Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
Re: Rušenje kanona!
Citat:
Buraz nemoj da ga zehabavas...ako ne kuzis pa cu ti ja objasnit...Prema Raitirinom predavanju i uvjerenjima novome filmu je radnja 10-tak godina prije, ALI taj film ce porusit cijeli kanon TOS-a..kuzis ...A ENT kojemu je radnja 100 godina prije on ne rusi cijeli kanon TOS-a i ostalih serija...e vidis tu ti je razlika...kuzis sad??
Ti očito nisi u školi imao predavanja iz temporalne mehanike. 100 godina ili 10 godina je nebitno kad svaki događaj može imati milijarde ishoda...
Archer se zahebava sa TCW-om i to nimalo ne utječe na budućnost TOSa, TNGa, DS9 i VOY-a... a ovaj neki sitni događaj pred film toliko ruši kanon...
Citat:
To razdoblje vidi se u TOS-u u epizodi ''Cage'' kao i u epizodi ''Menagerie''. Tu je utvrđeno kako brod, uniforme, most treba izgledati. Isto tako tada je Enterpriseom zapovjedao Pike. A od ostatka posade koja se pojavljuje u ostatku TOS-a služio je samo Spock.
Znači, oni su u filmu koji je snimljen 2008., trebali prikazati interije broda kao da je snimano 40 godina prije. Ok, kužim.
Citat:
Kirk tada nije ni poznavao kapetana Pikea. Isto tako o Kirkovom ranijem životu spominje se jako puno podataka u TOS seriji. Novi film sve to krši.
Kako može novi film to kršiti. Za one koji to ne znaju, novi film čak i objašnjava neke stvari. Bit će prikazano npr. kako je Kirk varao na Kobayashi Maru testu. Kako to onda može biti rušenje kanona. Novi film lijepo upotpunjuje rupe kao što je to ENT napravio.
Zamisli ti to, pročitala sam spoilere i ne moram ni gledati film. Sve znam.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
...eh moja zadnja ovdje... eh dobro je buraz reko, pocekat cemo film, pa onda kritizirat itd. idem rađe gledat ENT skinuo jucer prvu sezonu
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
Cmd Data je napisao/la:
...eh moja zadnja ovdje... eh
idem rade gledat ENT
You and me brother! U potpunosti se slažem s tobom.
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Lore je napisao/la:
Citat:
Buraz nemoj da ga zehabavas...ako ne kuzis pa cu ti ja objasnit...Prema Raitirinom predavanju i uvjerenjima novome filmu je radnja 10-tak godina prije, ALI taj film ce porusit cijeli kanon TOS-a..kuzis ...A ENT kojemu je radnja 100 godina prije on ne rusi cijeli kanon TOS-a i ostalih serija...e vidis tu ti je razlika...kuzis sad??
Ti očito nisi u školi imao predavanja iz temporalne mehanike. 100 godina ili 10 godina je nebitno kad svaki događaj može imati milijarde ishoda...
Archer se zahebava sa TCW-om i to nimalo ne utječe na budućnost TOSa, TNGa, DS9 i VOY-a... a ovaj neki sitni događaj pred film toliko ruši kanon...
Citat:
To razdoblje vidi se u TOS-u u epizodi ''Cage'' kao i u epizodi ''Menagerie''. Tu je utvrđeno kako brod, uniforme, most treba izgledati. Isto tako tada je Enterpriseom zapovjedao Pike. A od ostatka posade koja se pojavljuje u ostatku TOS-a služio je samo Spock.
Znači, oni su u filmu koji je snimljen 2008., trebali prikazati interije broda kao da je snimano 40 godina prije. Ok, kužim.
Citat:
Kirk tada nije ni poznavao kapetana Pikea. Isto tako o Kirkovom ranijem životu spominje se jako puno podataka u TOS seriji. Novi film sve to krši.
Kako može novi film to kršiti. Za one koji to ne znaju, novi film čak i objašnjava neke stvari. Bit će prikazano npr. kako je Kirk varao na Kobayashi Maru testu. Kako to onda može biti rušenje kanona. Novi film lijepo upotpunjuje rupe kao što je to ENT napravio.
Zamisli ti to, pročitala sam spoilere i ne moram ni gledati film. Sve znam.
Radnja ENT-a događa se prije svih ostalih serija i filmova, ako je budućnost i promjenjena star trek koji znamo ishod je te promjene, stoga orginalni time-line nismo nikad ni vidjeli.
Ovaj novi film krši već utvrđeno i odvija se istovremeno kad i radnje nekih TOS epizoda, znači izravno proturječi njima i cijelom utvrđenom izgledu.
Ako su htjeli ponavljam mjenjati stvari i stvoriti nešto svoje mogli su izabrati neko drugo razdoblje. Ovdje uopće nema govora, krši se kanon.
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Alokin je napisao/la:
Daj se opusti curo...
Ne mogu kad novim filmom ruše sve, a tako sam se veselila tom filmu.
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
RAI'TARA je napisao/la:
Alokin je napisao/la:
Daj se opusti curo...
Pa još uvijek ga možeš gledat. Dali je film manje vrijedan čak i ako nije Star Trek?
Suikotreki je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Alokin je napisao/la:
Daj se opusti curo...
Pa još uvijek ga možeš gledat. Dali je film manje vrijedan čak i ako nije Star Trek?
Film svojim postojanjem, kopa grob nastavku kanonskog svemira. Ako uspije taj će se svemir dalje razvijate, ne onaj koji ja volim.
Isto kao kod BSG-a. Ta je serija re-bootana i nema novih nastavaka orginalne serije, nastavlja se samo re-boot svemir.
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
Zapitajmo se... počinje li ST XI novi ST svemir?
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
T'Grel je napisao/la:
Zapitajmo se... počinje li ST XI novi ST svemir?
Pa upravo to. Počinje novi svemir. Nije produžetak starog kako je to uvijek do ovog filma bilo.
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
And the truth is, because we love this, because we are beholden to you, because the fans of Star Trek are what allow us to make a version of Star Trek at all, I can assure you that we making this movie for you. It goes without saying, although it is important that we say it. I have taken some flack for saying in the press "we are making this for future fans of Star Trek" as if we don’t care about the existing fans. That could not be farther from the truth. -- JJ Abrams @ WonderCon '09, 28.02.2009.
_Oz je napisao/la:
And the truth is, because we love this, because we are beholden to you, because the fans of Star Trek are what allow us to make a version of Star Trek at all, I can assure you that we making this movie for you. It goes without saying, although it is important that we say it. I have taken some flack for saying in the press "we are making this for future fans of Star Trek" as if we don’t care about the existing fans. That could not be farther from the truth. -- JJ Abrams @ WonderCon '09
''We made this film not for Trekkies but for future fans of Star Trek. The studio wanted to give the film a fresh start and I was originally brought in as a producer, but upon reading the script, I saw so much potential and possibility that the original had failed to realize due to technological constraints so I got very greedy and I decided to direct it myself.''
''I began watching the original series pretty feverishly cause I knew I only had a limited amount of time to prepare for the role and after getting half way through the first and second season I wasn’t doing myself any favors by trying to pick up on the mannerisms of William Shatner and the minutiae of the Star Trek world. I would have created a character that was more impersonation than an original incarnation. JJ’s prescription for realizing the role and this goes for all of us- was to create our own and not worry too much about obeying the laws of the original Star Trek world.''
Kao što sam već rekla dovoljno je pogledati samo trailer i sve je jasno.
buco je napisao/la:
Kanon što je to?? Jel to još postoji? Ajme...
Pozdrav
Inkvizitorava 2
Kanon je dosljednost. Ono što povezuje sve star trek filmove i serije iznimka je ovaj novi film, on kida tu vezu.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.