|
|
Registracija • Chat • ČPP
• Pretražnik • Prijava |
|
Sada je: čet 03 ruj, 2026 7:02 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: 4x04 - Nemesis
...hmmm... nezgodna situacija...
...Chakotay se nađe na planetu... (šatl je zakazao, opet jedan manje ) ...između sukoba dviju suprotstavljenih strana... prikloni se jednima i upadne u psihološku zamku...
...nije ni svjestan bio da sudjeluje u nekakvom trening procesu... i zbilja se uživio...
...tako da su ga jedva vratili na pravu stranu... ...a psihološke posljedice neće tako brzo zaboraviti...
...za Chakotay epizodu... 8... RAI'TARA je napisao/la: Mene kradi podsjećaju na nausikance. ...da, da... jako su slični...
| čet 15 lis, 2009 1:59 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: 4x05 - Nemesis
yanna je napisao/la: oni alijensi su me podsjećali na predatore  istina! Meni je epka bila ok. 9
| pon 19 lis, 2009 4:18 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
8 fora epka pogotovo ona realna propaganda koja je zapravo samo mit.....
|
| pon 19 lis, 2009 5:21 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8
Epizoda mi nije nešto previše zanimljiva u nekom SF smislu, više mi je bio filing kao da gledam film o Vijetnamu ili nešto u tom stilu.
No, ova epizoda je jedan od najboljih primjera kako se može manipulirati ljudima da nekoga zamrze, pranje mozga na "napredan" način. Od jednog Chakotaya koji je prvenstveno pacifist, čovjek okrenut duhovnosti i koji nijednu od te 2 rase nije vidio do tada, uspjeli su napraviti nekoga tko je u kratkom vremenu zavolio jednu rasu, a drugu rasu zamrzio toliko da je išao odbaciti sve što vjeruje (i pacifizam i prime directive) i priključio im se u borbi. Ponekad je tako lako bilo radi drugih, medija, društva i sl. zamrziti, iako realno nema razloga za to. Recimo dok sam kao klinac u doba rata slušao šta stariji pričaju, slušao priče s bojišta, gledao šta govore na TVu i sl, nisam imao puno drugačije mišljenje nego Chakotay u epizodi - Srbi su mi tada djelovali isto kao neki Nemesis - životinje s velikim bradama i nožem u ustima... "oni" koji žele istrijebiti "nas".
Propaganda je gadna stvar... ne samo u ovakvim ekstremnim situacijama nego i opčenito - medjiji i sve uz njih djeluje na nas i više nego možda mislimo da može...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 09 stu, 2009 11:17 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ratna propaganda uzima ono najgore od tebi neprijateljske stranse i to prezentira kao jedinu istinu 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 09 stu, 2009 3:48 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|