Sada je: pet 04 ruj, 2026 10:49 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 2x24 - Tuvix 

Ocjena:
Anketa je završila: ned 20 ruj, 2009 1:43 am.
10 33%  33%  [ 5 ]
9 20%  20%  [ 3 ]
8 7%  7%  [ 1 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 7%  7%  [ 1 ]
5 7%  7%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 13%  13%  [ 2 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 13%  13%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 15

2x24 - Tuvix 
Autor/ica Poruka
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Post Re: 2x24 - Tuvix
Cvicek je napisao/la:
Cmd Data je napisao/la:
Da, dobro velis, mogli su probat ali nisu ni probali...i zato mi se sad cijeli Voyager zgadio, a pogotovo Janeway koja mi i ovako ide na zivce

U cijelosti dobra epizoda, drama, ali dajem 1
Ako su te uspjeli dirnuti, nije li to onda uspješna epizoda?

Da ovo je jedna od rijetkih epizoda na koju ne trebam kolutat očima, koja stvarno ostavi dojam, i za koju se mora reći da su se stvarno potrudili oko ove epizode...

pet 21 kol, 2009 2:57 pm
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Cvicek je napisao/la:
Cmd Data je napisao/la:
Da, dobro velis, mogli su probat ali nisu ni probali...i zato mi se sad cijeli Voyager zgadio, a pogotovo Janeway koja mi i ovako ide na zivce

Da tocno...dobra je i uspjesna epizoda sto sam rekao, no zbog koncepta same epizode, mislim radnje dajem 1..

pet 21 kol, 2009 3:25 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Cmd Data je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Cmd Data je napisao/la:

Da tocno...dobra je i uspjesna epizoda sto sam rekao, no zbog koncepta same epizode, mislim radnje dajem 1..

Dobro tu si u pravu da sam nastavak na kraju onako ostavi "gorak okus u ustima" kao da nije završio kako je trebao završiti...

pet 21 kol, 2009 3:52 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Cvicek spoji sta trebas slobodno :wink:

Meni zbog ove hladnoce je ovo jedna od emotivno najgorih star trek epizoda :(, mozda i jedna od najtuznijih :pokislo: ali je zbog dilema i te griznje savjesti koja ce se mozda pojavit , jedna od najboljih epizoda :thumbs2:

pet 21 kol, 2009 4:23 pm
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Ovo je veoma tužna epizoda. Rasplakala sam se kad je osiguranje onako grubo zgrabilo Tuvixa i odvelo ga u bolnicu, a i kad mu je kapetanica Janeway onako bezosjećajno rekla da sjedne na krevet. Čovjek bi pomislio da je Tuvix zgriješio nešto neoprostivo, da je najgori zločinac koji nije zaslužio ni ruku na ramenu dok njegovo postojanje prestaje.
Ne bih se složila da je Tuvix nakaza. Što bi uopće značilo ,,nakaza"? On je novi oblik života, čak bi se moglo reći poboljšani, budući da je Neelixov posao radio bolje nego Neelix, a posao natporučnika Tuvoka bolje nego on sam.
U ovoj mi se epizodi Kes nije nimalo svidjela. Razumljivo mi je da želi natrag osobu koju voli, ali imala sam osjećaj kao da ucjenjuje kapetanicu Janeway svojim suzama.
Ne znam koju bih ocjenu dala.

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

pet 21 kol, 2009 7:20 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Da , kes se ponijela jako lose :( , iako je mrvicu razumijem :|

pet 21 kol, 2009 7:26 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Tuvix je bio baš fora...

Šteta što je tako završilo...

ocjena 8

pet 21 kol, 2009 9:34 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Tuvix nije ni trebao postojati, zbog čega je bilo potrebna njegova žrtva za povratak dvojice članova posade koji su postojali i trebali bi postojati. Odlična analogija sa pečenim kolačem.
Moralne dileme i emocije pršte na sve strane. Tuvix djeluje simpatično, čime je njegovo žrtvovanje još tragičnije.

Međutim unatoč odličnoj radnji, emotivnosti i moralnosti priče; nema neke konkretne poveznice sa današnjim svijetom (a većina ubermoralnih epki ima tu poveznicu), a i hladnokrvnost koju je posada pokazala pri 'rastavljanju' Tuvixa je nešto što nismo previše vidjeli u Voyageru, a trebali bi vidjeti; zbog same radnje serije (brod na drugom kraju galaksije, minimalni resursi, očaj i hladnokrvnost itd...).

Da je ova epka bila recimo u DS9 ili ENT, bila bi mi za 10, ovako je devetka, samo zato jer sam hladnokrvnost posade stavio u širi kontekst serije.

sub 22 kol, 2009 12:36 am
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Ljudi ajmo sad malo nest razmotrit u vezi ove epke....da je ta epka u kojem slucaju bila u ENT-u pa imate li uopce predocenje kakav bi kaos to bio?...covjece pa ov zagorjeli Treekiji bi valjda poludjeli covjece a ovako ko ga šiša....nema veze sto je Tuvix htio živjeti a ST bi kao trebao biti neka utopija, nista slicnome danasnjem svijetu, nema ubijanja ljudi itd...da sad ne nabrajam znate na sto mislim.....samo se zapitajte kakvu prasinu bi takva epka digla daje snimana u sklopu ENT-a.... :sesir2:

sub 22 kol, 2009 12:45 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Pa ne znam baš bi li se podigla prašina :-s

Ali ona hladnokrvnost bi bolje pasala Archeru nego Katici

sub 22 kol, 2009 12:55 am
Defender of Earth

Miki je napisao/la:

Eto upravo to...
Kod Ent-a je to "normalno" barem večini navodnih trekija.
Pa ipak je ENT "serija samo puna akcije bez radnje... a Archer običan poremečeni agresivac". :roll:

sub 22 kol, 2009 1:58 am
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Miki je napisao/la:

Archera je itekako grizla savjest kada je Sima trebalo žrtvovat, no on je imao savršenu izliku - da bi se Sima spasilo, valjalo je skrenuti s kursa i dovesti u pitanje misiju, Tripov život i sudbinu čovječanstva. A s obzirom da je Archer za Tripa imao neki suptilni "gay thing," ( :vrazicak1: ) svi smo znali kako će "Similitude" završit.

BTW, čisto usporedbe radi, "Similitude" je za "Tuvix" ono što je Federer za Roka Karanušića.

sub 22 kol, 2009 11:21 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Similitude je dobra epizoda, ali ne ostavlja toliki dojam jer Sim je dobrovoljno pristao da umre da bi se spasio "orginal" (i nastavak misije), dok Tuvix nije htio umrijeti, a na kocki su bili samo Neelex i Tuvok koji bi ionako na neki način nastavili živjeti kroz njega... situacija nije bila toliko "ekstremna" da bi se Tuvixa baš moralo žrtvovati za "više ciljeve"... i to čini odluku puno težom...
_Oz je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
A što se tiče "anomalije" - i sam život je anomalija stvorena mješanjem nekih čudnih molekula prije par milijardi godina...

Hehe, Ateizam - vjerovanje kako u početku nije postojalo ništa, pa se onda ničemu dogodilo ništa, nakon čega je to ništa eksplodiralo iz ničega da bi iz toga nastalo nešto :mrgreen:

Eh, nisam religiozan, ali teorija da je sav život u svemiru nastao slučajno nikad mi nije bila posebno omiljena... Pa opet, svako drugo objašnjenje moralo bi sadržavati neku religijsku komponentu, jer ako nije bilo slučajno, bilo je namjerno, a ako je bilo namjerno, to znači da je neka svijest u nekom trenutku odlučila stvoriti nešto iz ničega...
Nije toliko ni bitno da li je život nastao slučajnim spajanjem prve molekule, ili je neka viša sila (Bog/Q/štaliveć) namjerno spojila atome u prve organske molekule...
Jer ako je viša sila imala prste u tome, mogli bi isto tako reći i da je imala prste u spajanju Tuvoka i Neelixa u novu, poboljšanu jedinku :)
A da ostanemo u ST settingu - baš se dogodilo to s "prajuhom" - u zadnjoj epizodi TNGa Q dovodi Picarda na Zemlju par milijardi godina u prošlost i govori mu "life is about to form on this planet for the very first time. A group of amino acids is about to combine and form the first protein." ...
Uglavnom, život je nastao čudnim spajanjem molekula, isto kao i čudno spajanje Neelexa i Tuvoka, tak da ne znam po čemu bi Tuvix bio nakaza više nego bilo tko drugi... slično biće bi vjerojatno nastalo i iz "standardnog" :) križanja Vulkanca i Talaksijanke (ili obrnuto :) )

captain je napisao/la:
Meni zbog ove hladnoce je ovo jedna od emotivno najgorih star trek epizoda :(, mozda i jedna od najtuznijih :pokislo: ali je zbog dilema i te griznje savjesti koja ce se mozda pojavit , jedna od najboljih epizoda :thumbs2:
Žao mi je što neke epizode poput ovih ne završe u finalu, zbog poneke jedinice i trojke :(

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 22 kol, 2009 7:05 pm
Trekker

Naj Film: ST: XI
Los zavrsetak po mojem mišljenju trebali su nekak svu trojicu spasit al sve u svemu moja ocjena 9 :thumbs2: :thumbs2: :thumbs2:

sub 22 kol, 2009 9:46 pm
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Davno sam ju gledao i tad baš nisam sve shvaćao, no sad shvaćam i mislim da se ovom epizodom htjelo pokazati hladnokrvan odnos današnjeg svijeta prema nekoj ubojici ili nevinom čovjeku koji je krivo osuđen na smrtnu kaznu. Ako se pak ovdje čovjeka osudi na smrt, tog više neće biti niti će itko izaći iz njega. U epizodi ipak, osuđuju to novo biće na smrt kako bi dobili svoje članove natrag, iako ništa nije skrivio, a opet uzeo živote Tuvoka i Neelixa. Mislim da nitko ne može odlučivati o pitanju života i smrti pa tako ni Kata, po čemu mi je jedino Doktor svijetla točka ova epizode. Kata mi je uvijek išla na živce sa svojim naređivanjima, a uostalom, voyager mi je baš zbog nje nekako lošiji od ostalih serijala. Vjerojatno zato što je žena koja upravlja svemirskim brodom :zubo:

ned 23 kol, 2009 12:32 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 42 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: