| Autor/ica |
Poruka |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: 5x08 - Nothing Human
RAI'TARA je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: Pa što fali istraživanjima? Ništa .... Fali ako zbog njih netko umire.Svi umiru. Nakon toga, nikome ništa ne fali... Citat: Naposljetku nije li zlo ne činiti ništa kako bi pomogao ljudima, ako imaš mogučnost kako im pomoći? Samo to bi trebalo biti dovoljno jasan pokazatelj što je ispravno a što ne... Ne smijemo se kroz etiku i moral pravdati zašto nekome nećemo pomoći iako imamo mogučnost za to. Slažem se.  Premda bih propuštanje pomoći drugima nazvala bježanjem od odgovornosti... na kraju... svatko ima slobodnu volju i sam odgovara za svoje radnje... premda oni koji čine zlo itekako trebaju preuzeti odgovornost za ono što čine...
| pon 30 stu, 2009 2:59 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Spet je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: Pa što fali istraživanjima? Ništa .... Fali ako zbog njih netko umire.Svi umiru. Nakon toga, nikome ništa ne fali... Citat: Naposljetku nije li zlo ne činiti ništa kako bi pomogao ljudima, ako imaš mogučnost kako im pomoći? Samo to bi trebalo biti dovoljno jasan pokazatelj što je ispravno a što ne... Ne smijemo se kroz etiku i moral pravdati zašto nekome nećemo pomoći iako imamo mogučnost za to. Slažem se.  Premda bih propuštanje pomoći drugima nazvala bježanjem od odgovornosti... na kraju... svatko ima slobodnu volju i sam odgovara za svoje radnje... premda oni koji čine zlo itekako trebaju preuzeti odgovornost za ono što čine... Ako je netko ubijen i mučen da bi se došlo do tog znanja. To nije isto.
Ljudi koji su oteti protiv svoje volje i ubijeni, patili su. A onda se njihova muka opravdava i odobrava korištenjem tog znanja.
|
| pon 30 stu, 2009 7:40 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Znanje ispred svega a ako su umrli pa umrli bi prije ili poslije ...
|
| pon 30 stu, 2009 10:39 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
PrincMatias je napisao/la: Znanje ispred svega a ako su umrli pa umrli bi prije ili poslije ... Pa, kakvo je to razmišljanje, što si ti nacist.
|
| uto 01 pro, 2009 12:31 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
A sta vi mislite da danas ne obavljaju pokusi na ljudima ? U Aziji ,Africi gdje ljudi prodaju organe i djecu za novce . Ja bi reko da 100% ima bolesnika koji u ime velikih korporacija ,obavljaju pokuse na ljudima ,samo sto se to taji .
| uto 01 pro, 2009 12:34 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
4 od 1 je napisao/la: A sta vi mislite da danas ne obavljaju pokusi na ljudima ? U Aziji ,Africi gdje ljudi prodaju organe i djecu za novce . Ja bi reko da 100% ima bolesnika koji u ime velikih korporacija ,obavljaju pokuse na ljudima ,samo sto se to taji . Naravno da se vrše. I ja to ne podržavam. Nikad nebi prihvatila organ čovjeka kome je taj organ ukraden.
Gade mi se razmišljanja kojima se opravdava ubijanje i otimanje ljudi mimo njihove volje u ime znanosti. Gade mi se svi koji tako razmišljaju.
|
| uto 01 pro, 2009 12:46 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
RAI'TARA je napisao/la: Nikad nebi prihvatila organ čovjeka kome je taj organ ukraden. Znaći da bi ti dopustila da taj organ propadne i dvije osobe umiru... ...umijesto da jedna preživi...
...mislim da ti logika malo ne štima... ...mislim da si htjela reći da nikad ne bi namjerno od nekoga ukrala organ za svoje potrebe... 
| sri 02 pro, 2009 5:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ne, htjela je reći da nije bila u toj situaciji.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 02 pro, 2009 5:20 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Mr.bobo je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Nikad nebi prihvatila organ čovjeka kome je taj organ ukraden. Znaći da bi ti dopustila da taj organ propadne i dvije osobe umiru... ...umijesto da jedna preživi...
...mislim da ti logika malo ne štima... ...mislim da si htjela reći da nikad ne bi namjerno od nekoga ukrala organ za svoje potrebe...  Nikad nebi prihvatila organ osobe, kojoj je taj urgan ukraden. Dan danas u svijetu se ljudi otimaju ( zbog tržišta organa ciljano ), ubijaju, vade im se organi i onda se prodaju na crnom tržištu. Radje bih da takav organ propadne nego ga ikad iskoristila.
|
| sri 02 pro, 2009 8:01 pm |
|
 |
|
Founder
|
RAI'TARA je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: Znanje ispred svega a ako su umrli pa umrli bi prije ili poslije ... Pa, kakvo je to razmišljanje, što si ti nacist. Nisam, ali da s druge strane da nije bilo nacista ne bi bilo ni ljudi na mjesecu ....
|
| čet 03 pro, 2009 5:23 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
WTF!?
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| čet 03 pro, 2009 6:04 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
The Boz je napisao/la: WTF!? pa zar ne znaš da su upravo nacisti ti koji su prvi došli do Mjeseca? i ne samo to, dok je američko slijetanje na Mjesec lažirano, nacisti su izgradili pravu pravcatu bazu na Mjesecu! koja i dalje tamo stoji!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 03 pro, 2009 7:01 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
PrincMatias je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: Znanje ispred svega a ako su umrli pa umrli bi prije ili poslije ... Pa, kakvo je to razmišljanje, što si ti nacist. Nisam, ali da s druge strane da nije bilo nacista ne bi bilo ni ljudi na mjesecu ....Nema ni sad ljudi na mjesecu. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| čet 03 pro, 2009 7:11 pm |
|
 |
|
Founder
|
Da nema ih sad na mjesecu ali što se tiče nacista evo samo teksta s wikipedije:
Wernher von Braun (Wirsitz, 23. ožujka 1912. - Alexandria, SAD, 16. lipnja 1977.), američki raketni stručnjak njemačkog podrijetla
Bio je jedan od vodećih stručnjaka za rakete i raketna oružja u nacističkoj Njemačkoj i jedan od konstruktora dalekometnih projektila V-1 i V-2, kojima je 1944. i 1945. bombardirana Engleska. Nakon kapitulacije hitlerovske Njemačke Braun je sa svojom ekipom raketnih stručnjaka prešao u službu SAD-a. Pod njegovim vodstvom u SAD-u je sagrađeno nekoliko novih tipova raketa, među kojima i raketa Jupiter C, kojom je 1. veljače 1958. lansiran prvi američki umjetni satelit Explorer I. Najzaslužniji je za ostvarenje američkog svemirskog programa "Apollo".
|
| sub 05 pro, 2009 5:52 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
PrincMatias je napisao/la: Da nema ih sad na mjesecu ali što se tiče nacista evo samo teksta s wikipedije:
Wernher von Braun (Wirsitz, 23. ožujka 1912. - Alexandria, SAD, 16. lipnja 1977.), američki raketni stručnjak njemačkog podrijetla
Bio je jedan od vodećih stručnjaka za rakete i raketna oružja u nacističkoj Njemačkoj i jedan od konstruktora dalekometnih projektila V-1 i V-2, kojima je 1944. i 1945. bombardirana Engleska. Nakon kapitulacije hitlerovske Njemačke Braun je sa svojom ekipom raketnih stručnjaka prešao u službu SAD-a. Pod njegovim vodstvom u SAD-u je sagrađeno nekoliko novih tipova raketa, među kojima i raketa Jupiter C, kojom je 1. veljače 1958. lansiran prvi američki umjetni satelit Explorer I. Najzaslužniji je za ostvarenje američkog svemirskog programa "Apollo". Evo to zato sto ljude nezanima povijest pa neznaju da je americki junak zapravio bio zestoki nacist.
| ned 06 pro, 2009 9:08 pm |
|
 |
|