| Autor/ica |
Poruka |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
 Muzeji
Vidim da nema teme o ovogodišnjoj Noći muzeja pa otvaram jednu u kojoj možemo ,,prijavljivati" svoje posjete.  Kamo ste išli i kako je bilo? Ja sam bila u Muzeju Mimara, Tiflološkom i Prirodoslovnom. Tiflološki mi je muzej bio najzanimljiviji, a u Prirodoslovnom je bila užasna gužva i pustili su da nešto nabija. Međutim, pauci su bili zanimljivi.  I nomenklatura. Srećom, izbjegle smo gužvu u Muzeju Mimara jer smo došle dosta rano. Poslije je bio vrlo lijep koncert.  U Tiflološkom je muzeju bila izložena cijela povijest Brailleova pisma, primjeri znakova i moglo se upravljati računalom za slijepe. Također, bilo je nekoliko radova Sanje Fališevac. Uglavnom, bilo je super! Izmjena: Mijenjam temu u raspravu o muzejima općenito. Zanimalo me koji su muzeji zanimljivi ljudima, a pretpostavila sam da ih za Noć muzeja ide više pa me zanimala statistika.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pon 31 sij, 2011 12:45 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
 Re: Noć muzeja za sve sadašnje i buduće godine
Nejdem na noći muzeja jer su to nekonstruktivne gluparije na kojima nitko niš ne vidi kvalitetno, ali se samo pokaže i kasnije hvali. Tako je bilo prošle godine, kada sam actually probao nešto pogledat, ali sam odustao nakon petnaest metara MUOa, na kojima sam se gurao kroz jedno 193je ljudi.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pon 31 sij, 2011 12:47 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Uuuu bili smo u muzeju onda dok je upad bio džabe. Neš ti prosvjećenosti nacije. Istu pomamu smo imali prije x godina kad je u Jutarnjem izašlo Ecovo Ime ruže besplatno uz novine. Ljudi su od 4 ujutro stajali pred kioscima. Nama je prijeko potrebna kultura. Problem je što tu potrebu izražavamo samo kad je besplatna. I kad se možemo poqurčit pred svima da uživamo u tome. A 'besplatno' i 'drugi' u oba slučaja idu ruku pod ruku.
|
| pon 31 sij, 2011 12:51 am |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
bila sam u Prirodoslovnom, Pomorskom i Muzeju grada Rijeke 
| pon 31 sij, 2011 12:52 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 29 srp, 2010 9:19 pm Postovi: 811 Lokacija: treća s desno od kraja Spol: Ženski Naj Serija: ENT Koje si vrste?: not martian
|
prekjučer sam bila u etnografskom, muzeju grada Splita u galeriji umjetnina. inače, a ne samo kad je upad besplatan, idem do arheološkog, prirodoslovnog i etnografskog postava etnografskog je znala biti i bolja, ali zato je u muzeju grada Splita bilo lijepo. malo previše ljudi, ali neloše 
_________________ run you clever boy and remember...
|
| pon 31 sij, 2011 12:56 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Da, slažem se sa Mikijem i Bozom, meni su isto te noći muzeja bezveze... Em je gužva, em se smrzavaš vani dok čekaš u redu, em ništa ne vidiš kak spada... Ono, muzeji su otvoreni cijele godine, ako me nešto zbilja zanima, ne vidim u čem je problem skupit 50-ak kuna za ulaznicu i otić to pogledat u miru božjem 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 31 sij, 2011 1:37 am |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Upravo tako, Noć muzeja je izmišljena stvar da bi se forsala nekakva kultura i dan kada su SVI kulturni. Yeah right!
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| pon 31 sij, 2011 1:48 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ajmo se mi jednom dogovorit i skočit negdje u muzej? Tehnički, recimo, za početak? Ovaj tjedan, recimo?
|
| pon 31 sij, 2011 2:12 am |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
To je isto fors! Trebaš otići, a da nitko ne zna. 
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| pon 31 sij, 2011 2:15 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
The Boz je napisao/la: Ajmo se mi jednom dogovorit i skočit negdje u muzej? Tehnički, recimo, za početak? Ovaj tjedan, recimo? Da  Može Ali... ovaj tjedan... Ajd jel bi mogli čet ili pet popodne? Jer prije nikako ne mogu  Wildchild je napisao/la: To je isto fors! Trebaš otići, a da nitko ne zna.  Da, u pravu si. Boz, idemo, al nećemo nikom reć da idemo 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 31 sij, 2011 2:16 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
STREJT EĐ!1!
|
| pon 31 sij, 2011 2:16 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
 Re: Muzeji
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pon 31 sij, 2011 7:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
OK, nejdemo u muzej, loša ideja. Pre lame je to.
|
| uto 01 vel, 2011 12:32 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pet 25 pro, 2009 10:32 pm Postovi: 147 Lokacija: Zagreb Spol: Muški
|
Bili smo u muzeju grada Zagreba, Etnografskom i MSU, ali se je Tgrel do tada tako našvasao da sam izgubio živce natezati se po onakvoj gužvi sa njime pa smo odlucili zaputiti se pravac Kutija šibica gdije smo u noci muzeja sa ostatkom ekipe decekali fajrunt
|
| uto 01 vel, 2011 1:50 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mislio sam posjetiti muzeje, ali sam čuo i da će T'Grel ići pa sam da ga izbjegnem otišao u Kutiju šibica. No on se je u muzejima napio i odlučio nam se pridružiti u KŠ Šalim se  Mislim si obično da ću ići, ali ulete drugi planovi. A kako vidim, bila je gužva pa to i nije neko kvalitetno razgledanje. A to možda i je "fors" kako bi Miki rekao, ali možda ponekoga i to razgledavanje nabrzaka zainteresira da i inače ide, pa inicijativa nije sama po sebi loša. Inače, volio bih posjetiti muzej starih računala u Rijeci. Je li bio netko?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 01 vel, 2011 2:12 am |
|
 |
|