|
Sada je: čet 10 ruj, 2026 1:36 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Indiferentnost u drustvenim aktivnostima , mana ili ne ?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Indiferentnost u drustvenim aktivnostima , mana ili ne ?
Vecina hrvata i građana RH je indiferentna prema svojoj okolini na neki nacin , ne protestieraju , ne bune se i ne pridonose puno politicko-drustvenom zivotu unutar svoje zemlje ili regije , trenutno smo po mom misljenju jako neaktivni Dal je ta osobina vise plus jer se posteđujes gubljenja zivaca zbog nekih drustveno politickih stvari , ili vise minus jer ne pridonosis razvoju okoline u kojoj zivis ?
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 02 vel, 2009 1:15 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Indiferentnost u drustvenim aktivnostima , mana ili ne ?
Kod nas je takavmentalitet, da se ljudima ne da ići boriti za svoja prava, smatraju da ionako ništa ne mogu napraviti, pa se ni ne trude... komentiraju sve i svašta po birtijama, psuju i lijeve i desne, ali kad treba nešto i napraviti, najednom nema nikoga... Plus to što smo bili dugo u komunizmu gdje baš i nije bilo društvenoprihvatljivo buniti se za sve odluke od strane vlasti. Naravno, za doček sportaša i sl. se svima da ići na trgove Neki narodi se puno više bune kad im se krše prava ili vlast napravi neku glupost.... nemam pojma da li ćemo i mi jednom biti takvi... i ja se pitam kako to da se neki (i ex komunistički) narodi puno više bore za boljitak od nas.... nadam se da ćemo i mi jednom biti više takvi.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 02 vel, 2009 1:44 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa pogledaj sada europu kad je kriza dosla , protesti , strajkovi , programi razvoja i svashta a kod nas nista , pa cak nit prigovor vlastima koji ima nekakvu sluzbenost ili slicno 
|
| pon 02 vel, 2009 1:49 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...paono ''zemlja znanja'' pada u vodu... ...jer bi inaće ljudi skužili gomilu nelogičnosti koje u zadnje vrijeme vlada radi... ...i gomilu reformi koje želi progurati odjednom , a da javnost ni kadrovi nisu spremni na to...
| pon 02 vel, 2009 2:04 am |
|
 |
|
Make it so
|
Vlada nema pojima sta ce pa radi svashta samo kako bi se cinilo da nesto pametno rade a zapravo nista pametno nerade Ja se nadam brzoj formaciji neke nove politicke struje koja bi bila bolja od dosadasnjih opcija i izvukla nas iz ovog mediokriteta i prosjecnosti sa tendencijom pretvaranja u losije stanje , koje imamo sada 
|
| pon 02 vel, 2009 2:07 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Nekako mi se čini da ni takva nova struja ne bi puno napravila.... ovi stari bi ih pokvarili, dali im dio plijena, i sve bi se nastavilo isto kao što je bilo.... prilika čini lopova. Ima malih napredaka, imamo malo bolju demokraciju nego smo imali u devedesetima, ali ukupno gledajući slabo.... kao da hodaš dok drugi trče maraton, napreduješ ali se istodobno i udaljuješ od ostalih u utrci...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 02 vel, 2009 4:23 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Pazi ja smatram da je to velika mana da to nevalja nista ,da se u zdravoj demokraciji malo malo pa su prosvjedi . Ali mislim da ce Hrvati ici masovno na prosvjede ali to ce bit kad totalno potonemo (Argentina) dva su razloga za prvo mi jos dobro zivimo (ima se kredita ,minusa,tekucih i vecina ljudi se koristi time da prezivi),drugo Hrvati mi ni malo nerazmisljaju o buducnosti vec radimo sve kad dode voda do grla . To je sto se tice mladih ,kod stariji postoji komplesk (komunisticke totaliarne drzave ) to ti je je u svim drzavama gdje je pao komunizam da ti stariji ljudi nevole se zamjerat drzavi jel misle da mogu samo lose proci (najebat). Moju gradani totalno su me razocarali kad bilo facebook prosvjed kad sam iso ja i lege i jos 40 ljudi !
| pon 02 vel, 2009 1:10 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Cvicek je napisao/la: Nekako mi se čini da ni takva nova struja ne bi puno napravila.... ovi stari bi ih pokvarili, dali im dio plijena, i sve bi se nastavilo isto kao što je bilo.... prilika čini lopova. Ima malih napredaka, imamo malo bolju demokraciju nego smo imali u devedesetima, ali ukupno gledajući slabo.... kao da hodaš dok drugi trče maraton, napreduješ ali se istodobno i udaljuješ od ostalih u utrci... Vidi netko jednog dana mora reci dosta ! Mora se mijenjati stvari sad gledaj pitanje dali cemo smoci snage da sami to napravimo . Ili ce nas monetarni fond naterat kad potonemo tko Argentina . Ili ce cak svijetske okolnosti na to naterat . Mislim da je ova velika recesija prekrenica u svijetu ,sad je pitanje politike velikih sila dali ce voditi u svijetliju ili mracniju buducnost .
| pon 02 vel, 2009 3:25 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Mene ovo ponasanje starijih prema drzavi podsjeca na cardassiu u star treku i njene građane , kojima je drzava iznad osobe a to bas i nije dobar sustav Ono cega se ja bojim je cinjenica da obicno kad ljudi dođu do dna su jako radikalni i cesto se stvari rijesavaju sa neredima i destrukcijom , koju ne prezivi svatko Malo ironicno ali kad dođe dio destrukcije onda obicno nakon toga krene popravljanje gospodarstva jer se dosta toga treba ispravit i vratit u prijasnje stanje Vrlo jednostavno , ako se porazbijaju stakla , evo posla za staklare , ako se srusi cvijece , evo posla za cvijecare Ironicno malo ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Inace cvicek nisu neki nasi politicari dugog vijeka , bebic i seks su rođeni 1937 i 1943 , nisu bas u cvijetu mladosti Mozda oni i nece imat toliko uzjecaja na novu struju ljudi
|
| pon 02 vel, 2009 4:12 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
4 od 1 je napisao/la: Ili ce nas monetarni fond naterat kad potonemo tko Argentina . Joj... jao si ga nama kad bi išli slijepo ispunjavati sve što IMF predloži captain je napisao/la: Inace cvicek nisu neki nasi politicari dugog vijeka , bebic i seks su rođeni 1937 i 1943 , nisu bas u cvijetu mladosti Mozda oni i nece imat toliko uzjecaja na novu struju ljudi Pa nisu ni neki mlađi čelnici puno bolji.... no fakat mi se ne ide ulaziti u rasprave kakav je tko pojedinačno kao političar...
|
| pon 02 vel, 2009 4:56 pm |
|
 |
|
Make it so
|
NIt meni Pozitivno u RH je to sto smo mi strucnjaci za improvizacije pa se uvijek izvucemo iz ponora taman kad trebamo past u njega 
|
| pon 02 vel, 2009 4:58 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
captain je napisao/la: NIt meni Pozitivno u RH je to sto smo mi strucnjaci za improvizacije pa se uvijek izvucemo iz ponora taman kad trebamo past u njega  Netko bi mogao reći da smo već odavno pali u ponor, samo to ne kužimo jer se još dublji ponor nalazi pored mjesta gdje smo pali... A i uvijek će biti ljudi koji će reći da je prosjek Svijeta za plaće oko 20$ mjesečno... tako da smo mi eto puno iznad prosjeka, Kinezi su prosjek a Afrika ispod prosjeka....
|
| pon 02 vel, 2009 5:02 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Cvicek je napisao/la: captain je napisao/la: NIt meni Pozitivno u RH je to sto smo mi strucnjaci za improvizacije pa se uvijek izvucemo iz ponora taman kad trebamo past u njega  Netko bi mogao reći da smo već odavno pali u ponor, samo to ne kužimo jer se još dublji ponor nalazi pored mjesta gdje smo pali... A i uvijek će biti ljudi koji će reći da je prosjek Svijeta za plaće oko 20$ mjesečno... tako da smo mi eto puno iznad prosjeka, Kinezi su prosjek a Afrika ispod prosjeka.... Mi mislim da nismo pali u ponor pravi ! Pravi ponor ce se osjeti kad ti drzavnim trtkama pocnu po 2-3 mjeseca kasnit place . Lega mi prica koji studira u Budimpesti (Madarska totalno uronila u krizu ) kaze cijelo vrijeme ljudi dobijau otkaze ,drzavnim sluzbama place kasne place ,preko njihovog studenskog gdje je on radio kaze nema sanse za posao . Kaze uzasna situacija ,bas me zanima kako ce ta nas kriza pogodit a sto je najgore oba mi roditelja rade u drzavnim tvrtkama.
| pon 02 vel, 2009 11:28 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Jedan od razloga zasto ljudi nebi smjeli bit tako indiferentni jer mozda ako ih nesreca uhvati , zavrse ovako http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx Saborski zastupnici imaju obraza dignut sebi place ali nemaju obraza podugnut pomoc ovim ljudima , to je zalosno i tuzno jer nema svak obitelj i prijatelje da ga spase tu i tamo 
|
| uto 03 vel, 2009 10:41 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Mišljenja sam da su ljudi postali indiferenti zbog toga što u večini slučajeva nemogu ništa promjenit. Cijelo vrijeme se ljutiš i dereš a nema nikakvog efekta. Nakon određenog vremena su se jednostavno pomirlili s svojom sudbinom i prestali se oko toga živcirati. Sad dali je to dobro, naravno da nije... ali mislim da bi ta indiferentnost mogla nestati onog trenutka kad velikoj večini prigusti, kad neće imati ni za preživljavanje, pa da sve riješe nekom revolucijom inače mislim nema promjena.
| uto 03 vel, 2009 11:08 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|