Sada je: ned 03 svi, 2026 1:11 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 4x15 - Hunters 

Ocijeni epizodu
Anketa je završila: sri 25 stu, 2009 6:23 pm.
10 8%  8%  [ 1 ]
9 23%  23%  [ 3 ]
8 38%  38%  [ 5 ]
7 23%  23%  [ 3 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 8%  8%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 13

4x15 - Hunters 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post 4x15 - Hunters
Hunters
(Lovci)

Sezona: 4
Epizoda: 15
Datum premijere: 11.02.1998
Prikazano na HRT-u: 26.10.2009

Scenarist: Jeri Taylor

Redatelj: David Livingston

Stardate: 51501.4

Gostujući Glumci:
Roger Morrissey - Beta-Hirogenac
Tiny Ron - Alpha Hirogenac

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
Posluživši se tuđinskom komunikacijskom mrežom, Stožer Zvjezdane flote uspijeva poslati određenu količinu podataka Voyageru. Međutim, najveći dio podataka ostane zarobljen u jednoj od mrežinih relejnih postaja. Janeway naređuje kurs prema navedenoj postaji kako bi došla do preostalih podataka. Međutim, Hirogenci, koji polažu pravo na komunikacijsku mrežu, zaprijete kako će svako približavanje postaji smatrati činom agresije.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: Hunters

pon 26 lis, 2009 6:23 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 4x15 - Hunters
Neelix (naporan ponekad) postao postar jer na voyageru skidaju pisma (brzinom obicnog modema) :zubo: ,kim nikako da dobije jako zeljeno pismo :(
Inace ova se epizoda poklapa sa ulaskom kardassije u dominij i gubitkom DS9 postaje , to jest nas je u ovo doba dominij osvojio Ds9 ali i unistio makije , malo nakon toga je bila epizoda sa keevanom i njegovom izdajom
Ocito su i na voyageru u ove dvi epizode spoznali sto je dominij :jemhadar:
Hirogenci su mi definitivno zanimljivija rasa od kazonaca naprimjer , nekako su bezmoralni koljaci :pokislo: :| a opet kompleksni na neki nacin , sta ce se vidjet malo kasnije u seriji 8)
Oni su kao nekakvi star trek predatori (specificnost kod hirogenaca je da radije ubiju zrtvu brzo , nego da je ostavljaju da pati) ,poprilicno su jaki , pa im cak nit vulkanci nisu nekakva prepreka u fizickom obracunu a isti vulkanci su jaki fizicki kao naprimjer i klingonci koji imaju backup za sve organe u tijelu i jaku misicnu masu , tehnicki hirogenci nisu ratnici kao jem haddari , klingonci i slicni , nego su vise kao nekakve humanoidne macke , predatori koji vrebaju u tisini a onda napadaju , odlika koju doduse imaju i romulanci ali kultura im nije ista 8)

Janeway je unistila komunikacijsku mrezu koju su mozda napravili hirogenci u doba kad su bili rasa napredne tehnologije , prije nego sta su se okrenuli lovu , mora da su bili jako puno napredni kad su crnu rupu mogli ukortit :)

Dobra mi je ona zadnja recenica kapetanice o kafi :mrgreen:

8

pon 26 lis, 2009 6:31 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
solidna epizoda, ali je mogla proći i bez priče s hirogencima...

:thumbs2: primanje pisama od obitelji i prijatelja
šifrirana foruka
Neelix the 'trusting' postman
kava

:thumbs3: Paris nije dobio pismo
Katicu ostavio zaručnik
nepotrebno uplitanje hirogenaca u ovu epizodu (mogli su s njima napraviti puno bolju priču u sljedećoj epizodi... ovako je igledala kao 'pljuni pa prilijepi'...)

pon 26 lis, 2009 9:21 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Brutalno 10 ocjena
Hirogenci po meni jedna od najjacih vrsta
Prebrutalno pomisao da postoji vrsta koja se bavi lovom na druge vrste !
Sto ovi koje love pruzaju veci otpor to su vrijednija lovina jos kako izgledaju likovi 2 metra i visi nabildani ,s tim maskama na licu !
Uz Borg i Terane oni su mi treca zakon vrsta u treku !

pon 26 lis, 2009 11:01 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ocjena 9. Zanimljiva epizoda. Malo smo bolje upoznali hirogence. Tuvok je saznao da je postao Djed. :thumbs2:

uto 27 lis, 2009 1:22 am
fluffy

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
Ok epka, fora bilo to sa pismima...bilo mi smiješno kada je harry došao pitati za pismo a torresica ga zezala da je došao radi sedme :mrgreen:
...je dobio on na kraju pismo od roditelja, zaspala :)
...Katicu dragi više nije mogao cekati pa se oženio drugom, a beeeeeed...
...Hirogenci, khm, e tu malo zaspala pa nemam pojma šta da napišem :zubo:
...8

uto 27 lis, 2009 1:02 pm
Profil YIM Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

U epizodi se nakratko opet spominje Dominion, tek indirektno, kad Chaka kaže B'Elanni kako su Makije pobili Kardašani nakon što ih je naoružao moćan saveznik iz Gama kvadranta. Meni osobno jednostavno fali tih poveznica sa DS9-om, s obzirom na činjenicu kako su obje serije prikazivane simultano. Ah, ushrani Berman i Braga... :(

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 27 lis, 2009 3:51 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
da... uništenje makija jest tužno...

uto 27 lis, 2009 3:52 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
7... i to samo radi kave... :biggrinlove:
... inače jako dosadno... Kim nepodnošljivo balav... kapetanica u depri... zanimljivi su samo B'Elanna i Paris... nedostaje dobar fight s Hirogencima...

uto 27 lis, 2009 4:34 pm
Goddess in green
Goddess in green

Miroslav je napisao/la:
U epizodi se nakratko opet spominje Dominion, tek indirektno, kad Chaka kaže B'Elanni kako su Makije pobili Kardašani nakon što ih je naoružao moćan saveznik iz Gama kvadranta. Meni osobno jednostavno fali tih poveznica sa DS9-om, s obzirom na činjenicu kako su obje serije prikazivane simultano. Ah, ushrani Berman i Braga... :(

Pa poveznica sa DS9-om ima puno. Dominij se vidi još u drugoj sezoni.
A i spominje se.
Postaja DS9 se spominje više puta. Odo se spominje barem dva puta.
Quark se pojavljuje. A Tuvok se pojavljuje u jednoj epizodi DS9-a. Kao i kreator EMH Doktora.
:wink:

uto 27 lis, 2009 4:49 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

A daj Rai, molim te, ne lupaj bezveze (no ti to valjda moraš, jer ti ne bi bila ti da se ne suprostavljaš, pa kad nemaš ni trunku argumenata). Kakve poshrane poveznice? Jesmo li vidjeli ijednu crossover epku, a? Nismo. Pametnom dosta.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 27 lis, 2009 6:23 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Miroslav je napisao/la:
A daj Rai, molim te, ne lupaj bezveze (no ti to valjda moraš, jer ti ne bi bila ti da se ne suprostavljaš, pa kad nemaš ni trunku argumenata). Kakve poshrane poveznice? Jesmo li vidjeli ijednu crossover epku, a? Nismo. Pametnom dosta.

Kako nismo, a što je sa Caretakerom. Quark se pojavljuje zajedno sa Mornom. I pokušava u svom baru Parisu i Kimu podvalit neke dragulje.

Tuvok kao maki u jednoj DS9-ovoj epizodi.

Zatim tvorac EMH Doktora u jednoj DS9 epizodi.

Ako ćemo o pravim crossover epizodama. Pa ni DS9 onda također nije imao istih sa Voyom, ni TNG sa DS9-om također. :neznam:

PS. Zašto sve shvaćaš kao napad. :-k

uto 27 lis, 2009 6:36 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Rai, zato što sam Klingonac srcem. :mrgreen: A ponekad me iziritira tvoja tvrdoglavost. :mrgreen:

BTW. zaboravih spomenuti jedan legendaran prijevod iz epke Hunters. Kad jedan Hirogenac kaže drugom "Uključi vrebanje". :mrgreen: Odvalio sam. :mrgreen:

Benedikt XVI

uto 27 lis, 2009 7:31 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Tipična Bragina sranja. Posada Voyagera dobije pisma od kuće, i nitko pravo ne reagira na činjenicu da je Federacija u ratu za živu glavu. ALO!! KOJI KUR***???

Zamislite vi da ste sad recimo u Brazilu, ne možete se vratit doma još par godina (npr. u zatvoru ste), i dobijete pismo u kojem piše da je Hrvatska u ratu sa npr. Turskom i loše joj se piše. Pretpostavljam da bi reakcija bila "U, sranje... možda se neću imat gdje vratit kad me puste iz zatvora... Možda će mi frendovi i familija bit poklani... E, gazda, šta je za ručak?"

Fucking nevjerojatno!

uto 27 lis, 2009 9:54 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Tko je vidio radit smislene dijaloge, bolje je bavit se poštarom Neelixom. ](*,)

U krajnjoj liniji, bilo bi mi logičnije da su Prometheus napali Jem'Hadari, a ne Romiji.

Benedikt XVI

uto 27 lis, 2009 10:02 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: