|
Sada je: čet 20 kol, 2026 2:58 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Re: Boja trek uniforme
Mr.bobo je napisao/la: ...znanstvena i medicinska služba nose jednaku boju... ...to je neki miy zelene i plave... nekima viće na zeleno... (netočno) ...ipak su plavkaste..  ...no ja nisam nigdje vidio ovakvu zelenu... Ne, bilo je razlike. Npr. u uniformama kakve su se nosile krajem TNG-a, početkom DS-a i početkom VOY. Plava je bila medicinska, a znanstvena zelena. Stoga ne priznam ovu anektu kao pravovaljanu.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 04 ožu, 2009 2:19 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Zelenu ili plavu. U TOS-u kapetani su imali zelenu uniformu. 
|
| sri 04 ožu, 2009 2:38 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Naravno da za crvenu boju (zakon je bit kapetan svog broda ili bolje rečeno najveća faca) 
BTW sparkirao sam Sovereigna u orbiti
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 04 ožu, 2009 2:41 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| sri 04 ožu, 2009 5:26 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Vizualno mi se najviše sviđa ova pustinjska:  Međutim, najradije bih se bavila medicinom ili znanošću, tako da sam glasovala za plavu.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 04 ožu, 2009 5:46 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Dvoumila sam se između plave i crvene, ali je ipak crvena prevagnula. Paše mi uz kosu. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sri 04 ožu, 2009 5:49 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Crvena... ne kapetan... već prije prvi časnik... onako kao moralna potpora i pripomoć kapetanu. 
| sri 04 ožu, 2009 6:08 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Zelena kapetanska uniforma sa sredine 23. stoljeća.
|
| sri 04 ožu, 2009 7:35 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Meni ta više izgleda kao žuta nego kao zelena. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 04 ožu, 2009 7:37 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
To je zelena boja.Ovo je ŽUTO Sad možda slabije vidiš zelene nijanse, neke osobe ne mogu, odnosno teško razlikuju žutu od zelene. Ja recimo pišem zelenom bojom.
|
| sri 04 ožu, 2009 7:48 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
T'Grel je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...znanstvena i medicinska služba nose jednaku boju... ...to je neki miy zelene i plave... nekima viće na zeleno... (netočno) ...ipak su plavkaste..  ...no ja nisam nigdje vidio ovakvu zelenu... Ne, bilo je razlike. Npr. u uniformama kakve su se nosile krajem TNG-a, početkom DS-a i početkom VOY. Plava je bila medicinska, a znanstvena zelena. Stoga ne priznam ovu anektu kao pravovaljanu. Pratio sam malo i istraživao ovaj dio i prije... i našao podatak da je samo jedna boja za znanost i medicinu....iako se vide dvije boje.... vizualno....tj plava i zelena.... oni to sve nazivaju prašumska zelena....upiši u wikipediju pa vidi....tako da ta plava u anketi slobodno se može smatrat i za medicinu i za znanost
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sri 04 ožu, 2009 8:16 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sri 04 ožu, 2009 8:57 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Upravo tu postoji slika (da posebno ne izdvajam sliku) gdje Beverly ima zelenu uniformu. Što bi onda opet značilo da je zapravo zelena medicinska, a plava znanstvena... ah, ko će ga znat.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 04 ožu, 2009 9:00 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
U prijevodu od 2371. godine je zelena, ali ju u seriji još uvijek nazivaju plavom. 
|
| sri 04 ožu, 2009 9:01 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
RAI'TARA je napisao/la: U prijevodu od 2371. godine je zelena, ali ju u seriji još uvijek nazivaju plavom.  Da čuo sam već za tu prepirku oko boje znanstvene i medicinske uniforme. To dali je i zelena i plava ili samo plava? I samo ću reči da je službeni kanon da postoji samo jedna boja... a to je plava i za znanstvenu i za medicinsku. A to što se u nekim nastavcima TNG-a pojavljuje ta famozna zelena... a očito su se sami scenaristi dvoumili dali bi ubacili zelenu ili ne... pa je tu nastala ta zbrka.
| sri 04 ožu, 2009 9:05 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|