Sada je: ned 03 svi, 2026 11:13 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 4x21 - The Omega Directive 

Ocijeni epizodu
Anketa je završila: pet 04 pro, 2009 6:19 pm.
10 43%  43%  [ 6 ]
9 21%  21%  [ 3 ]
8 14%  14%  [ 2 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 21%  21%  [ 3 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 14

4x21 - The Omega Directive 
Autor/ica Poruka
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: 4x20 - The Omega Directive
PrincMatias je napisao/la:
5 jedna prosječna epizoda iako je to s tom omega zapovijedi jako puno obećavalo ali ta teorija o toj molekuli mi je jednaka da kad se dostigne warp 10 da se može biti u svakoj točki svemira ....glupo ... #-o

To uopće nije glupa teorija. Takva molekula je moguća.
Prema tome isto se onda može reći i za paralelne svemire, za različite vrste i civilizacije i slično stvari u star treku da su glupe također.

Spet, ti nisi vidjela pola epizode, onda, mislim da ti se na youtubeu nalaze epizode, pa tamo možeš pogledati. :thumbs2:

čet 05 stu, 2009 11:39 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Ovo je jedna od meni najdražih epki. Štoviše, ta omega molekula mi je toliko fascinantna da mi je krivo što nikad kasnije nije upotrebljena u Treku.

Takve sjajne priče su se mogle izrodit iz ovoga... Npr. zamislite upotrebu omege kao oružja za masovno uništenje, koje uništava subspace i čini svemir neprikladnim za warp.

čet 05 stu, 2009 11:47 pm
Profil Web stranica
nešt po svom izboru

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Spet je napisao/la:
kako je epka završila?? nisam vidjela kraj :cry: odnosno vidjela sam samo do onog dijela kad se teleportiraju na onaj mjesec kod one čudne vrste...

http://www.youtube.com/watch?v=vjpv3nZW ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=CXAKCTg3 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fzUq10dZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=8SYKa-_O ... re=related
Evo Spet pa pogledaj do kraja :sesir2:

RAI'TARA je napisao/la:
5 jedna prosječna epizoda iako je to s tom omega zapovijedi jako puno obećavalo ali ta teorija o toj molekuli mi je jednaka da kad se dostigne warp 10 da se može biti u svakoj točki svemira ....glupo ... #-o

Prema tome isto se onda može reći i za paralelne svemire, za različite vrste i civilizacije i slično stvari u star treku da su glupe također.

Za mene je to potpuno glupa ideja...jer po mojem misljenju u svemiru ne postoji nista sto je savrseno...to ti je isto recimo kao iskoristivost strojeva. Ne mozes imati 100 posto iskoristiv stroj, ili recimo ne mozes napraviti stroj koji ce biti savrsen, odnosno koji nece koristiti neke druge izvore energije (kroz povijest je bilo pokusaja da se napravi takav stroj i ima neki naziv samo ja neznam koji xD)...

pet 06 stu, 2009 8:18 am
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ovu shemu o ''navodnim savršenim strojevima'' nisam uopće skonto...

...no zašto vam je tako teško prihvatiti činjenicu da je omega jako velik izvor energije, ili se može upotrijebiti kao masovno oružje...??

...no teško ju je stabilizirati... pa se dogodi ka' bum...

pet 06 stu, 2009 10:33 am
Profil ICQ Web stranica
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: 4x21 - The Omega Directive
9 - jako zaniljiva epka koja me podsjetila na igricu Star Trek Armada 1 :biggrinlove:
Uglavnom u toj igrici se isti kao i u ovoj epki govori o Omega molekuli, koja je poprilično zanimljivo prizakana :thumbs2:
Samo mi je malo bezveze da je glavni cilj Federacije uništit tu molekulu :thumbs3:
Mislim, istina da je jako opasna i sve to, al kad bi se malo potrudili nać način da ustabile tu molekulu, mogla bi ima bit od velike koristi, pogotovo ko oružje :twisted:
Jel da je Federacija malo bolje promislila mogla se uz pomoć te molekule zauvijek riješit Borga, Dominija i drugih agresivnih rasa :mrgreen:
Zanimljivo je da smo otkrili da i Borg ima svoj ''sveti gral'' te da je Sedma vidjela savršenstvo :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 06 stu, 2009 7:09 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Tamo su romulanci mislim oteli molekulu i pokusali je trgovat s borgom za unistenje klingonaca :-k

pet 06 stu, 2009 7:26 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Sovereign je napisao/la:
9 - jako zaniljiva epka koja me podsjetila na igricu Star Trek Armada 1 :biggrinlove:
Uglavnom u toj igrici se isti kao i u ovoj epki govori o Omega molekuli, koja je poprilično zanimljivo prizakana :thumbs2:
Samo mi je malo bezveze da je glavni cilj Federacije uništit tu molekulu :thumbs3:
Mislim, istina da je jako opasna i sve to, al kad bi se malo potrudili nać način da ustabile tu molekulu, mogla bi ima bit od velike koristi, pogotovo ko oružje :twisted:
Jel da je Federacija malo bolje promislila mogla se uz pomoć te molekule zauvijek riješit Borga, Dominija i drugih agresivnih rasa :mrgreen:
Zanimljivo je da smo otkrili da i Borg ima svoj ''sveti gral'' te da je Sedma vidjela savršenstvo :thumbs2:

Ok, a jel ti znaš da se to protivi svim federacijskim načelima, tako da korištenje omege molekule kao ultimativno oružje je zadnje za što bi federacija koristila tu molekulu...
Osim toga kakvo bi to moglo biti oružje koje uništi subspace.
Od toga ni vlasnik takvog oružja nebi imao koristi... jer bi i on na taj način izgubio mogučnost korištenja warp pogona... tako da baš i ne vidim nekakvu korist korištenja te molekule kao oružje...

pet 06 stu, 2009 7:35 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Suikotreki je napisao/la:
Sovereign je napisao/la:

Ok, a jel ti znaš da se to protivi svim federacijskim načelima, tako da korištenje omege molekule kao ultimativno oružje je zadnje za što bi federacija koristila tu molekulu...
Od toga ni vlasnik takvog oružja nebi imao koristi... jer bi i on na taj način izgubio mogučnost korištenja warp pogona... tako da baš i ne vidim nekakvu korist korištenja te molekule kao oružje...

...da i ja sam :shocked: ovako gledao na njegov post...
...to o čem Sov govori je krajnje neetično...
...i kaj bi onda federacije s tomo molekukom kao oružje išla okolo i ucijenjivala sve okolo... zato jer imaju najjače oružje... :roll: :roll: :roll:
...da i još k tome spominjuje genocid nad Borgom i Dominijenm... :shocked: ...šta oni nemaju pravo postojati...??
...onda bi se federacija spustila na nivo Borga i Dominija...

...Sov Sov.. .smatraš se trekkijem... a baš ništa nisi naučio... =; =; =;

pet 06 stu, 2009 8:48 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Cmd Data je napisao/la:
Spet je napisao/la:
kako je epka završila?? nisam vidjela kraj :cry: odnosno vidjela sam samo do onog dijela kad se teleportiraju na onaj mjesec kod one čudne vrste...

http://www.youtube.com/watch?v=vjpv3nZW ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=CXAKCTg3 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fzUq10dZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=8SYKa-_O ... re=related
Evo Spet pa pogledaj do kraja :sesir2:

RAI'TARA je napisao/la:

Za mene je to potpuno glupa ideja...jer po mojem misljenju u svemiru ne postoji nista sto je savrseno...to ti je isto recimo kao iskoristivost strojeva. Ne mozes imati 100 posto iskoristiv stroj, ili recimo ne mozes napraviti stroj koji ce biti savrsen, odnosno koji nece koristiti neke druge izvore energije (kroz povijest je bilo pokusaja da se napravi takav stroj i ima neki naziv samo ja neznam koji xD)...

Pa borg vidi tu molekulu kao savršenstvo, a ne federacija. Za federaciju je to samo jako zanimljiva i jako opasna molekula.

A savršenstvo jest moguće, samo što ga je teško dostići, jako teško. Naš svemir je u jednu ruku savršen
:wink:

pet 06 stu, 2009 9:05 pm
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
RAI'TARA je napisao/la:
Pa borg vidi tu molekulu kao savršenstvo, a ne federacija. Za federaciju je to samo jako zanimljiva i jako opasna molekula.

A savršenstvo jest moguće, samo što ga je teško dostići, jako teško. Naš svemir je u jednu ruku savršen

Jooj Raitara stvarno ponekad ispadnes glupa, a zelis se napravit pametna...:p...sry al tako je...
Nisam ja pricao o tome ko vidi sto ili koga kao savrsenstvo...vec da po meni u svemiru ne postoji nista savrseno...pa tako ta teorija o toj molekuli je malo glupa...no epka je bila dobra po radnji samo ko sto sam rekao =; ...

pet 06 stu, 2009 9:08 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Cmd Data je napisao/la:

...vec da po meni u svemiru ne postoji nista savrseno...pa tako ta teorija o toj molekuli je malo glupa...=; ...

...to je savršenstvo za Borga... a ne mora značiti da je ostale rase isto vide... tj. oni je vide kao veliki izvor energije i moćno oružje... ;)

...i zašto bi teorije o takvoj molekuli bila glupa... ?? =; =; =; =;

pet 06 stu, 2009 9:12 pm
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Cmd Data je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Jooj Raitara stvarno ponekad ispadnes glupa, a zelis se napravit pametna...:p...sry al tako je...
Nisam ja pricao o tome ko vidi sto ili koga kao savrsenstvo...vec da po meni u svemiru ne postoji nista savrseno...pa tako ta teorija o toj molekuli je malo glupa...no epka je bila dobra po radnji samo ko sto sam rekao =; ...

Ili ga ti ispadaš glup kad uvijek napadaš kad te netko u nečemu ispravi. [-X

Kao što rekoh tko je rekao da je ta molekula savršena. Samo ju borg smatra savršenom, to je viđenje borga, ona ne mora bit savršena doista. Sama 7 od 9, je navela zašto ju borg smatra savršenom.

I ne slažem se da u svemiru nema ničeg savršenog, svi ciklusi u svemiru su savršeni, cijeli svemir je jedno veliko savršenstvo.
:sesir2:

pet 06 stu, 2009 9:14 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Mr.bobo je napisao/la:
Suikotreki je napisao/la:
Sovereign je napisao/la:

...da i ja sam :shocked: ovako gledao na njegov post...
...to o čem Sov govori je krajnje neetično...
...i kaj bi onda federacije s tomo molekukom kao oružje išla okolo i ucijenjivala sve okolo... zato jer imaju najjače oružje... :roll: :roll: :roll:
...da i još k tome spominjuje genocid nad Borgom i Dominijenm... :shocked: ...šta oni nemaju pravo postojati...??
...inda bi se federacija spustila na nivo Borga i Dominija...

...Sov Sov.. .smatraš se trekkijem... a baš ništa nisi naučio... =; =; =;

Gledajte to ovako: Niti Borg, a vjerojatno ni Dominij nisu baš razumne rase s kojima se može postić neki suživot i čak i ta ubermoralna Federacija je trebala skužit da se s takvim rasama nemože izać na kraj. A omega molekula bi im samo omogućila da Dominij i Borg ostanu zauvijek zarobljeni u svom svemiru što je rješenje svih problema :twisted:
I BTW ako nebi radio warp u tim područjima, tko kaže da nebi radio neki drugi pogon :wink:
A što se tiće mene i toga dal sam ja Trekki ili ne, mislim da to nemoram dokazivat, jer ste to mogli već odavno zaključit :roll: :roll: :roll: Samo je istina da ja malo više neke stvari gledam na Kardasijanski način :mrgreen:
Ali moj stav je da ak s nekim nemožeš riješit stvari na lijep način, i ak to više put pokušaš i nema rezulata, onda je taj neprijatelj zaslužio da ga se uništi skroz.

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 06 stu, 2009 9:15 pm
Profil YIM Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Mislim da je podprostor nužan za većinu pogona u star treku, čak i za crvotočine. I komunikacije također. :-k

pet 06 stu, 2009 9:38 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Sovereign je napisao/la:
Gledajte to ovako: Niti Borg, a vjerojatno ni Dominij nisu baš razumne rase s kojima se može postić neki suživot i čak i ta ubermoralna Federacija je trebala skužit da se s takvim rasama nemože izać na kraj. A omega molekula bi im samo omogućila da Dominij i Borg ostanu zauvijek zarobljeni u svom svemiru što je rješenje svih problema :twisted:

Sov, nisi shvatio glavnu bit stvari. Ovdje nije riječ o tome dali se s Borgom ili Dominionom "može izači na kraj", dali se s njima može napraviti nekakav kompromis ili ne, ovdje je riječ o načelima.
A ovo što si ti spomenuo u prijašnjem postu se protivi svim Federacijskim načelima, idealima. Obrati malo pažnju na ovo što sam podrcrtao "ubermoralna Federacija"... Nema Federacija taj nadimak bezveze.
I upravo zbog tog svog "ubermoralnog" pogleda na galaksiju i život u njoj je ono što Federaciju čini posebnom i različitom od ostalih velesila u našoj galaksiji... Naposljetku to je i okosnica priče Star Treka...
Oduzmi to, nemaš ni Star Trek i ono po ćemu je Star Trek specifičan kao SF serija... Naposljetku to je i najveći adut tvojeg najdražeg serijala TNG-a...

Sovereign je napisao/la:
[color=#FFBF00]A što se tiće mene i toga dal sam ja Trekki ili ne, mislim da to nemoram dokazivat, jer ste to mogli već odavno zaključit :roll: :roll: :roll: Samo je istina da ja malo više neke stvari gledam na Kardasijanski način :mrgreen:
Ali moj stav je da ak s nekim nemožeš riješit stvari na lijep način, i ak to više put pokušaš i nema rezulata, onda je taj neprijatelj zaslužio da ga se uništi skroz.

Mislim da ne znaš što znači pojam "Trekki", jer ovaj tvoj stav je potpuna suprotnost onoga što mogao bi reći ideologija "Trekizam" predstavlja...

pet 06 stu, 2009 10:26 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: