Re: Anketa:Koju vrstu glazbe slušate?
Od ponudjenog - 2 koje bi najprije izabrao su Rock i Metal.
Slusam rock od klasicnog rocka preko punka do metala (najvise punk rock)
Od stranih - Bad Religion, Ramonese, MxPx, klasiku tipa Elvis i sl, punk/ska obrade drugih pjesama, anti-bush pjesme itd...
Bad Religion ima meni skoro savrsene pjesme.... onakav Punk Rock (u glazbenom smislu) kakav da ne postoji bi ga trebalo izmisliti. Neki liricsi su tako im tako komplicirani
(mogao bi izvaditi primjer iz bilo koje pjesme s playliste) a u isto vrijeme tako razumljivi ...
(ponekad nakon malo kopanja po internetu trazeci tko je taj Kerouac ili sta znaci caringosity i sl
)Ponekad me neka pjesma navede da provedem cijelu noc na internetu citajuci o nekoj temi...
Npr
(mislim da je ovo najjasniji primjer) "Kyoto Now!" -> zbog koje danas znam sta je globalno zatopljenje, sistem Kyoto protokola i sva sr*nja vezanih za to...itd da mi neko predavanje na Rikonu o toj temi bude dosadno skoro da kazem "pa ja bi mogao predavati prvih sat vremena o toj temi bolje od predavaca")
Ili Supersonic, Suffer, Sorrow, Stranger than fiction, Punk Rock Song, Atheist Peace, Los Angeles is Burning......... svako malo neku drugu pjesmu slusam po 10 puta na dan.... ili bar jednu za budjenje i jednu prije spavanja.
Zao mi je ko psu sta sam se morao vratiti iz SADa 10 dana prije nego im je krenula turneja po Kaliforniji

(ali bar imam za nesto zivjeti i imati dobar razlog posjetiti ponovo SAD

)
Dosta!... ako ovak nastavim... necu zavrsiti post do preksutra

Ramonsi - zaje*antski, ali zabavan punk rock.... vedrije pjesme kakve BR prakticki i nema. Baza iz koje sam poceo slusati takvu muziku.
MxPx - mozda ce mi netko jednom reci da je nespojivo slusati Bad Religion a u isto vrijeme voljeti pjesame Krscanskog pop-punk banda....
Trude se ne direktno brijat na religiju, vec vise o duhovnosti i smislu postojanja, .... uglavnom su im pjesme poprilicno naivne, djetinjaste ali nadjem se u nekim njihovim pjesmama o ljubavi, prijateljstvu, drugacijim nacinima razmisljanja itd.... poslusao sam 30ak pjesama i imaju mi nekoliko zaista dragih... band na koji sam skroz slucajno naisao (skinuo krivu pjesmu s Napstera

), koji je nepoznat ali "me like it"

.........
Od domaceg je HP vec cca 7 godina na prvom mjestu i tu ce (nadam se

) i ostati jos duuuugo vremena.
A inace volim i druge rock grupe tipa PMP, Zabranjeno Pusenje, Kud Idijote,...
Od ex-bandova ili bandova od kojih mi nove stvari vise nisu toliko dobre volim uglavnom Ex-Yu rock (Parni Valjak
(skoro sam se rasplako kad sam saznao da Aki jos uvijek pjeva solo neke njihove pjesme
), Azra, Dugme, Prljavce ...
Volim i Bajagu, Corbu, ponekad cak i Balasevica makar se oni bas i ne mogu svrstati u cisti rock. Ali se nadjem u njihovim pjesmama.
Ponekad, ali zaista ponekad, volim poslusati 2-3 pjesme od Pejakovica i ako me netko uvjeri da je to dovoljno da se moze reci da volim narodnjake, odmah micem svoj cajke-buster avatar

)
Sve te bandove vecina nas zna pa ih necu opisivati... mozda u nekom drugom topicu ili kasnije....