Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
Re: Rušenje kanona!
Trapavi, da li bi po tebi rušenje Trek kanona. reeboot, bio pozitivna ili negativna stvar?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Cvicek je napisao/la:
Trapavi, da li bi po tebi rušenje Trek kanona. reeboot, bio pozitivna ili negativna stvar?
Hmmm, sad akad me već pitaš... ovako, moje razmišljanje koje nije kanon, ali bi moglo postati.
Ozbiljni mod ON
Dakle, u biti nisam protiv reboota. Zašto? Radije neka snime reboot film i neka u krajnjem slučaju cijela franšiza krene alternativnim vremenskim pravcem (snimali oni nakon toga rebootove serija [TNG-a, DS9-a...] ili nove filmove/serije sa novim posadama) nego da snimaju po starom pravcu, ako ne mogu više pratiti taj toliko spominjani kanon. Dakle, rađe ću gledati novi film/reboot/remake ako je dobar nego neki koji spada u stari "svemir", a da se ne zna gdje mu je početak i kraj. I da se taj famozni kanon i dalje zapetljava itd.
Što se pak vizualnog izgleda broda (vanjštine i unutrašnjosti), tu uopće ne vidim neku zapreku. TOS je sniman prije 40+ godina i stvarno ne vidim zašto bi brod i unutrašnjost broda u filmu koji se snima u 21. stoljeću morala biti onako prastara i retro itd. Pa mislim, tko bi zdravog razuma uopće pomišljao na to? Kaj bi trebali izvaditi setove TOS-a iz skladišta za snimanje novog filma. Gluposti...
Sada bi mogli reći da sam ja za reboot, nisam. Radije bi da se snima nova serija/film koja se nastavlja na Voyager/Nemesis, štogod. Ali ako nisu u stanju snimiti kvalitetno takvu seriju, reboot je bolja opcija.
Valjda sam napisao sve što sam mislio. Zadovoljan odgovorom?
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
T'Rapavi je napisao/la:
j*bemu mater koji si ti car
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
Eh, da zaboravih spomenuti da reboot ne smatram rušenjem kanona.
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
T'Rapavi je napisao/la:
Eh, da zaboravih spomenuti da reboot ne smatram rušenjem kanona.
@ alienka...
Nije istina, re-boot je rušenje kanona, odnosno kako ime kaže počimanje ispočetka, kao da ništa prije nije ni postojalo. Odnosno, re-boot serija ili film bilo koje fransize negira da je išta prije nje snimljeno. Odnosno to je početak novog svemira koji samo koristi neke elemente staroga.
Ja volim star trek svemir onakvim kakav jest, počevši od TOS-a, pa sve do ENT-a. Zato prezirem novi film i njegovo negiranje i rušenje kanona.
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Ja volim star trek svemir onakvim kakav jest, počevši od TOS-a, pa sve do ENT-a. Zato prezirem novi film i njegovo negiranje i rušenje kanona.
...I volim spavat na Dormeu. Jel? Si to htjela reć?
Za očuvanje kanonske svetinje, zovite1-800-RAITARA
Pa ja volim star trek, neki ovdje očito ne toliko, zato im ni ne smeta re-boot. Ovaj dizajn constitution klase iz videa gore je kanonski, a ne onaj mutant u novom filmu.
Nije mi jasna jedna stvar, TOS-R ne ruši kanon, nego je kanon... A ST XI ruši kanon. Nema mi tu logike. Još kada uzmemo u obzir da je kanon ono što je viđeno u serijama i filmovima...
T'Rapavi je napisao/la:
Nije mi jasna jedna stvar, TOS-R ne ruši kanon, nego je kanon... A ST XI ruši kanon. Nema mi tu logike. Još kada uzmemo u obzir da je kanon ono što je viđeno u serijama i filmovima...
TOS-R ne ruši kanon, on je sad kanon dok efekti stari nisu kanon. Ali TOS-R se ne suprostavlja sa ostalim st serijama i nije reboot, nego samo obnavljanje efekata.
Novi film je potvrđeni re-boot, mijenja se izgled broda i na taj način suprostavlja se svim st serijama. Isto tako krši se kanon na više načina. Od pristupanja Kirka na most Enterprisea, do upoznavanja posade, napada na zemlju.
Vulkan koji u novom filmu ima plavo nebo, pojavljivanja romulanaca, mladi kirk koji vozi auto itd.., skroz negira sve što je utvrđeno. Razlog tomu je što na novom filmu radi posve nova ekipa koja veliku većinu star treka nikad nije ni gledala, pa i ne zna što je utvrđeno a što nije.
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
Citat:
Vulkan koji u novom filmu ima plavo nebo, pojavljivanja romulanaca, mladi kirk koji vozi auto itd..,
Ne izgleda li svaki planet i u remasterirarnoj verziji drukčije od originalne.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Lore je napisao/la:
Citat:
Vulkan koji u novom filmu ima plavo nebo, pojavljivanja romulanaca, mladi kirk koji vozi auto itd..,
.ali to je TOS-R koji se smatra kanonom, dakle to je kanon.. ...a kanon je ono što je viđeno u seriji..dakle novi film ruši kanon...
Lore je napisao/la:
Citat:
Nije mi jasno što želiš reći.
U TOS-R-u Vulkan izgleda jednako kao i u ENT-u, TNG-u i u TOS filmovima. TOS-R je kanon. Ne krši dosljednost.
Novi film krši dosljednost, odnosno kanon. Tako je u novom filmu nebo Vulkana plavo, premda je u ostalim st serijama žuto-narančasto-crveno ( od jutra do na večer )
Cmd Data je napisao/la:
Lore je napisao/la:
Citat:
.ali to je TOS-R koji se smatra kanonom, dakle to je kanon.. ...a kanon je ono što je viđeno u seriji..dakle novi film ruši kanon...
Ako je nešto potvrđeno re-boot onda je početak novog kanona i nove dosljednosti, a krši stari kanon i staru dosljednost.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.