| Autor/ica |
Poruka |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 6x14 - Memorial
Memorial (Spomenik)Sezona: 6 Epizoda: 14 Datum premijere:02.02.2000. Prikazano na HRT-u: 22.01.2010 Scenarist: Robin Burger Redatelj: Allan KroekerStardate: Unknown (2376) Gostujući Glumci: * L.L. Ginter - Saavdra * Scarlett Pomers - Naomi Wildman * Fleming Brooks - a soldier * Joe Mellis - a young soldier * Susan Savage - a Nakan colonist * Maria Spassoff - a Nakan colonist * Robert Allen Colaizzi, Jr. - a dying colonist * David Keith Anderson - Ashmore Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA) Vrativši se s dvotjedne misije skeniranja planeta i sakupljanja dilitijske rude, Chakotay, Tom Paris, Harry Kim i Neelix počnu imati čudne vizije. Dok se Tom u svojim snovima bori u bitci na tuđinskom planetu, Harry ima napadaje tjeskobe tokom rutinske provjere krvi. U međuvremenu, Chakotay pati od nasilnih snova koji ga stavljaju u središte nekakve bitke, a Neelix reagira na paljbu oružja koje čuje u svojoj glavi, te uzima Naomi za taoca u blagovaonici. Detaljnije informacije: Memory alphaScenarij: Memorial *Tom Paris tells B'Elanna Torres that there were no remote controls in the 1950s, yet the remote she gives him was developed by Zenith in 1956.
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 22 sij, 2010 11:17 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 6x14 - Memorial
ellana napravila tom-u televiziju ..gledali hokej i crtice Mislim da je kapetanica na kraju postupila kako treba jer ipak ,je onaj spomenik ujedno i opomena  ...ali ipak zao mi je sta posada mora imat sjecanje na rat i ubojstva koja nisu pocinili ..cak je i neelix imao napadaj PTSP-a i oteo naomi ...isto tako sedma je opet izgovorila par pametnih rijecio o krivnji i ispravljanju gresaka , iako krivnju za ubojstva je tesko ispravit ...isto tako vidi se besmislenost ratnog stanja di svaka mala moze dovest do puknuca i tragedije ..neispavani i umorni ljudi ..puni emocija su opasni za sebe i druge ..nelosa epizoda 8
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 22 sij, 2010 11:24 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Ova mi je epizoda bila vrlo zanimljiva jer obrađuje problem krivnje, kako se s njom nositi i zašto je potrebna. Također, poruka epizode je da se prošlost ne smije zaboraviti kako se ne bi ponovila. Pitanje je, međutim, treba li osoba koja nema veze s nekim nemilim događajem osjećati krivnju za njega, a iako to nije podrobnije obrađeno u epizodi (radilo se o potpunim strancima), razmislila sam i o tome treba li se potomak sramiti nečega što je učinio predak. Također, zanima me je li ovaj postupak posve moralan - vjerojatno su ostale trajne posljedice na psihi cijele posade koja nije nimalo odgovorna za tuđinske žrtve prije tristo godina. S druge strane, sjećanje na njih je najmanje što su žrtve tog pokolja mogle dobiti. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 22 sij, 2010 11:25 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Sedma je u pravo da je krivnja korisna stvar ponekad..jer ipak bez nje nema nit kajanja i nema promisljanja o dobru i zlu 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 22 sij, 2010 11:27 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
eh ovo mi je općenito jedna od naj epki u star treku....bitno je upravo to da se ne zaboravi prošlost...no dobro pomalo radikalan način da se vidi ta prošlost ...natjerati druge da vide(osjete) one koji su proživjeli nešto strašno u svom životu...........odličan scenarij..odlični dijalozi...akcija...kapetanica je ipak odlučila da ostavi uređaj kako jest odnosno čak ga je i još bolje osposobila...ipak je odlučeno dobro i čak su ostavili poruku svakome tko uđe u taj sektor da zna što ih očekuje...ah u životu se dosta toga lošega desi čovjeku (čovječanstvu) ...pa upravo zbog toga ne bi trebali zaboravljati sve one nedužne ljude koji su izgubili živote od strane nekih krvnika...zato nam je ova epka dosta toga i pokazala o tome... e da..ocjena 10
|
| sub 23 sij, 2010 1:03 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 10. Fenomenalna epizoda. Spomenik koji šalje signale u mozak hzmanoida i tjera ih da prožive te stravične događaje kako se nikad nebi zaboravili ni ponovili. Jednostavno predobar koncept i fenomenalna epizoda. Tužna na kraju.
Paris je dobio televizor.
Odlične su mi ove scene Voyagera u orbiti planeta. 
|
| ned 24 sij, 2010 6:31 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Odlična epizoda.... i dobra odluke katice na kraju da svi mogu to proživjeti ali da znaju ako žele.... 9
|
| ned 24 sij, 2010 4:01 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Sedmica. Dobra ideja o svojevrsnoj opomeni za buduće generacije o stradavanjima i nepravdi glede selidbe jedne skupine ljudi ali ta ideja je već viđena u epki Remember koju sam ocjenio sa jedinicom jer ne volim telepatske epke. Utoliko mi je ova epka bolja što ima malo pucačine, a umjesto turbotelepata glavni krivac je jumbo falusoidan monument.
|
| ned 24 sij, 2010 11:38 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
...okrutna epka ...posada je prošla traume zahvaljujuci signalu kojeg su narod pred 300 godina ostavili da svi koji tuda prođu da uvide zlo koje se desilo... ...mislim da je ok što je kapetanica pustila da to radi dalje no uz upozoronje...sada cist sumnjam da ce netko tamo htjeti prolaziti ...8
| pon 25 sij, 2010 9:03 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...hehe... Harryu je dosta mislije... baš je previ mrgud...
Tom je dobro dočekan... još mu B'Ellana daruje TV... a onda ju zanemari radi njega... ...no tad vidi sebe u ratnom filmu... te doživi napad panike i tjeskobe pa mu navru sjećanja na pojedine događaje... ...jednaka stvar se javlja i Chakotayu, Neelixu i Harryu...
...pa sad njih četvero pokušavaju rekonstruirati cijelu priču... ...čak i dolaze do saznanja da su ubijeli civile... kao da su sudjelovali u nekoj mirovnoj misiji u kojoj je sve pošlo napoako...
...moje sumnje da su im ta sjećanja nametnuta se potvrđuju...
...našli su planet koji je imao nekakav vrlo star odašiljač koji im je prouzročio noćne more... a i našli su i dokaze...da se je to jako davno dogodilo...
...a ono... 7 je neka realna ocijena...
| pet 29 sij, 2010 6:46 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
10 ocjena Mislim da u buducnosti raditi takve spomenike
| ned 31 sij, 2010 10:19 pm |
|
 |
|