in green

buco je napisao/la:
Lore je napisao/la:

Hmmm... Zanimljiva analiza.
No ima tu još jedan fora a tiče se scenarija i stručnih savjetnika.
Očito kad su pisali tako što u dijalogu za tehnologije 22 ,23 stolječa bijahu toliko loše informirani ili prepotentni da su mislili da se videolink neće ostvariti do tko zna kojeg milemnija.
To proizlazi upravo iz ovog org. što si naveo. A mi već ne danas, nego godinama u nazad, noramlo radimo i ožičeni i neožičeni vido link, koriistimo blagodati IPTV-a od 1998...itd..itd... !!

Mislim da je to već u domeni totalnog promašaja ST serijala , onog njegovog prvotnog dijela, nažalost.

I smiješno to uopće navoditi kao ikakav kanon, to je jenostavnim riječnikom rečeno sramota!
Kad se sjetim nastupa nekih Trekera koji su u Krešinoj emisiji "kreketali" o pokretnim vratima, valjao sam se od smijeha, glupostima koje su tamo napričane, čini se da su dečki zaboravili na promašaje ST serijala tj Treka. Treker sam ali ne na taj način. ](*,)

A inače smo "odkanonizrali" ST i zaključili, ako me sijećanje ne vara, da sve serije ST serijala krše kanon, naravno osim TOSa koji je uzet kao ishodište.
Toliko o kanonu, neću C/P-at stare rasprave, ak su još tu! :mrgreen:

Pozdrav
xDSLova 10

Ne, slažem se. Niti jedna serija ni film do sad nije kršila kanon. Iznimka je ovaj novi film.

A kao što sam već rekla ne spominje se da nije bilo te tehnologije, već da nije bilo vizualne komunikacije sa romulancima.

uto 03 ožu, 2009 5:43 pm
Goddess in green
Goddess in green

Suikotreki je napisao/la:
Ovako hiperpogon je glupost... Star Wars naziv. ST naziv je warp i samo warp.

A ovo: "As you recall from your histories, this conflict was fought, by our standards today, with primitive atomic weapons and in primitive space vessels which allowed no quarter, no captives. Nor was there even ship-to-ship, visual communication; therefore, no human, Romulan, or ally has ever seen the other."

Tek su to nebuloze. Kažem nemoguće je da niti jedna civilizacija u 22. st. nije imala čestično i fotonsko oružje... Definitivno nemoguće!!!
Ajmo prepostavit da ljudi nisu imali cestična i fotonična oružja.
Ali Vulkanci, Telariti, Klingonci, Andorijanci, Romulanci... hočete reći da su svi tad imali samo atomsko oružje??!!!
To su prevelike nebuloze! I kako su u samo 100 godina mogli toliko razvit svoja oružja? Kažem to su najveće gluposti da su u 22. st. postojala samo atomska oružja. G-L-U-P-O-S-T.

Stvar je u tome da neki krivo tumače te rečenice.
Tko kaže da se nisu koristila u romulanskom ratu nuklearna oružija.
Pa zemaljska flota nije velika u ENT-u, imaju svega nekoliko brodova. Možda su bili prisiljeni nabrzake raditi loše brodove, i najednostavnija a unčikovita oružija da bi mogli pobjediti romulance.

A hiper pogon, odnosno warp spominje se u TOS-u 15 godina prije prvog star wars filma.

uto 03 ožu, 2009 5:48 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 301 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: