|
Sada je: ned 31 svi, 2026 1:27 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Ne zaboravimo Vukovar!
Danas je godišnjica pada Vukovara i sramotno je to što se nitko nije toga sjetio da napiše o tome nešto na forumu... Ne zaboravimo taj vječni i pobjednički grad u ratu. Naime, tog dana su u Vukovar ušle snage JNA i zauzele ga. Vukovar je simbol otpora agresoru. Koja su vaša razmišljanja o tome? Smatram da se trebalo boriti za Vukovar do posljednjeg čovjeka, a ne predati ga tako olako agresoru. Više o tome na: http://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_za_Vukovarhttp://www.hrt.hr/arhiv/ndd/11studeni/1 ... kovar.html
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 18 stu, 2008 2:02 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
 Re: Ne zaboravimo Vukovar!
T'Grel je napisao/la: Danas je godišnjica pada Vukovara i sramotno je to što se nitko nije toga sjetio da napiše o tome nešto na forumu... Ti si kao naš povjesničar najkompetentniji da daš uvodnu riječ. Pad Vukovara strašna je tragedija koja se nikada ne smije zaboraviti. Neću pisati o okolnostima i političkim odlukama koje su izravno dovele do pada grada jer mislim da svi jako dobro znamo što je i kako je bilo. Tko ne zna, neka malo istraži i pročita. Slike rušenja, smrti, razaranja i progona uvijek me jednako potresu i tako "nabrijan" ne želim sve to previše komentirati jer bi svašta prijeći preko mog poslovično dugog i oštrog jezika. Ukratko, Vukovar je simbol jedne izgubljene bitke, ali i konačne pobjede u ratu kakav se, nadam se, nikad neće ponoviti. Vječna slava i hvala svim žrtvama.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 18 stu, 2008 3:06 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...dovoljno je reći da se moj susjed (kuće do mene) još uvijek na popisu nestalih branitelja... ...(a i sestrin rođendan je danas)...
| uto 18 stu, 2008 3:11 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Vukovar je simbol politicke povrsnosti , kad treba obiljezavat pad i zrtvu cila se elita tamo skupi a kada treba pomoc u gospodarskom razvoju i u brzoj obnovi , onda nitko nista ne govori nit ne misli o vukovaru Mozda i nije taj grad najperspektivniji u regiji ali zbog trauma i zrtve ljudi koji su zivjeli u njemu , trebalo bi im barem omogucit bolji standard i zivot , rat se nece zaboravit ali tom gradu treba nesto novo nesto sto ce ga pozitivno brandirat a ne samo da je simbol tuge , patnje i ljudskog idiotizma napadaca na grad , kao i ljudskog junastva koje se prikaze kad treba sacuvat nesto svoje ,netreba zaboravit onaj 1991 vukovar ali bome netreba nit zaboravljat ovaj danasnji , ovaj koji trenutno na neki svoj cudan nacin i dalje ispasta zbog rata Eto mislim da nemislim samo je tako  ps vukovar je bio izgubljen i prije nego sto je bitka pocela , neznam bas koliko bi ga se jos moglo branit , iako kazu ljudi da je i grad ostavljen na cijedilu pri kraju opsade jer je nekome trebala zrtva , da bi svijet priznao hrvatsku , sad sto je tu istina mnogi ce bolje znat od mene ali zalosno je da jedan grad moze bit razoren i ljudi u njemu ubijeni samo zbog necije debilne politike imperijalizma (miloseviceve) , inace napadaci su sami sebe porazili , troseci novce , sredstva , masu je ljudi iz JNA dezertiralo i cijelo gospodarstvo srbije je bilo unisteno , da nekazem kako sigurno onakva divljastva nisu docekana bas lijepo od strane obicnih ljudi s druge strane dunava , nekako mislim da je pad vukovara pocetak pada milosevica , a sad ko misli suprotno neka me demantira ?
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 18 stu, 2008 3:35 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Zanimljiva teorija da je pad Vukovara početak pada Miloševića... Zašto, to @captain, misliš? No, ipak se Milošević zadržao do 2000. na vlasti. Znamo i kako. Ne drži mi ta teorija baš vodu jer Milošević je bio popularan tijekom cijelih '90-ih. Tek su kasnije Srbi skužili kako je on zapravo manipulator (kao što je kod nas bio Tuđman) i imperijalist koji bi sve napravio da se domogne svog cilja, a to je Velika Srbija.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 18 stu, 2008 5:59 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Popularan ? http://en.wikipedia.org/wiki/1996-97_protests_in_SerbiaSta je ovo onda ? Nije on bio popularan nego su se njega bojali i to jao bojali , mozda nitko nezna ali u srbiji u to doba su u nekim gradovima bili i antiratni prosvjedi , koji su medijski bili nepraceni a kasnije i uguseni na nekakav cudan nacin , nacionalisti su podrzavali milosevica ali masu drugih ljudi nije Uostalom zasto bi u jednoj etnicki izmjesanoj zemlji kao srbija podrzavao svatko nacionalista , zasto bi naprimjer vojvođani koji su imali autonomiju nekoc podrzavali covjeka koji im je ukinuo tu ekonomsku autonomiju ? Zamisli koliko podjeljeno mora bit neko drustvo kad je etnicki necisto i misaono nesinkronizirano , jedni su ubijali po hrvatskoj i bavili se kriminalom po srbiji a drugi nisu imali novca za zivjet , stalno pod sankcijama i bez neke veliek perspektive Kad je vukovar napadnut potrosilo se masu municije i masu je ljudi poslano u rat , kasnije ih je i masu dezertiralo i bjezalo , cak mislim da je bio slucaj gdje je neki lik pobjegaos tenkom sa bojisnice i iskrcao se sa njega u beogradu Kasnije kad se rat u vukovaru zahuktao , nitko nije htio ici na novacenja i sve manje i manje je ljudi bivalo pripadnicima vojnih sluzbi I prije vukovara je bila nekakva kriza u srbiji , sta je ionako dodatno destabiliziralo zemlju Mislim da je u to doba i bilo veliko iseljavanje iz srbije i depopulacija , a ja osobno mislim i drustveni strah , pasivnost , nitko nije htio biti zrtva milosevicevog rezima Poslije vukovara su skroz politicki i vojno padali i gubili potporu a kasnije kad su i sranja u bosni pocela , zalogaj je bio prevelik , JNA se sluzbeno povukla ali spone su i dalje postojale između pobunjenika u bosni i srbske vlasti sto je dodatno crpilo financije ,vukovar je unistio JNA , unistio je i međunarodni milosevicev kredibilitet (ako ga je ikada imao) , u osiromasenom drustvu koje se bori za prezivljavanje i moralno i financijsko u pocetku i nema volje za revolucijom ali s vremenom se i to dogodi , nemislim bas da je bio milosevic popularan , mislim da su gase bojali i nisu ga voljeli pa pogledaj malo bolje , i hitler i mussolini i svi ostali diktatori su trajali 8-10 godina vise manje , jednako onoliko koliko je milosevic trajao Nekima su presudili ljudi njihove nacionalnosti a neki su izgubili u ratu , sirili su mrznju i nacionalizam među ljude , obicno su imali kriminalne pristase koji su strasili sve ostale postene ljude i vrsili genocid bad grupom koja im je smetala , mislim da milosevic nije bio nit voljen nit popularan , doduse u drustvu s krizom identiteta , lako moze i bolesnik postat spasitelj , ali kad tad se ipak shvati da je bolesnik ? Ima li sad smisla moja tvrdnja ili nema ? 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 18 stu, 2008 7:25 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ima tvrdnja smisla. Nisam rekao da nije bilo antiratnih prosvjeda '90-ih u Srbiji jer ih je bilo. Naravno da ne treba generalizirati i nisu svi Srbi bili za rat niti su svi Srbi krivi što je bio rat.
|
| uto 18 stu, 2008 9:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Eto tužba je prošla pitanje je šta dalje...
| uto 18 stu, 2008 11:20 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Shadowmaster je napisao/la: Eto tužba je prošla pitanje je šta dalje... Nadajmo se da će Srbija bit proglašena krivom za genocid. Ali suđenje tek počinje za 2 godine. 
|
| sri 19 stu, 2008 12:42 am |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
Taj dan.... se nikad ne smije zaboravit... Jer jedino sjećajući se... odajemo počast tim ljudima za žrtvu koju su dali... Taj grad, iako srušen nije se predao... iako osvojen... zapravo to nikad nije bio.... Ostaje ponosan... spomen hrvatskog naroda... ostaje simbol hrvatskog ponosa... i onoga što nam nikad nitko neće moći uzeti... naše neovisnosti... Našeg: Ne nećemo tiho otići u noć.... Ne... nećemo se predati....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sri 19 stu, 2008 2:25 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Pridruzujem se sjecanju na Vukovar. Ne da mi se ulaziti u politicke analize, samo cu reci da se nadam da se takve stvari vise nikada nece ponoviti...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 19 stu, 2008 3:51 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
Vukovar nikada nece biti zaboravljen...  Sa vremenom ce biti sve veci i veci simbol Slavonskoga inata i Hrvatskoga ponosa... 
| čet 20 stu, 2008 9:45 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Uvijek se Vukovara svi sjećaju dok je obljetnica, ostatak godine je grad-slučaj. Jedan od najskupljih gradova u državi, a nezaposlenost ohoho.
|
| sri 31 kol, 2011 10:11 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|