|
Sada je: pon 04 svi, 2026 8:38 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
3x09 - Future's End, Part II
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Future's End, Part II (Kraj budućnosti, 2. dio) Sezona: 3 Epizoda: 09 Datum premijere: 13.11.1996. Prikazano na HRT-u: 5.9.2009. Scenaristi: Brannon Braga & Joe Menosky Redatelj: Cliff Bole Stardate: 50312.5 (2373/1996) Gostujući Glumci: * Sarah Silverman - Rain Robinson * Allan G. Royal - Braxton * Brent Hinkley - Butch * Clayton Murray - Porter * Ed Begley, Jr. - Henry Starling * Susan Patterson - Ensign Kaplan * Christian R. Conrad - Dunbar * Majel Barrett - Computer Voice Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Janeway pokuša teleportirati kompjuterskog maga Henry Starlinga i vremenski brod no ne uspijeva jer teleporter ne funkcionira kako treba. No astromerka Rain Robinson pokušava namamiti Starlinga do mjesta gdje će posada Voyagera moći oteti. Starling se pojavi sa Doktorom koga je opremio sa holo-emiterom koji mu omogućava da postoji u okolini bez standardnih holografskih emitera. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Future's End, Part II
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 05 ruj, 2009 1:24 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x09 - Future's End, Part II
Odlican mi je ovaj drugi dio  , paris se pravo zaljubio u rain , a bome i ona u njega  , dok je doktor prvi put postao pokretan i van bolnice , a to je za njega bilo sasvim nesto novo i unaprijedit ce ga kao lika , osjetio je bol , no najzanimljivije je bilo kad su tuvok u on oslobađali bellanu i chakotaya koji su bili zarobljenu u arizoni , pa kad je doktor onako kao nekakav terminator odoljevao metcima , svemocni doktor lol Pitam se koliko zadrzavanje holoemitera kod doktora moze promijenit vremensku liniju , jer ipak to je tehnologija iz 29 stoljeca ? Voyager je spasio stvar i vratio se u deltu , no cudno mi je kako se linija vremena nije odmah resetirala , ipak je uzrok njihova dolaska u dvadeseto stoljece , nestao , nebi li oni trebali zaboravit na sve i stvorit se u delti ? 9
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 05 ruj, 2009 2:32 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Prvi dio mi je za devet, drugom dajem osmicu.
Iako je radnja vrlo dobra kao i u prvom dijelu, Parisovo očijukanje, Chakotayevo i Belanino krešanje još jednog u nizu šatlova mi smanjuje ocjenu. Al eto doktor je 'fancy free' 
|
| sub 05 ruj, 2009 10:52 am |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 28 ožu, 2009 10:04 pm Postovi: 171 Lokacija: Holodeck Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Jedan od meni drazih arcova. Zasto? Eto, bilo je fora vidit ekipu u LA u devedesetima. Ona scena kad Doc i Tuvok krenu oslobadjat Chakotaya i Bellanu mi je lom zivi svaki put kad ju vidim. Kad onaj neki lik kaze: Evo ih, dolaze! Crnac i neki celavi tip. Inace jel jos neko primjetio da su mal zasrali sa tim Braxtonom. Na kraju ove epke on se pojavljuje da vrati Voy u Deltu i ko fol nema ideje ko su oni. Sve bi to bilo super kad se u epci sa Relativity (za cirka 2 sezone) u kojoj Sedma skace kroz vrijeme gore dole nebi pojavio taj isti Braxton koji odjednom zna sve o tome kako je u alternativnom timelineu zavrsio na Zemlji u 20. stoljecu.  EDIT: Dodjelih devetku, iako je realno za osmicu.
_________________ "I'm a doctor, not a battery."
|
| sub 05 ruj, 2009 4:38 pm |
|
 |
|
Ensign
|
jako dobra epizoda pogotvo radi Rain Robinson samo zanimljivo je svaki put kada se desava neka stvar s buducnosti stalo je ta buducnost drukcija
|
| sub 05 ruj, 2009 5:03 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
Inače pregenijalna epizoda... doktor postaje pokretan...  paris se zaljubio....  voy se spušta u nisku atmosferu i nad svijetlima grada baš je prejeb**a scena... ali ipak 9... zbog izjava od vremenskog agenta: "Nema vremena !!!!!", i tako....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| ned 06 ruj, 2009 10:44 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
zakon epka. Tuvok i skrivanje ušiju legendarno. Pars je bio hm Paris sviđa mi se njegovo poznavanje devedseth  .. Na kraju mi je bilo bed za njih, dok ih je onaj brod na finjaka odhebao, baš bed..
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| pon 07 ruj, 2009 7:48 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Neznam 7 navucena ocjena totalno mi jadno sto se radnja dogada u 20 st.
| pon 07 ruj, 2009 10:22 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
9 Ova epizoda, tj. obadvije... su mi jedne od najzabavnijih epizoda Voyagera. Jaaaaako me podsječaju na Voyage home film.... zabavne su na sličan način... i u filmu i u seriji došla ekipa iz budućnosti u sadašnjost... i neki se bolje a neki lošije tu snalaze... Hrpa komičnih situacija...  ... I, ako smijem biti bahat (naravno da smijem  ), sretan sam jer sam posjetio barem jednu lokaciju na kojoj se je Trek snimao -Santa Monica pier gdje su se snimile neke scene iz prve epizode   captain je napisao/la: Pitam se koliko zadrzavanje holoemitera kod doktora moze promijenit vremensku liniju , jer ipak to je tehnologija iz 29 stoljeca ? Vremenska linija je već ionako toliko sj**ana, pa ne bi valjda radi takve trivijalne stvari kao što je "vremenska linija" doktoru uskratio da ima slobodu kretanja i postane još više cool lik? Mijenjanje vremenske linije nije ni približno tako strašno kao neuništavanje Skrbnikove mreže... šta se može loše radi toga dogoditi u budućim epizodama? captain je napisao/la: Voyager je spasio stvar i vratio se u deltu , no cudno mi je kako se linija vremena nije odmah resetirala , ipak je uzrok njihova dolaska u dvadeseto stoljece , nestao , nebi li oni trebali zaboravit na sve i stvorit se u delti ? Resetiralo se je sve ono u prošlosti, tj. u 20.st. Dakle tehnološka revolucija se nije dogodila, tj. nije se dogodila radi Praxtona ... pa je onda ta prošlost poništena i došla je kao primarna druga prošlost koju su Kirk i ostali mijenjali u TOS epizodama i filmovima... tako da se je na kraju dogodio i Botany Bay, koji se u Baxter timelineu nioje dogodio, tj. možda se dogodio, ali kasnije... Ekipa na Voyageru je rizistala da sve zaboravi jer su prošli i nazad kroz vremenski procjep - isto kao u First Contactu kad je vremenski procjep zaštitio posadu Enterprisea od posljedica promjenjene prošlosti (asimilacije zemlje od strane Borga) Anthony je napisao/la: samo zanimljivo je svaki put kada se desava neka stvar s buducnosti stalo je ta buducnost drukcija To je u redu, po teoriji promjenjivog nelinearnog potencijala budućnosti, koji uključuje teoriju kaosa i samoupravljanje sudbinom... se sve savršeno slaže 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 11 ruj, 2009 5:50 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
10 joj zakon epka, samo mi je bilo žao kraj, onaj vremenski brod što mi je bilo žao radi Voyagera na kraju ga nisu mogli ostaviti na istom mjestu "samo" promijeniti vrijeme .. 
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| sub 12 ruj, 2009 4:19 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Prvi dio 5, drugi 7, ne sviđa mi se previše što su došli baš u 96. godinu jer mogli su malo više skočiti u budućnost. I nije mi jasno je li ova računalna stvarna revolucija koja se dogodila nije trebala dogoditi?
|
| čet 17 ruj, 2009 10:09 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Napisao sam svoje mišljenje koju poruku prije... da je ta revolucija "poništena" i došla orginalna u kojoj je vjerojatno i Botany Bay. Pitam se da li uopče ti i yanna čitate predhodne postove dok tako obilno komentirate epizode 
|
| čet 24 ruj, 2009 11:31 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Napisao sam svoje mišljenje koju poruku prije... da je ta revolucija "poništena" i došla orginalna u kojoj je vjerojatno i Botany Bay.
Ajme, nemojte mi reć da opet pokušavate racionalizirat Eugeničke ratove iz 1990.-ih... BTW, sad mi je palo na pamet da je ova epka direktno i grubo prekršila kanon postavljen u TOS epizodi "Space Seed." Šta bi RAI rekla na ovo? 
|
| čet 24 ruj, 2009 11:37 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Tek ti je SADA to palo na pamet.. joj joj joj  A gle... u jednom vremenskom pravcu su tada (90ih) bili Eugenički ratovi i odašiljanje Botany Baya... a u pravcu stvorenom od 1967. nadalje, utjecajem timeshipa se stvorila povijest u kojem se Eugenički ratovi nisu dogodili... Ta povijest se je resetirala na kraju epizode....tako da što se toga tiče i dalje vrijedi kanon za Eugeničke ratove... a tehničku revoluciju je napravio netko drugi... Zanimljivije je tako komentirati nego reći da tvorci Treka nisu mislili da će ST biti aktualan i nakon 30 godina pa je sad kakti čudno gdje je taj Botany bay i Kahnovi sljedbenici 
|
| čet 24 ruj, 2009 11:54 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Tek ti je SADA to palo na pamet.. joj joj joj  Ma nije mi TEK sada palo na pamet... Nego se nisam sjetio Rai'tari to natrljat na nos dok je bilo prilike Cvicek je napisao/la: A gle... u jednom vremenskom pravcu su tada (90ih) bili Eugenički ratovi i odašiljanje Botany Baya... a u pravcu stvorenom od 1967. nadalje, utjecajem timeshipa se stvorila povijest u kojem se Eugenički ratovi nisu dogodili... Hm, samo postojanje Eugeničkih Ratova pobija ideju da je Trek (UFP itd.) naša budućnost, s obzirom da se u našem vremenskom pravcu takvo nešto nije dogodilo. Baš me zanima hoće li ikad Abramsov Star Trek pokušat nekako objasnit sve te rupe. u ENT "Storm Front pt.2" kad vidimo vremenski pravac kako se vraća na mjesto, vidimo i događaje koji se baš i ne poklapaju sa Eugeničkim Ratovima, tipa napad 11. rujna koji je dio naše povijesti, a teško da bi se dogodio u svijetu koji se tek oporavljao od globalnog sukoba sa nadljudima u kojem su poginuli milijuni ljudi.
|
| pet 25 ruj, 2009 12:21 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|