|
Sada je: ned 03 svi, 2026 11:13 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
4x21 - The Omega Directive
4x21 - The Omega Directive
| Autor/ica |
Poruka |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: 4x20 - The Omega Directive
PrincMatias je napisao/la: 5 jedna prosječna epizoda iako je to s tom omega zapovijedi jako puno obećavalo ali ta teorija o toj molekuli mi je jednaka da kad se dostigne warp 10 da se može biti u svakoj točki svemira ....glupo ... To uopće nije glupa teorija. Takva molekula je moguća. Prema tome isto se onda može reći i za paralelne svemire, za različite vrste i civilizacije i slično stvari u star treku da su glupe također.Spet, ti nisi vidjela pola epizode, onda, mislim da ti se na youtubeu nalaze epizode, pa tamo možeš pogledati. 
|
| čet 05 stu, 2009 11:39 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ovo je jedna od meni najdražih epki. Štoviše, ta omega molekula mi je toliko fascinantna da mi je krivo što nikad kasnije nije upotrebljena u Treku.
Takve sjajne priče su se mogle izrodit iz ovoga... Npr. zamislite upotrebu omege kao oružja za masovno uništenje, koje uništava subspace i čini svemir neprikladnim za warp.
|
| čet 05 stu, 2009 11:47 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Spet je napisao/la: kako je epka završila?? nisam vidjela kraj  odnosno vidjela sam samo do onog dijela kad se teleportiraju na onaj mjesec kod one čudne vrste... http://www.youtube.com/watch?v=vjpv3nZW ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=CXAKCTg3 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=fzUq10dZ ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=8SYKa-_O ... re=relatedEvo Spet pa pogledaj do kraja RAI'TARA je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: 5 jedna prosječna epizoda iako je to s tom omega zapovijedi jako puno obećavalo ali ta teorija o toj molekuli mi je jednaka da kad se dostigne warp 10 da se može biti u svakoj točki svemira ....glupo ... To uopće nije glupa teorija. Takva molekula je moguća. Prema tome isto se onda može reći i za paralelne svemire, za različite vrste i civilizacije i slično stvari u star treku da su glupe također. Za mene je to potpuno glupa ideja...jer po mojem misljenju u svemiru ne postoji nista sto je savrseno...to ti je isto recimo kao iskoristivost strojeva. Ne mozes imati 100 posto iskoristiv stroj, ili recimo ne mozes napraviti stroj koji ce biti savrsen, odnosno koji nece koristiti neke druge izvore energije (kroz povijest je bilo pokusaja da se napravi takav stroj i ima neki naziv samo ja neznam koji xD)...

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 06 stu, 2009 8:18 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ovu shemu o ''navodnim savršenim strojevima'' nisam uopće skonto...
...no zašto vam je tako teško prihvatiti činjenicu da je omega jako velik izvor energije, ili se može upotrijebiti kao masovno oružje...??
...no teško ju je stabilizirati... pa se dogodi ka' bum...
| pet 06 stu, 2009 10:33 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 Re: 4x21 - The Omega Directive
9 - jako zaniljiva epka koja me podsjetila na igricu Star Trek Armada 1 Uglavnom u toj igrici se isti kao i u ovoj epki govori o Omega molekuli, koja je poprilično zanimljivo prizakana Samo mi je malo bezveze da je glavni cilj Federacije uništit tu molekulu Mislim, istina da je jako opasna i sve to, al kad bi se malo potrudili nać način da ustabile tu molekulu, mogla bi ima bit od velike koristi, pogotovo ko oružje  Jel da je Federacija malo bolje promislila mogla se uz pomoć te molekule zauvijek riješit Borga, Dominija i drugih agresivnih rasa Zanimljivo je da smo otkrili da i Borg ima svoj ''sveti gral'' te da je Sedma vidjela savršenstvo
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 06 stu, 2009 7:09 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Tamo su romulanci mislim oteli molekulu i pokusali je trgovat s borgom za unistenje klingonaca 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 06 stu, 2009 7:26 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ok, a jel ti znaš da se to protivi svim federacijskim načelima, tako da korištenje omege molekule kao ultimativno oružje je zadnje za što bi federacija koristila tu molekulu... Osim toga kakvo bi to moglo biti oružje koje uništi subspace. Od toga ni vlasnik takvog oružja nebi imao koristi... jer bi i on na taj način izgubio mogučnost korištenja warp pogona... tako da baš i ne vidim nekakvu korist korištenja te molekule kao oružje...
| pet 06 stu, 2009 7:35 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| pet 06 stu, 2009 8:48 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Cmd Data je napisao/la: Spet je napisao/la: kako je epka završila?? nisam vidjela kraj  odnosno vidjela sam samo do onog dijela kad se teleportiraju na onaj mjesec kod one čudne vrste... http://www.youtube.com/watch?v=vjpv3nZW ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=CXAKCTg3 ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=fzUq10dZ ... re=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=8SYKa-_O ... re=relatedEvo Spet pa pogledaj do kraja RAI'TARA je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: 5 jedna prosječna epizoda iako je to s tom omega zapovijedi jako puno obećavalo ali ta teorija o toj molekuli mi je jednaka da kad se dostigne warp 10 da se može biti u svakoj točki svemira ....glupo ... To uopće nije glupa teorija. Takva molekula je moguća. Prema tome isto se onda može reći i za paralelne svemire, za različite vrste i civilizacije i slično stvari u star treku da su glupe također. Za mene je to potpuno glupa ideja...jer po mojem misljenju u svemiru ne postoji nista sto je savrseno...to ti je isto recimo kao iskoristivost strojeva. Ne mozes imati 100 posto iskoristiv stroj, ili recimo ne mozes napraviti stroj koji ce biti savrsen, odnosno koji nece koristiti neke druge izvore energije (kroz povijest je bilo pokusaja da se napravi takav stroj i ima neki naziv samo ja neznam koji xD)... Pa borg vidi tu molekulu kao savršenstvo, a ne federacija. Za federaciju je to samo jako zanimljiva i jako opasna molekula.
A savršenstvo jest moguće, samo što ga je teško dostići, jako teško. Naš svemir je u jednu ruku savršen 
|
| pet 06 stu, 2009 9:05 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
RAI'TARA je napisao/la: Pa borg vidi tu molekulu kao savršenstvo, a ne federacija. Za federaciju je to samo jako zanimljiva i jako opasna molekula.
A savršenstvo jest moguće, samo što ga je teško dostići, jako teško. Naš svemir je u jednu ruku savršen  Jooj Raitara stvarno ponekad ispadnes glupa, a zelis se napravit pametna...:p...sry al tako je... Nisam ja pricao o tome ko vidi sto ili koga kao savrsenstvo...vec da po meni u svemiru ne postoji nista savrseno...pa tako ta teorija o toj molekuli je malo glupa...no epka je bila dobra po radnji samo ko sto sam rekao ...

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 06 stu, 2009 9:08 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
| pet 06 stu, 2009 9:12 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
|
| pet 06 stu, 2009 9:14 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Gledajte to ovako: Niti Borg, a vjerojatno ni Dominij nisu baš razumne rase s kojima se može postić neki suživot i čak i ta ubermoralna Federacija je trebala skužit da se s takvim rasama nemože izać na kraj. A omega molekula bi im samo omogućila da Dominij i Borg ostanu zauvijek zarobljeni u svom svemiru što je rješenje svih problema I BTW ako nebi radio warp u tim područjima, tko kaže da nebi radio neki drugi pogon A što se tiće mene i toga dal sam ja Trekki ili ne, mislim da to nemoram dokazivat, jer ste to mogli već odavno zaključit Samo je istina da ja malo više neke stvari gledam na Kardasijanski način Ali moj stav je da ak s nekim nemožeš riješit stvari na lijep način, i ak to više put pokušaš i nema rezulata, onda je taj neprijatelj zaslužio da ga se uništi skroz.
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 06 stu, 2009 9:15 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Mislim da je podprostor nužan za većinu pogona u star treku, čak i za crvotočine. I komunikacije također. 
|
| pet 06 stu, 2009 9:38 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Sovereign je napisao/la: Gledajte to ovako: Niti Borg, a vjerojatno ni Dominij nisu baš razumne rase s kojima se može postić neki suživot i čak i ta ubermoralna Federacija je trebala skužit da se s takvim rasama nemože izać na kraj. A omega molekula bi im samo omogućila da Dominij i Borg ostanu zauvijek zarobljeni u svom svemiru što je rješenje svih problema  Sov, nisi shvatio glavnu bit stvari. Ovdje nije riječ o tome dali se s Borgom ili Dominionom "može izači na kraj", dali se s njima može napraviti nekakav kompromis ili ne, ovdje je riječ o načelima. A ovo što si ti spomenuo u prijašnjem postu se protivi svim Federacijskim načelima, idealima. Obrati malo pažnju na ovo što sam podrcrtao "ubermoralna Federacija"... Nema Federacija taj nadimak bezveze. I upravo zbog tog svog "ubermoralnog" pogleda na galaksiju i život u njoj je ono što Federaciju čini posebnom i različitom od ostalih velesila u našoj galaksiji... Naposljetku to je i okosnica priče Star Treka... Oduzmi to, nemaš ni Star Trek i ono po ćemu je Star Trek specifičan kao SF serija... Naposljetku to je i najveći adut tvojeg najdražeg serijala TNG-a... Sovereign je napisao/la: [color=#FFBF00]A što se tiće mene i toga dal sam ja Trekki ili ne, mislim da to nemoram dokazivat, jer ste to mogli već odavno zaključit  Samo je istina da ja malo više neke stvari gledam na Kardasijanski način Ali moj stav je da ak s nekim nemožeš riješit stvari na lijep način, i ak to više put pokušaš i nema rezulata, onda je taj neprijatelj zaslužio da ga se uništi skroz. Mislim da ne znaš što znači pojam "Trekki", jer ovaj tvoj stav je potpuna suprotnost onoga što mogao bi reći ideologija "Trekizam" predstavlja...
| pet 06 stu, 2009 10:26 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|