7
Okej epizoda, zanimljiva pitanja postavlja ali ukupno gledajući nije ništa posebno.
Ostaje pitanje šta bi bila totalna smrt, i da li je Neelex bio "dovoljno dugo mrtav" da zaista ode "na drugi svijet" - jer čim su ga uspjeli vratiti u život, znači da ipak nije bio kompletno mrtav. Slično kao ljudi koji su doživjeli kliničku smrt pa se vratili. Ako su se vratili znači da nisu bili skrtoz mrtvi

Tu je opet i pitanje da li je to sada isti neelex koji je bio prije, ili njegova kopija bez duše... kao što se je i on sam bojao - jer nije vidio ono Talaksijansko drvo i svoje mrtve rođake...
No isto tako se može i pričati o izduplanom Rikeru iz epizode TNGa - da li obojica imaju dušu, ili da li je Berail kojem su mozak zamjenili s pozitronskim još uvijek "živ".
Sve je to nekak relativno.. ovakve epizode mi vuku mišljenje na stranu da smo mi samo hrpa molekula i informacija u mozgu i to je to... duša ne postoji u tom smislu...
Mr.bobo je napisao/la:
...Mimi me upozorila da su dvije petice u anketi, pa ponovo podjelite ocijene...
...hvala...
Mislim da bi se takve stvari mogle popravljati direktnim editiranjem baze... al ne znam da li je to tako bitno da bi se takve stvari mogle izvoditi.
Ako netko nađe mod koji omogućava editiranje pitanja u anketi a da se ne resetiraju dosadašnji glasovi - nek javi