|
Sada je: ned 02 kol, 2026 9:02 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Game of Thrones (HBO) - Brbljaonica za serijal
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Game of Thrones (HBO)
Na neviđeno se kladim da će serija biti bolja od tih spomenutih, no s kojom fantasy serijom bi se "GOT" onda mogao usporediti? Ja sam gledao (tj pokušao gledati) samo te 3, a usporedba sa filmovima (LOTR i slični) ne bi bila poštena...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 09 tra, 2011 11:19 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Na neviđeno se kladim da će serija biti bolja od tih spomenutih, no s kojom fantasy serijom bi se "GOT" onda mogao usporediti? Ja sam gledao (tj pokušao gledati) samo te 3, a usporedba sa filmovima (LOTR i slični) ne bi bila poštena... Te tri serije koje si spomenuo spadaju u lagani obiteljski trash fantasy (čak i Seeker ima trash elemente, a Herculesa i Xenu da i ne spominjem). GOT je ipak HBO-ova A-produkcija, u tradiciji Romea, Deadwooda itd... BTW, nisam čitao knjige, ali iz svega ovoga sam stekao dojam da se tu ipak radi o podosta netipičnom fantasyju, koji se ne može usporediti sa standardnom šablonom (vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, magija itd.). Osobno sam baš znatiželjan. Ako mi se serija svidi, možda jednog dana i pročitam koju knjigu, makar mi je lista nepročitanih SF-ova prevelika da bih gubio vrijeme na fantasy... Al nikad ne znaš.
|
| sub 09 tra, 2011 11:25 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
_Oz je napisao/la: GOT je ipak HBO-ova A-produkcija, u tradiciji Romea, Deadwooda itd... BTW, nisam čitao knjige, ali iz svega ovoga sam stekao dojam da se tu ipak radi o podosta netipičnom fantasyju, koji se ne može usporediti sa standardnom šablonom (vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, magija itd.). To sam i komentirao da sa da se teško može usporediti s drugim serijama,... najbliže tome bi bile usporedbe s takvim fantasy serijama i povijesnim serijama kvalitetnije produkcije...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 09 tra, 2011 11:33 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma ima u Martinu magije, samo to nije Harry Potter stil. ljudi ne hodaju okolo skakucuci kroz kamine i ne ispaljuju munje iz stapica. to je u biti univerzalni problem fantasya danas sto ljudi i precesto citav zanr poistovjecuju s tako jednom slikom.
Martin ima magicna bica, ima "magicne uvijete" (da ne spoilam eventualno) u kojima se odvija radnja i onda za likove ima ljude koje je smjestio u jedan takav svijet.
cak i neki od njih posjeduju magicne moci, ali njih neces naci na svakom koraku, niti ce ih to uciniti svemocnima. ono cime se on bavi je razrađivanje jednog fantasy svijeta na mnogim razinama, zato ima politickih intriga ima igri moci i slicno, sto na kraju krajeva i dolici jednom dvoru.
@ Cvicek: crnovoda je rijeka koja se ulijeva u more pored Kraljeva Grudobrana. tako da se bitka na Crnovodi vodila uz Kraljev Grudobran, a koji se pojavljuje kao jedan od glavnih settinga vec u prvoj knjizi (prvoj sezoni serije). tako da sumnjam da ce za drugu sezonu ici mjenjati lokaciju snimanja.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 09 tra, 2011 4:52 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: sub 26 ožu, 2011 11:47 am Postovi: 262 Lokacija: Second star to the right and straight on till morning Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: 28 going on 6 :D Koje si vrste?: koliko mogu biti
|
| sub 09 tra, 2011 8:08 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Evo dobar primjer: U prvoj knjizi je castan slovom i brojkom jedan (1) magični spell. Taj jedan spell je DRASTIČNO promjenio radnju. Isto tako se dogodio jedan magični efekt, i jedan ritual. Eto, ono što se dogodi na jednoj stranici jednog Harrya Pottera ili u jednom poglavlju jednog LotRa, tu se dogodi u jednoj knjizi.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 09 tra, 2011 9:31 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Da, ali nije fer da njegov lik uvijek otkantaju tako brzo... sato sam sigurna za drugi moj dragi lik da će dugo poživit... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 09 tra, 2011 11:41 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: sub 26 ožu, 2011 11:47 am Postovi: 262 Lokacija: Second star to the right and straight on till morning Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: 28 going on 6 :D Koje si vrste?: koliko mogu biti
|
Ah, znam. Super mi je izgleda i bio njegov lik u "Equlibriumu" i jos je citao Yeats-a Iako je prezivio u "Silent Hillu" sto mi nikako nije jasno 
| sub 09 tra, 2011 11:46 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Ali sigurna sam da će biti odličan kao Ned... Ne samo što izgleda kao on, nego što smo se već u isto tako epskom djelu, LOTR-u, uvjerili da je odličan glumac... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| ned 10 tra, 2011 4:05 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
 Re: 01x01 - Winter Is Coming
Da, to sam skužio iz čitanja vodića. Sad sam koliko-toliko upućen da mogu pratiti radnju  (da se ne zeznem ko s pilarsima kad sam tek u 2. ili 3. epizodi polovio sve te veze) Ant je napisao/la: Btw, kad smo vec kod povijesnih referenci, Pjesma leda i vatre (sto je naziv za seriju knjiga) zasnovan je na ratovima ruza.  To je baš Martin izjavio ili je večina čitatelja došla do tog zaključka? Ja sam sličnosti sa stanjem komentirao kroz pogledano u 1. epizodi. Nemam razloga ne vjerovati da će kasnije biti više sličnosti sa Ratom ruža.
|
| pon 25 tra, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: 01x01 - Winter Is Coming
Cini mi se da se spominje u nekim intervjuima i slicno. Doduse, nije tesko doci do tog zakljucka.
(tipa sumnjam da ti treba Roddenberryevo svjedocanstvo da bi zakljucio kako tng predstavlja utopijsku buducnost)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 25 tra, 2011 4:04 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
 Re: S01E01 - Winter Is Coming
Stark - York, Lannister - Lancaster.
Ima smisla.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pon 25 tra, 2011 6:13 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Da, i meni je pala na pamet sličnost glavnih kuća. No ako recimo uzmemo one divljake na drugom kontinentu koji se pripremaju za invaziju - oni mi liče i pomalo na arape (žive u toplijim često pustinjskim krajevima, vole trgovinu) ali po razvijenosti opet više vuku na barbare u doba prije pada ZRCa. E sad, ja se baš i ne sječam da su ni barbarske horde, a niti arapi sudjhelovali u Ratu ruža (moglo bi se moooooožda usporediti sa Normanskom invazijom i sl) Fora je što se kod pripremanja ovakve fikcije ne treba uzeti samo jedan aspekt povijesti, već se gomila različitih "sastojaka" mogu ispremješati da se stvori drugačiji a opet realističan svijet.
|
| pon 25 tra, 2011 9:30 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Meni Dothrakiji bacaju na Hune. 
|
| pon 25 tra, 2011 9:39 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Meni na maloumne primitivce. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pon 25 tra, 2011 10:22 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|